מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קריוטןkaren01/01/2008
שלום ד"ר,
אני מטופלת בקריוטן כבר חודש ובינתיים אין הטבה, אלא להיפך. אחרי כמה זמן יתחיל להיות הטבה במצב הפצעים? והאם היובש ימשך לאורך כל הטיפול או שמא רק בהתחלה?
ועוד שאלה, האם מותר להשתמש במייק- אפ בתקופת הטיפול?
בתודה,
קארן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריוטן
ד''ר אלכסנדר אלטס03/01/2008ערב טוב.
בחודש-חודשיים בראשונים של טיפול ברואקוטן/קיורטן יכולה להיות החמרה במצב הפצעים וזה תקין.
בד"כ שיפור ניתן לזהות בסוף חודש השלישי. יובש מלווה את כל תקופת הטיפול וכחודש לאחר הטיפול.
מותר להשתמש במייק-אפ.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה של אשכים מכווציםקובי01/01/2008
אני בן 36 בריא בדרך כלל ונתקלתי לאחרונה בתופעה של אשכים מכווצים כל היום אפילו גם בקיץ
האם זו בעיה או שזה נורמלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים מכווצים
ד''ר אלכסנדר אלטס03/01/2008קובי, שלום.
תחום הרפואה שעוסק בנושא שלך זו אורולוגיה.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי עור ולחץשאלה31/12/2007
שלום, הופיעו לי כתמים לבנים בעור והלכתי לרופא עור והוא אמר שאם הכתמים לא מגרדים זה לא פטריה ולמעשה אין מה לדאוג אבל לאחרונה שמתי לב שהכתמים הלבנים מופיעים כשאני לחוצה וכשאני נרגעת הם נעלמים האם כתמים לבנים שמלווים בעקצוץ קל תוך כדי הופעתם אך לא מגרדים יכולים להופיע מלחץ ? ויש לציין שאני טיפוס די לחוץ מאז ומתמיד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
שאלה02/01/2008שהכתמים בעור עגולים מבריקים מעט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמי עור ולחץ
ד''ר אלכסנדר אלטס03/01/2008ערב טוב.
ללא ספק קיים קשר בין מערכת העצבים ועור. מערכת נוספת שכדאי להזכיר כאן היא מערכת כלי דם.
התכווצות של כלי דם גורמת לחיוורון והתרחתבות לאודם. גם מערכת כלי הדם מאד מושפעת ממערכת העצבים.
בברכה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעקבות תכנית בטלויזיה..יסמין31/12/2007
ראיתי בערוץ מסויים על תכניות לטיפולים קוסמטיים ונתקלתי במשהו שהאמת לא חשבתי עליו עד שראיתי את זה בתכנית.
זה נקרא "הלבנה אנאלית" וזה משחה שמורחים באזור הישבן (פי הטבעת נראה לי) וזה אמור להלבין את האזור הכהה ולאחד את צבעו עם שאר האזור..
האם הדבר הזה מוכר בארץ??כי ראיתי את זה בתכנית של חו"ל..
אם כן אז אני אשמח אם תתנו לי פרטים אודות הטיפול..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
יסמין04/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות תכנית בטלויזיה..
ד''ר צחי שלקוביץ06/01/2008שני שלום
לא ידוע לי במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בשפתיים כתוצאה מרקוטןגלי31/12/2007
הבן שלי בן 14 כמעט מטופל ברקוטן כ3 חודשים, היובש בשפתיים ממש מזעזע עד שממש מקבל הערות חיצוניות והדבר מפריע לו חברתית!!!, איזה משחה מומלצת ליובש נוראי שכזה אני לא רוצה שיישבר מהטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד''ר מיכאל שוחט31/12/2007עליו להשתמש באופן קבוע בואזלין ועדיף עם מקדם הגנה כמו השפתונים לשימון השפתיים לדוגמא של דר פישר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם עינייםדנה30/12/2007
שלום ד"ר..
נאמר לי כי חובה עליי להשתמש בקרם עיניים...אני בת 26 ועדיין לא התחלתי להשתמש..זה נחוץ? ואם כן האם תוכל להמליץ על קרם טוב ומוכר?
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם עניים
ד''ר מיכאל שוחט31/12/2007הטיפול בעור הפנים צריך לכלול גם את אזור העניים גם בגיל 26 והחשיבות העיקרית היא מתן לחות לעור והגנה מפני שמש ומכן שכל קרם של חברה מוכרת שניבדק דרמטולוגית יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכה
דנה06/01/2008שלום ד"ר..
האם מומלץ להשתמש במסכת פילנג אחת לשבוע?או שכדאי מסכה עדינה?האם תוכל להמליץ על מסכה טובה לעור מעורב?
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיעה ו- PKUיעל30/12/2007
שלום ד"ר שוחט
ראיתי בפורום התייעתות לגבי זיעה מבית השחי.
אני עובדת עם בחורה הסובלת ממחלת ה- PKU
הבחורה מאד מזיעה, אם או בלי קשר למחלתה ואני ושאר העובדים פשוט לא יכולים להיות במחיצתה.
להעיר לה איננו מסוגלים... מה עושים?
תודה על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעה
ד''ר מיכאל שוחט31/12/2007ראשית יש לידע אותה בצורה אלגנטית על הבעיה כמו לדוגמא לספר לה שקראתם על טיפול בהזעת יתר בהזרקות מקומיות של בוטוקס מבלי לציין שמדובר עליה בכל מקרה עליה לפנות ליעוץ רופא המטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך
יעל01/01/2008שלום רב,
הבעיה שמעולם אותה בחורה לא דיברה על הבעיה אז מדוע למעשה אני מעלה את הנושא?
תודה על כל עיצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לזיעהנתנאל30/12/2007
אני מזיע ברגליים ויוצא לי ריח מה עליי לעשות כדי למנו את זה ומה עליי לעשות ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיעה
ד''ר מיכאל שוחט31/12/2007מומלץ שימוש בטלק רפואי בנוסף ניתן להשתמש בקרמים המכילים אלומיניום להקטנת ההזעה כמו ספיריאל וניתן גם לטפל בהזעה עיי הזרקות מקומיות של בוטוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת בנוגע לרקוטאןמשה29/12/2007
במידה ותהיה החרפה וגם אם לא כשאני אתגלח, אם בטעות אפצע את עצמי כמו שקורה לי לפעמים, ייגרם נזק לעור ?.. אני מתכוון לצלקות וכד' ...
תודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת בנוגע לרקוטאן
ד''ר צחי שלקוביץ30/12/2007משה שלום
בדרך כלל לא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של רקוטאןמשה29/12/2007
שלום
היום התחלתי להשתמש ברקוטאן ויש לי שאלה . אחרי כמה זמן מתחילות תופעות הלוואי (אם אמורות להיות לי) ?..
תודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של רקוטאן
ד''ר צחי שלקוביץ30/12/2007משה שלום
תופעות הלוואי אינן מופיעות בהכרח אצל כל המטופלים. היובש , בדרגה זו או אחרת, מתחיל לרוב תוך מספר ימים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור שורף?!!שוש27/12/2007
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי בעיה שיש לי,
מזה זמן רב אני מרגישה מין משהו שורף לי בגב בחלק העליון. הלכתי לרופא עור מספר פעמים והוא נתן לי תרופות אך כלום לא עזר. אני מרגישה כאילו שורף לי הגב. (כבר שנים אני סובלת מבעיה זו). מה לעשות? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור שורף
ד''ר מיכאל שוחט31/12/2007לעיתים מדובר בגירוי עיצבי מקומי קימים מספר טיפולים שיכולים לעזור מומלץ שתיפנה לחוות דעת נוספת של רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת חצקונים ושחוריםdos26/12/2007
האם הוצאת חצקונים או שחורים מגדילה אותם פי 10?
האם מותר/כדאי להוציא?
אני שואל לשחורים ולחצקונים בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחורים
ד''ר מיכאל שוחט31/12/2007טיפול הוצאת שחורים שמתבצא עיי קוסמטיקאית רפואית מוסמכת הינו טיפול יעיל ואולם לגבי חצקונים לא מומלץ טיפול מכני ומולץ שתיפנה לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליפה ועור אדום לאחר גילוחמנחם26/12/2007
שלום רב
יש לי בעיה שאחרי שאני מתגלח וגם אחרי שהזקן גדל עור הפנים נעשה אדום מאוד (כמו כוויה ) ולאחר כמה ימים מתקלף מתחת לזקן.
כמו כן יש לי קליפה בראש, בדגש על אזור תחילת הקרקפת היכן שהשיער צומח שכולו מקולף ואדמדם.
ממה נובעות תופעות אלו ? האם הן קשורות אחת בשניה ? וכיצד ניתן לטפל בהן ביעילות ובמהירות מכיוון שהדבר מציק לי הן פיזית(מגרד לעיתים ) והן אסתטית.
בברכה:
מנחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קליפת עור אדום
ד''ר מיכאל שוחט31/12/2007עליך לפנות לבדיקה וטיפול רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת רואקוטן למס' ימיםמיכל26/12/2007
שלום רב,
ב21.12 התחלתי לקחת רואקוטן במינון של 20 מ"ג , כדור 1 ליום.
הרופאת עור קבעה לי ביקורת ב24.1 , אבל אם התחלתי לקחת את הכדורים ב21 אז אני לא יודעת מה אעשה ביומיים שבין ה21 עד לתור שהוא ב24- הרי לא אוכל לקנות שוב את הכדורים ללא המרשם שלה (יש לי רק קופסא אחת ובה 30 כדורים).
האם מותר להפסיק את הלקיחה ליומיים? זה יכול לפגוע באיכות הטיפול?
בתודה,מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן
ד''ר מיכאל שוחט26/12/2007ההפסקה לא תיפגע באיכות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשקשיםעומר25/12/2007
שלום, רציתי לדעת מהו הטיפול המומלץ בכדי להתמודד עם בעיית קשקשים. ניסיתי שימוש ארוך בשמפו אד אנד שולדרס נגד קשקשים וזה לא עזר.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשקשים
ד''ר מיכאל שוחט26/12/2007מומלץ שתיפנה לבדיקת רופא עור ובנתיים תשתמש בשמפו אקסרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)