מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינוציקלין!מאיה27/06/2011
שלום....
התחלתי ליטול מינוציקלין (100 מ"ג כדור אחד ביום) אתמול.
יש לי כמה שאלות -
1) אני צריכה למרוח קרם הגנה על הפנים וגם על הגוף או רק על הפנים מספיק?
2) בזמן הטיפול אני אוכל להוריד שיער בשעוה או שלא מומלץ?
תודה מראש!!!
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין! - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט28/06/2011מומלץ מריחת קרם הגנה על אזורים חשופים לשמש ניתן להסיר שיער בשעווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשלנותמאיה27/06/2011
היי
עברתי ניתוח להוצאת שערה חודרנית מאזור המפשעה.
ניתוח שהיה אמור להיות פשוט ונטול סיבוכים...
אני לא אלאה בפרטים, אבל ההתנהלות מולי הייתה רשלנית ובלתי מקצועית, התפרים נפתחו, נאלצתי להגיע למיון, דיממתי נורא ועכשיו נשאר ממש חור גדול באיזור. (כבר עברה שנה מאז)
אני מנסה מצוא רופא שיתן לי חוות דעת משפטית על העניין הזה ואני מגלה יחס לא אתי כלפי מטופלים. מסתבר שרופאים לא מעוניינים ל"הסתבך" עם הקולגות שלהם ולכן כל חוות דעת כזאת עולה כמה אלפי שקלים ()
האם זה אכן המצב?
אשמח לתשובה.
תודה :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט28/06/2011אכן חוות דעת עולה בסביבות 4000 עד 5000 שח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפיטרייה בזמן הנקהרונית27/06/2011
שלום יש לי פיטרייה עח העור (ככל הנראה פטריית שמש כי כל כמה זמן היא חוזרת)
יש לי תינוקת בת שלושה חודשים שיונקת
בעת ההריון אמרו לי שאי אפשר לטפל בפטרת.
כעת הפטרייה התפשטה גם לידים לגב לבטן ולחזה ומבחינה אסטית אני חייבת לטפל בה שאלותיי הן:
1) אם לא מטפלים בפטריה ומחכים האם יש סכנה כלשהי?
?\2)האם מותר בהנקה טיפול בעזרת שמפו מיוחד לפטריות (ניזורל וכדומה)האם טיפול בשמפו כזה מגיע לחלב או לדם
3)אם אני משתמשת בשמפו כזה גם על החזה האם לאחר השטיפה נשאר החומר עדיין על העור ועלול להגיע לתינוק בעת ההנקה
4)איזה מבין התכשירים שיש כיום הוא מומלץ?
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפיטרייה בזמן הנקה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט28/06/2011ניתן להשתמש בשמפו אגיספור או ניזורל להקציף על העור בזמן מיקלחת להשאיר 5 דקות ולשטוף למשך 7 עד 10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפיטריה בעת הנקה
רונית28/06/2011אך האם תכשירים אלו לא מגיעים לדם או לחלב ? כמו כן אם אני משתמשת בהם על החזה האם אין חשש שגם אחרי שטיפה ישאר חומר וגיע לתינוק תודה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומניות בפניםאנונימי127/06/2011
שלום רב.
בזמן האחרון יש לי תופעה שלא היתה לי פעם והיא ממש מציקה ולא נעימה. אני יודע שזה טבעי שהפנים שומניות, ובקיץ אפילו יותר, אבל בזמן האחרון החלה לי תופעה שקיימת גם כשאני לא בשמש אלא בבית, והיא שומניות מוגברת ממש בכל איזור המצח. זה קורה לי בכל שעות היום, ביום ובלילה, ובשמש זה עוד יותר גרוע וממש לא אסטתי, נראה כאילו אני מזיע במצח בכמויות לא רגילות.
הייתי רוצה אולי המלצה על טיפול / משחה שאפשר לקחת שעוזרת איכשהו להפחתה של השומניות, פשוט כי לקבוע תור לרופא עור לוקח זמן והתור יהיה עוד הרבה זמן.
נ.ב.
התופעה התחילה לי תקופה קצרה אחרי שהפסקתי להשתמש ברואקוטן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומניות בפנים - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט28/06/2011ניתן למרוח מקומית קרם המכיל רטין a או לחדש טיפול ברואקוטן במינון נמוך של 2 כדורים לשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ונפיחות בגוףחנה27/06/2011
לאחר חשיפה ממושכת לשמש ומים נהיה לי פריחה עם נקודות אדומות ברגליים ובידיים קצת פחות ,זה מאוד מגרד. קרה לי גם שנה שעברה כשהלכתי לבריכה ,הפעם הרגליים התנפחו לי באזור הפריחה ואני בהריון שבוע 11. מה זה יכול להיות? איך אפשר לטפל בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה ונפיחות בגוף - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט28/06/2011מומלץ לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותצהלה26/06/2011
שלום
אני בת 42 ובשנה האחרונה יש לי נפיחות בעצמות הלחיים האם ניתן לטפל בזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/06/2011מומלץ לגשת לרופא אאג לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעה מוגברת של זיעה קרה בבית השחיgaziboe25/06/2011
שלום
אני גבר בן 26, עד כמה שידוע לי אני בריא.
כבר כמה שנים שאני סובל מהזעה של זיעה קרה בבית השחי.
מדובר בהזעה מאד אינטנסיבית שגורמת לי מבוכה רבה.
אין חוקיות לתופעה מבחינת טמפרטורת החדר, עונות השנה, שעות היום, סיטואציות, תזונה וכו'..
גם אם חם, קר, קיץ, חורף, פנים החדר, חוץ..
חשוב לציין שאני בכלל לא מרגיש שחם לי.. וגם אוורור החדר לא עוזר.
התופעה קורה במיוחד בסיטואציות שבהן אני כביכול נתון לסוג כלשהו של לחץ.
הכי נפוץ - כשאני צריך להשתין. אבל לא מדובר במצב בו אני ממש חייב ומתאפק.סתם יכול ללכת להתפנות ויכול גם לא.
לפעמים אני מבין שאני צריך ללכת להשתין כי אני שם לב שאני מתחיל להזיע.
זה גם קורה כשאני עומד מול אנשים, או אפילו כשאני מצ'וטט ברשת ומדברים איתי על נושא שחשוב לי.
אני סה"כ בנאדם מאד מאד רגוע וידוע בתכונה זו ! לכן מאד מפתיע אותי שהגוף שלי מתנהג ככה.
אני די בטוח שלא מדובר בהזעה שנובעת מחום. כאשר סתם חם בחוץ אני מרגיש שההזעה היא שונה.
ניסיתי אינסוף סוגי דיאודורנטים.
ספריי, סטיק, אנטי פרספירנט ואפילו דיאודורנטים שהוגדרו "קלינים".
ניסיתי שיטות של קרצוף בית השחי בחומרים מיוחדים, הגברת תדירות המקלחות... הכל.
חשוב לי לציין שאכן הדיאודורנטים עזרו למצבים בהם הייתי בסביבה חמה בה כולם מזיעים והרגשתי שאני אכן מזיע פחות,
אבל באשר לסוג ההזעה השני שממנו אני סובל כמעט כל הזמן - לא היה שום שינוי.
אני נואש לעזרה - הדבר גורם לי מבוכה גדולה, קשיים חברתיים רבים וכל החולצות שלי מוכתמות מאד מהר ונזרקות לפח (כביסה בד"כ לא עוזרת).
אחרי כמה שנים של אינספור שיטות ותכשירים .. אני כבר לא יודע מה לעשות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה מוגברת של זיעה קרה בבית השחי - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011ניתן לבצע טיפול בהזרקות מקומיות של בוטולינים טוקסין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הגורם לתופעה? האם יש טיפול אחר?
gaziboe26/06/2011תודה על תשובתך המהירה !
אשמח לדעת אם ידועים לך פרטים נוספים
מה הגורמים לבעיה אם לא חם לי בכלל?
מדוע ההזעה היא בטיפות גדולות שנוטפות ממני וככ שונה מהזעה רגילה?
האם יש טיפול אחר שלא כולל התערבות של הזרקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הגורם לתופעה? האם יש טיפול אחר? - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט26/06/2011במידה ומדובר בהזעה ממוקמת ולא סיסטמית לעיתים קיימת משפחתיות ניתן לנסות למרוח מקומית קרם ספיריאל או אנהידרול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שושנה בידיחזקאל24/06/2011
לאימי יש לימפדמה ביד עקב כריתת שד,מידי פעם יש לה שושנה באותה יד והיא מטופלת בצפורל.חוץ מאנטיביוטיקה יש משהו נוסף לעשות?אתמול היתה אצל רופא תורן שלא מכיר אותה ונתן לה אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום לשבוע האם זה טיפול מקובל וטוב לשושנה{צלוליטיס}?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיורטןרונית24/06/2011
שלום
התחלתי טיפול בקיורטן 40 לטיפול בפצעי אקנה מעטים שיצאו לי בגב ובעורף.
האם משך הטיפול מחייב ל-4 עד 6 חודשים ?
אני מרכיבה עדשות מגע - האם לא מומלץ ? (הרבה ברירות אחרות אין לי).
כמו כן, אני לוקחת אומגה 3 ושמן נר הלילה - האם לא נוגד ?
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיורטן - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011הטיפול בהתאם למשקל אם עדשות אז רק רכות ומומלץ שימוש מוגבר בטיפות מלאכותיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עור במרפקיםדפנה23/06/2011
שלום,
אני כבר שנים סובלת מבעיה של מרפקים לבנים. אין מדובר ביובש כי אני שמה קרמים והעור לא מתקלף יש פשוט עיגול לבן סימטרי בשני המרפקים. בעבר עשיתי בדיקת ביופסיה ונמצא שזה לא פסוריאזיס . הייתי אצל רופאי עור רבים וניסיתי משחות שונות כמו דייבובט ואפלומיצין אך ללא הועיל...אשמח לשמוע דיאגנוזה ואפשרות לטיפול, זה מאוד לא אסתטי, במיוחד בחודשי הקיץ כשאני שזופה והמרפקים נשארים לבנים...
תודה רבה, דפנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברצוני להיתייעץלהלהלה22/06/2011
שלום, בירצוני להיתיעץ איתם על מכשיר שמוריד צלוליטיס בעזרת וואקום, אשמר אם תיצפו בסרטון ותגידו אם זה הגיוני (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברצוני להיתייעץ - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011מכשירים המגבירים את הסירקולציה ברקמת השומן יכוליים לשפר את מראה הצלוליט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום טיפולאליעד22/06/2011
סיימתי טיפול ברואקוטן לפני 6 ימים והופיעו לי פתאום כתמים אדומים בלחי למטה בקו של הסנתר ... זה מן נקודות קטנות כמו חררה אבל יותר קטנות שמוקפות בכתמים אדומים ואין לי מושג מה זה גם בחיים לא היו ויצאים לי פצעים באותו איזור :(
למישהו יש מושג מה זה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיום טיפול - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011מומלץ במידה והנגעים לא חולפים לגשת לבדיקת רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחמני סטריאהבטי22/06/2011
שלום רב
ביתי בת ה15 קיבלה תקופה ארוה פרדינזון כתוצאה מכך נותרו על גופה סימני סטריאה
אדומים וגדולים האם יש דרך לטפל בהם ?
דבר אחר שרציתי לשאול היא צמיחת שיער דליל לאחר טיפול כמותרפי האם יש דרך
לטפל? האם השיער יתמלא בשלב כשלהו? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחמני סטריאה - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011ניתן למרוח מקומית רטין a לגבי שיער הוא מתאושש בדכ תוך מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפםעידן22/06/2011
שלום,
מזה שנים אני נושך את שערות השפם משני צדדיו, על ידי מתיחת השפה מטה ותלישת/חיתוך השערות עם השיניים. (הרגל מגונה לכל הדעות.)
גם כאשר הפסקתי בכך גיליתי כי בשני הצדדים לא צומח שיער ונותרתי עם מבנה שערות שפם לא אסתטי כלל - צורת משולש הפוך.
האם ישנה משחה שאפשר למרוח באזורי ה"קרחות" לשם חידוש צמיחת השיער או האצתו באותם אזורים?
תודה,
עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפם - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011קשה לחוות דיעה ללא בדיקה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- LOCACIDמיכאלה22/06/2011
האם שימוש במשחת LOCACID מותר גם בשפתיים הגדולות של איבר המין? (במקרה של יבלות שומניות לדברי הרופא שבדק...)
תודה
מיכאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LOCACID - תגובה
ד''ר מיכאל שוחט25/06/2011לא מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)