מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסיכת חימר ירוק בהריוןאני16/03/2010
שלום, אני בהריון, שבוע 20 - יצאו לי המון פצעים בפנים ועד עכשיו לא השתמשתי בשום תכשיר להקלה כי לא רציתי לסכן את העובר. האם בכ"ז ניתן לעשות מסיכות של חימר ירוק במים (שמים 20 דק על הפנים ושוטפים).
בנוסף, רציתי לדעת אם קרם פנים רגיל להזנה של לחות עלול להיות מסוכן לעובר?
אשמח מאוד לתגובתך,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר מיכאל שוחט18/03/2010קרם פנים לא מזיק לעובר לגבי מסכה יש לקבל פרטים נוספים לגבי המרכיבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהליעם16/03/2010
שלום לארחונה הופיעו לי נקודות חן שטוחות וקטנות בפנים האם יש דרך להוריד אותם ללא צלקות??? האם שריפת הנקודות משאירה צלקות
אני רוצה להרודי אותם לפני שהם יגדלו תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן
ד''ר מיכאל שוחט18/03/2010ניתן להסיר בלייזר עם סימנים מינמליים ואולם יש לגשת לרופא עור או פלסטיקאי לשם איבחון מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לזרז החלמה של פצע גילוח?אביב16/03/2010
בגילוח האחרון שלי נחתכתי פעמיים חתכים די עמוקים במקומות בולטים
ישר שמתי על זה פלסטר לעצור את הדימום
הבעיה שיש לי אירוע חשוב עוד שבוע ואני לא יכול שיהיה לי אפילו צלקת קטנה
יש איזה משחה או משהו שאפשר למרוח או איזה תרופת סבתא שיגרום לפצע להזדרז בהחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע גילוח
ד''ר מיכאל שוחט18/03/2010ניתן למרוח מקומית משחת טרואולון פעמיים ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע שלא עוברנרי15/03/2010
שלום יש לי פצע שנוצר לפי דעתי מגילוח
הוא לא אדום הוא פשוט נפוח קצת
אבל הוא לא עובר והוא קיים אצלי כבר כ4 חודשים
הלכתי פעם לרופא עור הוא אמר לי לקחת אנטיביוטיקה
אבל זה לא עזר... האם למישהו יש רעיון מה אני יכול לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד''ר מיכאל שוחט15/03/2010קשה לתת חוות דעת ללא בדיקה מומלץ לגשת לבדיקה חוזרת אצל רו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג אקנה- טיפולאיילה15/03/2010
יש הבדל בסוג טיפול באקנה , אם זה משתנה בין אקנה שהוא במצב ממש חמור או פחות חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט15/03/2010ברור אקנה קל ובנוני מגיב טוב בדכ לטיפול מקומי וגם כאן יש טיפולים רבים אקנה ציסטי קשה מומלץ טיפול סיסטמי בכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי איילה
עזר29/03/2010אני מוכנה להמליץ לך דברי איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעת יתרגולן14/03/2010
שמי גולן שוהם
מי כסובל מיזעת יתר כבר המון זמן
אני סובל המון בכפות הרגילים
אני פעמיים ביום שותף בוקר וערב שותף ומיבש
גם לובש גרביים לא מצמר גרביים דקות
וגם מורח משחה בטאקורטן וגם שם פרפאפין רך לבן
גם שם טלק בין הכפות הרגיילים
אך הדברים מה שאני שם לא עוזר בכלל
זה שוב ושוב חוזר על עצמו
והייתי רוצה לדעת אם יש מישחה טוב לדבר הזה חוץ מימה שקיבלתי מהרופה
ואשמח אם באמת תוכלו ליצור איתי קשר בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר צחי שלקוביץ14/03/2010גולן שלום
ניתן לנסות מספר תכשירים למריחה מקומית כגון:אנהידרול פורטה, דהידרול וספיריאל.
כולם ניתנים לרכישה ללא מרשם .
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ברגלמישהו13/03/2010
שלום.
לפני כמה חודשים היה לי פצע ברגע בגלל הנעלים הצבאיות.
אבל לא מש טיפלתי בזה והפצע נסגר, השתמשתי באיזה משחה שהרופא הביא לי.
אך הפצע לא ממש עבר הוא הפך למשהו אחר ומוזר ..
אפילו לא יודע איך לקרוא לזה.
אם אתה יודע מה זה הפצע המוזר הזה שיש לי על כף הרגל או אם אפשר לטפל בדבר הזה אשמח לדעת.
תודה רבה
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע ברגל - צירוף תמונה
מישהו13/03/2010הוספתי להודעה מקודם תמונה אבל התמונה אינה מופיע.
אז הוספתי שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאריות אקנהיוחנן13/03/2010
אין לי בעית אקנה חמורה. הבעיה- כשחצ'קון יוצא, הוא יוצא- ובגדול. ובסוף משאיר סימנים, וחבל..
כרגע, למשל, יש לי אחד כזה, מהמוגלתיים, מה"גבעתיים", בחזה.
מהי הדרך הכי טובה והכי קלה להעביר אותו?
חשבתי על רטאוויט, אבל הרופא עור שלי אמר שזה לא יעזור.. אכן כך?
נשארו עוד הרבה כתמי אקנה אדמומיים,ממש לא צלקות, שאני מאמין שיעברו עם הזמן. אגב, נטלתי רואקוטן במינון של 60 מ"ג למשך כחודשיים. לא יכולתי יותר עם תופעות הלוואי אז הפסקתי.
בנוגע לכתמי האקנה האדומים.. משהו יכול לזרז את תהליך החלמתם?
ובנוגע לגבעה הענקית שיש לי כרגע על החזה
מהי הדרך הכי טובה לטפל בה כרגע? אולי בכל זאת רטאוויט? אדפרין?אני מדבר פה על טיפול מונע, כי צלקת עדיין לא נעשתה, אם כי אני מאמין שחצ'קון בגודל כזה קרוב לוודאי ישאיר משהו בכל מקרה. לפני חצי שנה בערך רופא המשפחה שלי המליץ לי למרוח על שתי חצ'קונים מוגלתיים במיוחד בסנטר משחה בשם בקטרובן. האמת שזה עשה פלאים.זה או שפשוט המיקום של החצ'קונים היה פחות מועד לפרענות מבחינת תהליכי החלמה.. באופן כללי שמתי לב שבמקום שיש שיער תהליך ההחלמה מהיר יותר, יש בזה היגיון כלשהוא? למשל, במצח לוקח אצלי לאקנה זמן רב להגליד, ובאזורי הזקן שפם תהליך ההגלדה מהיר ויפה בהרבה.
יש לי גם אפלומיצין בבית ששמעתי שיכול לעזור.
על מה אתה ממליץ?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות אקנה
ד''ר צחי שלקוביץ14/03/2010יוחנן שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת שומן ללא ניתוחאסי13/03/2010
שלום,
אני מקווה שאני בפורום הנכון לשאלה זו,
אני מתעניין לגבי הסרת שומן מאזור הצוואר-סנטר כדי ליצור הבלטה של עצם הלסת והסנטר ע"י שהעור יהיה מתוח, (אין לי הרבה שומן, אבל אני רוצה לשפר את המראה)
קראתי על ניתוח שאיבת שומן שהוא כולל בתוכו סיכונים לא פשוטים,
קראתי גם שישנן שיטות חדשות יחסית לביצוע המסת שומן או משהו דומה, ללא ניתוח, כאשר חלקן מבצעות הרס תאי שומן, ונותנות לגוף להתמודד עם פירוקן, וחלקם לא הורסות תאים, אלא מוציאות השומן מהתא והגוף ישרוף אותו לאחר מכן, או משהו כזה.
הבנתי שהרס תאי שומן לא מומלצת מכיוון שזה עלול לגרום לסיכונים.
רציתי לשאול האם ישנה שיטה שנחשבת בטוחה לבצע מה שאני רוצה לעשות ? האם השיטה האחרונה שהזכרתי הינה בטוחה? (סליחה שאני מפרסם, אבל שם החברה שמציעה שיטה זו נקראת בלה קונטור.)
אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת שומן ללא ניתוח
ד''ר צחי שלקוביץ14/03/2010אסי שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר .
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על גז האוזון O3
אסי14/03/2010שלום,
ראיתי רק מטפל אחד שמשתמש בגז האוזון לטענתו כדי להמיס שומנים מאזור הצוואר והסנטר,
רציתי לשאול האם שיטה זו בטוחה לשימוש, ומי בארץ מטפל בשיטה זו למטרה הנ"ל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי ליפוליזיס
אסי14/03/2010סליחה שאני כותב בהמשכים, זה תוך כדי בירורים
ראיתי שיטה נוספת שנקראת ליפוליזיס, שהיא מבוצעת על ידי הזרקת חומר פעיל -פוספטידילכולין (ה- PPC)
מעוניין לדעת אם שיטה זו מכילה בתוכה סיכונים כמו בשיטה הקלאסית או אחרים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת כתמי אקנהדניאל12/03/2010
שלום,
לפני כשנה הייתי מטופלת ברוקטאן למשך כחצי שנה.
לצערי הרב הטיפול לא עזר כמו שהוא אמור לעזור אך הוא בהחלט הפחית את כמעט האקנה על פני.
רציתי לדעת עם איזה משכה אני יכולה להעביר כתמים אדומים בפנים שנגרמו כתוצאה מאקנה(לא חורים בפנים, פשוט כתמים אדומים). רצוי משכה עם הכי פחות תופעות לוואי ובמיוחד לא כאלה שגומרת לשיעור יתר בפנים מאחר ואני כבר סובלת משיער יתר בפנים בעקבות תופעות לוואי של משחה קודמת לטיפול באקנה וכן מכדורי הרוקטאן.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת כתמי אקנה
ד''ר צחי שלקוביץ14/03/2010דניאל שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, אם הינך מתכוונת לאדמומיות שנותרה במקומות בהם היו נגעי אקנה, הרי שאין כל צורך להתערב ואדמומיות זו חולפת מעצמה עם הזמן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם הזמן, יכול להיות גם כמה שנים.
דניאל15/03/2010אם איני רוצה לחכות חודשים או שנים ואני מעונינת בטיפול מידי?
קיים דבר כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "פיצוץ" חצ'קונים ע"י קוסמטיקאיתנתנאל12/03/2010
הלכתי לקוסמטיקאית בשביל האקנה שלי.
היא קודם כל, הפעילה על הפנים שלי אדים, מרחה כמה קרמים, פיצצה את החצ'קונים (עם צמר גפן, בלי מחט) ומרחה כמה קרמים אחרי.
האם זה בסדר? האם פיצוץ חצ'קונים בצורה הזאת עושה צלקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר צחי שלקוביץ14/03/2010נתנאל שלום
בדרך כלל טיפולים אלו אינם משאירים צלקות.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציהל.י.12/03/2010
שלום רב,
אשמח לדעת באם ניתן להעלים או לטשטש כתמי פיגמנטציה שנוצרו במקום מסויים בפנים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
ד''ר צחי שלקוביץ14/03/2010שלום רב
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיערית10/03/2010
מידי מספר חודשים גופו של בני מראה על עקיצות האיזור נפוח סביב העקיצה ויש הפרשה שקופה נוזלית דביקה יש בסביבות 20 עקיצות כאלו וזה בגודל של 3 ס"מ כל עקיצה (חשבתי לתומי שיש לו אבעבועות) כל הזמן זה חוזר נמאס לי לשמוע שמשהו עקץ את הבן שלי והוא רגיש זה נראה לא טוב ומשאיר סימנים על העור ובעיקר באיזור הרגליים אני יודעת שקשה לדעת מבלי לראות אבל בכל זאת אני ממש אובדת עצות חשבתי לפנות למומחה האם זה נשמע לך נורמלי ???האם אני אמורה לקבל זאת כעובדה שכל כמה חודשים יש לבני עקיצות נוראיות שכאלה???. אודה לך על התשובה וסליחה על האריכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס11/03/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי מתחת לעינייםאסי09/03/2010
שלום רב,
רציתי לשאול האם מילוי מתחת לעיניים מעלים את הכהות שיש מתחת לעיניים שבא כנראה מסיבה גנטית/עדתית,
והאם הזרקה מתחת לעיניים איננה מסוכנת לעיניים, או יכולה להזיק להם בצורה כזו או אחרת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אסי09/03/2010אני מדבר על מילוי מסוג חומצה היאלורנית כדוגמת פרלן וחבריו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס10/03/2010אסי, שלום.
הזרקה, אם מבוצעת בצורה נכונה אינה מסוכנת. תוצאות יכולות להיות שונות מהעלמות כמעט מוחלטת של הכהות עד היעדר תגובה. ניתן ברוב המקרים לחזות מה היא התוצאה הצפוייה, לכן מומלץ להתייעץ עם מומחה בתחום ואז לגבש את דעתך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקרחותדינה08/03/2010
שלום
אני בן 35. מזה 10 שנים אני סובל מהתקרחות. זה נראה כאילו שהראש מרוח בשמן. אני מתבייש ללכת בלי כובע גם בחורף גם בקיץ.
ממה זה יכול להיות? האם זה מחוסר אוויר?
איזה בירור עלי לעבור?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס10/03/2010בוקר טוב,
הצעד הראשון- לפנות לרופא עור במקום מגוריך. ממנו תקבל המלצות בירור וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)