קליקים ברגליים, בכתפיים, בשכמות, בגב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קליקים ברגליים, בכתפיים, בשכמות, בגב
    ירדנה
    08/11/2010

אני בת 36.
    נרשמתי למכון כושר לפני 4 חודשים. לפני חודש התחלתי להרגיש קליקים בכל הגוף. ברגליים, בכתפיים, בשכמות, בגב, בזרועות וכו'. והם מגיעים בתדירות די גבוהה. לפני כן מעולם לא היו לי קליקים.
    האם אני מתאמצת מדי במכון?
    האם אני עושה תרגילים בצורה לא נכונה?
    ממה זה יכול לנבוע?

לפני כן התעמלתי בפילאטיס, יוגה ועיצוב הגוף ולא היו לי קליקים מעולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קליקים - תגובה

ד``ר עופר ברוך
    14/11/2010

טליה שלום,
    קיימות שתי אפשרויות עיקריות:
    האחת, שיש לך יציבה לא מאוזנת באגן, בגב ובשכמות היוצרת אורך ומתח שרירים לא סימטרי ואז, יצירת צליל סנאאאפ בתנועות מסויימות עקב החלקת גידי השרירים התפוסים על העצמות או החוליות התקועות - תופעה הנקראת: קרפיטוס.

השניה, היא שיש לך גמישות יתר כלל גופית, כלומר מבנה הקולאגן ברקמות החיבור שלך בשרירים ובגידים וכן במעטפות מיפרקי החוליות גמישים מאוד עקב מתיחות חיזוק לא סימטרי גל אורכי השרירים ואז, בתנועות מסויימות שאת עושה, השרירים הקצרים מושכים את החוליות או כתפיים או האגן ויוצרים צלילי פיקוק (קליקים) באופן קל ולא צפוי.
    עלייך להגיע לבדיקה מסודרת אצל כירופרקט ספורט או כירופרקט שיקומי לאבחון מסודר וכולל, להתאמת טכניקות טיפול המתאימות למבנה גופך ואבחנותייך, ואז... חזרה למכון הכושר, לפילאטיס ואולי אף לספינינג, בכל לפי ממצאי האבחון שלך,
    אם תרצי, נוכל לשלוח לך את רשימת כלל הכירופרקטים הרגילים והמומחים הקרובים לאיזור/עיר מגורייך, אז אנא צייני אם את רוצה רשימה זאת.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו