שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    יואב
    06/01/2008

שלום רב,

שמי יואב ואני רוכב אופניים תחרותי במשך העונה האחרונה(כמעט שנה) סבלתי מכאבי ברכיים בגיד הפטלה ובpes anserine- לא לתפוס אותי במילה, אבל אלא פחות או יותר האזורים(הקדימה של הברך ובצד הפנימי). כמו כן אני סובל מקליקים בזמן כיפוף או סיבוב הברך.

לפני כחודש הלכתי לאורטופד ספורט, אשר לאחר בדיקה גופנית מהירה פסק כי "הברך שלי לא אוהבת להתכופף" ועליי לנוח שבועיים-שלוש מכל פעילות גופנית כל שהיא.

שמעתי לעצתו, האמת גם שזה הסתדר לי בדיוק עם זמן הפגרה והנה, אני לאחר שלוש שבועות שלא עשיתי כלום שגם בהם כאב לי ונשמעו קליקים וחזרתי לפעילות קלה(אימוני אופניים קלים, ריצה קלה, שחייה) ואני עדיין סובל מקליקים והרגשת אי נוחות.

מה עליי לעשות? שמעתי כל כך הרבה פתרונות כגון: מדרסים ביו מכניים, מדידות וכיוונים מקצועיים, אפילו קומפרסים... האם מדרסים לנעליים יעזרו באמת?

אשמח אם תכוונו אותי לפני שאני הולך להוציא כסף על פגישה פרטית.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים, ספורט וכירופרקטיקה

ד``ר עופר ברוך
    06/01/2008

יואב שלום,
    תודה על הפירוט. אינני מכיר את עברך הספורטיבי מבחינת פציעות עבר וכן את העומסים בשירותך הצבאי.
    בכל מקרה, כאבי ברכיים ללא טראומה ידועה נגרמים במרבית המקרים עקב שחיקה של סחוסי המיניסקוס, הרצועות או סחוסי הפיקה עקב עומסי יתר על ברך מסויימת.
    שחיקה בדרך כלל נגרמת על ידי אגן הנוטה לצד מסויים וגורם לרגל אחת להיות קצרה מדומה ועקב כך גורם לך להפעיל בלי ידיעתך עומס לא סימטרי של משקל הגוף וכח הכבידה על הרגל האחת.
    עובדה זאת תורמת לעומסי יתר ושחיקה במפרק הירך, מיפרק הפטלו-פמוראלי (ברך-פיקה), לדלקת וחומציות בסחוסי הפיקה וכמובן לכאבים.
    גורמים נוספים לכך הם מבנה אנטומי שונה של תלם תנועת הפיקה בראש הירך התחתון עליו אמורה להחליק הפיקה ומבנה הפיקה עצמו. יש וריאציות רבות במבנים אלו עם תלם לא סימטרי הפחוס בצידה הפנימי של הברך ואז, כאשר אתה מכופף את הברך ובמיוחד תחת עומס משקל או התנגדות, גיד הפיקה נמתח מעל התלם הפחוס, אתה שומע צליל סנאפ והפיקה למעשה מתחלקת מעבר לתלם הגרמי ובחזרה פנימה. סיבות נוספות לכך הוא שינוי מבנה סחוס הפיקה, זיזים ניווניים בפיקה, וראשי שריר חלשים פונקציונלית במערכת השרירים הארבע ראשית עקב חוסר אימון נכון או בעיה בעצבים היוצאים מהגב התחתון ואחראים להפעלת השרירים בירכיים.

דבר ראשון יש להגיע לבדיקה אצל ד"ר לכירופרקטיקה המומחה לפגיעות ספורט או שיקום. הוא יבצע בדיקת יציבה כללית, תפקוד שרשרת התנועה מכף רגל, קרסול, ברך, ירך ואגן, בדיקות רפלקסים, כח שרירי תחת עומס מתגבר, מישוש מדוייק ושילוב צילומי רנטגן במנח מיוחד לבדיקת הפיקות והברכיים.

השלב השני הוא איזון האגן, החוליות ושרירי האגן, הירכיים, מותן כסל וברכיים כולל שחרור ומתיחת כל הטריגר פויינטים המשפיעים עליהם,

השלב השלישי הוא חיזוק מדוייק תחת עומסים מתגברים של שרירי השוקיים, ירכיים, אגן ובטן אשר רצוי מאוד כי יבוצע על ידי פיזיוטרפיסט מוסמך לספורט או מדריך מוסמך ליוגה אשטנגה או פילאטיס מתקדם ואז ספינינג תוך כדי הקפדה על תור מקביל לכירופרקטור אשר יוודא כי הנך מתאמן עם אגן ישר ועמוד שדרה תקין ובוודאי עם ברכיים שוות באורכן.

במקביל או כשלב רביעי אם ההתקדמות איננה משביעת רצון ניתן לשלב מדרסים פונקציונליים, טייפ תומך פעילות כדוגמת הטייפ היפני האיזוקינטי החדיש (קינזיו-טייפ).

במקביל לכל אלו כדאי להוסיף תוספי מזון משקמי סחוס כגון מגה גלופלקס ותוספי מזון משככי דלקת ובצקת כגון ה MSM שהוא תרכובת גופרית ברמה של 6-8 ליום עד הפחתת כאב משמעותית ולאחריה להמשיך עם שניים ליום.

בהצלחה ולבריאות,

ד"ר ברוך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו