מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זיעת יתר!!!!ניר27/07/2007
שלום רב
אני סובל מזיעת יתר כבר כמה שנים.
איברי הגוף שבהם יש הפרשת זיעה מרובה היא בעיקר בבית שחי,גב- תחתון קצת בידיים וקצת ברגליים.
הבעיה היא שזה קורה כל הזמן קיץ חורף לא משנה מה אני יעשה זה תמיד קורה. למרות שאני לובש חולצות בהירות זה אומנם עוזר קצת אבל עדיין זה לא נפסק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיעת יתר!!!!
ד''ר אלכסנדר אלטס29/07/2007שלום ניר.
את בעית בתי השחי ניתן לפתור די בקלות ע"י הזרקות של בוטולינום טוקסין (כשני טיפולים בשנה).
בשאר המקומות אם מדובר בהזעה לא קשה במיוחד ניתן להסתדר עם תכשירים מקומיים- כגון ספיריאל (ג'ל וקרם) וכ"ד.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים למה?רויטל26/07/2007
אי בחורה בת 29 מתעסקת בקוסמטיקה חיצונית איפור . בחצי שנה האחרונה אני נתונה לפצעים פנימיים מוגלתיים באזןר הלחיים מאוד מכיאיבים. יש לציין שמעולם לא היה לי פצעים או אקנה יש לי עור של תינוק נטול פצעים. מהיכן מגעיעם פתאום הפצעים ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים למה?
ד''ר אלכסנדר אלטס29/07/2007רויטל שלום.
סיבות לפצעים הן רבות. אם הזכרת את קוסמטיקה, אז זאת אחת הסיבות השכיחות של פצעי בגיל מבוגר (Acne cosmetica).
בשביל לדייק באבחנה ולקבוע טיפול מומלץ לעבור דרך רופא העור שלך.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירט סליציל לייבוש פצעיםדיאנה26/07/2007
ביתי בת ה-19 חיילת
משתמשת מידי יום בספירט סליציל כדי ליבש פצעים
העור שלה נהיה אדמומי - והיא טוענת שהספירט עוזר.
שאלתי - האם הספירט סליציל עלול להזיק לעור הפנים
שגם כך הוא רגיש מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצפה לתשובה
דיאנה29/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירט סליציל
ד''ר אלכסנדר אלטס29/07/2007דיאנה שלום.
ספירט סליציל לבדו אינו טיפול מספיק באקנה, לכן תמליצי לביתך לפנות לרופא עור צה"לי. ברשות רופא בצה"ל כל התכשירים הנדרשים לטיפול איכותי בבעיה.
בברכה,
ד"ר אלכ סאלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה - שמשאיציק25/07/2007
שמתי לב שכאשר אני חוזר מהים אחרי חשיפה רבה לשמש האקנה נירגעת קצת וניהיה יותר טוב.
האם השמש באמת עוזרת לטיפול באקנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ??
איציק28/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה - שמש
ד''ר אלכסנדר אלטס29/07/2007שלום איציק.
קרינת UV אכן מוזכרת כגורם שעשוי להטיב למהלך האקנה, אך לא תמיד זה עובד.
צריך רק לזכור, שחשיפה לא מבוקרת לשמש עלולה במצטבר לגרום לנזק משמעותי יותר מאשר הטבה במצב הפצעים.
שבוע טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ברואקוטןאיציק25/07/2007
שלום,
לפני שנה סבלתי מאקנה ולקחתי רואקוטן. אמרו לי שאסור להיחשף לשמש, אך הייתי הולך לים בשעות חמות הייתי סם קרם הגנה ולא היתה שום השפעה של השמש על הגוף (לא הייתי נישרף ולא היה לי יובש יותר מידי). עכשיו שוב פעם המחלה חזרה אליי.
השאלה שלי היא האם בגלל שהייתי ניחשף הרבה לשמש בגלל הטיפול היו השפעות לא חיצוניות שאיני יכולתי ליראות אותם?
ועוד שאלה: האם יכול להיות שהמחלה חזרה בגלל החשיפה לשמש בזמן הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה?
איציק28/07/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ברואקוטן
ד''ר אלכסנדר אלטס29/07/2007איציק שלום.
השנות של אקנה לאחר טיפול ברואקוטן מופיעה בכ- 20% של המקרים בלי קשר לחשיפה לשמש בזמן הטיפול.
במידה והפצעים "חוזרים בגדול" ניתן לשקול לחזור לטיפול ברואקוטן שנית.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכב הדיאודורנטKIM25/07/2007
האם מצויין על התכשיר, בין שאר מרכיביו, העובדה שהוא מכיל אלומיניום?
האם יש שם אחר לאלומיניום? בקיצור איך אני אמורה לדעת אם התכשיר מכיל אלומיניום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאודורנט
ד''ר מיכאל שוחט25/07/2007במרכיבים רשום אלומיניום או תרכובות של אלומיניום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפתמר25/07/2007
שלום..
אשמח לקבל ממך טיפ להסרת כהות מתחת לאזור העיניים(אגב, האם זה נכון ששתיה מרובה מסייעת בכך?)
תודה רבה,
נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כהות מתחת לעניים
ד''ר מיכאל שוחט25/07/2007הטיפול יכול לכלול קרם הבהרה, טיפול פילינג או ליזר ,מילוי של האזור ,שימון מקומי ועוד בהתאם לקליניקה עליך לפנות ליעוץ רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוב, לא עניתם...יעל25/07/2007
לשאלה שלי לגבי פיגמנטציה אז אני אשאל משהו אחר... האם קוסמטיקאיות מסוגלות לטפל בפיגמנטציה או שאין בידיהן הכלים כמו לרופא עור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיגמנטציה
ד''ר מיכאל שוחט25/07/2007קוסמטיקאית מקצועית יכולה לטפל בפיגמנטציה לעיתים יש צורך לפנות לרופא עור לקבלת טיפול נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלות בנוגע לנק' חן והסרתן.אור24/07/2007
שלום רב, אני בן 17 וחצי,
בזמן האחרון אני מגלה בגופי הרבה מאוד נקודות חן,
באזורים שלא חשופים כלל וכלל לשמש, כמו באזור הירך הפנימית והחיצונית, באזור שריר הדו ראשי והיד(קבוצה של 5 בולטים), באזור הבטן והחזה,
הנק´ לא מחמיאות לי בכלל, ואני מפחד שעם הזמן הן רק יתרבו (ללא סיבה?), מה אני יכול לעשות על מנת להפסיק את הצוורות הנקודות?
בנוסף יצאו לי נק´ חן חומות-צהובות קטנות באזור הלחיים והסנטר,איך אוכל להפטר מהן? אני צעיר ואני לא יודע כמה יהיה מומלץ פילינג לפנים, בכל אופן, מה אפשר לעשות נגד כל נקודות החן הללו? יש לי אזורים שיש בהם 5-6 נקודות קרובות אחת לשניה, יש לי עור בהיר , אני מבקש עזרה בדחיפות, מה אפשר לעשות?
הייתי אצל רופא עור, הוא בחן את הנקודות, ואמר שהן בסדר , הבעיה שאני רוצה להסיר חלק מהן, על מה תמליצו לי?, אני ממש לא רוצה שישארו סימנים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת נק חן
ד''ר מיכאל שוחט25/07/2007עליך להזהר בחשיפה לשמש ולהשתמש בקרם הגנה כל שיטה להסרת נק חן מותירה צלקת כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיער בפניםלי24/07/2007
שלום..!
אני בת 16..יש לי שערות בפנים שמאוד מפריעות לי (מהפאות- אוזניים עד לכיוון הסנטר)..הן אומנם לא כהות מאוד אך עדיין הכמות שלהם מפריעה לי..
באיזה דרך אפשר לטפל בזה?...האם אפשר בגיל שלי..?
שמעתי על טיפול באינפרא ..עד כמה הוא יעיל?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער
ד''ר מיכאל שוחט25/07/2007לשיער פלומתי הטיפול היעיל ביותר הוא אפילציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת לאחר ניתוחרותם23/07/2007
שלום אני בן 23
עברתי לפני 5 שנים ניתוח RIGHTCOLECTOMY והצלקת שנותרה לי היא במרכז הבטן על הטבור
התפר ניפתח ולקח כמעט חצי שנה להיסגר והצלקת שנותרה מפריעה לי.
מהם הפעולות שעלי לעשות מבחינה בירוקרטית כדי לצמצם או להעלים את הצלקת.
אני חבר קופת חולים כללית. האם יש משהו שאפשר דרך הקופה ?
האם עדיף ניתוח על קרמים שאמורים להעלים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת לאחר ניתוח
ד''ר אלכסנדר אלטס25/07/2007רותם ערב טוב.
גם דרך קופת חולים ניתן לקבל ייעוץ וטיפול. הטיפול בצלקות הינו בתחום של כירורגיה פלסטית.
לכן מבחינה ביורוקרטית עליך לפנות לרופא עור במקום מגוריך ולקבל ממנו הפנייה לכירורג פלסטי.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייה בציפורן כף הרגלחגי23/07/2007
הייתה לי פטרייה בבוהן כף הרגל
היא שינתה צבע וצורה והמראה מאוד לא אסתטי
האם זה מצריך טיפול כירורגי או שיש לזה טיפול במשחה/כדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה בציפורן כף הרגל
ד''ר אלכסנדר אלטס25/07/2007חגי ערב טוב.
אם אכן מדובר בפטרת, ניתן להסתדר ברב המקרים בטיפול בכדורים (טרבינפין, ספורנוקס).
פרט לכך כדאי גם להביא בחשבון שעקירת הצפורן לא תביא להחלמה מפטרת.
יום טוב,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקות אקנהאפרת22/07/2007
שלום רב!
אני בת 35. סובלת מצלקות אקנה ישנות ומפיגמנטציה (יש לי עור בהיר). מה הטיפול המומלץ עבורי?
המון תודה מראש, אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות אקנה
ד''ר אלכסנדר אלטס25/07/2007אפרת ערב טוב.
לא קיים טיפול שמבטיח לך העלמות מוחלטת של הצלקות. היעילים ביותר הם פילינג עמוק (אקסודרם וכ"ד) וע"י לייזר.
מומלץ להתייעץ במספר מקומות ( ולגבש החלטה.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת יתר בפניםאילנית22/07/2007
שלום רב,
רציתי לשאול מה הטיפול היעיל והבטוח ביותר היום לטיפול במניעת הזעת יתר בפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעת יתר בפנים
ד''ר אלכסנדר אלטס25/07/2007אילנית שלום.
שלב ראשון- שלילת מצבים פנימיים הגורמים לפעילות מוגברת של בלוטות הזיעה כגון תפקוד של בלוטת התריס וכ"ד.
אם וכאשר תשללנה בעיות הנ"ל ניתן יהיה לבחור טיפול: החל ממריחת תכשירים מקומיים (ספיריאל וכ"ד) ועד הזרקות בוטוקס וטיפולים כירורגיים.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מפצעי בגרות בבטןדנה21/07/2007
שלום רב
שמי דנה ואני בת 17 ואני סובלת כבר מעל לשנה מפצעי בגרות בבטן דבר שמפריע לי מאוד מכל מיני היבטים..אנא עזור לי למצוא תרופה לבעיה שלי.
תודה מראש דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מפצעי בגרות בבטן
ד''ר אלכסנדר אלטס25/07/2007דנה שלום.
קודם כל הבטן -זה לא מיקום אופייני לפצעי בגרות, לכן כנראה מדובר במצב אחר. היתי ממליץ לך לפנות לרופא עור במקום מרוריך לאיבחון מדויק וטיפול בהתאם.
בהצלחה,
ד"ר אלכס אלטס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)