מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פריאורל דרמטיטיסאלינה09/12/2013
שלום
אני אובחנתי לאחרונה בפריאורל דרמטיטיס אחרי שבמשך חמישה חודשים היו לי פצעים עם ראש לבן דמויי אקנה מסביב לפה ועל הסנטר וכלום לא עזר. הרופא רשם לי לפני שלושה ימים מינוציקלין פעמיים ביום וגל רוזקס ומאז המצב החמיר והפריחה התפשטה. רציתי לדעת אם זה הטיפול הנכון ואם כדאי להמשיך בו. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריאורל דרמטיטיס - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן09/12/2013ממליצה על טסטים לאלרגיה , לשלול מגע עם חומרים גם שכיחים מאד שלעתים גורמים לרגישות .
{ קרם פנים , לק אודם, } בדיקה אצל רופא שיניים מומלצת, ושילוב של תרופות אחרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה גבאיתי09/12/2013
שלום,
אני כבן 28, ובחודשים האחרונים אני סובל מפצעי אקנה כואבים מאד בגב. זה המקום היחיד בגוף בו יש לי פצעים. מדי פעם היו לי פה ושם פצעים בגב, מוגלתיים בעיקר, לא חמורים, שחלפו בלי להתיר כאבים וצלקות. אך בחודשים האחרונים מופיעים לי בגב פצעים אדומים מאד, גדולים, מתמקדים באזור האמצעי והתחתון של הגב, מאד כואבים וללא מוגלה. כמו כן לאחר כשהאדמומיות חולפת נותר כתם כהה בגודלו של הפצע.
פניתי לרופא המשפחה וקיבלתי היקומיצין, השתמשתי כשבועיים אך ללא הועיל.
מה תוכלו לייעץ לי?
אני שולל נטילת רואקוטן, והייתי מעדיף דברים אחרים. איזה טיפולים (לא יקרים במיוחד - למרות שמחיר זה עניין סובייקטיבי) מומלצים במקרה הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה גב - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן09/12/2013היי איתי אקנה הוא תהליך דלקי של העור שאינו מבחין לצערי בגיל. יכול להיות בקרקפת גב כתפיים , עכוז חוץ מהפנים.
חבל שאתה שולל טיפול ברואקוטאן , זה טיפול עם ניסיון שך 30 שנה , ויכול לעזור מאד , אין טיפולים של 100% , ואקנה בגיל בוגר מחייב טיפול כי הסיכוי להחלמה עם צלקות גדול וחבל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתכים בזווית הפהמוטי08/12/2013
כבר חצי שנה אני סובל מחתכים בזוויות הפה רופא העור נתן לי הידרואגסיטן זה עזר ועכשיו שוב חזר. מה אפשר,לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתכים בזווית הפה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר08/12/2013כדאי לחזור לרופא העור ואולי ישנה את הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי06/12/2013
שלום לכולם
אני בת 21 מזה כשנתיים יש לי מעין כתמים בעור לתקופות ארוכות
כשהם מופיעים הם נראים בהתחלה כמעין קילוף צלקתי בעור ומגרדים ואחרי מספר שבועות הופכים לכתמים לבנים מחוספסים
מרחתי ניזורל קרם בהחלה כי היתי בטוחה שזו פטריית שמש אך הדבר רק החמיר את הופעתם
פניתי לרופא עור והוא שלל פטרייה וחוץ מלהמליץ לי לשמן את העור דבר שאני מקפידה עליו הוא אמר שאין לו הסבר לתופעה
יש לומר שהכתמים מופיעים בעיקר בחורף ורק לאורכן של הידיים עד הכתף .
אם יש למישהו הסבר לתופעה אשמח לשמוע
תודה רבה ושבת שלום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן07/12/2013ממליצה בדיקה לפטריות , ואם יש צורך ביופסיה קטנה לקבלת אבחנה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפנים שגורם לקמטוטיםיעל06/12/2013
אני שמה משחה בפנים לאקנה והיא מייבשת את הפנים וגורמת לקימטוטים(כשאני מחייכת נוצרים קוים דקיקים) .אני מורחת קרם שכתוב עליו שהוא "בקרת שומן" ועדיין יש את הקימטוטים. האם יש צורך בקרם נוסף? האם הקמטוטים ייעלמו אם לא אוסיף קרם? אני מאוד מקוה שתענו. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפנים שגורם לקמטוטים - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן06/12/2013כל משחה המטפלת בפצעים גורמת להתייבשות מסוימת של העור , יכול להיות שהמשחה לא מתאימה לך, וניתן לשנות אותה במשחה אחרת . קמטוטים אכן נראים יותר תחת יובש אך הם קמט במהות נוצר מכיווץ של שריר . קמטוטים הם גם קמטי תנועה , הם מתעדנים בשימוש בלחות מתאימה ולא נעלמים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוד רבה על התשובה המהירה ושאלה נוס
יעל07/12/2013האם טיפול בגלי אור עדיף לטיפול באקנה.אני מיואשת כי אני רואה שהמשחה קצת עוזרת אבל עדיין יש פצעים וגם קמטים.מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוד רבה על התשובה המהירה ושאלה נוס - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן07/12/2013פוטוראפיה עוזרת להפחתה של אקנה דלקתי , במקביל למשחה או כטיפול .
אין קשר לקמטוטים , אליהם ההתייחסות שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלו קוטאבי05/12/2013
האם צריך מרשם רופא או שאפשר לרכוש בלי מרשם
תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלו קוט - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן05/12/2013אין צורך במרשם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע במצחעדי(17)05/12/2013
שלום,יש לי מן שקע במצח כזה שקשה לפספס..
זה קרה כשהייתי קטנה והיה לי פצע ונכנסתי לבריכה וכנראה שהכלור עשה לי אתזה.
הלכתי לרופא והוא אמר לי שאני לא צריכה לעשות ניתוח כי זה ישאיר לי צלקת,והוא אמר לי ללכת לקוסמטיקאית,השאלה מה היא תעשה לי?מה אפשר לעשות כדי להעלים את זה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע במצח - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן05/12/2013שקע לא ניתן להעלים , יש מקרים שניתן למלא עי הזרקות של חומצה היאלורונית וזה מטשטש את העומק. יש צורך לחזור על הטיפול אחת לשנה בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקע במצח
שרי19/01/2014מזה מספר חודשים הופיע לי שקע מעוגל במרכז המצח, שנראה בבירור וגם במישוש.
אני ישנה בלילה עם מכשיר "סיפאפ" ובמרכז המצח נצמדת חתיכת סיליקון שתומכת במסיכה, אך היא אינה מהודקת עד כי יצירת שקע כזה. האם זו הסיבה או יש סיבות אחרות לשקע.
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקע במצח
שרי28/01/2014עדיין לא קבלתי תשובה על שאלתי . אשמח באם תתיחסי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקע במצח
שרי28/01/2014קבלתי מייל שיש תשובה לפנייתי אך איני רואה אותה. איפה בדיוק התשובה?
תודה שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקע במצח המשך
שרי02/02/2014מזה מספר חודשים הופיע לי שקע מעוגל במרכז המצח, שנראה בבירור וגם במישוש.
אני ישנה בלילה עם מכשיר "סיפאפ" ובמרכז המצח נצמדת חתיכת סיליקון שתומכת במסיכה, אך היא אינה מהודקת עד כי יצירת שקע כזה. האם זו הסיבה או יש סיבות אחרות לשקע.
תודה על תשובתך
עדיין לא קבלתי תשובה על שאלתי . אשמח באם תתיחסי. תודה
קבלתי מייל שיש תשובה לפנייתי אך איני רואה אותה. איפה בדיוק התשובה?
תודה שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לזקן שהוא לא מלא.אלי04/12/2013
שלום.
אינני יודע עם זה הפורום הנכון כדי לשאול שאלה זאת אבל אנסה בכל זאת. ;)
יש לי זקן שהוא לא מלא כ'כ, עם חורים כאלו ממש קטנים בעיקר בצדדים. בכל צד אחד של הלחי יש מן חור מעצבן כזה ששם שיערות הזקן אינן גדלות לצערי.
אז שאלתי היא: האם ישנו פיתרון בר יישום לבעיה מהסוג הזה?
חגגתי לא מזמן אני יום הולדתי ה-21.
והאמת, שהנושא הזה די מטריד אותי. מאחר שאסתטית זה לא נראה יפה, מקרוב אמנם זה לא נראה גרוע ורע כ'כ אבל מרחוק רואים את זה בהרבה יותר בולט, וזה די מציק לי.
הקושי הנוסף הוא שעור הפנים שלי די רגיש, שלאחר גילוח עור הפנים שלי מתחיל להיות אדום, קשה, ועם הרבה פצעים. ולפעמים קורה שיוצא גם דם, לכן אני נמנע כמה שיותר מלהתגלח למרות הזקן הלא כ'כ מלא שיש לי.
חשוב לי להגיד שהחורים או ההתקרחות הזאת אינה נובעת מלחץ נפשי, הזקן תמיד היה חסר לי באותן המקומות עוד ממתי שבעצם הזקן התחיל לגדול.
חשוב לי לדעת שמיציתי את כל האפשרויות, במידה ויש כאלה. ביקרתי אצל רופאת עור בעיר בה אני גר, אבל לא הייתי מסופק מהתשובה כי הרגשתי שנענתי בזלזול כנראה מעייפות או חוסר זמן של הרופאה. או שהיא בכלל לא הבינה את השאלה שלי נכון.
בכל מקרה..אשמח לתשובות או פתרונות במידה ויש.
תודה רבה וחג אורים שמח. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לזקן שהוא לא מלא. - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/12/2013יש פורום מיוחד לבעיות שיער (נדמה לי בשם- קרחת) ותוכל להפנות שאלות לשם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלו קוטאבי04/12/2013
האם קלו קוט יעיל לצלקות אקנה והאם צריך מרשם מרופא כדי לרכוש אותו
תודה רבה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלו קוט - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/12/2013היעילות של התרופה מאד אישית בהתאם למטופל ולצלקת הספציפית. כדאי לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן שעות לקיחהרוני04/12/2013
שלום..
רציתי לדעת האם חייב לקחת את הכמוסה באותה שעה כל יום,הטם יש משמעות שקורה שיש הפרשי שעות בערך שש שבע שעות, וגם לא תמיד אלה בסופי שבוע בעיקר
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן שעות לקיחה - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/12/2013זה לא ישנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות לבנותדנה03/12/2013
בתי בת חודשיים. לפני כשבועיים נתגלו נקודות לבנות בבטן לאחר מכן התפשט לרגליים ולידיים. רופא עור ראה ואמר שלא מכיר תופעה כזו? האם אתם מכירים האם יש בדיקות מסוימות שעלינו לבצע. זקוקה לתשובה באופן דחוף. אגב התינוקת נולדה פג האם יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות לבנות - תגובה
ד``ר מוניקה אלמן04/12/2013ממליצה לראות רופא עור נוסף .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-נינה03/12/2013
לפני 7 חודשים נכוותי ברגליים... עדיין נשאר לי סימן חלש ברגל הייתי היום אצל רופא עור והוא אמר שלא רואים כלום ורק בגלל שאני יודעת אז אני רואה... הרבה אמרו לי שלא שמים לב... אבל התעקשתי שיביא לי משחת הבהרה אז הוא אמר שאני יקח אזומד 2% ששמים בפנים שאני ישים ברגל כי זה עדין ... אבל הוא הפחיד אותי שלא יהיה לי כתמים לבנים... אז לא קניתי כי אני מפחדת.. מה אתם מייעצים לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה?....דילגת עליי..........
נינה04/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה- - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/12/2013מאד נדיר שאזומד 2% יגרום כתמים לבנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראקוטאן ואומגה 3רוני03/12/2013
שלום.
קיבלתי ראקוטאן מרופא עור ושחכתי לשאול אותו האם מותר לקחת בנוסף אומגה 3 שאותה אני לוקח הרבה זמן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראקוטאן ואומגה 3 - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/12/2013אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקטן ונגעי חלבמוטי02/12/2013
אחרי כמה זמן אחרי רואקטן אפשר להסיר נגעי חלב בעפעף עם מחט חשמלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקטן ונגעי חלב - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/12/2013רצוי לחכות חצי שנה כדי שהתרופה תתפנה מהגוף. אחרת הצלקות לא יפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות ויובשדניאל02/12/2013
שלום,
אני בן 28 ובריא בדרך כלל.
לפני כ4 חודשים התחיל לי מה שחשבתי שיובש בפנים ופשוט חיכיתי שיעבור.
לאחר כחודשיים שלא עבר הלכתי לרופאת עור שבקושי הסתכלה עליי ואמרה לי זה מלחץ ואין מה לעשות ושיהיה לי את זה כל החיים וזה יבוא וילך.
שאלה אם אני מטפל בזה אמרתי לה שאני שם קרם לחות וזהו, הביאה לי מרשם להידרואגיסטן.
מאז עברו עוד חודשיים וזה לא קרוב להירפא.
צירפתי תמונה. מעבר למה שרואים בתמונה, האדמומיות הינה גם מתחת לשפם ומתחת לגבות.
א) מה זה?! ממה זה קרה?
ב) מה דרכי הטיפול? ומשך הזמן שאמור להתרפא?
ג) ממה להמנע?
תודה על הזמן וההקשבה,
אדם לחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות ויובש - תגובה
ד``ר סמדר שרייבר04/12/2013יכול להיות שזה סבוראיק דרמטיטיס.
יש קשר ללחץ ולמצבי הרוח, ולרוב מחמיר בחורף.
ראשית תנסה קרמים טבעי בשם סבודיאן וגם קלמוריד.
רק אם לא יעזור תשים הידרוגיסטן (שמכיל סטרואידים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)