מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רואקטן אוזנים אדומותמוטי19/12/2013
בימים האחרונים כשעה אחרי נטילת רואקטן האוזנים שלי נהיות אדומות וחמות האם יש,קשר לרואקטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן אוזנים אדומות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן19/12/2013כן יכול להיות קשור, יש להמשיך את הטיפול כרגיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוח עור הפניםא19/12/2013
שלום,
בת 39
האם סבון פשוט עם לחות כמו דאב מנקה בצורה טובה את הפנים כמו סבונים קוסמטיים מחברות יוקרתיות כמו קליניק/לנקום? והם אחרי סרום צריך לשים גם קרם לחות או שסרום מספיק? אותם השאלות גם לגבי אימי בת 62.
והאם הסרת שיער עם קרן אור באיזור הפנים על נקודת חן היא מסוכנת? ואיך אוכל להמנע מהרפס בנקודת חן? תמיד כשחם באיזור הזה יוצא לי הרפס , וקרן אור היא הריי חמה מאד, זה באיזור שמעל השפתיים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפוח עור הפנים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן19/12/2013סבון עדין המעניק תחושה טובה הוא המתאים , קרן אור ולייזר מתאימים לטיפול איכותי בהסרת שיער. הרפס חייבלהיות מטופל ,ויש להראות לרופא עור את השומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעמיכל18/12/2013
היתה לי נקודת דם קרוש בבטן , גירדתי וכתוצאה מכך נהיה לי גלד מעל , הגלד התקלף אבל נשאר בשר חשוף עם אדמומיות , אני מורחת ג'ל אלוורה כבר שלושה שבועות ועדיין המקום אדום ויש בשר חשוף
רציתי לדעת האם זה יעבור והם צריך למרוח משהו ?
אודה לתשובה דחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר25/12/2013תמרחי יוד פולידין 3 פעמים ביום. אם אחרי שבועיים הפצע לא יבריא תפני לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים מסביב לפהמאור18/12/2013
היי אני בן 20 רק רציתי חוות דעת על הפצע שיש לי מסביב לפה ..האם זה הרפס או סתם פצע?? חשוב רק להגיד שזה פצע שהולך וחוזר ואני מפוצץ אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים מסביב לפה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן19/12/2013לא ניראההרפס ממליצה למרוח משחת אנטיביוטיקה מסוג בקטרובן ולא לפוצץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר ולופוסנועה18/12/2013
יש לי לופוס מזה 3 שנים אני שותה פרדניזון אימורן פלקווניל ואורסוליט 300 לכבד.
רציתי להתחיל בהסרת שיער בלייזר האם אני יכולה?? ומה הסיכונים? אודה לכם מאוד על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר ולופוס - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן19/12/2013אפשר לטפל בלייזר , בזהירות ובמקום עם נסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסרת שיער בלייזר ולופוס - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן19/12/2013פרדניזון עשוי לגרום לשיעור יתר , בשנים האחרונות לא דווחו על מקרים של רגישות יתר לאור .
לייזר אינו קרינה ובעיקרון אנחנו מבצעים טיפולים אסתטיים גם לחולים במחלו אוטואימוניות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה לאקנה!רוני18/12/2013
שלום! לפני כשבוע הייתי אצל רופא עור מאיר ויש לי פצעונים בפנים. הוא הביא לי מינוצוקלין כנגד הפצעים המוגלתים ואת התמיסה אקנהמיצין פלוס. התמיסה גורמת לי יובש קשה בפנים- קילופים וסדקים. האם זה בסדר או שיש להפסיק את השימוש בתרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לאקנה! - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר25/12/2013אקנהמיצין פלוס מכילה אנטיביוטיקה וגם נגזרת רטין. הרטין לפעמיםגורם לקילוף. תנסי להשתמש בתרופה לסירוגין יום כן ויום לא בכמות קטנה, ואם זה לא יעזור תדברי עם הרופא על שינוי טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכים בידייםרוית17/12/2013
שלום,
אני בחורה בת 32,אני סובלת בשנתיים האחרונות בחורף מחתכים בידיים,אני שמה כל מיני קרמים שלא עוזרים לי,אני ממש סובלת,
תוכלו להמליץ לי על קרם שיוכל לעזור לי, ממש יורד לי דם
נ.ב שמעתי שנטורזינה טוב אבל לא לי
מחכה לתשובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתכים בידיים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן19/12/2013מזג אויר קר ויבש גורם לאקזצה של הידיים ממליצה על קרם כמו ליפיקאר בלם של חברת לרוש פוזה , או קולד קרם של אבן ולפעמים צריך משחה על בסיס סטרואיד במקרים קשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתכים בידיים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן19/12/2013מזג אויר קר ויבש גורם לאקזצה של הידיים ממליצה על קרם כמו ליפיקאר בלם של חברת לרוש פוזה , או קולד קרם של אבן ולפעמים צריך משחה על בסיס סטרואיד במקרים קשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף שיער באיזור הפיאות והשפהרוני17/12/2013
העליונה.
היי, אני בת 19, יש לי עור פנים יחסית רגיל (פיצעונים מידי פעם בזמן מחזור) מה שמפריע לי זה שבאיזור הפנים ליד האוזניים יש לי שערות כמו לגבר וגם קצת מעל השפה ("שפם"). אלה המקומות הבולטים שהכי מפריעים לי ואני מפחדת להוריד בשעווה או כל דרך אחרת שיכולה להשאיר קוצים.
מקומות שפחות חשופים - גב תחתון, בטן תחתונה.
איך את ממליצה לטפל ביעילות?
האם זו בעיה גנטית? (יש לי יותר מידי הורמונים גבריים?, קשור למוצא עדתי?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה לליבך
danit18/12/2013לי גם הייתה את אותה הבעיה הפתרון שכולם המליצו לי היה לעשות שעווה בפנים. רק מעצם המחשבה על הכאב שכרוך בזה ועל הצמיחה שתיהיה לזה לאחר מכן, לא הסכמתי להקשיב לאף אחד. רציתי פתרון יותר קליל :). באחת הפעמים שחברות של אמא שלי היו אצלנו חברה אחת שלה סיפרה לי שהבת שלה התחילה להשתמש בגלולות בגלל שיעור יתר וזה ממש עזר לה. לי זה היה נשמע אחלה אופציה שאין לי בעיה לנסות את זה כי גם ככה בעתיד אני אצטרך גלולות בתור אמצעי מניעה. הרופא המליץ לי את הגלולה פמינט שיכולה לעזור בנושא. אז שווה לך לבדוק אצל הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף שיער באיזור הפיאות והשפה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן19/12/2013ממליצה לשלב טיפול לייזר ואפילציה במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותשירי16/12/2013
שלום!
1. אני שמה לב שכאשר אני מתקלחת ישנה שכבה אפורה על הגב שבזמן גירוד ושפשוף כשהאיזור רטוב היא יוצאת.. אני מרגישה שבגלל זה הגב שלי יותר שומני. האם זה לכלוך? איך מטפלים בזה?
2. לאחרונה עשיתי טיפול פנים והמטפלת הוציאה לי את הראשים השחורים. אמנם אין לי יותר ראשים שחורים אך הנקודה עצמה (הנקבובית) עדיין נראת וזה נראה כאילו כלל לא הוציאו לי את השחורים. מה ניתן לעשות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן16/12/2013ממליצה לא לשפשף את העור, יש ירידה של שכבת הקרן , ניקוי ללא שפשוף יעיל ,עור שומני היא תכונה של העור גנטית הורמונלית , לכן ניתן למרוח משחה המכילה ריכוז של ויטמין A כמו רטאויט או אדפרין בערב 3-4 שבוע , וגם לקומודונים השחורים , בטיפול עם סבלנות יש תוצאה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים אדומיםאביעד14/12/2013
דוקטור שלום
אני בן 29 ג'ינג'י עם נמשים רבים בפנים. לאחרונה החלו להופיע בפניי בעיקר באזור המצח והרקות נגעים אדומים-ורודים - בערך 7-8 נגעים ...
הייתי אצל רופא עור והוא נתן לי משחה בשם AFLUMYCIN למשך חודש ולאחר מכן לשוב לביקורת.
אני מאוד חושש ממקרה של סרטן העור מכיוון שאני בעל עור בהיר.
הייתי רוצה שתחווה את דעתך בתמונה שצירפתי- נגד אחד מעל הגבה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים אדומים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן15/12/2013נגע מעל הגבה צריך התייעצות נוספת אחרי חודש חודשיים , ואם הוא משתנה , או הופך להיות עם קשקשים או משנה צורה ושוליים כדאי לבצע ביופסיה, לפי התמונה קשה להתרשם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטן ואקניל תרחיץרוני13/12/2013
שלוםת עם קיורטן
מותר להשתמש באקניל בוא זמנית עם קיורודה רבה!טן ואם כן האם הוא עוזר ב"לייבש" או לרפא מהר יותר את הפצעים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיורטן ואקניל תרחיץ - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן15/12/2013כן, אין בעיה ביחד ניקוי עדין לא לשפשף את העור ,קשה להגדיר יותר מהר לטיפול בקיורטאן זה תהליך לוקח זמן והתוצאה טובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת LOCACIDאלה13/12/2013
שלום רב,
אני עושה טיפולי הסרת שיער בלייזר בפנים כולל אזור הפאות (רחב) והסנטר, בגלל פצעונים אני רוצה להתחיל להשתמש במשחת LOCACID, השאלה שלי האם אני יכולה להשתמש במשחה? כי הסרת שיער מתבצעת גם אזורים שיש פצעונים שבהם אני מעוניינת למרוח את המשחה, אולי אם 2-3 ימים לפני הטיפול ו1-2 אחרי לא אשתמש במשחה זה יהיה בסדר?? (אני עושה הסרת שיער פעם בחודש).
ועוד שאלה, חוץ מחשיפה לשמש יש עוד דברים שבזמן השימוש במשחה אסורים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת LOCACID - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן13/12/2013יומיים שלושה לפני הטיפול ועוד 3 אחרי הטיפול להימנע מלוקסיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטן וטעם מר בפהאבי09/12/2013
רואקטן יכול לגרום לטעם מר בפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן וטעם מר בפה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/12/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבתשבע09/12/2013
שלום רב,
אתמול הסיור לי קרטוזיס מהפנים. נאמר לי לא להרטיב את המקום ולמחרת לשטוף במים וסבון פעמיים ביום ולמרוח משחה אנטיביוטית למשך שבוע. כמה דקות לאחר הטיפול ירד גשם חזק ולמרות שהיתי תחת מטריה האזור נרטב. הרוקח אמר לי להחליף פלסטר ולא למרוח כלום על המקום עד למחרת. בלילה, כשהתקלחתי וכיסיתי את האזור (מצח) בכובע מקלחת מים חדרו ושוב האזור נרטב כהוגן. שוב החלפתי פלסטר מבלי למרוח כלום והיום התחלתי בניקוי המקום ובמריחת המשחיה האטיביוטית. שאלתי: האם העובדה שהאזור התרטב תגרום לכך שהצלקת תהיה גדולה יותר ותבלוט יותר??? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן11/12/2013מציעה למרוח משחת אנטיביוטיקה . וגם התיעצות עם הרופא המטפל ולא הרוקח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוורה במקום קרם לפניםאלוורה09/12/2013
שלום ...
יש לי עור בעייתי. נסיתי המון קרמים בהתאמה לעור שלי , על בסיס מים ,לעור רגיש,מעורב,מיועדים לעור בעייתי שמקטנים הופעתם של פיצעונים ... תמיד אחרי הקרם יהיו מין נקבוביות ... ופצעים קטנים... ועדיין העור יבש
האם לשים גל אלוורה במקום קרם זה מספק ומטפח את העור ?
אני גם שותה תוספי תזונה המיועדים לשמירה על העור והציפורניים ..
יש המלצה איך לשמור על העור ? תודהה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוורה במקום קרם לפנים - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר25/12/2013צעירים לא חיבים קרם כי העור בריא ולרוב מספיק לח. במבוגרים או כשחיבים לחות, אפשר לנסות ג'ל אלוורה ולבדוק איך העור. אם עדיין לא מסתדר אפשר להפנות את השאלה לקוסמטיקאית מנוסה שתבדוק אותך, ותתאים לך קרם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)