מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבוריאה דרמטיטיס בקרקפתעיד14/06/2011
שלום,
הקרקרפת שלי משגעת אותי בגירודים ובשכבה עבה של צהוב.
איזה שמפו בשוטף כדאי לחפוף? מייבש או מלחך? ולמה?
תודה,
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמובן שזה בנוסף לאלפוסיל שאני
עיד14/06/2011משתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבוריאה דרמטיטיס בקרקפת - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט18/06/2011שמפו לקרקפת שומנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים באזור השפםלורין14/06/2011
שלום
אני בת 32 , וכבר כמה חודשים טובים שיש לי כתמים באזור השפם
רציתי לדעת איזה משפחה אני יכולה למרוח שיעלים לי את הכתמים, תמיד נראה
כאילו יש לי שפם , אולי יש משפחה של קילוף או משפחה להעלמת כתמים.
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים באזור השפם - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ19/06/2011לורין שלום
ישנם תכשירי הבהרה שונים חלקם במרשם וחלקם ללא מרשם, אך יש צורך לראות במה מדובר על מנת להתאים את הטיפול הנכון.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורנייםמיכל13/06/2011
שלום רב,
לפני מספר שנים קיבלתי מכה בציפורן בבוהן של הרגל,הציפורן נשברה והוחלט לעקור אותה. לאחר מכן היא גדלה לא טוב והרופא החליט לעקור אותה שוב.
כעת, גם גדלה ליציפורן לא טובה וגם נוצרה פטרת.עקב היריון לא יכולתי לטפל בכדורים ושאר הציפורניים ברגל נדבקו.
מה ניתן לעשות כעת על מנת לטפל בפטרת? והאם יש משהו שניתן לעשות בהריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת ציפורניים - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ19/06/2011מיכל שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, באם החלקים הנגועים בפטרת הינם החלקים הרחוקים בלבד ובסיס הצפורן אינו נגוע , ניתן להעזר בסוגי לק המכילים תרופה נגד פטריות וניתנים במרשם רופא. במידה וכל לוחיות הציפורן נגועות יש להמתין עד לאחר הלידה ואז לטפל באמצעות כדורים. בינתיים , כדאי לבצע בדיקה לפטריות , על מנת לחסוך זמן לאחר מכן , כיוון שתוצאת בדיקה זו אורכת מספר שבועות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם ,פצע וצלקת בטיפול קוסמטי.אני12/06/2011
שלום!
אני בן 17 והלכתי לטיפול פנים אצל קוסמטיקאית,היא הוציאה לי שחורים מהאף ובצד שמאל של האף ניסתה להוציא שחורים ובמקום זה יצא דם והיה לה קשה לעצור את הדימום לבסוף נשארתי עם פצע מס' ימים עד שהוא התקלף לגמרי וכרגע נשאר לי סימן אדום בהיר על האף שמפריע לי ואני מרגיש בו דופק לפעמים .
האם זה סביר שבטיפול פנים ירד דם ויישאר סימן חודשיים לאחר הטיםול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם ,פצע וצלקת בטיפול קוסמטי. - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/06/2011הדבר לא סביר מומלץ להשמר מחשיפה לשמש ולהשתמש בקרם הגנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמני מתיחהאני11/06/2011
שלום,
אני חודש לאחר לידה .
שאלתי היא עבור סמני מתיחה.
עברתי 2 לידות בראשונה הופיעו סמני מתיחה קלים מאוד רק בצדי הבטן שהפכו ללבנים(שקלי 53 ועליתי במשקל 17 קילו)בלידה השניה הופיעו סמני מתיחה בבטן התחתונה סביב הפופיק ובצדי הבטן ובירכיים.
ידוע לי כי אין דבר לעשות לגבי סמני מתיחה.
האם עיסוי האזורים יכול לעזור במעט? האם גם עכשיו סמני המתיחה שבשלב זה הינם אדומים יהפכו לבנים?
אשמח לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמני מתיחה - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011אני שלום
ניתן כיום בהחלט לטפל בסימני מתיחה . מכיוון שאינני נותן המלצות ספציפיות בפורום זה, אנא פני למרפאתי בטלפון 036729153 לפרטים נוספים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת חלבענ11/06/2011
לביתי בת השנתיים וחצי היתה (על הפנים) בלוטת חלב סתומה מזה חצי שנלפני יומיים נפתחה/התפוצצה והפרישה נוזלים. כעת המקום חשוף לזיהומים. כיצד ניתן להימנע מזיהום?
כמו כן, נפער במקום שקע. האם תישאר צלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת חלב - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011שלום רב
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, רצוי למרוח תכשיר אנטיביוטי כלשהו על האזור עד לריפוי הנגע. רק פרק זמן לאחר מכן יש לראות שוב את המקום ולשקול את הצורך בטיפול נוסף על מנת למזער כל סיכוי להשארת סימן במקום.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותשיר11/06/2011
האם ניתן לטשטש/להעלים צלקות מלוות בהיפופיגמנטציה בעור (צלקות לבנות)? אם כן כיצד? משחות כגון "קלוקוט" יוכלו לטפל בצלקות אלו או שהן מטפלות רק בצלקות עם עודף פיגמנטציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011נטע שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, קלוקוט אינו נשמע כטיפול מתאים לממצא המתואר. כיוון הטיפול המתאים הינו קרוב לוודאי לייזר. מכיוון שאינני נותן המלצות ספציפיות בפורום זה אנא פני למרפאתי בטלפון 036729153 ואשמח לתת לך מידע נוסף.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר12/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומותמתעניינת2311/06/2011
שלום,
בהתייעצות עם רופא העור שלי, השומות שברצוני להסיר אינן מסוכנות ובעיניו לא כדאי להסירן משום שהדבר ישאיר צלקת ברורה. עם זאת, אני מאוד מעוניינת להסירן מטעמים אסתטיים. רציתי לשאול לגבי שיטות להסרת שומות: האם יש כאלה שאינן משאירות צלקות כלל? האם ניתן לקבל החזר כלשהו מקופת החולים על אף שמדובר בהליך אסתטי? באיזו עלות מדובר פחות או יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שומות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/06/2011ניתן להסיר שומות בלייזר מומלץ לפנות לרופא עור מומחה או פלסטיקאי העלות יכולה להגיע למאות שקלים לנק חן ואף יותר ניתן להגיע לתוצאה אסתטית יפה בדכ אין החזר מקופות חולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור כפות הידייםגיל כהן10/06/2011
שלום רב
בחודש האחרון , לאחר שימוש מרובה במים (שטיפת כלים, רחצה בים, מקלחת ארוכה) כפות הידיים שלי (הצד הפנימי כמובן) נהיות קשות ומתקלפות - מראה לא אסתטי ולא נעים.
חשוב להדגיש, כי אין שינוי בחודש האחרון, בשום התנהגות שלי וללא נחשפתי לחומרים חדשים שלא נחשפתי אליהם בעבר...
מצ"ב תמונת מצב :)
לעזרתכם אודה...
שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור כפות הידיים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/06/2011מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור ניתן לשמן את העור בקרם יולקטין של דר פישר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפשפת חוזרתמיכל10/06/2011
אני נורא סובלת בקיץ משפשפת בין הרגלים אני ללא משקל עודף,ואני משתמשת במשחת מורז+טלק אבל זה סיוט בשבילי כל רגע למרוח את זה.
בחיים לא סבלתי משפשפות וכרגע אני סובלת מזה ברמות גבוהות
יש איזה משחה,כדור או משהו שיעלים את זה לטווח ארוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפשפת חוזרת - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011מיכל שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, קשת האפשרויות במקרה זה הינה רחבה ויכולה לנוע החל מפטרת דרך תגובה אלרגית ועוד ולכן יש צורך בבדיקה וראיית הממצא בטרם התאמת טיפול ספציפי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויהשיראל10/06/2011
היי, לפני 3 חודשים התפוצץ עליי בקבוק מים רותחים (זה שמשתמשים בו בחורף) באיזור הירך. היו לי כויות מדרגה 2, לאחר חודש של תחבושות וטיפולים יש לי עדין סימנים על העור מהכויוה חלקם בצבע לבן וחלקם בצבע חום. הלכתי לכירורג פלסטי והוא אמר שאין מה לעשות בנידון, ושאולי עם הזמן זה יעבור, רק לשמור לא לחשוף את זה לשמש.
הקטע שעכשיו קיץ, ואני ממש רוצה ללכת לים או לפחות ללבוש בגדים קצרים, אין איזה משחה שיכולה לזרז טיפה יותר את תהליך השתקמות העור? או משחה שאפשר למרוח בעת חשיפה(לא גדולה) לשמש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוויה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/06/2011קשה לחוות דיעה ללא בדיקה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער מדוללרינת10/06/2011
בס"ד
שלום רב,
שמי רינת, בת 28.
בעבר פירסמתי הודעה על כך ששיערי שהוא דק מטבעו והופך להיות דק ודליל יותר מדי יום, דבר שגורם לי למצב רוח ירוד.
רופא העור בפורום המליץ לי לגשת אל רופא עור באיזור מגוריי שיבדוק את טיב השיער וימליץ לי על טיפול.
ניגשתי אל רופאת עור והיא ביקשה שאעשה מספר בדיקות דם, לאחר שהתקבלו התשובות ניכר כי ב"ה הכל בסדר עם הבדיקות ולגבי השיער אמרה רופאת העור כי אין מה לעשות זה השיער שלי ובגלל שהוא שומני שאחפוף אותו מדי יום, הסברתי לה שאעשה כך כי אין מנוס, אך שהשיער נהיה דליל ודליל יותר וכבר מתפתחים לי מפרצים ענקיים שמביכים אותי, תשובתה לכך הייתה כי אין מה לעשות, דבר שמתסכל אותי יותר כשאני רואה איך השיער נגמר לי מול העיניים.
ראוי לציין, כי אני מקפידה לאכול נכון, משתדלת לעשות ספורט 5 ימים בשבוע ושאין לי ב"ב נשירת שיער חריגה, אך עדיין השיער מאבד בנפחו והוא הופך לדק ודליל יותר (שלא לדבר על המפרצים).
אגב, פניתי לחנויות טבע והמליצו לי על שמפו שהוא ללא SLS (שזה חומר שהבנתי שיש אותו בשמפו רגיל והוא מזיק לשיער), השימוש בשמפו גרם לשיערי להיראות נורא ולהיות יותר שומני ולכן הפסקתי לאחר מספר ימים את השימוש בו וחזרתי לשמפו רגיל. בנוסף, קראתי שיש דבר כזה שמן המפ וקניתי אותו, הפסקתי את השימוש בו לאחר כשבוע כי אני לא מסוגלת לשתות אותו (גם עם אוכל) ואני לא מרגישה שהוא גורם לי לשינוי חיובי, כי נשירה חריפה כאמור אין, אבל איבוד נפח ודילול לצערי ועוד איך.
אני מבקשת שתעזרו לי למצוא פתרון יעיל לבעייתי.
תודה רבה ושבת שלום,
רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער מדולל - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט12/06/2011המוצר היחיד שיכול לגרום לצמיחת שיער בנשים היא תמיסת מינוקסידיל שאותה יש למרוח ם\פעמיים ביום על הקרקפת תוך כדי ביקורת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רינת16/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיער מדולל - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט18/06/2011ניתץן להשתמש בתמסת מינוקסידיל באופן יום יומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אפור סמוך למרפקנורית10/06/2011
שלום רב,
הבחנתי בכתם אפור באורך 2.5 ס"מ סמוך למרפק.
המרקם נראה יבש.
מה זה וכיצד לטפל?
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אפור סמוך למרפק - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011נורית שלום
התאור הינו כללי מדי על מנת לתת תשובה ספציפית בלי לראות במה מדובר ולכן נדרשת בדיקה וראיית הממצא טרם מתן תשובה מושכלת.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר בגבותעומרי09/06/2011
יש לי גבות די עבות ויש לי גם שיער בין הגבות.רציתי לדעת אם אפשר להסיר את השיער בין הגבות ולדלל אותן כך שלא יהיו עבות.כמה דבר כזה יכול לעלות ואיפה ניתן לעשות את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר בגבות - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011עומרי שלום
מכיוון שאינני נוהג לתת המלצות ספציפיות במסגרת פורום זה, אנא צור קשר עם מרפאתי בטלפון 036729153 על מנת לקבל פרטים בנושא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך
פרופ' קייזרמן15/06/2011לצערי לא ניתן בטיפול לייזר לדלל את הגבות, אבל לטפל בשיער בין הגבות בהחלט ניתן. אפשר לעשות זאת בכל רשת מכונים לטיפולי הסרת שיער בלייזר. מחיר לטיפול בודד נע בין 50 ל-100 ₪ וכמובן שעדיף לקנות סדרה, ברכישה כזו תקבלי הנחה משמעותית.
בברכה,
סופי ברנר
מנהלת חטיבת אסתטיקה
CARE שירותי רפואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ררועי09/06/2011
כיצד ניתן לטפל בעור אדמומי שנוצר מכוויה ??
וכיצד ניתן לטפל בעור אדמומי בכלל ??
יש טיפול לזה ???משהו שמחדש את התאים ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ד"ר - תגובה
ד''ר צחי שלקוביץ12/06/2011מאיר שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אדמומיות הנוצרת מכוויה הינו ממצא החולף מעצמו ואינו דורש טיפול למעט הגנה משמש. לגבי אדמומיות באופן כללי , מדובר על הגדרה רחבה מדי ולכן יש צורך לראות במה מדובר בטרם ניתן לתת תשובה ספציפית.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)