מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חומרים שומניםבכור16/05/2010
שלום רב אי רוצה להשתמ במשחה לשיער אבל מפחד שהמשחה תההיה שומנית ותעשה לי פצעים במצח.המשחה היא על בסיס מים והמרכיביםהם להלן:
EUMULIN.CETIOL.ETHSNOL.GLYCERIN. D-PANTENOL.SILICON.FRAGRANCE.PRESENTIVE.DEHYQUART.WATER
האם המוצר הנל הוא בעצם אויל פרי או שאחד ממרכיביו הוא שומן?
תודה רבה מצפה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומרים שומנים
ד''ר צחי שלקוביץ23/05/2010בכור שלום
מתאור המרכיבים לא נשמע כי התכשיר אמור להיות שמנוני , אך התגובה אינדוידואלית ואי אפשר לדעת מה תהיה עד שלא תנסה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתרמיכל16/05/2010
שלום רב
אני סובלת מהזעת יתר בבית השחי והרופאה המליצה לי על ספריאל.
האם הזעת היתר נמשכת לאחר הפסקת השימוש בספריאל?
תודה
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
כללית אסתטיקה16/05/2010שלום מיכל,
בנוגע לשאלתך על הזעת יתר-
ישנם מקרים בהם קיימת פעילות יתר של בלוטות הזיעה הגורמת לאי נוחות ופוגעת באיכות החיים של הסובלים מהזעת יתר. בשנים האחרונות התפתח טיפול באמצעות בוטוקס, אשר הינו בעל אחוזי הצלחה גבוהים. הבוטוקס מנטרל את הפרשת הזיעה ויעיל במיוחד לטיפול באזור בתי השחי, כפות ידיים, כפות רגליים ואזור הפנים.
על מנת לקבל תשובה לשאלתך, אנו ממליצים לך להתייעץ עם רופא מומחה, ובמידה ותהיי מעוניינת בטיפול, הוא יוכל להתאים את הטיפול האידיאלי עבורך בהתאם לנתונים האישיים שלך.
כמו כן, במידה ואת לקוחת כללית, תוכלי להנות מהנחות מיוחדות:
כללית פלטינום – עד 70% הנחה
כללית מושלם – עד 30% הנחה
לפרטים נוספים את מוזמנת להתקשר אלינו ל- 2829* ונשמח לקשר אותך עם רופא מומחה.
רק בריאות ואסתטיקה,
כללית אסתטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזעת יתר
ד''ר צחי שלקוביץ23/05/2010מיכל שלום
סביר כי בהפסקת שימוש התופעה תתחדש.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוציקליםדן13/05/2010
שלום, התחלתי לקחת לפני כמה ימים מינוציקלים 50 מ"ג פעמים ביום.
עכשיו, השאלה שלי מתי זה אמור להתחיל להשפיע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוציקלין*
דן13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רט אויט 0.025ריקי13/05/2010
שלום רב, בעקבות כתבת בריאות שפורסמה במדור בריאות, שם צויין כי המשחה הנ"ל (רט אויט) מלבד היותה טובה לטיפול בפצעי בגרות, טובה לעור הפנים ולמניעת או טשטוש קמטים. פניתי לרופאת עור שאישרה את המידע, וקניתי את המשחה.
אני מורחת אותה כל ערב, במשך 5 ימים, אולם אני מרגישה שהפנים מתייבשות לי..שאלותי:
האם אן התרופה יעילה ליצירת עור פנים חלק יותר ולמניעת קמטים?
האם התופעה שאני מציינת (עור יבש) היא טבעית, וכך צריך להיות?
האם להמשיך או להפסיק להשתמש במשחה.
האם זה יכול לגרום לי נזק לפנים?
לציין, עור הפנים שלי נקי מפצעים לחלוטין.
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רט אויט
ריקי16/05/2010אנא - ענו לי, ברצוני לדעת אם להמשיך ולהשתמש במשחה. תודה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגמנטציה תעזרו בבקשה!!!אור12/05/2010
לפני כשנה התחלתי לגלח במפשעות- הכל, והאזור התחיל להשחיר כמו פגמנטציה.
האם קיים פתרון לבעייה??
ודבר נוסף, לא קשור, אני סובלת באופן תמידי בפטריית העור(פטריה רגילה) באזור הגב, אני מטפלת התכשירים שהרופא נתן, זה עוזר אבל שוב לאחר חודש זה חוזר.... אני מאוד נקייה ואני לא יודעת לעשות עם זה... בבקשה תעזרו -זה חשוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגמנטציה
ד''ר צחי שלקוביץ16/05/2010אור שלום
לגבי שתי בעיותיך אין דרך לענות בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נומולר דרמטיטיסאם מודאגת12/05/2010
שלום,
מבקשת לקבל מידע אודות "נומולר דרמטיטיס":
1. מה זה בעצם?
2. ממה נובע?
3. כיצד ניתן לטפל?
4. האם יש מקורות שניתן לקרוא בנושא?
בתודה מראש,
אם מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נומולר דרמטיטיס
ד''ר צחי שלקוביץ16/05/2010שלום רב
מדובר בדלקת עורית שסיבתה אינה ידועה. היא מופיעה בצורת נגעים דמויי מטבע באזורים שונים על העור. הטיפול הינו בדרך כלל סימפטומטי ואינו פותר את הבעיה. ניתן להרחיב בנושא באתרי מידע רפואיים הנכתבים על ידי רופאים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רט אויטדנה12/05/2010
שלום
עקב כתמים חומים וצלקות קטנות בפנים הרופא רשם לי משחת רט אויט,
ברצוני לדעת האם המשחה עלולה לגרום להדקקות קבועה של עור הפנים ובכך לעודד יצירת קמטים? אני אמורה לשים את המשחה גם על אזורים עדינים בפנים כגון מתחת לעניים.. הבנתי שהתרופה מקלפת את העור ואני מפחדת מתופעה של הדקקות עור כפי שמתרחש במריחת קורטיזון, האם המשחה אכן עלולה לגרום לנזק בעור הפנים?
אשמח לתשובה ודאית ככל האפשר,
המון המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רט אויט
ד''ר צחי שלקוביץ16/05/2010דניאלה שלום
התכשיר אינו גורם לנזק לעור הפנים . צורת פעילותו אינה דומה כלל לזו של מריחת סטרואידים אלא להיפך. לאורך זמן הוא גורם לבניה מחודשת של רקמה במקום ולתיקון נזקים קלים שהיו קיימים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם לילה מומלץ או לא?איילה12/05/2010
שלום רב,
אתמול הייתי בהרצאה של תזונאית שטענה שאסור לשים קרם לילה מכיוון שבלילה העור צריך לנשום , כאשר קרם הלילה סותם את הנקבוביות ולא מאפשר נשימה סדירה של העור. היא ציינה שרק מריחת רטין A אינה סותמת את הנקבוביות ואף משפרת את העור. אני מודעת ליתרונות של הרטין A, אך אני מעוניינת לדעת לגבי מריחת קרם לחות לילה כן או לא למרוח בלילה?
בברכה
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם לילה
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010אין בעיה למרוח קרם לילה וניתן להתאים אותו לסוג העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול משולבמרינה11/05/2010
אני סובלת מפסוריאזיס כבר כמה שנים וחוץ מלמרוח דייבובט בכל פעם שיש התפרצות של נגעים על העור, אני לא עושה כלום.
לאחרונה המליצו לי על טיפול בפוטותרפיה ורציתי לדעת אם ניתן לעשות את זה בו זמנית עם הטיפול בדייבובט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזוטרפיהברוך11/05/2010
שלום המליצו לאישתי לעשות מזוטרפיה
אני מבין שזו שיטה שבה מחדירים מגוון חומרים לתאי העור בעזרת אלקטרופורציה
1.האם השיטה יעילה
2.האם החומרים שיוחדרו (אם יחדרו)יוכלו להשפיע
3.עד לאיזה עומק יכנסו החומרים והאם היעילות תהיה קצרת טווח עקב התחלפות התאים
תודה ברוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזותרפיה
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010חדירת החומריים הוא בעומק 1 ממ עד 2 ממ לעור הטיפול יכול לשפר את מראה העור לאורך זמן ואולם יש לבצע מס רב של טיפוליים ובהמשך טיפוליים משמרים לאורך שנים רבות והשיפור אינו דרמטי מידיית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחיות מגרדות בכל הגוףאבישי11/05/2010
בתי בת ה-9 סובלת כבר כשנה וחצי מסוג של אלרגיה ( או שלא ) כשפתאום העור מתחיל לגרד
ולאחר כמה דקות כמעט על כל הגוף מופיעות שלפוחיות ( מצורפת תמונה) , נותנים לה 5CC אריוס
ולאחר כשעה זה מתחיל להעלם. ( אלרגולוג לא מצא למה היא אלרגית.) האם יש תרופה לנ"ל או פיתרון כלשהו אחר , זה מחמיר מפעם לפעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010מדובר באורטיקריה ואכן הטיפול הינו אנטיהיסטמינים כמו אריוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוח- בן שנהדניאלה11/05/2010
שלום רב, בני בן שנה ולפני כשבוע וחצי חלה באבעבועות רוח. מזה כיומיים- שלושה נראה כי הפצעים המכסים את כל גופו מגלידים (כבר אין הפרשות). שאלתי היא בקשר לחשיפתו לשמש - האם ישנה סכנה להיווצרות צלקות באם ייחשף לשמש בשלב זה? מתי ניתן פחות לחשוש והאם להערכתך בעוד כשבוע, אפשר יהיה להוציאו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבעבועות
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010כל עוד העור באזורי התפרחת אדום מומלץ לא לחשוף אותו לשמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא11/05/2010
שלום רב,
כמה מס' ימים שאני מרגישה שורף מרגל בחלק הפנימי מעל הברך. זה ממוקד ולא לאורך כל הרגל.
פניתי לרופא עור שלא ראה שום סימן אובייקטיבי. גם אני לא רואה במקום הזה שום דבר.
רציתי לשאול האם זה יכול להיות קשור לניורולוגיה או שצריך לחפש בעיה במקום אחר?
ועוד שאלה אחת: האם גרד(מין הרגשה של נימול בכל הגוף) יכול להיות תוצאה של מתח נפשי?
המון תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת שריפה
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010הדבר יכול להיות קשור ללחץ על מוצא העצב בגב תחתון וגם הרגשת נימול מחייבת ברור נוירולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרפיגמנטציהב11/05/2010
שלום
לפני כחודש נחבלתי במצחי ונפצעתי. הפצע החלים והגליד והתקלף ולא הותר שום סימנים או צלקת על העור. אחרי כשבועיים הייתי בים, מרחתי הרבה קרם הגנה אך עדיין, נוצר כתם כהה יותר במקום בו נפצעתי. הייתי אצל רופא עור, אמר שיש לי היפרפיגמנטציה ונתן לי למרוח אזומד שלושה חודשים ואמר שיש להמנע מחשיפה ישירה לשמש
יש לי אירוע בחוץ בעוד כיומיים. רציתי לשאול: אם אני בשמש אך מורחת קרם הגנה 45 ולובשת כובע עם שוליים האם עדיין הכתם יהיה חשוף מאוד לשמש? והאם מומלץ גם לכסות אותו בעזרת פלסטר או משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010מריחה מקומית של קרם הגנה כל שעתיים שלוש מספקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה הילרוניתורד10/05/2010
רציתי לשמוע דעתכם לגבי טיפול בחומצה הילרונית לטיפול בצלקות אקנה, לפי מה שהוסבר לי החומצה מוחדרת ע"י גלגלת עם מחטים לתוך העור ואמורה לגרום לשיפור במראה הצלקות.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים בנושא.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה הילורונית
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010מאחר והחומר משמש למילוי נפחים בעור תיתכן הטבה קלה של צלקות שקועות ואולם החומר מיתכלה תוך תקופה קצרה יחסית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)