מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעור יתר בגוףילדה25/12/2007
שלוםאני בת 18 ו יש לי בעיה של שיעור יתר לא הייתי אומרת שזה ממש נוראי אבל עדיין מפריע לי !
שמעתי שכדורים נגד הריון יכולים לעזור בכך שיעלו את רמת ההורמון הנשי והשער לא יצמח מחר מאד כי בינתיים אני מורידה אותו עם מכונה להשרת שער אך הוא גודל די מהר וגם האור מלא מעין נקבוביות .
האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור יתר
ד''ר מיכאל שוחט26/12/2007רק אים השיעור הינו על רקע הורמונלי מומלץ טיפול הורמונלי עליך לפנות לרופא עור או אנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת צלקת בלחיבני3225/12/2007
הבת הקטנה שלי (בת שנה וארבע ) שלי נשרטה בלחי לפני כמה חודשים אך נשארה צלקת די לא אסטתית ואדומה. האם ניתן לעשות משהו בנידון?
תודה
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת
ד''ר מיכאל שוחט26/12/2007מומלץ לפנות לרופא עור או כרורג פלסטי מומלץ המנעות מחשיפת האזור לשמש ושימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוםאור25/12/2007
שלום,
הנני בת 58, ברצוני לדעת האם מריחת סרום לפני קרם הלחות עוזר,
או שזה עוזר למי שמוכר.
בתודה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרום
ד''ר מיכאל שוחט26/12/2007סרום בדכ מיועד למריחה באזורים כמו עפעפיים באופן כללי אין צורך במריחת סרום וקרם לחות אלא רק קרם או סרום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור הפניםמירי25/12/2007
קראתי שממולץ להשתמש עם חומצות אלפא הידרוקסיות לעור ובמקביל ממליצים על שמניים אתרים או שמניים צמחיים מה באמת הכי מומלץ כשהעור מתחיל להתבגר (גיל 37). מה עושה חומצה ריטונאית לעור ואיך משתמשים בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור הפנים
ד''ר מיכאל שוחט25/12/2007שימוש יום יומי ברטינול וחומצות אלפאהידרוקסיות גורם לקילוף קל מאד של העור יצירת קולגן הבהרה של העור והאטה של תהליך ההזדקנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן נר הלילה (נרולי)?!מירי25/12/2007
רציתי לדעת אם לשמן נר הלילה קוראים גם שמן נרולי או שזה שני שמניים שונים? האם אני יכולה להשתמש איתו ישירות על העור או בשילוב של שמן בסיס ומה השילוב בין שניהם? העור שלי מעורב שמן. רציתי להשתמש בו כקרם לילה קראתי עליו דברים טובים ושהוא נחשב לעלית שבשמנים. רציתי לדעת יותר פרטים בבקשה תשובה מהירה ומפורטת. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמו נר הלילה
ד''ר מיכאל שוחט25/12/2007מומלץ שתיפני לרוקח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לאקנה....מירי25/12/2007
בהמשך לשאלה הקודמת האם חודש ימים לבלוע אנטיביוטיקה לא מחליש את הגוף או יותר נכון הגוף לא מחוסן מפני וירוסים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט25/12/2007התשובה שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנהמירי24/12/2007
שלום, ביתי קיבלה לפצעים אנטיביוטיקה מינוציקלין 50 מ"ג ומשחה לייבוש הפצעים דאלאגיס טי 1% שהיא למעשה תרחיץ. את האנטיביוטיקה היא צריכה לבלוע חודש ימים ולשוב לרופאה שאלתי היא כזאת: הרי החיידקים לאחר זמן מה נהיים עמידים לאנטיביוטיקה אז מה יהיה אחריי שמפסיקים איתם הפצעים חוזרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט25/12/2007עמידות מתפתחת רק בחלק מין המטופלים ובשימוש ארוך טווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חררהמרים24/12/2007
מה אפשר לעשות בכדי להיפטר מחררה =פצעונים קטנים
ומה זה חררה ממה זה נובע, נגרם???
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חררה
ד''ר מיכאל שוחט25/12/2007בדכ הגורם תנאים שמביאים להזעה מוגברת הטיפול הפ]שוט ביותר הוא עיי מריחת תרחיץ קלמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובות בבקשהמיטללי24/12/2007
לפני שנה היה לי אקנה בפנים ובגב במצב בינוני שלא עבר הרבה זמן גם עם טיפול במשחות שהרופאת עור הביאה לי אבל היא לא אמרה לי לקחת ראקוטן ורציתי בלי קשר להתחיל לקחת גלולות למניעת הריון וגם אמרו לי שזה גם יוריד לי את הפצעים ובאמת שהתחלתי לקחת חודש אחרכך עברו לי כל הפצעים בהדרגה והיום אני כבר שנה בערך בלי פצעים כמעט בכלל..השאלה שלי היא אם אני יפסיק לקחת את הגלולות יחזרו לי הפצעים? כי ככה הרופא נשים אמר שאם מפיסיקים אז הפצעים עלולים לחזור..אני ממש מפחדת בגלל זה להפסיק לקחת גלולות אבל אני יודעת שבעוד כמה שנים בטוח אני ירצה להפסיק לקחת גלולות ומה אז יחזרו לי החצ’קונים? איך זה הולך זה באמת חוזר תמיד אחרי שמפיסקים או שזה תלוי במשהו??
ועוד שאלה קטנה..אם אני נוטלת גלולות למניעת הריון (גלולות בשם אסטל) האם אני עדין יכולה לעשות מיטת שיזוף? כי חברה אמרה לי שאם לוקחים גלולות אז זה עושה כתמים על הפנים שעושים מיטת שיזוף אבל שהשתזפתי בשמש כשלקחתי גלולות לא נהייו לי שום כתמים...זה באמת קשור?
תודה מראש על התשובות...נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט25/12/2007קים סיכוי שכאשר תפסיקי את הטיפול בגלולות חלק מהפצעים יחזרו ואולם עם ההתבגרות לרוב הנערות חולפים פיצעי הבגרות ומכן שלא תהי חיבת ליטול גלולות כטיפול מונע באופן כללי לא מומלץ שימוש במיטת שיזוף מסיבות רפואיות של חשיפה לקרינת UV לא חיבת להופיע פיגמנטציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרמים רפואייםאושר23/12/2007
רציתי לדעת למי עלי לגשת כדי לקבל מרשם לקרם רפואי בהתאם לעורי הספציפי. כמו כן כמה עולה ביקור אצל רופא כזה והאם ניתן גם דרך קופות החולים או שמדובר ברופאי עור פרטיים בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם
ד''ר מיכאל שוחט25/12/2007עליך לפנות לרופא העור בקופח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה כתוצאה מהורדת שיער*23/12/2007
אני מורידה שיער במפשעה וברגליים עם מכונה, לאחר מכן השיער צומח מתחת לעור ונוצרים פצעים הדומים לאקנה.איך ניתן למנוע את תופעה זו?
ד''ר מיכאל שוחט25/12/2007מומלץ טיפול להסרת שיער בקרו אור או ליזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרמהעדי23/12/2007
שלום,
בני בן חצי שנה סובל מאטופיק דרמטיטיס
אני משתמשת במשחת אדרמה אקסומגה שנאמר לי שהיא משחה טבעית ללא קורטיזון, ומשום מה השימוש המומלץ בה היא פעמיים ביום, השאלה למה? אם זו משחה טבעית אז למה ההגבלה?
האם יתכן שמשחה זו מבהירה את העור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרמה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/12/2007עדי שלום.
אדרמה אינה מכילה סטרואידים, אך עדיין זה קרם טיפולי, לכן יש לו מינון.
בנוגע לדרמטיטיס אטופית מומלץ לפנות לפורומים שעוסקים במחלות עור ממש, מפני שפורום הזה מוקדש לטיפולים אסתטיים למיניהם.
הרבה בריאות לך ותינוקך.
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לנקודת חןגבי22/12/2007
שלום
ידידה שלי עשתה לא מזמן קעקוע במקום שהייתה נמצאת בו נקודת חן
הייתי רוצה לדעת עם יש סיבה לדאגה וכן עם כדי ללכת להיבדק אצל רופא עור
אני מאוד מודהג ומכווה שיש ביכולתכם לעזור לי בשאלתי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לנקודת חן
ד''ר אלכסנדר אלטס23/12/2007גבי, שלום.
להבדק אף פעם לא מיותר, אך לא נשקפת סכנה מפגיעה בנקודת חן מקעקוע.
שבוע טוב,
ד"א אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקיוטן כטיפול נגד אקנה-שאלההדס21/12/2007
שלום,
אני בת 21 ולאחרונה התחלתי לסבול מפצעי אקנה(ומעולם לא סבלתי משום סוג של פצעים).
הרופא עור שלי נתן לי לקחת רואקיוטן (20 מ"ג) 3 פעמים ביום.אני יודעת שזה נחשב טיפול יעיל אבל אני חוששת מאד מהחמרה במצב והייתי מעדיפה לנסות כל טיפול אחר לפני.
האם יש לך המלצות?
בנוסף זה התחיל אחרי עלייה משמעותית במשקל בתקופת הצבא- הייתכן שיש קשר?
תודה מראש,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקיוטן כטיפול נגד אקנה-שאלה
ד''ר אלכסנדר אלטס23/12/2007הדס, בוקר טוב.
גורמים רבים משפיעים על אקנה. עליה ניכרת במשקל בליווי אקנה יכולים לרמז על אי-איזון הורמונלי. במקרה זה יכול להיות קשר סיבתי להתפתחות האקנה. לכן כדאי לשקול בירור רלוונטי (פרופיל הורמונלי).
בנוגע לרואקוטן. סביר להניח, שלרופא שלך היתה סיבה להמליץ על הטיפול.
קיימים טיפולים אחרים, אך מבחינת היעילות רואקוטן הוא הטיפול המוביל.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקסשפי21/12/2007
לצערי עלי להתחיל בהזרקות מוקדם -בת 31- השאלה האם במשך הזמן השרירים יחלשו וייוצר מצב של הזרקה קבועה או שזה יהייה לכל החיים ................
ממתינה לתשובה
עלי לציין כימאוד קשה עם הנושא פיננסית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד''ר אלכסנדר אלטס23/12/2007הדסה, בוקר טוב.
קיים אפקט מצטבר בפעילות הבוטוקס. זה אומר שתדירות הטיפולים תלך ותפחת עם הזמן, אך בכל מקרה לא מדובר על תוצעה תמידית גם אחרי הזרקות רבות.
דרך אגב, גילך הוא הגיל להתחיל בהזרקות...
שבוע טוב,
ד"א אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)