כאבים במרפק מעל שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים במרפק מעל שנתיים
    גיא
    17/12/2007

דוקטורים שלום,
    אני בן 24, ולפני כשנה אימצתי את היד יותר מידי וללא חימום מספק (בעליית מתח על יד אחת), דבר שגרם לכאב במרפק מאותו אימון , לפני כשנתיים, עד עצם היום הזה.
    מאז אותו אימון, היד לא הייתה כמו קודם, אמנם לא ממש כאבה ביום-יום, אבל, כל פעם שהייתי מאמץ אותה (באימון או הרמת משקלים) היא הייתה כואבת ליומיים-שלושה, ואז הכאבים היו נעלמים.
    מאז עבדתי כאיש מחשבים. לפני כשנה, החלו הכאבים לפתע לגבור באופן משמעותי. כתוצאה מכך נתתי מנוחה ליד הימנית וריכזתי את ההקלדה ביד השמאלית, וגם היא החלה לכאוב כמעט כמו הימנית.
    יש לציין שכיום, 2 הידיים מאוד רגישות וכואבות כמעט מכל פעולה, אפילו כתיבה מהירה וצחצוח שיניים ! יתרה מזאת, היד הימנית כואבת כאשר היא מכופפת לזמן ממושך, אפילו במנוחה.
    טופלתי בכדורי ארקוקסיה, פיזיותרפיה, משחות, טיפול בטריגר-פוינט, וכלום לא עזר.
    מיפוי עצמות הראה קליטה מוגברת קלה במרפק ובמדור רדיו-קרפלי.
    אני רק בן 24, ומובטל מעבודה כתוצאה מהכאבים. אני חושש שניתוח/ זריקות קורטיזון יחמירו את המצב.
    שאלתי היא, האם כירופרקט יכול לפתור את בעיתי? אם כן מה משך הטיפול המשוער?
    כמו כן, האם הטיפול יכול להזיק? (אנשים רבים, חלקם עברו טיפול כירופרקטי וסבלו יותר מכאבים, הזהירו אותי מסיכון לא מבוטל בטיפול , כיוון שהוא אגרסיבי) ,
    תודה מראש,
    נועם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במרפק מעל שנתיים

הוספת תגובה

• כאבי מרפקים וכירופרקטיקה

ד``ר עופר ברוך
    18/12/2007

גיא/נועם שלום
    כירופרקטיקה איננה שיטת טיפול כי אם מקצוע בריאותי מקביל לאורטופדיה וכילה מגוון התמחויות על בתחומי עיסוק שונים וכן עשרות טכניקות טיפול עדינות יותר או עמוקות או מהירות. בכל אופן, הכירופרקטיקה ככלל איננה "אגרסיבית ויש להתאים את הטכניקה הטיפולית בכירופרקטיקה למטופל ומצבו.
    קיימות טכניקות ספציפיות לטיפול בכפות הידיים, במרפקים, ובוודאי לכתפיים ולעמוד השדרה אשר מושפע כנראה גם כן אצלך עקב נסיונך לבצע פעולות תוך כדי בריחה מהכאבים.
    הייתי ממליץ לך לבחור דוקטור לכירופרקטיקה המתמחה בפגיעות ספורט ושיקום אשר יבדוק ויתכן כי יבקש ממך לבצע צילומי רנטגן של המרפקים לשלול היווצרות זיזים סידניים כתוצאה מהתמשכות בעייתך.
    בנוסף הייתי ממליץ לשלב דיקור סיני, לייזר רך, אולטראסאונד על משחת תרכובת גופרית MSM, כדורי גופרית טבעיים MSM או מגנט עם הקוטב השלילי להורדת דלקת וכאב. בהמשך, תרגילי שיקום וחיזוק וחזרה מהירה למעגל העבודה על מנת שהמתחים הנפשיים הקיימים אצלך כתוצאה מהכאבים ואי היכולת לעבוד לא יגררו בעיות נוספות.
    בברכה ולבריאות,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו