קנקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קנקים
    יעל
    18/10/2010

בת 26, מתל אביב, בעבר הייתי רקדנית. יש לי המון קנקים חזקים בגב מזה שנים. מספר פעמים ביום אני מרגישה שאני חייבת להוציא אותם אחרת חווה תחושת חוסר נוחות פיזית בגב. ובכלל, יש לי גם המון קנקים בצוואר, בברכיים... מהי התופעה הזו? האם הז לא בריא? מסוכן? לפעמים אני מתעוררת באמצע הלילה וחייבת להוציא קנקים בשביל לחזור לחוות נוחות. אשמח לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנקים

הוספת תגובה

• קנקים - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    19/10/2010

יעל שלום,
    תודה על הפירוט והעברת תחושותייך והרגשתך.
    צלילי הפיקוק שאת שומעת ומרגישה אינם מסוכנים והם נובעים מכך שאת מפעילה עם חוליותייך וגופך עומס בכיוון מסויים אשר גורם למתיחת מיפרקי החוליות או האגן ויצירת ואקום בתוך חלל המיפרק. כאשר נוצר וואקום רגעי מעל נפח מסויים, משתחררות בועיות גז הנקרא נייטרוס אוקסייד או גז הצחוק מתוך נוזל הסיכוך שבין מיפרקי החוליות או האגן.
    למה כל אלו קורים לך ולמה את חשה צורך למתוח עקב אי נוחות?
    קרוב לוודאי שבמהלך שנותייך בבלט או בצבא נפגמה יציבתך ואת למעשה הולכת לא ישר במנח האגן הצידי. מנח זה, יכול לגרום למתח שרירי גב לא סימטרי עד כדי משיכת חוליות ומיפרקיהן לצד מסויים והתחלת היווצרות עקמת ותחושת אי נוחות מקומית... שאת מפרשת אותה כמחייבת מתיחה וביצוע קליקים.
    בברכיים, הדבר שונה כי ברוב המקרים, עקב גמישות היתר, גידי הפיקה והרקמות המחזיקות אותה התארכו ואז הפיקה סוטה ממסלולה בתוך ראש תחתית עצם הירך ונשמע צליל חד של "סנאפ".
    מה שנראה לנו כהכרחי עבורך, הוא לפנות לד"ר לכירופרקטיקה העוסקים גם בשיקום וחיזוק הגב והבטן במקביל לכל טיפול וטיפול על מנת לייצב את מנח חוליותייך, אגך ויציבתך תוך מספר טיפולים מצומצם. כמובן, שיש גם אפשרות לגשת כירופרקטים רגילים אך שם לרוב הטיפולים קצרצרים יותר ונחוץ מספר טיפולים רב להגיע לתוצאה הרצוייה במקביל ביצוע תרגילי חיזוק.
    אם תרצי, נוכל לשלוח לך כאן את רשימת כלל הכירופרקטים הרגילים או המומחים לבחירתך לפי איזור או עיר מגורייך
    אנא פני כאמור לבדיקה אבחנה וטיפול שיקומי כנדרש לך,
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו