מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כתמים חומים ברגליםנעמי08/07/2011
לפני מספר שנים הופיעו כתמים חומים, לא אחידים על הרגלים (לא באזור היריכים , אלא בחלק של השוקיים)
רופא עור לקח ושלח לבדיקה שיצאה תקינה כך שלא התברר מקור הכתמים.
העור בחלק זה של הרגל יבש מאוד , מגרד (בעיקר כאשר אני מסירה מעלי את המכנסים/גרבונים)
יש משחות או טיפול לכתמים שיוכלו להקל את הנראות -ויזואלית של הכתמים?
אשמח מאוד לתשובתכם
נעמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים ברגלים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט09/07/2011לא ניתן לתת טיפול ללא בדיקה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בציפורנייםאביבית07/07/2011
שלום !
הייתי אצלך במרפאה בקשר לפטריה בציפורניים אמרת לי ליטול טרבינאפין 1 ביום למשך 4 חודשים...אני לוקחת אותם מתאריך 1-6 יש לי תופעות לוואי של כאבי ראש סחרור קל ועייפות רבה..שאלותי:
האם זה נורמלי? איך אפשר להקל תופעות אלו?
תופעות אלו מאוד מפריעים לי בעבודה( עם ילדים).
אולי אשנה את מועד לקיחת הכדורים אחרי ארוחת בוקר או ערב?זה יקל בתופעות היומיומיות?אני לוקחת אחרי ארוחת צהריים.
(בדיקות דם אני יערוך ב-1-8 )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט09/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי להבין מה יש ליקרן07/07/2011
שלום רב,
שמי קרן ולפני כשנתיים יצא לי לייד העין נקודה לבנה שמאז ועד היום היא הלכה וגדלה להרבה נקודות לבנות שנראות כמו כרובית והן בולטות והמקום הולך ונראה רע מיום ליום(שללו לי בעיות סוכר וכולסטרול)לפני כשלושה חודשים יצא לי לייד העין השנייה כתם לבן שאינו בולט,פשוט נראה כי חסרה שם פיגמנטצייה.
שלחו אותי לביופסיות בשתי העיניים וקריא לכם את התוצאות בתקווה שתעזרו לי לדעת מה יש לי
right-focus perifollicular and inflammation
left-skin showing melanophages in upper dermis /no tumor seen
אבקש לציין שבצד שמאל הרופאה לקחה בטעות ביופסיה לא מהנגע הלבן אלא ממקום לייד כך שאיני בטוחה שהתוצאה משקפת לגמרי במדוייק.
הבנתי שצד ימין זה משהו אחד,ואילו צד שמאל מזכיר משהו כמו התחלת ויטיליגו
אנא,אני מתחננת,אני כ"כ מפחדת -בבקשה הסבירו לי את התוצאות של שתי האבחנות ואיך עליי להמשיך לטפל והאם יש לכך פתרונות.
תודה קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מבצעים בדיקה תקופתית?ג'ינג'י06/07/2011
אני נוהג לבצע בדיקה תקופתית כל שנה.
כאשר הצעתי לרופא בבדיקה האחרונה לצלם אותי על מנת לאפשר השוואה של התפתחות נקודות בבדיקה הבאה, הוא טען שזה לא מעשי ולא נהוג.
אני לא מסוגל לזכור אילו נקודות הן חדשות ואילו לא, והאם הן מתפתחות או לא, ובוודאי שהרופא לא מסוגל.
מה דעתכם - האם בדיקה שנתית מחייבת תיעוד מפורט יותר מאשר הכמה מלים שהוא רושם בתיק שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונלימעיין06/07/2011
היי כתבתי את השאלה בפורום אחר אבל אני לא מקבלת מענה שם אולי אתם תוכלו לעזור לי.
אני מנסה להבין מה זה אקנה הורמונלי, איך הוא מתבטא ואיך זה נראה?
אשמח להסבר מאחר ואני מנסה להבין את הגורמים לאקנה אצלי, אני כבר בת 20 וזה לא עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערות בין הגבותיונתן05/07/2011
אני בן 16 והתחיל לגדול לי שערות בין הגבות.
אמא שלי ייעצה לי ללכת לקוסמיטיקאית אבל אני לא רוצה "לעשות גבות"
האם אפשר לקחת פינצטה ולהוריד לעצמי את השערות שבין הגבות ?
למרוח אחרי זה אפטרשייב\אלוורה או משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הסרת_שיער' id=link]הסרת שיער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בIPLעדית05/07/2011
רופאים נכבדים,
ברצוני לדעת מאיזה גיל ניתן לבצע טיפולי הסרת שיער בטכנולוגית ה-IPL. האם יש חשיבות לגודל האיזור המטופל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס07/07/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הסרת_שיער' id=link]הסרת שיער[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בקרקפתמיכל05/07/2011
בני בן 30 סובל כבר 4 שנים בפצעים בקרקפת.
הפצעים הם מוגלתיים לפעמים הם רק פנימיים ואפילו כואבים עד כדי שאינו יכול לגעת באזור. זה מפריע לו בחיי היום יום מכיוון שקשה לו להסתפר גם מחשש לכאב וגם מאי הנוחות שכולם יראו לו את הפצעים בקרקפת.
היה אצל 3 רופאי עור וכולם חגגו עליו עם שמפו מיוחד, קרמים למיניהם ואנטיביוטיקה.
לפני כחצי שנה הופנה לכירורג וזה ביצע לו ביופסיה שנלקח לבדיקה קטע עור בקוטר 1.5 ס"מ שיצאה תקינה-ללא ממצא. הפנה אותו בחזרה לרופא עור. הוא הלך לרופא עור אחר והתבקש לא להיות חשוף לשמש והוא הולך בכל שעות היום עם כובע. עשה בדיקות דם.
תרבית נגעי ראש WOUND CULTLRE .- אין צמיחה
בדיקת דם לנגעי ראש ANTINUCLEAR AB ANA-NEGATIVE
בדיקת דם נוספת ANA PATTERN-NEGATIVE 1;60
רופא עור - נתן לו אנטיביוטיקה מניצוקלין 50 מ"ג 2 כדורים ביום למשך כחודשיים ומזה כשבועיים לוקח 1 כדור ביום. (עלי לציין שלפני כשנה לקח את הנ"ל כחודש ימים).
שום דבר מכל הנאמר לא עזר. להפך כל הזמן יוצאים פצעים מוגלתיים נוספים והדבר מחמיר מיום יום.
לאחר המון שנים הוא מרגיש מיואש ומתוסכל ולא יודע מה לעשות.
בבקשה עזרו לו בדחיפות.
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה ופצעים חמוריםנתי05/07/2011
פצעים אחרי שעווה. הרופאת עור הביאה לי משחה לפנים.
אני מורח קרם לחות וקרם הגנה כל בוקר. האם לא למרוח על האזור קרמים ולמרוח רק את המשחה כדי שהפצע החמור יחלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת היריוןעפונית04/07/2011
בחצי שנה באחרונה לקחתי גלולות למניעת היריון-פמינט.
לאחר מספר חודשים עשיתי בדיקת דם, הכולסטרול והטריגליצרידים שלי היו מאוד גבוהים, רופא הנשים שלי טען שזה מהגלולות ושאני צריכה להפסיק לקחת גלולות
מאתה ועד עולם. הוא המליץ לי על המירנה- התקן תוך רחמי.
העיניין הוא שאני רווקה בת 33, ללא ילדים, קצת מפחיד אותי לשים את ההתקן הזה
קראתי על התופעות לוואי וזה קצת מלחיץ אותי, אני רוצה ילדים ולא שמעתי שרווקות משתמשות באמצעי הזה, מצד שני חבר שלי לא רוצה לחזור לקונדום., ואסור לי לקחת אמצעים הורמונלים.
האם את יכולה לייעץ לי מה לעשות? האם יש אמצעי אחר שאני יכולה להשתמש בו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת היריון - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2011עפונית שלום
שאלה זו יש להפנות לרופא נשים ולא לרופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם בעור עקב הסרת שיער בלייזרחיים -03/07/2011
יש לי באיזור צידי הבטן - כתם לא כהה מדי בעקבות טיפול לייזר (5 ס"מ על 5 ס"מ בערך)
השאלה שלי היא האם המשחה ללא מרשם רופא - אזומד 4% יעילה.
או שעדיף ללכת לרופא עור ולקבל מרשם למשהו יותר יעיל/חזק אם יש דבר כזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בעור עקב הסרת שיער בלייזר - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2011חיים שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר ובהתחשב בעובדה שלא הוגדר משך קיום הכתם אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות את הממצא ולקבל פרטים נוספים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בקרסולפז03/07/2011
שלום,
מזה חודשיים אני סובלת מיובש בקרסול אשר רק הולך ומחמיר ואתמול שרף לי וראיתי שישנם גם חתכים. המיקום המדובר הוא יובש המטפס בצד הרגל ונמסך מכף הרגל ועד הצד החיצוני של הקרסול היכן שהעצם (שאינני בטוחה בשמה) בולטת כולל יובש על העצם עצמה. מה יכולה להיות הבעיה?
תודה רבה
פז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בקרסול - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2011פז שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, במקרים רבים מדובר על שילוב של יובש ופטריות ובדרך כלל יש צורך במתן מענה לשני הנושאים כל אחד בדרכו הוא . מובן כי תשובה סופית תוכל להנתן רק לאחר ראיית הממצאים ובצוע אבחנה מדויקת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה - רואקטן סיום טיפול75B03/07/2011
היי,
אני מסיימת באוגוסט טיפול בראוקטן..
מתי אוכל להסיר שיער בלייזר...
עיינתי בפורום ואחד אומר חודש אחד אומר חצי שנה...
אז אני מבולבלת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - רואקטן סיום טיפול - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ10/07/2011נופר שלום
הייתי ממליץ להמתין כ6-8 שבועות טרם תחילת הטיפול בלייזר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרוממות הציפורןמיכל03/07/2011
שלום,
לפני כמה חודשים קבלתי מכה בבבוהן ברגל. חלק מהצפורן שינה צבע לצהוב, ועכשיו שמתי לב שהיא ממש מתרוממת בחלק הצהוב, ונראה שמתחת יש מוגלה או משהו.
מה ניתן לעשות? האם חייבים להוריד אותה ולחשוף? האם יש סכנה שלהשאיר אותה ככה ולתת לה לגדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות ידייםצא02/07/2011
רציתי לשאול האם יש טיפול לכפות ידיים שנראות מקומטות וגם יש ורידים בולטים בכפות הידיים, אני בת 37, אבל כפות הידיים נראות כמו של מישהי יותר מבוגרת, יכול להיות שזה קרה ממים(שטיפת כלים, רחיצת ידיים מרובה) ושימוש רב בהקלדה במחשב (הורידים הבולטים).
האם יש איזה פילינג שאפשר לעשות, מורחת קרם ידיים משפר לכמה רגעים את מראה העור אך חוזר שוב להיות מקומט ומכוער.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות ידיים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ03/07/2011שלום רב
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, פילינג במצבים אלו בדרך כלל אינו מספיק יעיל ולרוב יש צורך בהזרקת חומרי מילוי.
לצורך הסבר מפורט יותר אנא פני אלי דרך הנהלת האתר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)