מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות... מתוסכלתsarit20/03/2011
שלום ד"ר היום הייתי בתל השומר בייעוץ כירופרקטיקה התלוננתי בזמן ישיבה שאני מרגישה את המפרקים שם לא יציבים בעכוז כולל ברכיים וכפות רגליים ומן הסתם זה גם משפיע על הגב אך אציין שבגב אין לי כאבים חזקים רק בזמן שכיבה יש כאב בינוני.
הרופא לא בדק בכלל את אזור האגן האם כירופרקט יכול לקבל מידע על מפרקים לא יציבים בעכוז רק מבדיקת טווחי תנועה של הגב והרגל? יצאתי מאוכזבת מתוסכלת ועצובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות... מתוסכלת - תגובה
ד``ר עופר ברוך20/03/2011שרית שלום רב,
מפרקי האגן מיוצבים על ידי שרירים בין עצמות האגן, עצם העצה, חוליות הגב התחתון והירכיים.
לכן, הכירופרקט בדק לך את חוליות הגב והירכיים.
אם יש קושי בהסברה, אנא נסי בעדינות לבקש הסבר לפשר הבדיקות ומה הממצאים. אל תוותרי לבדיקות עצמן וזכותך בביקור המקצועי לבקש הסברים.
אם אין לכירופרקט זמן להסביר, ניתן לחפש כירופרקט אחר, וכפי שציינתי גם בעבר, ישנן מגוון רמות טיפול והכשרה במקצוע הכירופרקטיקה, ונראה כי את צריכה לפנות לבדיקה והערכה מסודרת אשר גם תלווה בהסברים והדגמות על ידי כירופרקטים מומחים.
אנא אל תרימי ידיים ותכנסי לעצבות או ייאוש, ניתן לפנות הלאה בסולם ההכשרה הכירופרקטי ולפנות לאחרים וקרוב לוודאי שתמצאי שם את התשובות שאת מחפשת ויותר חשוב, את הבריאות והתפקוד הנכון לך,
אשמח לבדוק ולייעץ לך
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה...
sarit20/03/2011ד"ר תודה על התשובה דבר ממה שכתבת הוא לא הזכיר... באתי בהדגש על בעיה של אגן כי אני מרגישה את זה פיזית זה לא בראש שלי גם אם הצלומים יצאו תקינים... הוא לא בדק פיזית את אזור האגן ולא את הברכיים רגליים אני כמעט בטוחה שבעיית המפרקים משפיעה לי על יכולת ההליכה אני לא מבינה למה אני צריכה לבדוק כל כך הרבה במקום שהרופאים יוכלו לעזור וזה עדיין לא קרה... הוא רק אמר לי להתכופף אחורה וקדימה עם הגב, להרים את הרגל בישיבה (הוא לא החזיק אותה) וזהו לא מילה על חוסר יציבות שממנה אני סובלת... "כירופרקטיקה לא תוכל לעזור במצב הזה" ד"ר עוד שאלה האם יש חוץ פיאלטיס ספורט שיוכל לעזור לי למפרקי האגן? תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה... - תגובה
ד``ר עופר ברוך21/03/2011שרית שלום,
המשפט האחרון שציינת, "כירופרקטיקה לא יכולה לעזור במצב כזה" נראית לי תמוהה לאור העובדה שלפי דברייך אינך נכה או פגועה עיצבית ובמיוחד שידוע מחקרית שהמקצוע כן עוזר וכן מביא לתוצאות חיוביות במחקרים מדעיים.
לגבי הגישה הטיפולית, אז קודם כל מאבחנים כאמור מה גורם לגמישות היתר או איזה מפרק לא עובד טוב,
אחר כך, משלבים טכניקות איזון כירופרקטיות לשיקום המיפרקים והחיישנים הנוירולוגיים שמפעילים את השרירים המייצבים,
ורק אחרי זה....משלבים את הפילאטיס או היוגה.
אם תתחילי פילאטיס או יוגה לפני האיזון והיישור והחיזוק הכירופרקטי, תגרמי לשרירי האגן והגב לעבוד באופן לא מושלם ולא מאוזן, דבר שיחזור אלייך בהמשך כתפיסות גב או דלקות מפרקי האגן.
לכן...
קודם כל ד"ר לכירופרקטיקה ואחר כך פילאטיס!
אם הכירופרקט בתל השומר איננו סבור שיכול לעזור לך, פני לאחר שכן!
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
sarit22/03/2011ד"ר אני מרגישה שיש לי בעיה עצבית בגלל חוסר היציבות של המפרקים זאת אומרת בעצם העצה כשאני שוכבת על הגב זה מקרין לי לבטן אז במצב כזה לא כדאי ללכת לכירופרקט? האם אוסטיאופתיה גם מטפלת בחוסר יציבות של מפרקי האגן?
אני אחכה עם הפיאלטיס תודה רבה על העזרה מעריכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
ד``ר עופר ברוך22/03/2011שרית שלום,
קודם ד"ר לכירופרקטיקה, עדיף כזה שמתמחה בשיקום ואחר כך פילאטיס ואולי גם שילוב אוסטיאופאטיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה...
sarit24/03/2011ד"ר תודה על העזרה רציתי לשאול בבדיקת כירופרקט איזו בדיקה עושים כדי לדעת אם מפרקי האגן לא יציבים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה... - תגובה
ד``ר עופר ברוך27/03/2011יש מגוון מבחנים כירופרקטיים-אורטופדיים בעמידה וכן בשכיבה אך זהו לא המקום לפרטם.
אנא פני לבדיקה מסודרת, אבחון מקיף וטיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
sarit31/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)