מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שערה כלואה מתחת לעור הצווארד``ר סמדר שרייבר09/06/2011
שלום שמי ליאור 32 לפני כחודשיים מהיום הופיעה לי שערה מתחת לעור בצוואר.עלייי לציין כי הופיעו לי פה ושם בעבר שערות כאלה אך בעזרת פינצטה או סיכה הייתי מוציא אותן בעדינות מעל הסיפור וזהו.אך לצערי השערה הזאת כנראה עקשנית ועמוקה מאוד ללא דלקת או נפיחות או משהו חריג אבל זה מפריע לי מאוד כי זה עושה אודם קל וסוג של אי נוחות.השבוע קיבלתי מהרופאה סליציל ספירט 2 אחוז והיא אמרה שזה מחטא ומקלף את העור ואז השערה אמורה לצאת.שאלותיי הן .כמה זמן זה אמור לקחת האם החומר יכול לגרום נזק לעור הרי מדובר בסוג של חומצה וגם בתקווה שהשערה אכן תבצבץ על פני העור האם לתלוש אותה או להניח לה. מחכה לתשובה בהקדם.בתודה מראש ליאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שערה כלואה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/06/2011ניתן למשוך את השיערה באופן מכני בדכ ספירט סליציל לא גורם נזק לעור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה בגיל 41ברכה09/06/2011
לפני כשנה הפסקתי נטילת גלולות בניסיונות להכנס להיריון מאז "תקפה" אותי אקנה קשה כל פצע נשארת לי צלקת. . רטוויט עשה לי פיטריה בנרתיק לכן אני נמנעת מלבלוע תרופה זו,לא יכולה לקחת אנטיביוטיקה אחרת. כיצד ניתן לטפל בבעיה. האם טיפול קוסמטי יכול לעזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה בגיל 41 - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011ברכה שלום
רטוויט הינו תכשיר למריחה ולא לבליעה. מעבר לכך , יש לראות במה מדובר ולקבל פרטים נוספים על מנת להתאים לך טיפול לתקופה בה הינך מנסה להרות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפניםאנה09/06/2011
שלום רב,
אני בת 31 ופתאום מופיעים לי כתמים בפנים, קודם במצח, אז בלחי ואתמול הופיע מעל השפה.
מה הסיבה לכך? ומה הטיפול להעלים אותם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011אנה שלום
כתמים הינם מילה כוללת מדי אשר אין אפשרות להתייחס אליה בלי לראות במה מדובר, ולכן במקרה שלך טיפול ניתן להתאים רק לאחר ראייה ובדיקת הממצאים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שימנע צלקתחגי08/06/2011
שלום!
רציתי לשאול מה הטיפול הכי טוב כדי למנוע צלקת לאחר תפירות בפנים מעל העין?הבת שלי עדיין עם התפרים.מתי הכי טוב להתחיל בטיפול?אחרי שיוציאו את התפרים או אחרי שהגלד יפול?ואיזה משחה הכי טובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שימנע צלקת - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011חגי שלום
בהסתייגות של ראיתי במה מדובר, טיפול למניעת הישארות צלקת משמעותית ניתן להתחיל רק לאחר הסרת התפרים. את טיב הטיפול יש לקבוע רק לאחר ראיית המממצא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג קל או פילינג של סוף שבועלא יודעת08/06/2011
שלום,
אשמח לדעת אם פילינג קל/שטחי ופילינג של סופ"ש הם היינו הך או מה ההבדלים ביניהם? כמה פעמים צריך לעשות אותם כדי לראות שיפור בעור עם כתמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג קל או פילינג של סוף שבוע - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011שלום רב
מדובר בשמות כללים ביותר אשר לא ניתן להתייחס אליהם בשום דרך מבלי לדעת באילו חומרים נעשה שימוש. באופן עקרוני, קילופים מסוג זה עשויים לסייע לכתמים, אך יש לראות במה מדובר לפני מתן תשובה ספציפית.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים שחורים בגברונית08/06/2011
שלום רב !
בעקבות גירודים תכופים באיזור מסויים אחד בגב,על השכמה, נוצר לי כתם שחור כהה , רופא איבחן שיש לי אסטמה של העור (דרמטיטים),שזה הגורם , קיבלתי הנחיות כיצד להמנע מהגירוד והמלצה למרוח איזומד להבהרת הכתם, ברצוני לשאול האם ניתן להבהיר את הכתם במהירות רבה יותר, על ידי חומרים טבעיים כגון: לימון או שימוש בפילנג (לא גרגירי), או חומצות למינהם? אודה לכם אם תייעצו לי, מכוון שלאיזמד לוקח הרבה זמן להבהיר ואני מעוניינת לשפר את המצב בקצב מהיר יותר.בברכה רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים שחורים בגב - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011רונית שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, התאור נשמע כממצא המתאים לתוצאה של גרד כרוני. ברגע שיפסק הגרד כליל ותתבצע במקום מריחה של קרם לחות בתדירות של מספר פעמים ביום הממצא בדרך כלל נעלם לבד תוך כשישה עד שנים עשר חודשים ואין צורך בשימוש בתכשירי הבהרה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות שחורות על השדהגר07/06/2011
שלום רב,
כבר זמן מה שמופיעות לי נקודות שחורות על השדיים, נדמה שזה סוג של שחור מאחר ואני לוחצת על זה ויוצא לבן... כיצד אוכל להיפתר מהנקודות האלה על החזה???
אשמח לעזרה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות שחורות על השד - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/06/2011ניתן למרוח מקומית קרם המכיל רטין a בריכוז נמוך בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא נתן מרשם
הגר13/06/2011הרופא נתן לי רטאויט זה גם אמור לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים חמיםרועי06/06/2011
מים מאוד חמים נגעו לי לפני שבועים באזור האף ..
טפלתי כמו שצריך וגם רופא עור לא ראה משהו רחיג ..
אבל אני רואה במראה כל בוקר אדמומיות באף ואולי סוג של צלקת מכוויה
איך מטפלים ??
או שלא ניתן לטפל בזה ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים חמים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט07/06/2011מומלץ שימוש בקרם הגנה נגד שמש סביר להניח שהאדמומיות תחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשרפתי מהשמש בזמן שימוש ברואקוטןאסף06/06/2011
שלום! למרות שאני יודע שאסור להיחשף לשמש נשברתי והלכתי לים לפני כמה ימים (חודש 5 לטיפול). מרחתי קרם הגנה פעם אחת אבל כנראה שזה לא עזר. נשרפתי מאוד בכתפיים,בבטן,בחזה,בפנים..כל האזורים האלה אדומים וכואבים, יש לי גירודים וצמרמורת לפעמים. היום זה כבר היום השני ואני לא מרגיש הטבה למרות שאני שם הרבה אלוורה/קרם לחות/ביאפין.. מה אפשר לעשות כדי לא לסבול מהכאבים? האם נגרם נזק בלתי הפיך? כיצד לטפל? האם להמשיך עם רואקוטן? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשרפתי מהשמש בזמן שימוש ברואקוטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט07/06/2011ניתן למרוח מקומית קרם סטרואידלי וניתן להמשיך ברואקוטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת טחוריםטל05/06/2011
שלום רב,
רציתי לדעת הומלץ לי להתשמש להורדת נפיחות בעיניים בקרם פרפריישן h לטחורים,
האם אכן מומלץ להשתמש? אני סובלת מנפיחות בעיקר בבקרים ועד ועד עכשיו שום דבר לא עזר לי, אני בחורה בריאה והבדיקות תקינות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפיישן h מדהים!!!!
עינת06/06/2011רק אם תתמידי תרד לך יופי הנפיחות -אני כבר שנתיים משתמשת לסירוגין מאוד כדאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה זה : פרפריישן h
עינת06/06/2011אבל אחרי השימוש הרופא עשה לי מילוי שקעים שנשארו שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה פרוקטולוג ללכת?
יוליה07/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה - רטאוויט או אדפריןמוראן04/06/2011
שלום רב,
אני בת 30 ומדי פעם יש לי אקנה שלדעתי היא הורמונלית בעיקר (כואבת וממש מתחת לעור).
השתמשתי בעבר באדפרין וזה ממש עזר לי אבל עדיין יוצאים לי מדי פעם פצעונים שמשאירים גם צלקות.
קיבלתי הפעם מהרופא (אחר) רטאוויט 0.05%
אני קצת מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות.
האם יש הבדל בין המשחות, איזו מהן עדיפה למצבי - מדי פעם יוצאים פצעונים שמשאירים צלקות.
האם יש טיפול אחר מומלץ?
תודה רבה
מוראן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה...
מוראן04/06/2011איך מונעים צלקות מהפצעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת נגעים אחרי ראוקוטןחלי04/06/2011
שלום
אני כ-5 שנים לאחר ראוקוטן..פתאום בחודשים האחרונים, כל חוש כמעט מופיע לי נגע מוגלתי. הצלקות רק נערמות..האם עליי לקחת קורס ראוקוטן נוסף?? סיימתי אותו שהייתי בת 23... האם אנטיביוטיקה דרך הפה יכולה להועיל? מה עושים? עד שמחלים כתם אדום אחד נוצר אחד חדש.. :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת נגעים אחרי ראוקוטן - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/06/2011חן שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, ייתכן ובהחלט יש צורך בקורס שני של רואקוטן- 40 מ"ג ליום למשך שישה חודשים, אך זאת ניתן לקבוע רק לאחר בדיקה ושמיעת נתונים מפורטים יותר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בפניםחיון בלה02/06/2011
אני אשה בת 55 לא שמנה במיוחד אבל סובלת מהזעת יתר בפנים. גם כאשר מזג האויר לא חם במיוחד. גם אם לא ביצעתי כל פעילות מאומצת. ההזעה אך ורק בפנים. הדבר מקשה עלי את האיפור . שלא לדבר על אי הנוחות שזה גורם. מה עלי לעשות ולמי לפנות.
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר בפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/06/2011בלה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, מנסיוני במקרים אלו, ההזעה היא בשליש העליון של הפנים . מצבים אלו ניתנים בדרך כלל לטיפול בצורה טובה על ידי הזרקת בוטוקס הפותרת לרוב את הבעיה לפרק זמן של 8-12 חודשים. לאחר מכן יש לחזור על הטיפול.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעצ יתר בפנים
ענת11/08/2011מה אתה חושב על משחה כמו spirial cream
כדי לנסות לפני הזרקת BOTOX* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעצ יתר בפנים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ14/08/2011ענת שלום
ניתן בהחלט לנסות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייייולי02/06/2011
יש לי בעור נשמים בגוף עקב קרני השמש.. יש כדורים מומלצים אשר כדי להמשתמש איתם לשיזוף או ו הורדת נמשים??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייי - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/06/2011יולי שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, כידוע לך, אנו איננו ממליצים אל אמצעי שיזוף למעט קרמים המשזפים ללא חשיפה לשמש-אפשרות אשר הייתי בודק.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהה..
יולי07/06/2011איזה קרמים יש משזפים ללא חשיפה לשמש?
ואפשר למנוע נקודות חן ונשמים ונקודות לבנות שנצברו בעור בגלל נזקי השמש איך אפשר למנוע?
תודה רבה ~! מאוד חשוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערטל01/06/2011
שלום רב,
בחודש האחרון אני סובלת מנשירת שיער מוגברת בעיקר בזמן חפיפה, הפסקתי גלולות לפני 3 וצי חודשים, שאלתי היא האם יכול להיות מצב ששיער שנושר לא גדל חזרה וזה יכול לגרום להתקרחות?
הרי ידוע שטבעי ששיער נושר אך בזמן חפיפה זה מלחיץ שרואים את הכמות.
השאלה אם מה שנופל יצמח שוב
ממתינה לתשובתכם,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ05/06/2011דנה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הפסקת הגלולות יכולה לתרום תרומה מסוימת לבעיה, אך השיער שנושר בדרך כלל צומח בחזרה ובסופו של דבר - בהסתייגות שלא קיימות בעיות כלשהן בבדיקות הדם- הבעיה אמורה להתאזן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)