מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תזונה ואקנהעופר28/01/2010
אני יודע שרופאים בדרך כלל דוגלים בכך שאין קשר בין תזונה לאקנה.
אך בכל זאת יש כמה מומחים שדיברתי איתם ואומרים שזה אינדיבודואלי
לכל אחד ויש בכל זאת מחקרים שמתביעים על כך שלמשל הורמונים בחלב
יכולים להחמיר אקנה.
השאלה שלי היא ככה:
כמה זמן בערך מאז שאכלתי מאכל מסויים אני צריך לראות השפעה על העור?
לשמל הייתה לי התפרצות ממש גדולה של אקנה ודי פתאומית,
כמה זמן אחורה אני צריך לקחת בביל לבדוק אם זה יכול להיות משהו שונה שאכלתי.
כומבן שזה לא חייב להיות דווקא בגלל משהו שאכלתי אבל אני רוצה לבחון את
כל האפשרויות.
תודה מראש, דודי, בן 20 ד"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט30/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת צלקת מעובה ומורמתרונן28/01/2010
יש לי צלקת בכתף אשר גדלה עם הזמן (8 שנים) היא מתעבה ומורמת הייתי רוצה לדעת האם יש דרכים להסירה (טיפול יעיל כדי שבהצלקת לא תגדל בחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת מעובה
ד''ר מיכאל שוחט30/01/2010קימים מס טיפולים כולל הזרקות של סטרואידים וחומרים נוספים לצלקת ,הקפאה בחנקן נוזלי, וטיפולי לייזר כמובן שיש להתאים את הטיפול למקרה וניתן לשלב בין הטיפולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת שומניתאביטל28/01/2010
אני סובלת מאז ומתמיד מקרקפת שומנית, שמלווה בגרד וקשקשים.. ניסיתי אצל רופאת עור שטענה שיש לי סברואה ונתנה לי לחפוף עם אגיספור ולשים וטיפות בטאקורטן.. וזה לא עזר, ניסיתי שמפו של מספרות שמתמחה בקרקפת שומנית.. וזה גם לא עוזר... אחרי שאני חופפת אחרי יום כבר רואים שומן בקרקפת.. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט30/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעונים וטיפול באקנה מיציןרותם28/01/2010
שלום שמי רותם בת 30 מי-ם.
נטלתי גלולות מזה שנתיים , לפני חודשיים הפסקתי אותם על מנת להיכנס להריון.
אני לא נטלתי גלולות מלבד השנתיים הללו.
אני בחורה בריאה , ולעולם לא היה לי בעיות בעור הפנים או חצ'קונים או בעיות אקנה בגיל ההתבגרות. אני אינני אדם שעיר אלא רק ברמה הרגילה של בחורה.
אני ועסקת בפעילות גופנית גם ב 3 החודש' האחרונים.
לפני שבועיים החלו מעט אדמומיות וכמה פצעונים בפנים.
מזה חששתי עם הפסקת הגלולות.
פניתי לרופא העור וזה המליץ לי לקחת תמיסה בשם אקנה מיצין למרוח שכבה קלה לפני השינה 3 פעמים בשבוע.
אני חוששת שיהיה לי בעיה עם שיעור יתר....
1 - האם בכלל יש קשר בין התמיסה הזו לשיעור ( זה לא מעודד שיער או משהו?)
2 - ורציתי לדעת בכלל למה התכוון הרופא שאמר שיש קשר בין הפסקת הגלולות לפעילות בלוטות החלב בפנים...
אני מאוד חוששת שעכשיו אתמלא פצעונים ושיער
אולי יש אפשר' להתשמש בתכשיר אחר?
רותם
אשמח לתשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרקפת שומניתאביטל28/01/2010
אני סובלת מאז ומתמיד מקרקפת שומנית, שמלווה בגרד וקשקשים.. ניסיתי אצל רופאת עור שטענה שיש לי סברואה ונתנה לי לחפוף עם אגיספור ולשים וטיפות בטאקורטן.. וזה לא עזר, ניסיתי שמפו של מספרות שמתמחה בקרקפת שומנית.. וזה גם לא עוזר... אחרי שאני חופפת אחרי יום כבר רואים שומן בקרקפת.. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרקפת שומנית
ד''ר צחי שלקוביץ01/02/2010אביטל שלום
הפתרון היחידי הינו חפיפה יומיומית כאשר יש לנסות את השמפואים השונים לסבוריאה עד שתמצאי את האחד שישביע את רצונך.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי את שמו סבוסל בבית מרקחת
ליה03/02/2010לי היה קשקשים וזה פשוט נעלם בזכות הסבוסל..
ביחד עם שמפו של קשקשים
ועכשיו השיער שלי נקי מקשקשים כבר יותר משנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי את שמו סבוסל בבית מרקחת
ביחד עם שמפו של קשקשים
ועכשיו השיער שלי נקי מקשקשים כבר יותר משנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנסי את שמו סבוסל בבית מרקחת
ביחד עם שמפו של קשקשים
ועכשיו השיער שלי נקי מקשקשים כבר יותר משנתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיוריטן - כמה שאלות..יפית28/01/2010
שלום רב,
האם תוכלו להמליץ לי מה כדאי לאכול לפני לקיחת התרופה? הבנתי שיש מאכלים מסוימים שעוזרים לספיגה שלה..
כמו כן, בחודש הראשון לקחתי את התרופה במינון של 20 מ"ג וכעת הרופא העלה לי אותו ל-40. כל זה בלי בדיקת דם (הוא אמר לעשות בדיקה כל חודשיים) - האם עלי להיות מודאגת?
בנוסף, בשבוע האחרון שמתי לב כי כשעה לאחר לקיחת התרופה מתחיל אצלי מין מצב רוח מאוד רע - יכול להיות שזה באמת קשור?
עלי לציין שיש מקור למצב רוח הזה, אבל לפני כן (לפחות נדמה לי) לא הייתי מגיבה רגשית בצורה כזאת קיצונית...
זה דבר נורמלי?
המון תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר בבקשה עזרה?
יפה31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט31/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילופיםנטלי גולן27/01/2010
שלום!
אני בת 18,
ויש לי בגבה מלא קילופים רציתי לשאול האם זה פיטריה?ואם כן אם יש איזה משחה
שאפשר לשים.
וגם בצידי האף יש לי קילופים..
מה עושים?זה כבר המון זמן..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
אביטל28/01/2010היי, היה לי את זה בעבר... אדמומיות וקילופים במצח ובגבות והקוסמטקאית שלי אמרה שיש לי סבוראה.. והמליצה לי לשטוף את הפנים עם סבון של חברת SEBOCALM ויש להם גם מי פנים טוב..
אני לא יודעת אם זאת אותה בעיה, תראי מה מומחים יגידו לך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי בכל מקרה תודה רבה לך!
נטלי גולן29/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקילופים
ד''ר מיכאל שוחט30/01/2010מדובר בסבוראה עלייך לפנות לרופא עור לשם קבלת טיפול מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בדרגה בינוניתעינת26/01/2010
יש לי פצעי אקנה "בדרגה בינונית" לפי איך שהקוסמטיקאית שלי מגדירה. אני עוברת אצלה ניקוי פנים ושמה קרמים שאמורים להפחית לי את הפצעים אבל המצב לא ממש משתפר. מה כן יוכל לעזור לאקנה בדרגה כזאת להיעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס27/01/2010אקנה בדרגה בינוית בתחום טיפול של רופא עור ולא קוסמטיקאית, לכן מומלץ לפנות לרופא עור במקום מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מריחת לימון על העור מסוכנת?ליטל26/01/2010
האם מריחת לימון על העור מסוכנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס27/01/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מולוסקוםמיכל25/01/2010
שלום, בני בן 3 נדבק מאחיו התאום במולוסקום קו' , בעוד שלאחיו היו 2-3 נגעים שטיפלנו בהם בשניידר והכל עבר, הוא חטף את זה יותר קשה יצאו לו מלא נגעים בבטן בית שחי רגליים ויד. הנגעים הזדהמו ומגרדים מאוד , אני מורחת לו פעמיים ביום אלפומיצין אך הגרד עד זוב דם לא נפסק.האם יש טיפול נוסף שידוע הרי לפי דברי הרופאים זה עובר אחרי שנתיים שלוש. והילד לא צריך לסבול .
באשר ליבלות שלא כואבות זה פחות מפריע אלא אלה שפטריתיים .
מחכה לתשובה , תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס26/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה ורטין Aרונית25/01/2010
אני שנתיים אחרי לידה הבטן שלי מלאה מפוצצת סימני מתיחה שממש מפריעים לי
רציתי לדעת אם רטין A יעזור אחרי שנתיים?הסימנים שלי התבהרו מאוד אבל הם עדיין לא בגוון לבן האם לא לכל הנשים הגוון נהיה לבן ולחלק נשאר קצת סגלגל (אני בהירת עור) בכל מקרה אם רטין יעזור עכשיו רציתי לדעת איזה אחוז רטין ואם צריך למרוח ישירות על הבטן על האיזור עם הסימנים ובמשך כמה זמן??אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס26/01/2010בפסי מתיחה בשלים (אלה שהלבינו) ויטמין A כבר לא יעשה את העבודה, לכן אין תועלת בשימוש בו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית עורענת25/01/2010
שלום,
מה ידוע לך על pigmentary mosaicizm בתינוקות.?
האם מעורבות בתסמונתזו עוד מחלות מלבד כתמים בעור?
האם ניתן להעלים את הכתמים?
האם הכתמים משנים את צבעם הופכים מבהיר לכהה גם ללא חשיפה לשמש?
מה הטיפול המומלץ להעלמת הכתמים?
אודה לתשובה מהירה.
ד''ר אלכסנדר אלטס26/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באדפרין והתחזקות הקווים במצחד``ר סמדר שרייבר25/01/2010
אני בת 34 , מצב עורי די טוב, יש מעט קימטוטי הבעה מתחת לעיניים ובעיקר במצח (מימיקה)
דבר זה מפריע לי מעט, הלכתי לרופא עור שרשם לי משחה אדפרין 0.1% .
אמר לי להשתמש במשך שבועיים ראשונים (יום כן יום לא) ואחר כך כל יום.
אני מרגישה ש"הקווים" במצח התחזקו יותר, היתכן?
שאלה נוספת - כיצד זה אמור לפעול? האם צריך שיהיה קילוף בכדי שזה יעבוד?
תודה, רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס26/01/2010הטיפול היעיל ביותר לקמטי הבעה, כולל קימטוטים במצח ללא ספק הזרקת בוטוקס.
מכוון שלויטמין A (כגון אדפרין) אין השפעה על תנועת השריר, כשה לצפות ליעיליותו בטיפול בקמטי הבעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמטים באזור הפהלירית25/01/2010
אני בחורה בת 28 ויש לי בעיה שמציקה לי מאוד. בעיקרון, אני נראית צעירה מאוד לגילי, אבל מזה כמה שנים יש לי קמטים מאוד בולטים באזור הפה (מה שנקרא אולי קמטי הבעה). מעבר לזה, העור שלי נראה צעיר וחלק. הקמט, שמופיע בעיקר בצד אחד, מאוד מאוד בולט לאחר שאני מחייכת (לוקח לו זמן לדעוך), ובמיוחד בבוקר לאחר שאני קמה מהשינה. רציתי לשאול מדוע הוא כל כך בולט לאחר הקימה מהשינה? ואיך אפשר לטפל בו/להסתיר אותו? תודה.
ד''ר אלכסנדר אלטס26/01/2010לא ניתן להעריך את מצב עורך ולהתרשם מהבעיה על סמך סיפור וירטואלי. הערכה של הקמט מתבצעת בבדיקה אישית, בתנועה, זויות שונות וכ"ד. הטיפול נקבע על פי הבדיקה, לכן מומלץ לפנות לרופא עור או כירורג פלסטי העוסקים באסתטיקה לאיבחון וטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים וצלקות בגבחן25/01/2010
שלום ד"ר,
יש לי בעיה שהשכבה האלסטית של העור בגב שלי נפגעה לאחר שהיו לי פצעים בגב ופיצצתי אותם... (אני בת 20, הפצעים היו לי מלא זמן בערך 3-4 שנים)
רופא עור הביא לי RET AVIT 0.05.. הוא אמר שזה הכי גבוה שאפשר לתת...
ראיתי באתר מסוים מאמר שרשום בו שאפשר להשיג רטאין A במספר ריכוזים 0.05 אחוז, 0.025 אחוז ו 0.1 אחוז...
רציתי לדעת מאיפה אני משיגה 0.1 אחוז? האם על ידי רופא עור? ומה שם המשחה/תרופה?
ועוד שאלה.. יש שיפור ממש משמעותי בעור, אך יש לי נקודות לבנות וגם חומות שכנראה כל נקודה הייתה פעם פצע שקילפתי... הרופא אמר שבמשך הזמן עם שימוש בלוקסיד 0.05 שהוא הביא לי יהיה שיפור במצב והעור יראה יותר טוב... בגלל שאני קצת שחומה הוא אמר שלא כדאי לתת לי חומצות אלפא הידרוקסי וחומצות בתא הידרוקסי.. וגם לא שימוש באזל -אקס.. רציתי לדעת למה לא? הרי זה יבהיר לי את העור ויחדש לי אותו... אז מה הסיבה שלא?
האם יש משהו לעשות עם הנקודות הלבנות שנראות כמו צלקות עגולות לבנות?
אשמח אם תיתנו לי כל רעיון, עצה או כל דבר לישפור מראה העור. כולל ויטמינים, כדורים והכל! מה לגבי לייזר או IPL? אני ממש נואשת מהבעיה הזו!
תודה מראש
מחכה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלכסנדר אלטס27/01/2010נופר, שלום.
אין באפשרותנו בפורום לחוות דעת על ההחלטות וטיפולים של רופאים אחרים. רופא שבדק אותך המליץ על הטיפול על סמך בדיקה אישית של עורך ושום עצה וירטואלית אינה תחליף לבדיקה אישית.
לגבי ריכוזים של רטין A. אכן קיים ריכוז של 0.1%, אך עלייך להתעניין בבתי מרקחת אם מישהו משווק אותו בארץ. בכל מקרה, ריכוזים גבוהים של ויטמין A אינם מומלצים לאנשים בעלי עור כהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)