מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום ד"ר- דילגתם על שאלתי. הנה השאלסיון30/05/2010
שלום רב,
שאלה חשובה- הבוקר שמתי לב שנוצר לי קו ישר מהטבור ועד המפשעה בצבע חום בהיר מאוד. קראתי באינטרנט שמדובר בפיגמנטציה. שתי שאלות חשובות בבקשה :
1- קראתי שמצב כזה קורה בזמן הריון, ואני לא בהריון !!!, אז איך זה הגיוני?? זה ממש קו ישר
2- יש טיפול? משחה שאפשר למרוח שתעלים את זה? אם כן מה שם המשחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס31/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלזמהמיכל30/05/2010
שלום,
אני בת 29 ויש לי בשני צידי הפנים 2 כתמים חומים. ניסיתי משחות הבהרה עם מרשם מרופא(הכי חזקות) והשיפור היה קטן ולכן פניתי לייעוץ לגבי פילינג בינוני במטרה להפתר מהכתמים.
העניין שהוא שהייתי אצל 3 רופאים עם שם וכל אחד אמר משהו אחר.
2 אמרו שזאת פיגמנטציה ושאפשר לעשות פילינג בינוני, ודווקא ד"ר אינס ורנר שהיא מעולה ממה שהבנתי אמרה שזאת מלזמה וששום פילינג בינוני לא יעזור.
רציתי בבקשה לברר: ד"ר ורנר היתה היחידה שהסתכלה לי על הכתמים עם מעיין משקפיים מיוחדים שהרכיבה שנראו כמו משהו מתוך סרט מדע בדיוני.
האם ידוע לכם אם המכשיר הזה יכול באמת לראות את עומק הכתם?
אני פשוט רוצה לדעת אם אני יכולה לסמוך על חוות הדעת שלה באופן סופי(2 הרופאים האחרים לא בדקו אותי עם המכשיר) ולא ללכת לעוד חוות דעת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלזמה
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010לא מומלץ לבצע פילינג בנוני במלזמה הטיפול לעיתים יכול להחמיר את המצב מומלץ סידרה של פילינגים קלים בשילוב של קרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפקט משחות שונות על צלקות מאפילציהשלי30/05/2010
שלום רב,
אני עוברת טיפולי אפילציה (מחט חשמלית) ומנסה למזער ככל האפשר היוותרות צלקות שקועות כשל אקנה שנוצרות בעור פניי (על אף מקצועיותה ונסיונה הרב של האפילטורית).
אשמח לדעת אלו משחות יכולות לסייע בהחלמת העור... קראתי על מטריקוטן, מדרמה וכו' אבל אני מתקשה למצוא מידע לגבי סוג הצלקות שלהן זה מתאים. האם זה מתאים רק לצלקות בולטות שנוצרות אחרי ניתוחים או שזה מתאים גם למקרה שלי?
תודה,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010לעיתים ניתן לשפר את המראה עיי שימוש ברטין מקומית בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה שלב להתחיל טיפול ברטין A
שלי05/06/2010האם מריחה של רטין משפיעה כמו כדורי רואקוטן בבחינת הצטלקות מכוערת יותר בתקופת השימוש?
האם עליי להתחיל להשתמש ברטין רק לאחר שמסיימת לחלוטין עם האפילציה?
במידה וכן, אם כעבור זמן מה שוב תצוצנה שיערות וכבר התחלתי שימוש ברטין כמה זמן עליי להמתין ע"מ לעשות תיקוני אפילציה?
שבוע טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה, אם אפשר.
שלי09/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטין
ד''ר מיכאל שוחט11/06/2010אם יש צלקות מומלץ להתחיל רטין ולהפסיק בשלב זה את האפילציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומהגל29/05/2010
שלום , שמי גל ואני בן 25
יש לי ליפומה על בלוטת הרוק בלחי .
כרגע במעקב אצל רופא.
שאלתי היא , מה הגורם לליפומה ?
והאם יש טיפול חילופי לניתוח להסרתו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפומה
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010בחלק מהמיקרים ניתן לשפר את המצב בהזרקות מקומיות של פוספוטידיל כולין המסוגל לפרק את תאי השומן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד משהו : צלוליטקייסי29/05/2010
איך ניתן לדעת אם הצלוליט שיש לי בירכיים הקידמיות ובישבן , גנטי?
אם הוא גנטי האם בכל זאת ניתן לעלים אותו ? אם כן בעזרת מה ?
אשמח לדעת , כי אני נורא מתביישת לשים שורטים קצרים או שמלות קצרות ומאו דבא לי !
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלולויט
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010רוב הנשים סובלות מצלוליט ברמה מסוימת כך שאין חשיבות לעניין הגנטי ניתן לשפר את המראה בסידרה של טיפוליים עיי גלי רדיו ,לייזר ,גלי קול לאחר סיום הסידרה יש צורך בטיפולים משמרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר ה"אלכסנדריט"קייסי29/05/2010
למי הו אטוב ? מה הוא ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכסנדריט
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010מדובר במכשיר לייזר להסרת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה!!!!
קייסי31/05/2010אני יודעת שזה מכשיר לייזר
ציפיתי לתשובה טיפה יותר עמוקה כמו לאזיה סוג עור ושיערה הוא מתאימם וכל'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהליעם29/05/2010
שלום לכל הרופאים
יש לי שאלה אני בחור בן 33 שעוסק בספורט אם זה ברכיבה על אופניים ואם זה בחתירה ודיג מקייק
לצערי התחילו להופיע לי נקודות חן שקועות בתוך העור באזור הפנים
שמעתי על דוקטור אילן זמיר שטוען שהוא מוריד נקודות חן בעזרת חומצות טבעיות ללא צלקות האם זה נכון ובטוח???
שמעתי על עוד שיטה להורדת נקודות חן ללא צלקות והיא הסרת נקודות חן ושומות בגלי רדיו
האם השיטה בטוחה והאם השיטה הזו לא משאירה לצקות???
הנקודות שלי מתמקדות באזור האף ומתחת לאזור העיניים שתיהיה שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010נק חן מומלץ להסיר רק עיי רופא עור מומחה או כרורג פלסטי בכל מיקרה יש לקחת גם חלק מהנגע לבדיקה פתולוגית כך שלא מומלץ שימוש בחומצות או פרוצדורה אחרת ללא איבחון מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לאחר טיפול אפליציהמורן27/05/2010
שלום,
לפני כשבועיים עברתי טיפול אפילציה מסביב לפטמות, לאחר יום הופיעו פצעונים שעד היום רובם לא עברו, ונשארו גם נקודות כאלו כמו כתמים בצבע חום..
האם זה טבעי וזה יחלוף עם הזמן? או שיש לי מה לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010בדכ הכתמים עוברים עם הזמן לעיתים יש צורך בקרם הבהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בתרופה רט-אויטניב27/05/2010
שלום !
אני לאחרונה קניתי תרופה (משחה למריחה חיצונית על העור) בשם רט-אויט...קיבלתי מרשם מהרופא וקניתי בבית מרקחת. הרופא עור שלי אמר לי שהחומרים שהתרופה מכילה זהים חלקית לחומרים של רואקוטן, ושיש להיזהר בחשיפה לשמש, אך כשהלכתי לבית המרחקת נאמר לי שאין צורך אם משתמשים במשחה רק בלילה.
1. האם התרופה מכילה חומרים כמו של רואקוטן כדי שעליי להיזהר מחשיפה לשמש?
2. האם אני יכול להשתמש במשחה כתרופה נקודתית, כלומר להשתמש רק כשאני צריך רק כשיש צורך ב"לחסל" פצעונים או שעליי להשתמש בה באופן קבוע יום יום למשך זמן גם אם אין לי פצעים?
3. אשמח לקבל קצת מידע כללי על התרופה ועל התופעות לוואי הידועות שלה.
תודה מראש,
ניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010מומלץ בבוקר שימוש קבוע בקרם הגנה לא מומלץ למרוח נקודתית אלא על אזור כמות קטנה הקרם מונע ומטפל בפצעים וגם יש לו פעולה של אנטיאיגינג ושיפור מראה העור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד משהו....
ניב30/05/2010קודם כל תודה על התגובה!
לא הבנתי מה הכוונה למרוח לא נקודתית...אני אמור למרוח על האזור של הפצע או על כל הפרצוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה חריגה לאקנה מיציןג27/05/2010
שלום !
השתמשתי במישחה הניקראת בנזמיצין טופיקל ג'ל במשך תקופה ארוכה אך מאחר שהמישחה ניגמרה ולא היה לי זמן לקנות חדשה אז היתמשתי במשך כ יומיים-שלוש במישחה הניקראת אקנה מיצין לאחר השימוש בה במ/שך יומיים -שלוש הופיע לי יובש רציני על האזור שבו הישתמשתי במישחה אדמומיות רבה וגירוד קל .התור שלי לרופא עור הוא בשבוע הבא בינתיים אני מישתמשת בג'ל קלנדולה להרגעת האדמומיות אך איני יודעת מה לעשות אנא עזרו לי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010ניתן למרוח מקומית קרם שימון להרגעת העור כמו ביאפין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עומק קעקועאוש27/05/2010
שלום.
עשיתי קעקוע בפרק היד, אצל מקעקע גרוע מסתבר (+תיקון לאחר חודש כך שלמעשה התקעקעתי פעמיים))
אני מאוד מאוד מודאגת המקעקע נכנס עמוק מידי לתוך העור.
ביררתי אצל מקעקע מעולה לגבי זה,אמר שהדיו נכנס לאפידרמיס עד שכבה 3 מתוך 5.
אבל בבדיקה בויקידפדיה למדתי כי הדיו נכנס לדרמיס ועלול גם להכנס עמוק יותר ולגרום להרעלת דם.
האם אפשר לצלם את פרק היד, כדי לראות היכן הדיו מצוי ולא רק לנחש?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קעקוע
ד''ר מיכאל שוחט30/05/2010צבעי הקעקוע נימצאים בדרמיס לא ניתן לצלם ואין צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן במינן נמוךעדי25/05/2010
הרופאה שלי רשמה לי רואקטון במינון של 20 מ"ג בשבוע (10 מ"ג ברווח של 3 ימים).
בעיית האקנה היא בגב ברמה בינונית.השאלות שלי הן:
1.האם עם תחילת הטיפול תחול החמרה גם באזור הפנים, אפילו שהבעיה שם היא לא חמורה בכלל?
2.האם לאחר השימוש בתרופה נוצרים קמטים בגיל מוקדם יחסית?
3.האם מותר לבצע פעילות גופנית במהלך השימוש בתרופה?
4.ואם יש לי שומנים בדם מומלץ לי לקחת את התרופה?
-אשמח לתשובות בהקדם, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס26/05/2010עדי, שלום.
על הרופאה שלך להדריכך ולענות על כל שאלותיך לגבי הטיפול ברואקוטן.
אל תהססי לפנות אליה שנית ולקבל הסבר מפורט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקותאריק25/05/2010
לפני 5חודש עברתי ניתוח אף והאף יצה קצת לא סימטרי ,חשבתי להזריק חומר כבוע בצד האף רק לא יודע מה עדיף ,ומי עושה את זה באמת טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/05/2010הזרקות של חומרים קבועים כמעט ולא מבוצעות ע"י רופאי עור. עוסקים בזה לרוב או פלסטיקאים או רופאים שעוסקים באסתטיקה ללא התמחות ברפואת עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן חום על הבוהן בכף הרגלרקפת25/05/2010
יש לי סימן חום על הבוהן בכף הרגל - המון שנים . זה מפריע לי אסטתית - מסיבות שלי.
האם יש אפשרות להעלימו ?
מה זה הסימן הזה?
אני קצת מתביישת ללכת לרופא בשביל זה...
אשמח מאוד לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס25/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובות על עור העפעףל24/05/2010
רציתי לשאול, 1 -איך זה יכול להיות שתאים שהתרחבו לי בעפעף כתוצאה מחבטה חזקה שקיבלתי מעליו לפני הרבה שנים, נשארו רחבים, והם מקנים לעפעף מראה טיפה צונח. התאים האלה לא היו אמורים להתחלף מזמן בתאים רגילים?
רציתי לשאול, 2 -איך אפשר לצמצם תאים שהם רחבים יותר בעפעף אחד בעקבות מכה ישנה מאוד וחזקה מאוד מעליו. נבדקתי ואין בעיה בשריר של העפעף ופשוט יש לי שם תאים שהתרחבו והם משווים לעפעף מראה קצת יותר נמוך.מצפה לתשובה ,תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/05/2010מומלץ להתייעץ עם כירורג פלסטי על אפשרויות תיקון הבעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)