מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריצת דיסקדנה24/06/2011
שלום
יש לי פריצת דיסק כבר שנתיים יש לי כאב בעכוז ותפיסת שרירים בו ולפעמים ברגל אני בטיפול כירו]רקט כבר כמה חודשים היתה הטבה אך בזמן האחרון חלה הרעה וכל השרירים ברגל תפוסים לי שאלתי האם כירופרקט יכול לדעת מה הגורם לכך האם יש לי לחץ על העצב כל הזמן או שרק מאמץ יתר גרם לתפיסת השרירים הזו? האם יש בדיקה שתומר איפה הבעיה בגב או בעכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק - תגובה
ד``ר עופר ברוך27/06/2011דנה שלום,
אני שמח שיש לך כושר ניתוח מצב מעולה וכן את מעלה שאלות מצויינות, אשר למעשה אמורות להיות מופנות לכירופרקט המטפל שלך, כי הוא זה שבדק, בודק, מאבחן וקובע איך לטפל, באילו טכניקות טיפול, אילו תרגילי מתיחה וחיזוק לשלב ולא פחות חשוב, ממה להזהיר אותך בפעילויות היומיום למניעה.
אם אכן ישנה פריצה מאובחנת לאורך מספר שנים, היא עשוייה הייתה להשפיע על תפקוד עצב המפעיל שרירים או בעכוז או עצב אחר המפעיל שרירים בירך או בשוק או בכף הרגל.
איך נדע?
לפי השוואת מישוש בין הצדדים למציאת צד שהוא עם שרירים קטנים יותר,
לפי בדיקת כוח פיסיולוגי בבדיקת שרירים ידנית כירופרקטית, שריר חזק וטוב, נותן התנגדות ונעילת התנגדות טובה
לפי בדיקת רפלקס עצבי המתאים לאותו עצב ואותו השריר.
הכי מדוייק אך גם הכי כואב, זוהי בדיקת מוליכות והולכה חשמלית EMG ו NCV
לעיתים קרובות, בתחום התמחותי אני נתקל במטופלים הדומים לתיאורייך, וחולשת שריר שהעצב אליו נפגע, גורמת להם תפקוד לקוי ואז פתיסת שרירים אחרת כהגנה או פיצוי תפקודי, ואלו יכולים לכאוב מאוד.
מה עושים?
חייבים לטפל כאמור במכלול הבעיות ולא רק טיפול של קליקים כירופרקטיים, אלא הקפדה על שיקום נכון, כגון פילאטיס, יוגה, הידרוטרפיה וכו' וכן הקפדה על התאמת הנעלה, מידרסים ומניעה מפעולות אשר מעמיסות יתר על גבך ועכוזך.
אם אין התקדמות, אשמח לחוות דעה ולבדוק אותך אישית כחוות דעת שניה, וזאת לאחר שביקשת מהכירופרקט המטפל שלך לנסות ולבחון דרכי טיפול חדשות ו/או נוספות,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנה27/06/2011תודה על תשובתך המקיפה אכן שריר העכוז הינו השריר החלש שלי ואף נוצרות בו טריגר פוינטים מדי פעם האם זה אומר שהדיסק ממשיך ללחוץ על העצב בגב או שישנו לחץ בעכוז כתוצאה מתפיסת השריר הזה הגורם ללחץ על העצב היורד לרגל? עשו לי בדיקת EMG אחרי צילום CT ולא מצאו דבר האם כדאי לבדוק שוב?
בתודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר עופר ברוך27/06/2011דנה שלום,
כנראה ש ה EMG לא בדק את קטע העצב ממוצא השורש בעמוד השדרה לשרירי העכוז ומעבר לו, בדיקה די כואבת עם מחט די ארוכה!!!!
תשובתך כאן מאששת את ההנחה שלי בתשובה הקודמת, ועד שלא תייצבי את תפקוד שרירי העכוז במקביל להקלה על העצב עםן מתיחות וטיפולי כירופרקטיקה שיקומית ובהמשכם תרגילי חיזוק והידרוטורפיה, למעשה תעמדי במקום ותמשיכי לסבול.
אנא מקבל פניות רבות ממטופלים אשר עברו דרך טיפולית דומה לשלך ונתקעו, והגיעו לחחות דעת שניה וקיבלו פתאום הארה כי קיימות מומחיות פוסט דוקטורט בכירופרקטיקה בתחומי העיסוק השונים, וכפי שאני הוכשרתי ככירופרקט מומחה, אנו לומדים לא להיסתפק ברגיל ובטריוויאלי אלא להשקיע זמן בדיקה וטיפול עם כל מטופל לאבחון מקיף וכך גם הטיפול בו, בפירוש לא טיפול כירופרקטי רגיל של 5-10 דקות טיפול,
ממליץ לפעול לפי מה שהמלצתי בתשובה הקודמת,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לי אליך
דנה27/06/2011תודה על תשובתך המקיפה האם דיקור סיני במקביל לטיםולים של הכירופרקט כמו שהמלצת יכולים להקל על כאבי העכוז שלי ולשפר את איכות חיי הירודים
בברכה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לי אליך - תגובה
ד``ר עופר ברוך27/06/2011אחרונה בהחלט,
דיקור סיני משחרר שרירים ומוריד דלקת, אך לא מחזק פיזיולוגית שרירי אגן ועכוז אם האגן נוטה ואורכי הרגליים לא שווים, וכן איננו משקם כפי שתרגילי הידרוטרפיה משקמים,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך עזרת לי מאוד
דנה27/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)