מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשה דחוף!!!!ליעם19/02/2010
אני פונה לכל הרופאים שמייעצים כאן אם מישהו יכול בבקשה לעזור לי אני התכוונתי ללכת השבוע לטיפול אצל ד"ר אילן זמיר אבל לפי התגובות שלכם לשאולת של אנשים לכבי דר אילן זמיר אני החלטתי לרדת מהנושא של דר אילן זמיר השאלה שלי היא כזו התחילו להופיע לי נקודות חן בהירות כמו כתמים באזור הפנים זה מפריע לי ואני רוצה להוריד אותם האם טיפולי ליזר יכולים לעשות צלקות???? ואם אין נזק האם הטיפולי ליזר להסרת נקודות חן מאושרות ע"י משרד הבריאות ואם כן היכן הייתם ממליצים לי לעשות אותם???? מקווה שתוכלו לענות לי תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
ליעם20/02/2010הנקודות הם חומות בהירות אבל כאלה שלא בולטות אלה כמין כתמים בתוך העור הפחד שלי שהם יגדלו ויבלטו הם התחילו בתור מין האם אני יכול לעשות הסרת בעזרת מחט חשלמית???? איזה טיפול יכול להסיר לי אותם ללא צלקות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים
ד''ר מיכאל שוחט20/02/2010מומלץ שתיפני למןמחה ברפואת עור או כרורג פלסטי לשם איבחון הנגעים ורק לאחר מכן ניתן לשקול הסרה בלייזר במיקרה של נק חן מומלץ בכל מיקרה לשלוח חלק לבדיקה פתולוגית טיפולים בלייזר יכולים להשאיר צלקת בהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שוחט שלום
ליעם20/02/2010קודם כל תודה רבה לך על ההקדשה ושענית לי על השאלה הקטע הוא שיש לי מין נקודות חן קטנות וחומות השאלה שלי האם אני יכול להסיר אותם בעזרת מחט חשלמית או צריבה איזו דרך הכי בטוחה לא להשאיר צלקות הנקודות נמצאות באזור הפנים
ושוב תודה על עזרתך
ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפנים
ד''ר מיכאל שוחט23/02/2010בדכ טיפול בפנים משאיר צלקות מינימליות ניתן להסיר את הנגעים לאחר איבחון גם במחט חשמלית וגם בלייזר התוצאות תלויות בגוון העור סוג הנגע ומיומנות הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטיס ושאר ירקות.דפנה19/02/2010
שלום רב.
אני בת 26 מבנה גוף רזה אם כי קצת "עגלגלה" בבטן ובירכיים (גובה 1.61 משקל 56). עד לפני שלוש שנים הייתי ממש רזה (50קילוגרם). בנוסף לעליה במשקל, נהיה לי צלוליטיס בכל מקום בגוף! בירכיים ובישבן, בבטן אפילו בשוקיים ובזרועות הידיים, העור רפוי, וממש לא אסתטי ללבוש גופיות אעפ"י שאני ממש לא שמנה ואפילו לא מלאה. בנוסף, עור הפנים שלי שתמיד היה מתוח, חלק, אחיד ובוהק, נהייה אפרורי, החלו להופיע פיצעונים (כ 5-7 במקביל, משהו שלא סבלתי ממנו לעולם) והתחיל "ליפול" וקימטוטים החלו להפציע (אומנם זה לא בולט עדיין, אך אני מאמינה שזו רק ההתחלה..) אני נוהגת למרוח קרם לחות בוקר+ ערב אך לא נראה לי שזה עוזר... כמו כן, יש לי נשירה והשיער נהיה דליל.. וכל זה שאני רק בת 26!!
בבדיקות דם מלפני שנה נמצא מחסור בקרניטין שאותו לקחתי תקופה כתוסף עד שנאמר לי שגם הקרניטין התייצב (הבנתי שהקרניטין קשור לפירוק שומנים). אני מעשנת ( כ- 8 שנים) כ7-8 סיגריות ביום (מסה להפסיק לא כל כך הולך).
מבחורה רזה, חטובה ויפה, הגעתי למצב שאני לא יכולה ללבוש גופיה או מכנסיים קצרים. מה ניתן לעשות? והאם ניתן להאשים את העישון בכל הנזקים הנ"ל? ואיך ניתן לשקם העור והגוף?
בתודה מראש
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליט
ד''ר מיכאל שוחט20/02/2010עלייל לפנות לרופא עור לשם קבלת טיפול בנשירה ובפצעים בפנים לגבי הצלוליט קימים טיפולים היכולים לעזור כמו טיפול בגלי רדיו מדובר בסידרה של טיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים על הגבשיר19/02/2010
בת 21, סובלת כבר שנים מכתמים (נקודות אדומות רבות) בגב. הדבר לא נוח מבחינה אסטתית- כיצד ניתן להפטר מהם? התייעצתי עם כמה רופאי עור - אחד טען שזהו סוג העור ואין מה לעשות, השני נתן משחות, השלישי תמיסות וכו וכו, שומדבר לא עוזר. האם קיים טיפול (שאינו תרופתי) שמתאים לאיזור זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצ"ב תמונה
שיר19/02/2010של האיזור. אציין שבמגע ה"פצעונים" לכאורה אינם בעלי חספוס כלשהו, אלא נראים יותר כמו כתמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס במצחאתי18/02/2010
שלום רב
אני בת 46 לפני מספר ימים אובחן אצלי הרפס במצח
הדבר מלווה בגירוד עז והרופא המטפל נתן לי טיפול באנטיביוטיקה
הדבר המטריד אותי יותר מכל הוא שבלוטות הלימפה שלי נפוחות(מאחורי האוזן)
האם זה קשור להרפס מה עלי לעשטת למי עלי לפנות אני קצת לחוצה מהעניין
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד''ר מיכאל שוחט18/02/2010בלוטות לימפה אזוריות יכולות להיות מוגדלות בעת זיהום בהרפס והטיפול הוא עייי כדורי זובירקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת איומה-דחוף ביותרלי18/02/2010
יש לי בעיה מסוג אחר,
פטרת איומה,יובש,גירוד עז שנים
אך אני מתבישת שרופא יראה.
כיצד אטפל? אם אשלח תמונות אנונימיות של כפות הרגלים,
אוחל לקבל המלצה?
ואיך אקבל מרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס18/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפורנייםמאור18/02/2010
שלום,אני נימצא כרגע בטיפול להמסת שני ציפורניים בשני הרגלייםבעקבות פטריות בציפורניים והיתי אצל רופא עור והוא אמר לי שאי אפשר להתגייס לקרבי עד שצומחים ציפורניים חדשים
אפשר להיות תומך לחימה בלי ציפורניים ברגליים?
זה חשוב לי לדעת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס18/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים בפנים עקב תגובה אלרגיתענבר17/02/2010
היי אני בת 19 , חיילת, ומעולם לא היו לי בעיות עור לפני כן.
לפני כחודש וחצי בערך מרחתי קרם עיניים חדש באיזור שמתחת לעיניים והלכתי לישון. בבוקר התעוררתי וגיליתי שכל האיזור התנפח משמעותית ונהיה אדום ושורף.
הרופא הביא לי תרופות אנטיהיסטמיניות וטופלתי בקרם סטרואידי בטאקורטן למשך 3 ימים.
הנפיחות ירדה לגמרי והאדמומיות נעלמה, אך כעת נותרו לי כתמים חומים כהים לפי הצורה של העור שהתנפח, והעור נראה נפול וכהה.
אני משתמשת כעת בקרמים עדינים שאמורים לשפר את המראה אבל זה לא באמת עוזר.
אני ממש מדוכאת מהמראה של פניי ואני בטוחה שהמצב הנפשי לא תורם לשיפור..
הבנתי שהעור מתחת לעיניים מאוד עדין ושהסיכוי שיחזור לקדמותו קטן. האם זה נכון?
אודה לכל עזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד''ר מיכאל שוחט18/02/2010בדכ הכתמים נעלמים עם הזמן מומלץ להשתמש בקרם הגנה משמש ובהמשך ניתן גם להשתמש בקרם הבהרה מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצ'קוניםליאת17/02/2010
הבנתי שיש דבר כזה חצ'קונים בגלל הורמונים
איך מאבחנים אותם ואיך מטפלים בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט18/02/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
נעה19/02/2010גלולות עוזרות לפצעים הורמונליים.
היה לי אותו הדבר, אני לוקחת פמינט שנה וזה ממש עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור לבן באיבר המיןמור16/02/2010
שלום בשנה האחרונה יש לי כתם לבן שטוח בקוטר 1 ס"מ על תחתית איבר המין בחיבור עם האשכים והכתם הזה גודל רציתי לדעת אם זה מסוכן ואם אפשר לעשות משהו כי אני מתגורר בחו"ל ואין לי ביטוח רפואי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם בהיר
ד''ר מיכאל שוחט18/02/2010יתכן שמדובר בויטיליגו בכל מיקרה מומלץ לפנות לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אדומים לאחר פילנג עמוקירדנה16/02/2010
לאחר 5 חודשים בטיפול בפילנג עמוק הופיעו כתמים אדומים בפרצוף מהם ?וכיצד ניתו לטפל בהם
בתודה מראש ירדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים אדומים
ד''ר מיכאל שוחט18/02/2010קשה לתת לך תשובה מקצועית ללא בדיקה מומלץ שתיפני לרופא שביצע את הפילינג או לרפא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית בעור הפניםלי16/02/2010
שלום רב,
במשך מס' שנים היתה לי דמוי נקודת שומן בלחי למטה,
נכון להיום זה התנפח כמעין שלפוחית,
1.כיצד רופא מסיר זאת,באיזה שיטה?
2.האם כתוצאה מההסרה יהיה סוג של סימן לתקופה עד שיעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2010לי, שלום.
תשובה לשאלתך מחייבת בדיקה אישית, לכן מומלץ לפנות לרופא עור במקום מגוריך לאבחון והמלצות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שומות בפניםיפה15/02/2010
פניתי לכללית אסתטיקה בכדי להוריד שומות מהפנים, הפנו אותי קודם לרופא עור בכדי לקבל אישור כי ניתן להוריד את השומות, אבל רופא העור אמר שהדרך היחידה לעשות זאת היא לשלוח לביופסיה, ובשביל זה צריך להסיר אותן קודם... אז מה עושים, איך מסירים את השומות, או לחלופין איך מקבלים את אישור הרופא להסרה השומות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2010ברור שלא ניתן לחוות דעת על מצב השומות באופן וירטואלי. אבל אם רופא עור שלך החליט שניתן להעריך את תכונות השומה בביופסיה בלבד, אז כבר לא מדובר בהסרה בהתוויה אסתטית, אלא רפואית. במקרה זה ההוצאה מתבצעת ע"י כירורג פלסתי של קופה"ח בהפנייה של רופא עור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפרא אדום והזעהלירית15/02/2010
שלום, רציתי לשאול האם הורדת שיער לצמיתות באינפרא אדום יכולה לעודד הזעה או להחריף תופעה קיימת של הזעת יתר? שמעתי שמועות שכן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2010שלום, לירית.
אין בידינו עדויות מדעיות על קשר בין הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים לבנים לאחר טיפול בלייזריערה כהן15/02/2010
שלום רב,
אני בת 24 ועברתי טיפול בלייזר להורדת שיער ברגליים ובידים.
לאחר הטיפול הופיעו לי ברגלים כתמים לבנים בצורת פסים, כבר חודשיים שהם קיימים.
היום הלכתי לרופאת עור שטוענת שזה לא מהלייזר א.לא פיטריה מיובש.
שאלתי איך זה ייתכן שהבחנתי בזה רק אחרי הלייזר? לא היתה לה תשובה.
שאלתי היא: מה אתם חושבים שזה? האם שמעתם על מקרה כזה? אם זאת אכן פיטריה יכול להיות שהלייזר מחמיר אותה? האם זה שאני שוחה כל יום יכול להיות חלק מהבעייה?
תודה רבה!
יערה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2010שלום, יערה.
כתמים בהירים יכולים להופיע גם כתוצאה מפגיעה בעור (כולל טיפולי לייזר), גם כתוצאה מפטרת וגם כתוצאה מעור יבש. כמוכן ישנם מצבים אחרים מלווים בהתבהרות העור. כמו שאת בוודאי מבינה, לא ניתן לאבחן את בעיתך באופן וירטואלי. אם לא מצאת תשובות אצל רופא עור שלך, ניתן לשקול ייעוץ של רופא עור יועץ (כאלה קיימים בכל קופות החולים).
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי עור הפניםאתי קסטנבאום15/02/2010
שלום רב
האם קרם לחות שמיועד לגוף יכול לשמש גם את עור הפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס16/02/2010אתי, שלום.
יש כאלה שכן, ויש כאלה שלא- לא ניתן לענות על שאלתך באופן חד משמעי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)