מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיז או בלוטה?מילי14/09/2010
שלום רב
רציתי לשאול שאלה מעט מורכבת ומוזרה... מקווה שאהיה מספיק ברורה.
אני בת 26. לפני מס' חודשים התנפחה לי בלוטת לימפה בצוואר, שבינתיים כבר נספגה... באולטראסאונד צווארי יש בלוטות תת לסתיות עד גודל של 1.5 ס"מ. בעקבות אותה נפיחות שהייתה מיששתי את הצוואר, ושם חשתי בבליטה קטנה. רופא אאג אחד אמר שיתכן שבכלל מדובר בחלק מעמוד השדרה ולא בבלוטת לימפה והציע לעזוב זאת בשקט. רופא אאג אחר אמר שגם יתכן שזהו זיז חולייתי וגם יתכן שזו בלוטה, אך מפאת הגודל (פחות מ10 מ"מ) אפשר להניח לזה כרגע.
רציתי לדעת האם אכן יש זיזים שכאלה באיזור שבין הלסת לאוזן? והאם ניתן למשש אותם? כשאני ממששת אני מרגישה מעט כאב, מרקם כזה כמו חוד של עפרון...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיז או בלוטת לימפה
ד''ר מיכאל שוורץ (D.C)14/09/2010שלום מילי. יתכן ואת חשה את הזיז הרוחבי של חוליה צוארית ראשונה. בכל אופן תעקבי אחרי הבליטה הצוארית- האם יש שינוי מבחינת הגודל או שינוי מבחינת הקושי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)