מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא הסרת גידולחיים24/01/2010
אני בן 38 ונמצאו לי מספר גידולי BCC על עור הפנים (מצח, לחי) אני בהיר עור ויש לי המון כתמי עור נוספים החשודים כגידולים.
להבנתי יש לנתח ולהוציא כל גידול וגידול אך בגלל ריבוי הגידולים אני חושש שאני אמצא את עצמי עוד הרבה פעמים על שולחן הניתוחים ובסופו של דבר אני יהיה מצולק לכל הפנים.
שאלתי הן :
1. מה אתה ממליץ לעשות?
2. האם אתה מכיר טיפול שישאיר פחות צלקות?
3. האם משחה אלדרה יעילה כטיפול ב- BCC?
4. האם לא כדי לבצע פילינג בינוני ע"מ לקלף את כל עור הפנים? ואם כן האם זה יעזור במקרה של BCC?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אלכסנדר אלטס27/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בפיגמנטציה בפניםמיכל24/01/2010
שלום,
הנני בת 41, בעקבות פיגמנטציה בלחיים , רופא העור נתן לי מרשם של תערובת חומצות שרוקחים אותה בבית המרקחת.
לאחר שניסתי למרוח בחלק קטן בפנים (לצורך ניסוי ראשוני) נוצרה לי אדמומיות באזור מאין צריבה - אך לא מלווה בכאב כלשהו.
כרגע אני 48 שעות אחרי מריחת הקרם והאדמומיות עברה לי כמעט לחלוטין.
שאלתי - האם יש קרם הרגעה כלשהו לפנים שיזרז את העלמת האדמומיות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם הרגעה
ד''ר מיכאל שוחט24/01/2010ניתן למרוח קרם בטאקורטן או אלוקום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כתמים בלייזרירון24/01/2010
שלום רב !
הסרתי בלייזר כתם חום כהה קטן (בסביבות ה 1.5 ס"מ ) הכתם השחיר ואחכ הגליד ונרפא , הכתם נעלם בתחילה ואחכ חזר בגודל יותר קטן ובצבע פחות כהה , חזרתי על התהליך שוב אחרי מספר חודשים ( על מנת להפטר מהכתם סופית ) והתהליך החלמה היה הפעם יותר מהיר , אך גם הפעם הכתם חזר , שוב יותר קטן ושוב בהיר..
חשוב לציין שבעקבות הטיפול הופיעו כתמים קטנטנים באזור ליד הטיפול ( מעין כתם שנמרח אפשר לומר , בצבע מאוד בהיר , הדבר לא מפריע לי כלל.
השאלות שלי הם :
באם אחזור על הטיפול שוב (בפעם השלישית) האם התוצאה אמורה להשתפר ( אם גם הפעם הוא יקטן אז זה אמור להספיק כי הוא ממש קטן כבר ) ?
2. האם באמת טיפול בלייזר יכול לגרום להופעת כתמים קטנטנים בעקבות ה"טראומה" של העור ?
3. האם אפשר להסיר בלייזר גם כתם - קפה בחלב , כתם חום בהיר שנוצר בשלב מאוחר יותר בחיים?
תודה מראש
ירון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
ד''ר מיכאל שוחט24/01/2010סביר להניח שבטיפול נוסף המצב ישתפר הכתמים בסביבה יכולים להיגרם מפגיעה של הלייזר בעור הבריא לגבי כתם קפה בחלב ניתן בחלק מהמיקרים לטפל בלייזר מסוג qs ndyag לייזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה , יום טוב.
ירון25/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה!!!!ליטל לוי24/01/2010
אני משתמשת בבנצמיצין לאקנה חמור במשך שנה כל יום וזה לא עוזר ועדיין יש לי פצעים בכל הפנים
הרופא עור אמר שאפשר להשתמש בבנזמיצין יותר משנה , אך זה אנטיביוטיקה אריתרומצין, האם זה לא מסוכן להשתמש במשחה אנטיביוטית במשך שנה כל יום???
1.האם להמשיך לקנות כל חודש בנזמיצין או להפסיק לקנות את הבנזמיצין?
2.האם הבנזמיצין לא מסוכן?
לקחתי את כל הכדורים לפצעים כמו רואקוטן במשך שנה שלמה וזה בכלל לא עזר
3.באיזה משחות אפשר להשתמש במקום הבנזמיצין?
4.איך אפשר להעלים אקנה בפנים?
5.האם קוסמטיקאית יכולה להעלים אקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר מיכאל שוחט24/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=247 id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופרוז??מ23/01/2010
שלום.. יש לי בעור שמתחת לעיניים נים דם שהתפוצץ(קופרוז??)שאלתי הי האם ניתן לעשות פעולה של לייזר באיזור כזה עדין??האם קרם מסוים יכול לעזור ואם כן איזה??מה ניתן לעשות באפון יומיומי על מנת למנוע את מהתופעה להתפשט (חוץ מלהימנע מחום)תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופרוז
ד''ר צחי שלקוביץ24/01/2010שלום רב
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגן פרמנגנאטליאת23/01/2010
הרני משתמשת באשלגן עם מים חמים מאוד בגיגית מים ושם אני טובלת את כפות רגליי, וזאת לאורך שנים לטיפול בגירודים עקשניים, עד כדי פציעתם. אובחנתי בעבר שיש לי אגזמה, הרני משתמשת גם במשחות, שאלתי האם שימוש במים חמים מאוד ובאשלגן אמורים לעזור???ובעיקר האם המים החמים יעילים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר צחי שלקוביץ24/01/2010ליאת שלום
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הטיפול אינו מוכר בספרות המקצועית כמיועד לגרד כרוני- שבמקרה שלך לא ברור טבעו- אך אין כל דרך לדעת מראש מכיוון שהתגובה בסופו של דבר הינה אינדוידואלית.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עור.יורם22/01/2010
יש לי בפנים כתמי עור כתוצאה מחבלות, ונראה לי שהפגיעה בשכבה עמוקה בעור. אני מטופל ברט-אוויט, אך זה לא עוזר. אילו טיפולים (עדיף משחות) יכולות לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי עור
ד''ר צחי שלקוביץ24/01/2010יוני שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעוניםג21/01/2010
שלום רב!
אני בת 25 ויש לי כבר הרבה שנים פצעונים מעל החזה.
חשבתי שאולי קרם גוף יכול לעזור ומרחתי על זה אבל נהיו יותר פצעונים.
מה עלי לעשות ? האם אתם יכולים להמליץ על איזו משחה שעוזרת, או שצריך לראות את זה? ואם רואים יש בטוח משהו שעוזר?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעונים
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה לאחותיעינת21/01/2010
לאחותי (בת 15 וחצי) יש פצעי אקנה על הפנים. אמנםזה לא המון אבל זה כן די מפריע לה. מה היא יכולה לעשות כדי שיעלמו או יפחתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר צחי שלקוביץ24/01/2010עינת שלום
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקצ דם סובל מנשירת שיערמוקי21/01/2010
iron 57 סקלה 60-160
ferritin 13 סקלה 22-322
b12 371 סקלה 180-670
hb 15 סקלה 13.5-17.5
אני סובל מנשירת שיער
אודה להמלצות ממומחי הפורום תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד''ר צחי שלקוביץ24/01/2010מוקי שלום
מהנתונים נראה כי קיים חוסר בברזל וכן כי מחסני הברזל ריקים לחלוטין. יש להתייעץ עם רופא המשפחה בנדון.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחה ומזו-רולר/ דרמה-רולרמ21/01/2010
שלום!
רציתי לדעת אם ידוע לכם מה האפקטיביות של הטיפול במכשיר זה בהעלמת/טשטוש סימני מתיחה, האם כדאי להשקיע את הזמן, הכסף והכי חשוב התקווה בטיפול הזה?
אם בין הקוראים יש כאן מישהו שהתנסה בזה אשמח לשמוע פידבק...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
בהסתייגות שלא ראיתי במה מדובר, הדרמה רולר יכול לעזור בחלק מן המקרים אך התגובה הינה אינדוידואלית כמובן.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן בפעם השלישית, ברקע פיברומיאטל21/01/2010
ברקע יש לי פיברומיאלגיה שגורמת לי לאי נוחות חזקה מאוד בצורה כרונית כבר שנים.
בעבר לקחתי פעמיים רואקוטן כאשר כרגע אני בן 22.
לקחתי 5 חודשים לפני הצבא, ובערך בגיל 15.
ב2 הפעמים חזרו לי הפצעים אחרי.
התחלתי לקחת ביום שני, ואני מתחיל ברמה מאוד מאוד נמוכה של 10 מ"ג.
אני לא בטוח כמה אוכל לעלות ולסבול כי יש גם קצת החמרה בכאבים שממילא לא נעימים.
אני מרגיש יובש בעיניים כבר אחרי הימים הללו, כאשר זו בעיה שהייתה לי הרבה גם עם הפיברו.
אני לא ממש בטוח מה לעשות, מפני שיהיה לי קשה מאוד עד בלתי אפשרי להעלות למינונים גבוהים יותר וגם לא בטוח מה יקרה עם 20 מ"ג.
האם נכונה הטענה שאם כבר עברת טיפולים עם רואקוטן, הגוף יגיב הרבה יותר טוב/מהר לטיפול נוסף? האם יכול להיות שבגלל שאני עובר טיפול בגיל 22 כבר אחרי ההתבגרות המינית הטיפול יהיה יותר אפקטיבי?
האם באמת אפשר להיפטר מהאקנה שהיא בעיקרה בגב אך גם הפנים מאוד שומניים(ושם לב להבדל לטובה ב4 ימים הללו) במינונים כל כך נמוכים של 10 מ"ג? או זה אומר שאצטרך להשתמש בתרופה חודשים על גבי חודשים?
כרגע יש הקלה מסויימת מיידית, האם זה תעתוע או שבאמת בגלל שימוש קודם?
והאם לפעמים אנשים בגילי+ שכבר השתמשו ברואקוטן בעבר, היו צריכים זמן קצר יותר והפצעים נעלמו ולא חזרו להם אפילו אחרי חודש-חודשיים במינון נמוך יותר?
שאלתי האחרונה, היא האם יש דרך להפחית את תופעות הלוואי? שמעתי פעם על טיפול עם אור או משהו כזה.
אשמח לתשובה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן פעם שלישית
ד''ר צחי שלקוביץ24/01/2010טל שלום
מנסיוני ברואקוטן אין טעם לתת קורס שלישי לאחר שהשניים הקודמים נכשלו. האפשרות הקיימת הינה נטילת מינון נמוך -כדור של 20 מ"ג פעמיים בשבוע!! וזאת באופן קבוע.
הטיפול אינו אמור להגיב טוב יותר בגיל זה ואין קשר במיקום הטיפול על פני טווח הגילאים.
ניתן בהחלט להתגבר על האקנה במינונים נמוכים אך יש לקחת בחשבון כפי שנאמר, את אורך הטיפול.
יכולה להיות הקלה ברגע שמתחילים בשימוש ברואקוטן.
את תופעות הלוואי ניתן להפחית בדרך כלל על ידי שינוי והקטנת המינון.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד"ר שלקוביץ
טל24/01/2010הבעיה היא שאני במינון המינימלי באמת של 10 מ"ג ביום ויש לי התגברות של כאבי הפיברומיאלגיה ויובש מאוד מאוד מאוד לא נעים בעיניים שגורם גם לכאבי ראש.
אני הנחתי פשוט שאם יש השפעה כל כך טובה תוך כל כך קצת זמן, אולי זה בגלל שכבר השתמשתי בעבר או שאני כבר אחרי גיל ההתבגרות.
האם יכול להיות מצד שבטיפול שלישי הפצעים עוברים לחלוטין אחרי חודש, במינון נמוך מאוד, אך עדיין יהיה צורך להמשיך עוד 5 חודשים? כדי לסיים טיפול של 6 חודשים.
ומה בקשר להשפעה המצטברת? האם נכונה השמועה או שצריך מחדש לעשות טיפול מלא וכולל של 6 חודשים במינון גבוהה אפילו שכבר עשיתי פעמיים קודמות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרםרחלי21/01/2010
קניתי קרם יוקרתי לטיפוח עור הפנים. בבית ראיתי שכתוב באותיות קטנות שהוא מכיל צבע טרטזין האם החומר מזיק ? במאכלים מומלץ לא להשתמש כי הוא מסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם
ד''ר צחי שלקוביץ24/01/2010רחלי שלום
להערכתי לא אמורה להיות כל בעיה בשימוש, אם כי התגובה הינה תמיד אינדוידואלית לחלוטין.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינג עמוק אחרי נטילת רואקוטאןפרי21/01/2010
דר' שוחט שלום,
מהו פרק הזמן שצריך לחכות אחרי נטילת רואקוטאן במינון 40 ליום במשך 6 חודשים כדי לעשות פילינג עמוק,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג עמוק
ד''ר מיכאל שוחט24/01/2010לפחות שישה חודשים ויש הסוברים שאפילו שנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת נגע כתוצאה ממילוי-מה עושים?שולי21/01/2010
הוזרק לי מילוי מסוג יובאדרם לפני שנה! נותר עדיין מתחת לשתי העניבשבוע האחרון בצד אחד המקום נפוח ואדום רגיש ומתפשט. רופאת העור אומרת שזה כתוצאה מהמילוי. היא נתנה לי מינוציקלין - כדורי אנטיביוטיקה X2 לחודש ימים. אין שום שינוי וזה נראה רע. ידוע למיהו על מקרה דומה? איך מטפלים. הפלסטיקאי המפורסם שהזריק לי המילוי קבע לי תור מאוד מאוחר והעניין הזה נראה רע ומדאיג. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובידרם
ד''ר מיכאל שוחט24/01/2010לעיתים ניתן להזריק מקומית חומר שימיס את חומר המילוי -חומצה הילורונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)