מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מגהץ פנים מחליק קמטים דחוףלילי14/02/2008
אני רוצה לרכוש המכשיר אך פוחדת אם הוא טוב יעיל מה מבחינה רפואית שלא ייגרם לי נזק תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגהץ פנים
ד''ר אלכסנדר אלטס17/02/2008לילי, בוקר טוב.
אין בידי שום מחקר מדעי לגבי פעילות המכשיר ובין הלקוחות שלי אין מישהו שניסה על עצמו, לכן לא ניתן להתייחס ליעילות האמיתית שלו.
שבוע טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדנה13/02/2008
אני שנה לאחר טיפול בראקוטן ולאחרונה שוב יוצאים לי פצעים..חשבתי להחליף גלולות זה יכול לעזור?
תודה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר אלכסנדר אלטס14/02/2008אלונה, בוקר טוב.
בכ-20% של המקרים קיימת השנות של אקנה לאחר טיפול מלא ברואקוטן. אחת הסיבות לכך אי איזון הורמונלי. ניתן להדגים אותו בבדיקות מעבדה. מומלץ לבצע בדיקות לפני נטילת גלולות. לשם כך גשי לרופא משפחה או רופא נשים לבקש הפניות.
במידה ובדיקות תהינה תקינות- ניתן לשקול טיפול חוזר ברואקוטן.
המשך יום נעים,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשטות של פצעיםמודאגת12/02/2008
שלום רב,
לפני כמה שבועות הופיעו לי נקודות לבנות קטנות ולא מגרדות באזור הכתפיים. לאחר מכן שמתי לב כי נקודות אלו נמצאות גם על אזורים בזרוע הסמוכים לכתפיים. ואילו היום שמתי לב להופעתן של נקודות דומות ומחוספסות באזור הפנימי של הזרוע, באזור שורש כף היד, אך בגוון יותר אדמדם, גם הן לא מגרדות.
האם יש קשר בין האזורים הללו (כמו פטריות שהועברו ממקום למקום)? האם מדובר בהתפשטות של תופעת עור על פני אזורים שונים בגוף, או בתופעה אחרת שיש לדאוג לגביה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפשטות של פצעים
ד''ר אלכסנדר אלטס13/02/2008שלום רב,
בשביל לענות על שאלתך צריך קודם כל להגיע להבחנה מדוייקת, אך זה לא ניתן לעשות בדרך הוירטואלית, לכן ההמלצה היא לפנות לרופא עור במקום מגוריך.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בקרקפתא.12/02/2008
מה אפשר לעשות נגד דלקת בקרקפת?
כששמפו מיוחד לסבוריאה לא עזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקרקפת
ד''ר אלכסנדר אלטס13/02/2008שלום רב.
אפשר לעשות הרבה מאד דברים, אך קשה יהיה להתגבר על הבעיה ללא תרופות מרשם, לכן מומלץ לעבור דרך רופא עור,
בברכה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח חריף של זיעהמרב12/02/2008
שלום רב!
אשמח אם תוכלו לידע אותי לגבי דאודורנט שמונע ריח!!! (לילדה בת 10).
ניסיתי את כל הסוגים: אנטי פרספירנט ולא אנטי פרספירנט וניסיתי גם דאודורנט מבושם יקר ושום דבר לא עוזר למנוע את הריח. זו עובדה מאוד מטרידה מכיוון שזהו תחילתו של גיל ההתבגרות ואני לא רוצה שילדים יתחילו להתרחק ממנה כתוצאה מכך.
אודה לתשובה, מרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח חריף של זיעה
ד''ר אלכסנדר אלטס13/02/2008מרב,שלום.
אפשר לנסות ג'ל (לשטיפה) וקרם (למריחה בעיסוי) בשם Spirial ואם לא תיהיה תגובה לעבור לפסטה חלבילין, אבל להשתמש בה בדיוק על פי הוראות- נקודות בודדות של תכשיר על שטח בתי השחי.
אם הבעיה תמשך - בגיל מבוגר יותר יהיה ניתן לשקול הזרקות בוטוקס.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סריטה בפניםאמא מודאגת12/02/2008
לא יודעת אם זה המקום לשאול אבל אולי תוכלו לאומר לי -
האם ילד בן 3 שנסרט בפנים על הלחי , מחפץ חד, הפצע הגליד כבר, אבל עדין נשאר לו סימן חלש..
השאלה האם זה יעלם לגמרי ככל שיגדל או שישאר לו תמיד סימן? ומה ניתן לעשות?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סריטה בפנים
ד''ר אלכסנדר אלטס13/02/2008שלום רב,
אם מדובר בשינוי בגוון העור בלבד (כתם), זה ייסתדר ללא כל טיפול תוך מספר חודשים.
המשך יום נעים,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקותרותי12/02/2008
שלום, בנעוריי סבלתי מאקנה עד הצבא. בצבא טופלתי ברואקוטן במשך חצי שנה במינונים גבוהים. הפצעים עברו (למרות שעד היום צצים פה ושם פצעים) אבל נשארו לי צלקות רבות על הפנים. היתי רוצה לדעת האם יש ניתוח קוסמטי/ טיפול קוסמטי שיכול לעזור לי? שמעתי על מכשיר לייזר חדש שמטפל בבעיוצ כאלו..אם כן אשמח לדעת היכן מטפלים בבעיה זו. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות
ד''ר אלכסנדר אלטס13/02/2008רותי, שלום
קיימות מספר אפשרויות טיפול בצלקות לאחר אקנה. ביניהן: פילינג עמוק, טיפולי לייזר, פעולות כירורגיות וכ"ד.
את יכולה לפנות למרפאות אסתטיות מוכרות . הייעוצים ברב המרפאעות ללא תשלום.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי דלקת בקרקפת,קשקשים ונשירת שיערא.12/02/2008
שלום אני בן 22 וסובל מנשירת שיער, עקב קשקשים ודלקת בקרקפת, הבנתי שקוראים לזה סבוריאה משהו.. הלכתי לרופא עור, הוא נתן לי שמפו "Sebosel" וגם זה לא בדיוק עזר לקשקשים, לנשירה ולפצעים הקטנים שהיו על הקרקפת. אחרי שהפסקתי את השימוש במשפו הזה ולפני פתרון שלדעתי יהיה האחרון אם בכלל (להשתמש בפרופסיה) התחלתי ללכת לטיפולים במרפאה מסוימת במרכז (לא יודע אם מותר להזכיר את שמה) והפסקתי אחרי טיפול אחד שבו חפפו לי את השיער עם איזה "שילוב חומרים" כלשהו.. ואמרו לי לקנות 3 תכשירים במיוחד לבעיה הספציפית שלי שהיו שמפו שהיה כתוב עליו SEBO.. אך היה שונה בנוזליותו מהשמפו שקיבלתי מרופא העור בעבר, עוד שמן בתרסיס לפעמיים בשבוע בשם Lipo Active, ועוד מן "תמיסה להזנת השיער" בשם Bio Complex 6.
עכשיו, למרות שגילחתי את השיער אני חושב שאכן הנשירה הופסקה אך הקרקפת עדיין עם פצעים קטנים ועדיין ישנים קשקשים..
מה אני יכול לעשות לגבי הדלקת בקרקפת?.. ובכלל במצב כזה...?
אני כבר באמת לא יודע מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בקרקפת
ד''ר אלכסנדר אלטס13/02/2008שלום רב.
סבוריאה הינה תופעה כרונית המחמירה במיוחד בחודש החורף. אין בידינו בינתיי תרופה המאפשרת להפתר מבעיה זאת אחת ולתמיד, לכן מומלץ על מעקב רופא עור שלך וטיפול בהתאם לממצאים ושינויים.
בברכה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים אחרי הלידהאמא של יוסי11/02/2008
שלום ..אני אחרי לידה ויצאו לי כתמים על הפנים שלא נעלמו (בצורת פרפר באיזור לחיים ומסביב לאף) ..וחוץ מזה אני רואה שגם צבע הפנים שלי התכהו יותר ..איך אפשר לטפל בזה???
שנית : לבני יצא לו כתמי לידה על הלחיים נקודה בצבע וורוד..האם אפשר לטפל בזה ?? כיום הוא בן 3 ולעד עכשיו לא נעלמה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים
ד''ר מיכאל שוחט11/02/2008מומלץ שאת ובנך תפנו לטיפול רופא עור לעיתים הפימנטציה חולפת תוך מספר חודשים לאחר הלידה ולעיתים יש צורך בשימוש בקרם הבהרה לגבי בנך לא ניתן לתת חוות דעת ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לכוויותאבי10/02/2008
רציתי לדעת מהניסיון שלך איזה מהתכשירים(הרי דומים עקרונית) יותר יעיל "בהעלמת" צלקות כויות ...מדרמה או קלו קוט?.
האם יש הבדל בדרך בה שניהם פועלים?
והאם הם יכולים להועיל לכוויה מלפני שנה
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כויה
ד''ר מיכאל שוחט11/02/2008במקרה שהצלקת כבר בהירה אין טעם במריחה של כל אחד מהתכשירים קלוקוט יכול למנוע צמיחה של הצלקת ומדרמה יעיל יותר לאדמומיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןשרון09/02/2008
שלום.
אני לא יודעת אם זה הפורום המתאים לכתיבת השאלה אבל אני אשאל בכל מקרה.
יש לי נקודת חן על האף, שמפריעה לי מאוד. היא נמצאת בדיוק במקום שבו עושים פירסינג באף, וכבר קיבלתי כמה שאלות כמו "יש לך עגיל באף?" מאנשים ולכן אני שמה עליה איפור בקביעות.
עיניין האיפור מפריע לי, להיות תלויה באיפור כל הזמן זה מקשה מאוד.
רציתי לדעת אם ניתן לעשות על הנקודה פירסינג או שזה יכול לגרום לה לזיהום או משהו דומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד''ר אלכסנדר אלטס09/02/2008שרון, ערב טוב.
מומלץ לשקול את הסרתה הכירורגית של השומה ולאחר החלמה המוחלטת- פירסינג.
שבוע טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה על התשובה. אבל
שרון10/02/2008התייעצתי והתעקשתי על הסרתה אבל כל רופא ופלסטיקאי אמר שזה יעשה צלקת וזה יהיה יותר גרוע מאשר הנקודה עצמה, שלפי דעתם לא צריך להסיר אותה.
אין בה שום מלונומה או גידול כלשהו שמצריך הסרה, לכן חשבתי שפירסינג זאת הפתרון הנכון ביותר.. יש בעיה ספציפית עם הפירסינג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה?..
שרון11/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעראימא09/02/2008
שלום רב,
ביתי הקטנה סובלת משיעור רב (שפם, פאות, מצח וכו'). ברצוני לדעת האם ניתן להבהיר חלק מהשיער במשחה בשם ז'ולאן?האם תוכל להמליץ על תכשירי הבהרה ואיפה קונים אותם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד''ר צחי שלקוביץ10/02/2008מור שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן וספורטאבי07/02/2008
שלום אני לקחתי 40 מיליגרם רואקוטן והיתי חלש כללית.
עכשיו הרופאה הורידה לי ל20 מיליגרם עקב זה.
אני יכול להתאמן 3 פעמים בשבוע בחדר כושר עם 20 מיליגרם רואקוטן? וליטול תוספי תזונה כגון אבקת חלבון? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן וספורט
ד''ר אלכסנדר אלטס09/02/2008אבי, ערב טוב.
פעילות ספורטיבית מותרת גם במינון מלא של רואקוטן. עם זאת מומלץ להמנע ממעמצים חריגים לתקופת הטיפול. לגבי תרופות אחרות ותוספים בד"כ אין בעיה (פרט לבודדים כגון מינוציקלין וכ"ד), אך מומלץ על ניטור תפקודי כבד.
שבוע טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דריוניקקרן07/02/2008
אני צריכה מידע על המכשיר דריוניק-
כמה הוא עולה? מאיפה ניתן להשיג אותו? כמה הוא יעיל?
תודה מראש..
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דריוניק
ד''ר צחי שלקוביץ10/02/2008קרן שלום
דריוניק יעיל בחלק גדול של המקרים אם כי אין לדעת זאת מראש בוודאות. ניתן לרכוש אותו במרפאה הנקראת OR הנמצאת בהרצליה ומספר הטלפון שלה הוא: 09-9569581.
בברכה
ד"ר שלקוביץ
www.derma.md* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייילדה07/02/2008
אמרו לי שיכולות להיות שתי סיבות לשחור מתחת לעיניים: שינה או אוכל
נניח שהבעיה אצלי היא שאני לא אוכלת מספיק, איזה סוגי אוכל צריך לאכול בשביל שזה ייעלם לאט לאט וכמה זמן זה יקח?למרות שלא ממש רואים אותם, הם מעצבנים!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
ד''ר אלכסנדר אלטס09/02/2008ערב טוב.
קודם כל, ישנן יותר משתי סיבות.
סוג האוכל קשור לסיבה אחת ששמה אנמיה מחוסר ברזל. במקרה זה מומלץ לאכול בשר בקר או תכשירי ברזל תרופתיים.
שבוע טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)