מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת שיער לצמיתות - IPL או לייזרענת04/03/2008
שלום,
אני מעוניית להסיר שיער לצמיתות
אני מתלבטת בין לייזר לשיטת הIPL
רציתי לדעת מבחינה בריאותית מה בטוח יותר לשימוש והאם אין סיכון בריאותי בשיטות אלו.
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער
ד''ר מיכאל שוחט06/03/2008במידה והטיפול מתבצע עיי מטפל מיומן נכון להיום לא ידוע על סיכונים בריאותיים לטווח הארוך בטיפולים להסרת שיער גם בליזר וגם בקרן אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיגמנטציה - עזרה, מתוסכלתליטל סבח04/03/2008
שלום,
אני בחורה בריאה בת 25, סובלת כשנה וחצי מפגמנטציה מעל השפה העליונה של הפה, באזור השפם. ביקרתי לא מעט רופאי עור של קופ"ח כללית, חלקם אמרו שזה מהשמש, חלקם אמרו אולי סטרס של הגוף.. אף אחד לא נתן לי פיתרון. הייתי גם אצל קוסמטיקאית שנתנה לי משחה ב-1000 ש"ח שלא ממש עזרה...
אני חייבת לציין שהפיגמנטציהלא קרתה בגלל גלולות כיוון שגלולות אני לוקחת, כמו כן, לא עברתי הריונות ואני כלל לא חשופה לשמש בעיקר בקיץ.
מה עליי לעשות? איך אוכל לטפל בזה?
הפיגמנטציה נורא מפריעה לי ומתסכלת אותי, כולם שואלים ומסתכלים...
האם יש אפשרות להעלים? להבהיר?
אשמח לכל תגובה או ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
ד''ר מיכאל שוחט06/03/2008בדכ ניתן לשפר את המצב עיי שימוש בקרמים ולעיתים בשילוב של טיפולי פילינג קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות בזקיק השערהליאת03/03/2008
ערב טוב,
יש לי בעיה אסטתית שמפריעה לי מאוד.
כשאני מסירה שיער מהרגליים (בידיים אני מסירה והתופעה הזו בולטת פחות) גם אם זה בגילוח וגם אם זה במריטה מהשורש תמיד נישארות לי נקודות אדומות במיקום השיערה.
הנקודות האלה קיימות גם כשאני עם שיערות. אני רואה אותן מתחת לשיערה.
ממה זה נובע והאם יש דרך לפתור את הבעיה ?
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי כהלכה.
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...אולי בכל זאת אני אקבל
ליאת06/03/2008מקפיצה...אולי בכל זאת אני אקבל תשובה :/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דנהדנה03/03/2008
שלום אני לוקחת גלולות ארטוציקלם אך לעומת זאת יש לי פצעונים על הפנים גם ניסיתי להחליף גלולות לבלארה יסמין שום דבר לא עזר לקחתי רואקוטן במינון נמוך אך גם הוא לא עזר מה עליי עוד לעשות איך זה יכול להיות שעם גלולות יש לי בעיות בכל אופן הייתי אצל רופא עור הוא אמר שזה אקנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה
ד''ר אלכסנדר אלטס03/03/2008דנה, שלום.
נטילת גלולות לא חייבת להפסיק את אקנה. לפעמים זה עוזר, לפעימים לא.
רואקוטן, למשל הרבה יותר יעיל. אם נטלת אותו במינון נמוך, הטיפול היה אמור להיות ארוך מאד.
המינון הטיפולי המומלץ הוא כ- 150 מ"ג של התכשיר לקילו משקלך. תנסי לחשב ואם תראי שלא הגעת למינון הנ"ל אולי כדאי לשקול את השלמת הטיפול.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטינולמיכל03/03/2008
שלום, אשמח לתגובה.
אני משתמשת כבר כמעט שנה בקרם רטינול לטישטוש סימני מתיחה. האם יש סיכון כלשהו בשימוש לטווח ארוך? בעיקרון, לא נתקלתי בשום בעייה מלבד מעט גירוי (ומיד הפסקתי להשתמש לכמה ימים), לפי מה שרופאת המשפחה טענה, הקרם חודר לשכבה עמוקה יותר של העור, השאלה אם זה לא מזיק? אני מאוד רוצה להמשיך למרוח את הקרם, כי אני מרגישה בשינוי, אמנם שינוי איטי, אבל בהחלט יש שיפור כלשהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברטינול
ד''ר אלכסנדר אלטס03/03/2008מיכל שלום.
חייבים להפסיק טיפול בטרטינואין בזמן ההריון. פרט לכך את לא מוגבלת במשך הטיפול.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחור מתחת לעינייםיובל02/03/2008
שלום רב!
אני בת 10 ויש לי שחור מתחת לעיניים כמה שאני שותה זה לא עוזר....
ולא נעים לי בכיתה שלי להיות עם שחור מתחת לעינים..
האם יש לכם עצה לתת לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחור מתחת לעיניים
ד''ר אלכסנדר אלטס02/03/2008יובל, ערב טוב.
לגוון כהה מתחת לעיניים יכולות להיות סיבות פנימיות כגון אנמיה וכ"ד. לכן ראשית כל פונים לרופא מטפל ומבצעים בירור מתאים. כמו כן לפעמים התופעה נובעת מתכונות תורשתיות שלך.
שבוע טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלוליטיסד02/03/2008
הי,
אני בחורה בת 29, שמעולם לא הייתה בהיריון. בצעירותי הייתי מאד רזה, ועם השנים התעגלתי. הדבר גרם להמון צלולוטיס באזור המותן והישבן.
אשמח לדעת האם יש דרך הומופאטית לטפל בזה.
יש לציין שאני בעלת עור רגיש מאד, עם נטיה לכתמים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלוליטיס
ד''ר אלכסנדר אלטס02/03/2008בוקר טוב,
כן. קיימת גם דרך הומאופתית לטפל בצלוליטיס. הטיפול משלב זריקות זעירות של תכשירים הומיאופטיים לנקודות רלוונטיות של אקופונקטורה וכן תכשירים דרך הפה וקרמים.
שבוע טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליטיס
ד02/03/2008שלום ד"ר,
תודה רבה על תשובתך.
האם ניתן לקבל מספק טלפון של קליניקה שבה מבוצעים הטיפולים הנ"ל ?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלוליטיס
ד''ר אלכסנדר אלטס02/03/2008ערב טוב.
לערכתי יש לא קליניקה אחת . אני מבצע טיפולים במרכז רפואי "אסף" בעפולה: 046592777
לגבי אזורי הארץ האחרים אין לי מידע, אך ניתן אולי לעקוב אחרי פרסומים.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרת היקפיםעדי29/02/2008
יש היום בשוק אלפי מכונות להמסה/פיזור הצלוליט האם זה מועיל באמת????? ואם יש באפשרותך להמליץ לי על מכשיר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרת היקפים
ד''ר צחי שלקוביץ02/03/2008עדי שלום
בחלק מהמקרים הטיפולים מועילים במידה מסוימת. אין לי המלצה ספציפית.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בטיפול הזעת יתריוסי29/02/2008
שלום, אני בן 21 ואני חושב כי אני סובל במידה מסויימת מהזעת יתר כללית.
הבעיה היא שכשחם יחסית, או כשאני עושה פעילות ספורטיבית, אני מזיע יחסית יותר מאחרים. הזיעה מופיעה בעיקר באיזור הגב (גב תחתון), איזור החזה והבטן, בית שחי, פנים ולפעמים גם ידיים, רגליים.
יש לציין כי איני סובל מעודף משקל (הגובה שלי הוא כ1.83 והמשקל בסביבות ה67 ק"ג), וכי אני נמצא בכושר גופני טוב.
חשבתי על מספר סיבות שיכולות לגרום לזה, לא יודע עד כמה זה נכון..
1. סיבה ראשונה היא אולי בגלל שאני שעיר יחסית בגוף, יכול להיות שזה הגורם? ואם כן אני מניח שהפתרון היחידי הוא הסרת שיער?
2. סיבה שניה שחשבתי עליה היא אולי סוג העור, יכול להיות שהעור שלי יחסית עבה ואינו מאפשר לחום הגוף לצאת?
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי לפתור את הבעיה, או להפנות אותי אל סוג הרופא המטפל בבעיה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר
ד''ר צחי שלקוביץ02/03/2008יוסי שלום
הבעיה בבסיסה הינה גנטית ולכן אין טעם לחפש גורמים חיצוניים. לצערנו כאשר התופעה היא כלל גופנית אין לנו פתרונות טובים לא ברמת טיפול מקומי ולא ברמה תרופתית.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקסלאה בן דןד29/02/2008
האם יש חומר טבעי לבוטוקס מין הצומח ומה זה החומר בוטוקס ממה מופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד''ר צחי שלקוביץ02/03/2008לאה שלום
לבוטוקס אין מקבילה והוא מופק מחיידקים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזומד 4%מיכל29/02/2008
שלום,
הייתי מעוניית לדעת מה הדרך היעילה ביותר להורדת פיגמנטציה בפנים (בעיקר מעל השפה)?
רופא העור נתן לי מרשם עבור משחת איזומד 4%, ובבית המרקחת אמרו לי שאין זו משחה אלא ג'ל, האם הג'ל מתאים לשימוש ומריחה בפנים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזומד
ד''ר צחי שלקוביץ02/03/2008מיכל שלום
הג'ל בהחלט מיועד לשימוש בפנים ואם לא תתקבלנה תוצאות מספקות, הרי שניתן לעבור לתכשירים במרשם רופא.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילינגשי27/02/2008
אני מעוניינת בפילינג באזור הפנים. רציתי לדעת איזה טיפול מומלץ היום? והאם אפשר לבצע טיפול כזה גם במרפאות אסתטיקה שונות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילינג
שי28/02/2008אני עברתי טיפול כזה לפני כשנה וחצי בפרופורציה. תנסי לבדוק אם הם עדיין מבצעים טיפול כזה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילינג
ד''ר צחי שלקוביץ02/03/2008שי שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות את מצב הפנים ולהבין מה מטריד אותך ובהתאם לכך להתאים את סוג הפילינג הנכון.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך במצח...יניב...26/02/2008
יש לי חתך קטן במצח כתוצאה ממכה שקיבלתי עשו לי שלושה תפרים אחרי שבוע נאמר לי להוריד את התפרים המקום עדיין נראה אדום ומגורה התי זה אמור להחלים אציין שהמקום מגרד ואני משתמש במשחה בשם קלו קוט....מתי זה אמור להחלים לעבור אודה לך מאוד....???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך במצח
ד''ר צחי שלקוביץ02/03/2008קובי שלום
שינוי זה הינו אינדוידואלי ואין דרך להעריך מראש את מישכו, אך בדרך כלל מדובר לפחות במספר חודשים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתיאירין26/02/2008
קראתי שישנה אופציה של הזרקת רסטלין כדי בעצם לגרום לצלקות להיות לא שקועות מה דעתך בנוגע לכך ומה עדיף שיוף העור או למשל ההזרקה האם יש לה תופעות לוואי והאם זה חוסם את העור וגורם לפצעי אקנה לצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר מיכאל שוחט26/02/2008ניתן להזריק חומר מילוי ואולם במיקרה של הזרקת רסטילן התוצאוה נשארת פחות משנה מומלץ יותר במיקרה של צלקות להזריק סיליקון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהאירין25/02/2008
שלום רב
יש לי צלקות אקנה שקועות והאיזור שהכי מפרי לי זה בלחיים ממש באמצע הפנים
אני מאוד מבואסת מזה מה אפשר לעשות עם זה
ממחקר שערכתי רק פילנג שיוף מכני נותן שיפור האם זה כך והיכן מבצעים זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה
ד''ר מיכאל שוחט25/02/2008בנוסף ניתן לטפל בליזרים גם עיי ליזר משייף כמו ארביום יאג וגם עיי חימום העור ללא קילוף עיי מכשיר של חברת פלומר 1540 פינג עמוק בחדר ניתוח ושיוף של הצלקות אכן גם הוא אופציה טיפולית אשמח ליעץ לך בברכה דר שוחט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)