מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי כיני ראשעדי21/01/2008
כמה זמן כינת ראש יכולה לחיות מחוץ לראש ולהדביק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עלי בתשובה???
עדי23/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה
מיכל24/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיני ראש
ד''ר צחי שלקוביץ27/01/2008מיכל שלום
בדרך כלל מדובר בטווח של מספר ימים עד כשבוע.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך באזור המצח..יניב...20/01/2008
קיבלתי מכה מזכוכית לפני חודש וחצי באזור המצח ונפתח לי המצח עשו לי ארבעה תפרים עדיין זה נראה מגעיל אדום ומגורה האם יש משהו שמרפא מחלים סימן ישאר לי השאלה באיזה דרגה או ניתוח קוסמטי...?.?? אודה לך מאוד אם תיעץ לי אציין שהמקום מגרד ומידי פעם כואב? תודה קובי???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתך באזור המצח..
ד''ר צחי שלקוביץ27/01/2008קובי שלום
לשם מתן תשובה מדוייקת ואחראית עלייך להראות את הממצא לרופא עור.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להורדת מינון לרקוטאןמשה20/01/2008
שלום
היום הלכתי לעשות בדיקת דם שגרתית לרקוטאן והרופאה (לא רופאת עור אבל מבינה בזה) שלי המליצה לי להוריד מ - 40 מ"ג ליום ל - 30 מ"ג עקב החמרה שיש לי ... הסברתי לה שככה זה אמור להיות בהתחלה והיא אמרה לי שהיא יודעת אבל בכל זאת כדאי להוריד את המינון כדי לא להחמיר את המצב והסבירה לי שהתהליך יכול להיות קצת יותר איטי (לא בהרבה) עם 30 מ"ג ואם אני אמשיך עם 40 מ"ג ליום התהליך קצת יותר מהיר אבל לא שווה את ההחמרה ... אמרתי לה שיש לי תור לרופאת עור ב - 29 החודש ושאלתי אותה מתי אני צריך להתחיל לקחת 30 מ"ג ?.. לא כדאי לקחת 30 מ"ג אחרי התור עם רופאת העור ?.. והיא אמרה לי שאפשר (או כדאי אני לא בדיוק זוכר) להתחיל כמה שיותר מהר ... אני לא יודע אם כדאי לחכות לתור שלי לרופאת עור או להתחיל לקחת מיד כשיתאפשר לפני התור ?..
תודה מראש,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדת מינון לרואקוטן
ד''ר צחי שלקוביץ27/01/2008משה שלום
אין דרך לענות על שאלתך בלי לראות את מצב האקנה ואת תוצאות בדיקות הדם.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...טל19/01/2008
יש לי על העורף מעין עיגול הנראה כמו פריחה..
העור יבש מאד....באיזור זה. זה נראה כמו חצי ירח עבה...
מזה יכול להיות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר צחי שלקוביץ20/01/2008טל שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים והמטומותדנה19/01/2008
בעייה שמפריעה לי מאוד, אני מרגישה כאבים בחלק הקדמי והפנימי של היריכים ורצון עז לגרד אך מופיעות המטומות באזור גם ללא הפעלת לחץ חזק. תחושתי היא כי אולי הסיבה נעוצה בהתפתחות צלוליט שבשלב זה לא נראה על פני השטח אך מתבטא בהחלשות כלי דם וזרימת דם לא טובה לאזור וזו הסיבה להמטומות ולגרד. בכל מקרה אני סובלת מאוד, מפחדת לפנות למכונים אסטטיים מחשש שטיפולים לצלוליט יגרמו נזק לאזור שמאוד רגיש, האם יש פיתרון רפואי למי עליי לפנות? אשמח מאוד לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים והמטומות
ד''ר צחי שלקוביץ20/01/2008דנה שלום
רפואת העור מתבססת בראש ובראשונה על ראיית הממצאים ולכן אין כל דרך לענות בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של שימוש בפרופסיהדודי17/01/2008
שלום רב
השאלה לגבי תופעות לואי של שימוש בפרופסיה מלבד התופעות שמצוינות בעלון האם זה נכון שישנם תופעות נוספות כגון פגיעה בתפקוד הלב ירידה בכמות נוזל הזרע פגיעה בפריון של הגבר שינויים במצבי רוח בגלל השינוי באיזון ההורמונלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של שימוש בפרופסיה
ד''ר צחי שלקוביץ20/01/2008שלום רב
ב-10 שנים בהן אני רושם מרשמים לפרוספיה, לא זכור לי שנתקלתי בתופעות לוואי, לא מהסוג שאתה מציין ולא מהסוג הרשום בעלונים.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה ו DOXYLINדוד17/01/2008
לפני כשנה החלו להופיע פצעים אדומים מרגיזים בעיקר בירכיים ובישבן, מעט בבטן ולעתים רחוקות בפנים. בד בבד החלה רגישות לכל סוגי הדאודורנטים (!) ולשעון היד אותו אני ענדתי עד אז למעלה משנה ללא כל בעיה.
נרשמו לי משחות שונות וקרם לחות טיפולי שלא ממש עזרו (ולמען האמת לא מאד התמדתי בשימוש בהם, לאחר מספר ימים שלא עזר הפסקתי..)
לאחרונה נרשמו לי כדורי DOXYLIN במינון 100mg עבור בעיה אחרת לחלוטין - סבלתי מאפטות באזור השקדים שגמרו גם לכאבי גרון, ורופא אא"ג רשם לי את ה DOXYLIN כטיפול למניעת זיהום נוסף.
לאחר יומיים בלבד של נטילת התרופה, הופתעתי לראות כי כל הפצעים נעלמו מגופי כמעט לחלוטין כמו באורח פלא.
שאלתי היא האם באמת יש קשר בין נטילת התרופה להיעלמות הפצעים ?
ואם כן האם כדאי לבקש מהרופא מרשם לתקופה ארוכה יותר ?
(קיבלתי 10 כדורים לטיפול במשך 10 ימים ?
והכי חשוב - האם ברגע שאפסיק להשתמש באנטיביוטיקה הפצעים יחזרו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה ו DOXYLIN
ד''ר צחי שלקוביץ20/01/2008דוד שלום
אין כל דרך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר.
בברכה
ד"ר שלקוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטופיק דרמטיטיס ואלרגיה לחלבliat16/01/2008
הבן שלי בן 6.5 חודשים ויש לו אודם ופצעים דלקתיים ומין מראה של כוויה
על הפנים וקשקשת רצינית בשיער.
בהתאם להוראות של הרופאת עור נתנו לו:
בלנאום הרבל אח"כ AXERA אח"כ XERIAL ועכשיו אנחנו משתמשים במוצרי אדרמה.
לא חל שום שיפור במצב אלא יש אפילו החמרה זה כבר 4 חודשים.
בני אוכל מטרנה בלבד האם זו יכולה להיות אלרגיה וחלב ?
ואם כן כיצד מאבחנים אותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטופיק דרמטיטיס
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008במידה ואבן מדובר באטופיק דרמטיטיס מומלץ שתיפני ליעוץ וטיפול רופא עור ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בשפתייםקטי16/01/2008
שלום! לפני חודש עברתי טיפול שני למילוי שפתיים בחומצה היאלורונית והגושים שנוצרו לי בשפתיים וקצת מסביב אחרי הטיפול השני לא נעלמים! יש סיכוי שזה יעלם? אני מעסה את המקום אבל כלום לא עוזר! עכשיו יוציאו לי את החומר? אני צריכה לעבור את הטיפול מחדש?? הרופאה נראתה מבוהלת כאילו רק לי זה קרה ולא אמרה בדיוק מה מצפה לי. זה אומר שהחומר לא מתאים או שהרופאה לא עשתה את הטיפול נכון? תעזרו לי בבקשה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת גושים
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008הופעת גושים לאחר הזרקת חומצה הילורונית הינה נדירה ובדכ חולפת ניתן במיקרים קיצוניים לנסות להזריק הילורונידז היכול לפרק את החומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה וגרדת מטרידה בשוקייםמיכל15/01/2008
ד"ר שלום רב.
אני מטופלת בגלוקופג' לאיזון הסכרת,אולם, מזה 3- שנים אני סובלת מאוד מגירוי אדמומי ומגרד שהפך את חיי לגיהנום הפריחה הינה על שטח גדול כשליש מהשוק נקודות אדומות וטפוחות שלא נותנות לי מנוח.
קיבלתי מרופא המשפחה משחת דרמובט שרק מרגיע זמנית את האיזור אבל לא משפר את המצב.
בעבר ביצעו ביופסיה מאזור הפריחה והממצאים היו שהנ"ל עקיצות , מיהרתי וביצעתי ריסוס בכל הבית אולם דבר לא עזר.
אודה לכם באם תתנו לי עיצה בנושא מה עלי לעשות?
לתשובתכם המהירה אודה!
בתודה
ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008עליך לפנות לטיפול רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבנתי שיש טיפול חדש בדליותסוניה15/01/2008
מה אפשר לספר על זה? אני שוקלת לעבור טיפול..
מה בדיוק עושים? זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דליות
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008מומלף שתיפני לכרורג כלי דם או רופא עור שמטפל בבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפור קבוע בשפתייםארין15/01/2008
לפני חודש וחצי עשיתי תיחום שפתיים שלצערי יצא בצבע סגול-אפור כהה ולפני 3 שבועות נעשה ניסיון לשנות/לטשטש את הגוון שהתקבל, אך הצבע לא ממש השתנה ואף התכהה מאוד, שאלתי היא מה ניתן לעשות ואם בכלל ניתן לעשות מכוון שמלפני שבועיים התחלתי ליטול רואקוטן (לאקנה כרוני)
האם הרואקוטן יכול להחמיר את המצב, או לעזור גם לטשטוש הפיגמנט הכהה שהתקבל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפור קבוע
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008בדכ רואקוטן לא מחמיר פיגמנטציה אלא גורם ליובש בעור ובריריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לשמפו וסבון גוף בעלי לחות.סתם אחד15/01/2008
שלום לכולם אני צריך המלצה לשמפו ולסבון גוף שמוסיפים לחות לעור (כמו הקרם למיניהם),או שלפחות לא עושים יובש כמו כולם.
אגב,אם תוכלו לקשר אותי להודעה או למאמר בשפה העברית על פתרונות ליובש בעור...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008קימים תכשירים רבים מומלץ לפנות לרופא העור מוצר לדוגמא אקסרא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למספר שמות..
סתם אחד16/01/2008אני חייל ופשוט יקח יובל עד שאני יראה רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008כפי שצינתי סבון ושמפו אקסרא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
סתם אחד16/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין15/01/2008
היי..
עשיתי שעווה ובטעות לא קיררתי את השעווה והנחתי אותה על ידי...ובכן נהייתה לי כוויה ממש רצינית ועד היום יש לי צבע מכוער וכהה במקום שהיתה הכוויה..הכווייה קרתה לפני 4 חודשים לערך..
מה אני עושה??איך אני מעלימה את הכתם הכהה הזה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כויה
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008מומלץ שתיפני לרופא העור שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה עיקשדנה14/01/2008
שלום לקחתי ואקוטן במשך 6 חודשים במינון 10 מ"ג אך הבנתי כנראה שזה היה מינון נמוך ועכשיו יש לי עוד הפעם פצעים קטנים אני רוצה רק להגיד שגם במהלך לקיחת רואקוטן היו לי פצעים קטנים אני סיימתי לפני 4 חודש האם אני יכולה לקחת מינוציקלין האםזה יכול לעזור לי? האם יש סיכוי שהם יעזרו וכמה היא התקופה מינימלית, שצריכים לקחת אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר מיכאל שוחט16/01/2008ראשית כדי שתיפני לטיפול רופא העור ניתן לטפל במינוצין בדכ הטיפול למספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)