מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימני מתיחה וצלקותיעל14/01/2014
שלום,
מה שיטת הטיפול היעילה ביותר להעלמת סימני מתיחה וצלקות מניתוח פלסטי?
ומה טווח המחירים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה וצלקות - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר19/01/2014אף טיפול לא יעלים את הצלקות, במקרה הטוב יטשטש אותן.
אין טיפול גורף שעוזר לכל הצלקות ודרושה בדיקה כדי לראות אם וכיצד במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטן ובדיקות דםיהושע13/01/2014
שלום הרופא משפחה נתן לי את הבדיקות לרואקטן לאחר חודש שימוש היו תפקודי כבד ספירת דם ושומנים אבל בבדיקה השניה והלאה הוא לא שם לי בדיקות של שומנים האם בדיקה של שומנים בדם בעת רואקטן צריך לעשות כל חודש? או מספיק רק תפקודי כבד וספירת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן ובדיקות דם - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן14/01/2014אין צורך כל חודש ניתן לבצע כל חודשיים תפקודי כבד ספירה ושומנים בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטן וכאבי גב יש קשר?יהושע13/01/2014
שלום אני נוטל חודשיים רואקטן. היום לפנות בוקר בשינה שבאתי לקום חשתי בפתאומיות כאבי גב חזקים במרכז הגב והיה לי קשה מאוד לקום ולהתיישר.בבוקר הכאבים השתפרו אבל עדין כואב לי הגב קשה לי להתיישר ולעשות תנועות חדות. האם יש קשר לרואקטן ? או שפשוט סתם נתפס לי הגב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן וכאבי גב יש קשר? - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן14/01/2014בהחלט יש קשר וממשיכים טיפול , יש להימנע מפעילות מאומצת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלות ויראליות פלנטריות - בכף הרגלנעמה12/01/2014
אני סובלת מהן מעל 7 שנים. בהתחלה לא אובחנו נכון וניתן לי טיפול שלא עזר.
אחרי כמה שנים , מצאתי בתמונות ברשת ואיבחנתי לבד שאלו יבלות של ורוקה פלנטריס,
מאז כבר כמה שנים מטופלת בחנקן נוזלי, לא עוזר כלום, היבלת מתפשטת עוד ועוד.
בין טיפול וטיפול גם במשחות , שכמו החנקן רק גורמות לעור הבריא להתקלף, היבלת תמיד
חיה מתחת ויש לה "עומק". בשנה וחצי האחרונות התחלתי להגיע לטיפולי לייזר בבי"ח השרון.
התורים הם בערך אחת ל8-9 חודשים, כך שגם זה לא עוזר.
למישהו יש הצעה יעילה עבורי כיצד להפטר מהן? היום זה כבר עבר לחצי כף רגל,כשזה התחיל זו היתה
נקודה בודדת, שלו טופלה אז בלייזר (שאגב אינו כואב בכלל) כבר מזמן הייתי נפטרת ...
בין לבין ניסיתי גם עם חלב תאנים, שום, שתן וכן הלאה , כל מה שקראתי שעוזר להפטר מזה.
במרפאת הלייזר "ניחמו" אותי , שכל עוד הגוף שלי, מערכת החיסון, לא יירתם ללחום בוירוס הבעייה לא תסתיים.
מלבד הבעייה הזו, בכללי אני בריאה, בת 50+, אוכלת בריא, ספורטיבית ולא סובלת מבעיות רפואיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלות ויראליות פלנטריות - בכף הרגל - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/01/2014טיפול בלייזר אינו מבטיח העלמות של היבלות לצערי, זה יכול לעזור ברמה הנקודתית. נסית טיפול באלדרה ? או שילוב של ורומל + סלטאק גל ביחד כל לילה למשך חודש ימים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נעמה12/01/2014תודה על המענה. על אלדרה לא שמעתי. גם הרופא שלי לא הציע זאת.
סלאטק אני משתמשת הרבה, וגם משחה סליצילית 30%, שדי קשה להשיג.
שניהם יוצרים קליפה עבה, שבסוף כשהיא מקולפת יש עור צעיר ורענן בריא - בחלק הבריא של העור, והיבלות עדיין שם, כמקודם, כאשר מדי פעם נולדת עוד בת למשפחה.
בפעם הבאה אשאל אותו על אלדרה. - לפי מה שהצצתי בחטף כרגע ראיתי שקשור ליבלות גניטליות....
כשהגעתי אליו הבאתי אתי את כל התרופות שקראתי באינטרנט שעוזרות.
אבל נאמר לי שהדבר היחיד שהוא מורשה לתת או לעבוד איתו זה הורומאל (שלא עשה לי פשוט כלום), בהמשך עברנו למשחה סליצילית ולפני כשנה התוודעתי לסלאטק.
היו שם משחות שקראתי שהן לחולי סרטן, אבל יש רופאי עור שמשתמשים לריפוי יבלות, אם כי יש תופעות לוואי קשות. היו לי איזה 5 תרופות שונות, שאת כולן הוא פסל. והאמת אינני רוצה תגובות לוואי של חולי סרטן, אבל בכל מקרה איני יכולה לנסות אפילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר19/01/2014הטיפולים שהומלצו למעלה יכולים לעזור. במידה ועדיין יתצטרכי, תקראי באתר של אסף הרופא על טיפול פוטודינמי שמאד יעיל ליבלות וירליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה ברגללי12/01/2014
שלום וברכה!
לראשונה בחיי יצאה לי פטריה ברגל בין האצבעות, הפטריה נראת זוועה יוצא ממנה נוזלים מוגלתיים ונורא מגרד נוסף לכך העור שסמוך לפטריה קשה וכואב לדרוך על הרגל.אותה רגל גם יתנפחה לי (נראה כמו בצקת)וכואבת מכף הרגל כלפי מעלה לכיוון הברך.
רופאת העור נתנה לי משחה בשם סטפידרם קרם שהבנתי שאסורה בהנקה ולכן הרופאה החליפה לי לאגיסטן. השאלה האם יש עוד משהו שניתן לעשות או לקחת חוץ מהאגיסטן? והאם הנפיחות והכאב ברגל קשור לפטריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה ברגל - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן12/01/2014פטרת הרגלים הוא זיהום שכיח , לפי התיאור יש תהליך זיהומי משולב .
אמבטיות לרגל עם מים ופולידין לחיטוי, יש צורך אולי לשלב משחה אנטיביוטית ולא צריכה להיות בעיה עם הנקה כי הספיגה זניחה .
אגיסטן היא תרופה מצוינת אבל בזיהום משולב יש צורך לשלב טיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינימום זמן המתנה בין כדורי זובירקסמאיה11/01/2014
קיבלתי מרופא עור מרשם לכדורי זובירקס למשך חמישה ימים, שלוש פעמים ביום.
היום שכחתי לקחת כדור עד 16:30 אחר הצהריים. האם אפשר לקחת כדור כל ארבע שעות - 16:30, 20:30, 24:30?
וללא קשר, מה קורה אם שוכחים כדור אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינימום זמן המתנה בין כדורי זובירקס - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/01/2014לא קרה , להמשך לקחת לפי הוראות הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטן ללא שיפוריהושע11/01/2014
שלום אני לוקח כבר חודשיים רואקטן לאקנה בגב ובינתים לא רואה איזשהו שיפור מהותי ועדין יוצאים לי פצעים מתי רואים שיפור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן ללא שיפור - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/01/2014אקנה בגב לעומת הפנים מגיב יותר לאט , לכן להמשיך לקחת עם סבלנות . ממליצה למרוח על הגב משחת אדפרין. 3-4 בשבוע . בערב למספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרואקטן ללא שיפור - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/01/2014אקנה בגב לעומת הפנים מגיב יותר לאט , לכן להמשיך לקחת עם סבלנות . ממליצה למרוח על הגב משחת אדפרין. 3-4 בשבוע . בערב למספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהאוראל10/01/2014
שלום,
בנני חיילת בת 19, טיפלתי באקנה במספר דדרכים, אני שוטפת פנים באקניל ווש, השתמשתי באדפרין שגרם לי ליובש וקצת צלקות, לאחרונה התחלתי מלהשתמש בגלולות
נגד הריון, ישנה הטבה מסויימת אך עדין נשארו מספר די רחב של כתמים אדומים, כיצד אפשר "להפטר" מהבעיה והאם קלו קוט יכול לעזור.
תודה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/01/2014גלולות יש לקחת לפחות6 חודשים , בפנים ניתן להשתמש לפצעים פעילים עי משחת דואק בלילה 3 פעמים בשבוע . אדמומיות דועכת לאט כל זמן שיש פצעים פעילים , קלו קוט לא עוזר למצב הזה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספדתעמליה09/01/2014
שלום.אמרו לבעלי שהוא סובל מ-ספדת. לא מצליחים למצוא חומר על התופעה.מה השם הלועזי שלה. איפה אפשר למצוא חומר בנושא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספדת - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן09/01/2014תתארי לי את התופעות ?
כנראה מדובר בURTICARIA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטן ואוזנים אדומותמוטי09/01/2014
מאז שהתחלתי עם התרופה אחרי נטילת הכדור בצהרים האוזנים שלי הופכות לאדומות וחמות למשך כמה שעות ואז זה עובר למה זה קורה ? האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן ואוזנים אדומות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן09/01/2014רואקוטאן גורם לאודם יובש , זה יהיה במהלך כל הטיפול אינו מסוכן , אולי כדאי לקחת את התרופה בערב שעה -שעתים לפני שינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר עם איכטיוזיסיפה08/01/2014
שלום,
אני בת 27, סובלת ממחלת עור איכטיוזיס ברמה בינונית בחלק מאזורי הגוף, בעיקר ברגליים, כפות ידיים ובבטן.
המחלה לעיתים נראית לעין בדמות של עור יבש מאוד, בעיקר בחורף, אך באביב ובקיץ היא כמעט ולא מורגשת.
רציתי לדעת האם ניתן להסיר שיער בלייזר עם בעיה כזו באזורים בהם הבעיה אינה דומיננטית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר עם איכטיוזיס - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר08/01/2014למיטב ידיעתי לחולי איכטיוזיס אין מניעה לטיפול בלייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מחלות עוראלרגית06/01/2014
שלום רב,
אני בת 24. לפני כשלושה חודשים התפרצו אצלי מספר מחלות עור:
1.פריחה אדומה במפשעות עם קשקשת, מגרדת מאוד.
2. פצעים עם נוזל צהבהב על הפנים, מעט מגרד.
3. פריחה בתנוכי האוזניים (מעין חתך מאחור ואדמומיות מקדימה), מגרדת מאוד.
אציין שאני מטפלת בכל מיני משחות שרופאי העור ורופאי האלרגיה נותנים לי ואף בכדורי אנטיביוטיקה בשל זיהומים אשר נגרמים לי מכך. המחלות הולכות וחוזרות ומפתחות עמידות לתרופות לאחר זמן מה.
רופא האלרגיה אבחן שזה אטופיק דרמטיטיס (יש לי אסתמה) ורופא העור חושב שזה פסוריאזיס. איך אפשר לקבוע מהי המחלה (אולי מספר מחלות). האם אפשר לבצע בדיקת דם או ביופסיה? ולפי תיאורי מה אתה חושב שזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון מחלות עור - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר08/01/20142 האבחנות שצינת יכולות לבוא בחשבון ואני נוטה לפי התיאור שרשמת- לכוון של אטופיק דרמטיטיס. יש מספר תרופות שיכולות לעזור כגון משחה טופיסלן. יש סיכוי שהנגעים יעברו באביב, אבל אם תמשיכי לסבול כדאי לעשות ביופסיה שנותנת אבחנה יותר מדויקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטןיהושע06/01/2014
שלום אני לוקח רואקטן עוד מעט חודשיים. חודש ראשון התחלתי 20 מילגרם חודש שני 40 מילגרם. האקנה שלי הוא בגב ובינתים אני לא רואה שיפור אלא רק החמרה עדין יוצאים לי פצעים ושחורים מה עושים? זה אמור להיות ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר08/01/2014כדאי לגשת לרופא העור כדי שתחליטו ביחד אם כדאי להמשיך רואקוטן במקרה האישי שלך. לא לכל אחד התרופה הזו עוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפופגמנטציהנטע05/01/2014
לפני חודשיים הופיע לי כתם כהה על עור הפנים הלגתי לרופא עור והוא אבחן את זה כהפופגמנטציה קלה,הוא אמר שהכתם אמור לעבור תוך חודש-חודשיים ולשים עליו קרם הגנה.שאלתי אותו אם אחרי שהכתם יעלם הוא יחזור שוב הוא ענה לי שלא.שאלתי היא האם באמת לא אמורים להופיע לי כתמעם כאלה בשנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפופגמנטציה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/01/2014כתמים יכולים להופיע כל הזמן , לכן לשים לב , לשמור משמש כל הזמן ואם הכתם יחזור יש דרכי טיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים באיזור החזהחנית04/01/2014
הי שלום אשמח מאוד אם תעזרו לי זה מזה כמה חודשים יוצאים לי פצעים באיזור החזה אני משתמשת במשחת פוסידין זה באמת עוזר ועובר אבל כאשר אני מפסיקה התופעה חוזרת כל פעם אני לא יודעת מאיפה זה נובע לי איזה בדיקות היתם ממליצים לי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים באיזור החזה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/01/2014יש צורך באבחנה , מקור הפצעים אקנה , דלקת של זקיק השיער, רגישות ? לכן חשובה אבחנה , לא למרוח בלי אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)