מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהשירן10/05/2010
אני בת 16 וחצי
ואני משתמשת כרגע במשחת אלוקום המכילה סטרואידים
ישר לאחר ששמתי את המשחה על היד -נגעתי בעור הפנים עם היד ..נגעתי באף שלי
ואני מפחדת שיקרה מש'ו כתוצאה מכך
אשמח לתשובה:]
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוקום
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010אין לך מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטין A בשילוב עם בנזומיציןיניב10/05/2010
עד היום השתמשת בבנוזמיצין טופיקל ג'ל שעזר לי אך עדיין המשיכו לצאת פצעונים פה ושם. אתמול רשם לי רופא העור את המשחה "רטין A". וההוראות שלו היו למרום בערב את הבנזומיצין, ובבוקר את הרטין A.
2 שאלות יש לי.
1. האם לא עדיף לעשות ההפך? כי למיטב הבנתי מקריאה באינטרנט דווקא עדיף למרוח את הרטין A בערב בגלל שהוא מפתח בעור רגישות לשמש.
2. האם הבנוזמיצין לא נוגד את ההשפעות של הרטין A ולהפך? והאם מרווח מריחה של 12 שעות הוא מספק? תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטין
ד''ר מיכאל שוחט12/05/2010ניתן לשלב את השניים ואולם אכן יש להיזהר מגירוי מוגבר של העור וממולץ למרוח קרם הגנה משמש בדכ רטין יש למרוח בערב ואולם ניתן גם למרוח בבוקר תוך הקפדה על שימוש במסנן קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום על החזהSKY08/05/2010
מזה כמה זמן שמתי לב שיש לי כתם אדום בין החזה בערך בקוטר 1 ס"מ. טיפה בולט מעל העור (אולי חצי מ"מ)
יש לציין שהאיזור לעולם לא היה חשוף לשמש..
בבקשה תעזרו לי, זה ממש מפחיד ):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם אדום
ד''ר צחי שלקוביץ09/05/2010שלום רב
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזומד 4 אחוזיואב08/05/2010
מרחתי איזומד מקומית על כתמים ונהיה לי כתמים אדומים האם זה יעבור אם לא מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזומד
ד''ר צחי שלקוביץ09/05/2010דימה שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, תגובות אלו בדרך כלל חולפות מעצמן גם ללא טיפול עם הפסקת המריחה של האיזומד.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...08/05/2010
האם יש איזשהו טיפול שמטפל לגמריי במאה אחוז בחוסר פיגמנטים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
לא קיים טפול כזה.
בברכה
ד:ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב כי לא ענו - יובש ביד ילדהנעה08/05/2010
שלום - שאלתי את השאלה לפני מספר ימים, ומשום מה היא לא נענתה. אודה על מענה כעת.... אני מצטטת את השאלה המקורית, תודה.
שלום,
בתי בת ה8 סובלת כבר מספר חודשים מכפות ידיים (גב כף היד) יבשות מאוד. ממש מחוספסות. רופא העור המליץ על צטומקרוגול, וללבוש כפפות (באנו אליו בחורף, והאזורים האדומים התנהגו ממש ככווית קור).
למרות הקרם (וגם קרמים אחרים כמו ניבאה) אין שיפור. מה זה יכול להיות? אולי יש חסר תזונתי כלשהוא?
תודה רבה
נעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד''ר צחי שלקוביץ09/05/2010נעה שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי פיגמנטציה על הפיןתומר08/05/2010
לפני מספר חודשים...אחרי יחסים קצת אגרסיביים וארוכים, היה לי שפשוף קצת מתחת לעיפה.
השפשוף התקלף ונשארה צלקת בהירה שפתאום התרחבה מעט, ועוד מספר מקומות מתבהרים להם בעיקר מעל הקו של ברית המילה ומעט על הכיפה.
מה זה??למה זה??
מה עושים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי פיגמנטציה על הפין
ד''ר צחי שלקוביץ09/05/2010תומר שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולח לך בפקס.. ;-)
תומר09/05/2010אתה מקבל מכבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפנים כתוצאה מצמיחה הפוכהיובל07/05/2010
אני גבר בן 34.יש לי אל הפנים פיצעונים שיוצאים מידי פעם. הבנתי שזה בגלל שאל הפנים השערות צומחות לי הפוך ופוצעות את העור. כיצד ניתן לטפל בזה? האם גילוח מלמטה למעלה עדיף מאשר מלמעלה למטה? ואני גם מפחד בגילוח כיוון שזה פצוע לי את הפצעים.יש לציין שאני בחור מאוד נקי אוכל אוכל מאוד בריא בלי שומן ושותה רק מים כך שהסיבה לפצעים היא אך ורק כתוצאה מצמיחה הפוכה של השערה.בתודה מראש יובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפנים כתוצאה מצמיחה הפוכה
ד''ר צחי שלקוביץ09/05/2010יובל שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ואקנהלל07/05/2010
התחלתי לקחת גלולות לטיפול באקנה והפסקתי אחרי 9 ימים בלבד (הרגשתי קצת בחילה אחרי שבוע ובכלל קראתי כל מיני דברים לא נחמדים והחלטתי שעדיף לא לקחת)
אני יודעת שלפעמים אחרי הפסקה יכולה להיות התפרצות...או ש9 ימים זה לא זמן מספיק כדי שהגלולות 'יכנסו' למערכת ויעשו שינוי כלשהוא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות ואקנה
ב' היא התשובה הנכונה מכיוון שלגלולות לוקח כחודשיים של שלושה של טפול על מנת לתת את התוצאה הרצויה.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרון07/05/2010
ד"ר שלום יש לי נשירה במפרצים והתחלתי לקחת פרופסיה ורציתי לשאול
1) מה סיכוי ההצלחה של הטיפול שאני לוקח
2) מהם תופעות הלוואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר צחי שלקוביץ09/05/2010רון שלום
1. סטטיסטית מדובר על 90 אחוז עצירת הנשירה וכ-60 אחוז צמיחה כלשהי.
2. באופן פרקטי אין לכדור תופעות לוואי.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירהרון07/05/2010
ד"ר שלום אנא ממך תעזור לי - מצטער מראש על אורך השאלה
עקב התחלת נשירה במפרצים פניתי לרופא עור שרשם לי פרופסיה שאלתי מספר רופאים בפורום וכל אחד אומר לי משהו אחר לגבי הבדלים בין השפעת פרופסיה בין המפרצים לבין איזור הקודקוד
1) ד"ר אלכס גינזבורג טוען שפרופסיה ככלל מיועדת לאיזור הקודקוד ומרכז הקרקפת ורק לעיתים רחוקים תעצר הנשירה במפרצים (ועל הצמחת שיער אין בכלל על מה לדבר)
2) ד"ר צחי שלקוביךץ טוען שאין שום הבדל בין הקודקוד ומרכז הקרקפת לבין המפרצים והסיכוי לעצירה הוא 90 אחוז
3) ד"ר אלכס אטלס טוען שבעניין עצירת הנשירה פרופסיה פועלת שווה וכי הסיכוי לעצירת הנשירה הוא 90 אחוז
4) ד"ר גבאי (הרופא באתר הרישמי של פרופסיה העונה לשאלות המטופלים אומר שהפרופסיה יעילה יותר בקודקוד ורק לעיתים תשמור על השיער במפרצים
באתר של פרופסיה שמתי לב שהכל מתייחס למפרצים - התמונות נן המחקר , המחקר עצמו , השאלות שמופנות למומחים וכו/
ד"ר אני כבר אובד עצות מאוד מודאג ומבולבל אנא ממך עזור לי להבין מה הולך פה
האם יש הבדל בין המפרצים לקודקוד בעניין עצירת הנשירה?
האם יש הבדל בין המפרצים לקודקוד בעניין הצמחת שיער חדש?
האם מחקר פרופסיה שנערך לאורך 5 שנים בדק את איזור המפרצים?
מה הסיכוי לעצירת הנשירה במפרצים?
מה הסיכוי להצמחת שיער במפרצים?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירה
ד''ר צחי שלקוביץ09/05/2010רון שלום
בסופו של דבר כל חקר היתר הזה לא יקדם אותך לשום מקום, כי במקרה של הפרט הבודד כמוך לסטטיסטיקה אין שום משמעות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקזמהאבירן07/05/2010
שלום רב ,
מזה שנים אני סובל מאקזמה בידיים שמופיעה פעם בכמה חודשים ,האקזמה מופיעה ביד שמאל בלבד היא מואדמת ומלווה בשלפוחיות קטנות שמתפוצצות מעצמן,אני משתמש במשחת אלוקום ונירדרם נאמר לי שזה תפרחת דיסהידרוטית ,בנוסף נאמר לי שזה בגלל שאני כבר אלרגי לכרדית אבק הבית ושאני צריך לחיות עם זה,מזה כחודש (למרות מריחת המשחות ) האקזמה חזרה והפעם המצב נשאר אותו הדבר ,מה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט07/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרציםרון06/05/2010
ד"ר שלום אנא ממך תעזור לי - מצטער מראש על אורך השאלה
עקב התחלת נשירה במפרצים פניתי לרופא עור שרשם לי פרופסיה שאלתי מספר רופאים בפורום וכל אחד אומר לי משהו אחר לגבי הבדלים בין השפעת פרופסיה בין המפרצים לבין איזור הקודקוד
1) ד"ר אלכס גינזבורג טוען שפרופסיה ככלל מיועדת לאיזור הקודקוד ומרכז הקרקפת ורק לעיתים רחוקים תעצר הנשירה במפרצים (ועל הצמחת שיער אין בכלל על מה לדבר)
2) ד"ר צחי שלקוביךץ טוען שאין שום הבדל בין הקודקוד ומרכז הקרקפת לבין המפרצים והסיכוי לעצירה הוא 90 אחוז
3) ד"ר אלכס אטלס טוען שבעניין עצירת הנשירה פרופסיה פועלת שווה וכי הסיכוי לעצירת הנשירה הוא 90 אחוז
4) ד"ר גבאי (הרופא באתר הרישמי של פרופסיה העונה לשאלות המטופלים אומר שהפרופסיה יעילה יותר בקודקוד ורק לעיתים תשמור על השיער במפרצים
באתר של פרופסיה שמתי לב שהכל מתייחס למפרצים - התמונות נן המחקר , המחקר עצמו , השאלות שמופנות למומחים וכו/
ד"ר אני כבר אובד עצות מאוד מודאג ומבולבל אנא ממך עזור לי להבין מה הולך פה
האם יש הבדל בין המפרצים לקודקוד בעניין עצירת הנשירה?
האם יש הבדל בין המפרצים לקודקוד בעניין הצמחת שיער חדש?
האם מחקר פרופסיה שנערך לאורך 5 שנים בדק את איזור המפרצים?
מה הסיכוי לעצירת הנשירה במפרצים?
מה הסיכוי להצמחת שיער במפרצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופציה
ד''ר מיכאל שוחט07/05/2010אכן הפעולה של פרופציה חזקה יותר באזור הקודקוד מאשר המיפרצים ניתן לשלב טיפול של פרופציה ומינוקסידיל לאזור הקידמי של הקרקפת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול עם רואקוטןחסוי06/05/2010
שלום,
בדף נלווה של התרופה מצויין כי אין לשתות אלכוהול או יינות. האם זה כולל כל מרכיב אלכוהולי כמו שמפניה (שהאחוז ממש חלש?
בנוסף, האם אסור לעשות ספורט? אני יודעת שיש כאבי שרירים אבל ללא קשר לפעילות גופנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט07/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת קלואדיתשני06/05/2010
שלום,
יש לי צלקת קלואידית ואני מעוניינת לעשות קעקוע על מנת להסוות אותה, זאת לאחר שניסיתי את כבר את כל הדרכים לטפל בתופעה...
השאלה היא האם קעקוע יכול להיות דבר טוב או שיכול לגרום להתפשטות של הצלקת?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד''ר מיכאל שוחט07/05/2010לא מומלץ לבצע על הצלקת קעקוע מאחר והדבר יכול לגרום להחרפה של המצב קימיים טיפוליים רבים לצלקות קלואידליות כולל הזרקות מקומיות טיפול בחנקן נוזלי וטיפולי לייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)