מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת שייער בלייזרהילה14/02/2010
שלום לכם,
אני בת 20 ואני מעוניינת לעשות הסרת שייער בלייזר באזור הרגליים ובבית השחי. ברצוני לדעת האם כדאי לעשות באזורים אלו? במיווחד בבית השחי שישנן בלוטות זיעה, האם הלייזר לא פוגע בהן? בנוסף, השיערות שלי מאוד עבות במיוחד בבית השחי ואפילו עם סכין גילוח הן לא תמיד נחתכות.
מה הן הסכנות של הלייזרלטווח הקצר וארוך? והאם זה ממולץ לעשות? אם כן, אשמח שתמליצו לי על מכון שכדאי לעשות?
תודה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2010הילה, בוקר טוב.
בתי שחי ורגליים (שוקיים) מתאפיינים בתוצאות מצויינות של הסרת שיער בלייזר. בבחירת המכון חשוב לבחור מקום שבו ישנם ייעוץ וביקורת רפואיים (רצוי ע"י רופא עור מומחה).
אין סכנת תופעות לוואי חמורות בטיפול נכון בלייזר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלייזר
הילה18/02/2010תודה על התשובה. ויש לי עוד שאלה בנושא.
לפי מה שבדקתי שהרבה מכוני לייזר יש אחיות או רופאים שיש להם רשיון לעסוק ברפואה (רופאים שלא למדו בארץ). השאלה שלי האם יש מכוני לייזר שרופאי עור עושים את הטיפולים? והאם כדאי לעשות אצל אחיות שהתמכו לעשות טיפולי לייזר?
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה מיציןאופיר14/02/2010
שלום רב,בצה בעקב בכף רגל יצא לי פס לבן עם דקירות באיזור,כאשר הלכתי לרופא עור,הוא אמר לי שזה וירוס שנוצר מנעליים סגורות שזה מצדיק כי אני אכן כל היום עם נעלי עבודה,בנוסף אמר שיש לי פיטריות ,התרופות שרשם לי הן:אונדדציל אבקה לפיטריות אגיספור ג'ל למרוח באיזור הפיטריות והשלשי היא אקנה מיצין לוירוס שידברתי עליו,שני שמורפרות.
שאלתי היא האם זו תרופה קשורה לוירוס בעקב או אולי זה טעות במרשם?
אשמח לקבל תשובה בהקדם לפני השימוש בה. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרום ויטמין סייעל14/02/2010
שלום,
רכשתי 2 בקבוקים של סרום ויטמין סי בריכוז 15 אחוז ולאחר כחודשיים סרום אחד הפך משקוף לצהוב. קראתי ברשת שצריך לזרוק את זה וזה אומר שהוא התקלקל.
רציתי בבקשה לברר: האם כדאי לאחסן את הסרום השני שעדיין שקוף במקרר כדי לשמור עליו יותר טוב, ובכל איך רצוי לאחסן?
ושאלה נוספת בהמשך לשאלתי, האם מריחת מסנן הגנה סאן בלוק 50 מבטיח במאה אחוז שלא תיווצר פיגמנטציה בעת החשפות לשמש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרום ויטמין C
ד''ר צחי שלקוביץ14/02/2010יעל שלום
א. יש לברר עם היצרן.
ב. אין דבר כזה הנקרא מאה אחוז.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי פטריה?שאולי או שאול14/02/2010
שלום ד"ר,
כבר הרבה זמן שיש לי בעייה בעור שמתחת לחזייה. יש לי חזה יחסית גדול ובאיזור שמתחת לחזה (איפה שהחזייה נגמרת) יש לי שפשוף בעור בצבע אדום (לעיתים מאוד חזק), הוא יבש לרוב וגם, לא נעים, קצת מריח לא טוב לפעמים...
יכול להיות שזו פטריה מסויימת? מה עושים עם דבר כזה?
תודה על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי פטריה?
ד''ר צחי שלקוביץ14/02/2010שלום רב
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, את מתארת קרוב לוודאי תופעה הנקראת בשפה המקצועית אינטר טריגו. ישנם מספר אמצעי מניעה היכולים לעזור מאוד לשיפור המצב והם ייבוש טוב של המקום מספר פעמים ביום, שימוש בטלק וכן שימוש בפיסות בד עשויות כותנה אותם מכניסים מתחת לקפל השד על מנת להפריד את הכפל והחזיה מהגוף.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
שאולי או שאול14/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגימנטציה בבטןשירלי13/02/2010
שלום, לפני כשנה הייתי בהיריון עם תאומים ומאחר וההיריון היה בסיכון גבוה הייתי בבי"ח מחוברת למוניטור במשך שבוע במשך 24 שעות, כתוצאה מהג'ל נוצרו פריחות באותם אזורים ולאחר מכן פיגמנטציה שלא עברה ואפילו לא התבהרה (כיום יש לי 2 עיגולים גדולים בבטן), הייתי אצל מספר רופאי עור, חלקם אמרו שאין מה לעשות וחלקם נתנו משחות שלא עזרו בכלל, האם יש פתרון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010קשה לחוות דיעה ללא בדיקה קלינית ואולם שימוש בקרמים מבהירים בשילוב של טיפולי פילינג או לייזר יכול לעיתים לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחית תינוקותרוני13/02/2010
יש לי תינוקת בת 9 חודשים. היתהלה פריחה על הגב שרופא עור אבחן כאטופיק דרמטיטיס (למרות שלא ענתה על כל הקרטריונים של המחלה). השאלה האם מותר לקחת אותה לשחיית תינוקות בבריכה מיוחדת עם תקנים מחמירים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח מחירים והמלצות לביצוע פילינגמירי13/02/2010
המליצו לי לעשות פילינג שטחי להעלמת כתמי פיגמנטציה. נאמר לי שמדובר ב 3 מפגשים בעלות של 4000 ש"ח לא כולל חומרים. האם זה סדר הגודל של המחירים המקובל לטיפול זה?
כמו כן אשמח לקבל המלצות לגבי מרכזי מומחים בתחום זה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג שיטחי
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010טווח המחירים נע בין 3000 ל5000 שח תלוי בסוג הטיפול מומלץ לגשת לטיפול של מומחה ברפואת עור המיתמחה בטיפולי פילינג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוורוןאורן13/02/2010
שלום רב,
גוון העור שלי חיוור מאוד וזה משהו שהתחיל להפריע לי. יש במשפחתי הסטוריה של סרטן עור, וגם לי היה בעבר נגע חשוד בקרקפת שהוסר בכריתה. מסיבה זו, בין היתר, אני משתדל להיות חשוף לשמש כמה שפחות, אך יחד עם זאת גוון העור שלי נהיה בהיר מאוד ואפילו ממש חיוור.
האם יש דרכים לשזף/להכהות את גוון העור מבלי להיחשף לנזקי שמש או נזקים בריאותיים?
בברכה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוורון
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010ניתן להחשף לשמש רק בשעות הבוקר ואחהצ לשמש לזמן קצר תוך שימוש בקרם הגנה עם מקדם הגנה נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיזוף
אורן14/02/2010האם השימוש במקדם הגנה לא מונע למעשה את הכהיית העור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה מוגברתlital goldste12/02/2010
לאחרונה הופיעו על כפות הרגליים אצל בעלי פריחה מוגבת ,בעיקר בצידי הרגל, אדומה מאוד לא מגרדת ועם מעט שלפוחיות שכואבות (ברצוני לציין שזה פשוט הגיע ביום בהיר).
עוד באותו היום זה התפשט לכפות הידיים בעיקר פצעים אדומים גדולים , כתמים ומעט שלפוחיות
הייתי מבקשת חוות דעת האם זה נשמע כמו אלרגיה למשהו ספציפי? האם זה יכול להיגרם כתוצאה מעצבים לחץ ומתח ? מה עלי לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט אקנה - טיפולמירי12/02/2010
שלום,
אני במצב של פוסט אקנה (עור בהיר ושמן במקורו). השתמשתי ברטוויט ומינוציקלין. יש לציין שהאקנה הינו ע"ב הורמונלי(עודף פרולקטינמיה).כיום אני בת 27 , אני מחפשת איזשהוא כיוון לטיפול רפואי מכאן ואילך. שמעתי הרבה דעות . חלקם אמרו לי להשתמש בחומצה גליקולית האחרים גליקולית וסלצילית ומקצתם אזלאית.
הייתי מאוד שמחה לשמוע את המלצתכם בנושא?המטרה שלי היא למנוע הישנות תופעת האקנה וגם הסרת הכתמים והבהרתםכלומר , שיפור מרקם וטקסטורת העור.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור בהיר ושמן
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010מומלף שילוב של רטין a וחומצות אלפא או ביטא הידרוקסיות כמו חומצה גליקולית בריכוז נמוך לעיתים יש לשלב קרם הבהרה שמכיל בין היתר הידרוקינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף ופיגמנטציהיעל12/02/2010
שלום,
אני בת 29 ויש לי בפנים מספר כיתמי פיגמנטציה וכתם אחד שהוא כנראה מזלמה(הייתי אצל 3 רופאי עור וכל אחד אמר משהו אחר).
סיימתי טיפול במשחות הבהרה כבר לפני כשנה, והמצב מעט השתפר, אבל מאז אני מקפידה כמעט ולא להחשף לשמש בכלל שמה תמיד מקדם הגנה גבוה.
העניין הוא שהגעתי למצב שאני ממש לבנה בפנים, ואנשים כבר העירו לי שאני נראית חיוורת וחולה.
לכן, רציתי בבקשה לברר: האם שיזוף במיטת שיזוף גם כן עלול לגרום לפיגמנטציה נוספת בפנים או להחמרה של מה שיש לי במידה ואשים מסנן קרינה בעת השיזוף?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010שימוש במיטת שיזוף יכול לגרום לפיגמנטציה ניתן להשתמש במסנן קרינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת לידהארי11/02/2010
שלום
אני רושם בשביל אח שלי כי הוא אמר לי לרשום
יש לו נקודת לידה באיזור הצוואר לא גדולה מדי והוא רוצה לדעת מאיזה גיל אפשר להסיר אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נק חן מולדת
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010ראשית יש לבצע מעקב אצל רופא עור ניתן להסיר כבר מגיל העשרה ואולם מתחת לגיל 18 יש צורך בחתימת הורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועדון curvesrg100511/02/2010
ביום שני האחרון הוצאו לי נמש וכתם אדום קצת עמוק, מהזרועות
האם אני יכולה ללכת למועדון, או שלא כדאי לעשות זאת עד שיוציאו את התפרים?
(לא הלכתי עד היום כי כאב לי, היום כבר לא ממש כואב אבל המקום מורגש)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפרים
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010מומלף לא לעשות פעילות גופנית שיכולה ליצר מתח באזור התפרים וזאת עד להסרתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהעידן10/02/2010
היי, אני בן 25
לפני כשנה מצאו לי ציסטה בצד שמאל של הפנים, ליד עצם הלחי.
כיוון שהיא דיי קטנה, וכמעט לא מפריעה לי , החלטתי לא להסיר אותה.
לפני כמה ימים יצא לי חצ'קון כזה בצד ימין של הפנים, גם באזור עצם הלחי, והוא ממש התנפח למימדים מוזרים, והוא דיי כואב שאני נוגע בו. האם זאת יכולה להיות גם ציסטה ? האם יש קשר בין הציסטה בצד שמאל לנגע הזה או שזה סתם חצ'קון עם זיהום תת עורי כזה שיעבור לבד. בכל מה עושים כדי לטפל בכזה דבר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון
עידן11/02/2010הייתי אצל רופא עור היום, והוא אמר שהנגע בצד ימין של הפנים זה גם ציסטה אפידורדל.
הוא טען שאין מה לעשות כדי למנוע את זה, וזה יכול לקרות לכל מי שיש נטייה לעור שמנוני עם פצעי בגרות.
הוא נתן לי הפנייה לכירורג פלסטי, אבל אמר שכדאי לחכות עם זה כי לא חייבים להוריד את זה וזה יכול לקטון.
זה נשמע לי דיי הגיוני, כי גם הציסטה שיש לי בצד השני של הפנים דיי קטנה עם הזמן (למרות שהיא גם לעיתים מגרדת).
הבעיה שהציסטה הזאת ממש נפוחה כרגע וגם כואבת לי שאני נוגע בה. האם יש דרך אחרת לטפל בזה מלבד ניתוח ?
לא כ"כ בא לי עכשיו צלקת על הפנים.
נ.ב - הוא נתן לי למרוח Locacid כל לילה לפני השינה על הנגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן אדוםשרון ל.10/02/2010
שלום
לקחתי רואקוטן עד לפני 5 חודשים
בחודש האחרון של הרואקוטן העור היה מאוד רגיש וכנראה משפשוף או נגיעה נוצר סימן אדום מאורך על הלחי
העור לא נפצע או משהו אבל כנראה בגלל דקיקות ורגישות העור נשאר סימן..
הכתם הוא בוודאות לא מהאקנה בגלל שלא היה לי שום נגע באזור וגם הצורה היא לא כזאת.
ניסיתי משחת הבהרה וגם חיכיתי וחיכיתי אבל זה נשאר ולא התבהר אפילו לא בקצת.
רציתי להתייעץ לשאול איזה טיפול כן יכול להשפיע על הסימן הזה ולהעלימו?
זה מאוד חשוב לי וכל תשובה שתתן לי טיפה מידע אפילו אם אתה לא בטוח תוכל מאוד מאוד לעזור לי!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודם
ד''ר מיכאל שוחט13/02/2010יתכן אודם לאחר טיפול הרואקוטן מומלץ שימוש בקרם הגנה משמש בדכ האודם חולף לאחר מס חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)