מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהאור23/06/2013
שן 16 בה יש סתימה גדולה ישנה
קיר אחד שלה נשבר,בזמנו ,עשו לי סתימה לבנה שנפלה, פעמיים
ואז הרופא אמר תשאירי את זה ככה.השן נשארה במצב זה 4 שנים.אין עששת.
מה הכי עדיף מבחינת בריאות השן והפה וגם יחזיק, כתר/אונליי? מתכת/זהב לבן?
נאמר לי שבשיניים טוחנות יותר עדיף כתר מתכת/זהב מאשר חרסינה/זרקוניה?
שאלה נוספת ,הוצע לי "שיפור אסתטי" לגבי שן 2 ו12
ציפוי שן מחומר קומפוזיט,
האם זה משהו שיכול לצור בעיה,יזיק לשיניים/חניכיים ?
(בגיל 17עברתי טיפול יישור שלא צלח)
תודה רבה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר גלית כהן24/06/2013לא ניתן לחוות דעה אמינה ונכונה ללא בדיקה וצילומים.
אבל ככלל, אם השן לא זקוקה לטיפול שורש ויש מספיק תמיכה לאונליי, האונליי עדיף, כי בהכנה לכתר משחיזים יותר חומר שן.
ציפויי קומפוזיט אינם גורמים נזק לשן או לחניכיים אם מבוצעים כראוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עדיף עמיד תומך בשן מבחינת חומרים
אור30/06/2013איזה כתר עדיף בשיניים טוחנות?
שן 16 קיר אחד שבור ויש בה סתימה גדולה ישנה
האופציות שהוצעו:אונליי או כתר ללא טיפול שורש.
והחלפת כתר בשן 26 (שבה נראה חור).
ובשן 45 (בה נראתה דלקת מתחת לכתר,שהוצא נעשה טל"ש ומבנה)
האם כתר בשילוב מתכת אצילה,זהב לבן טוב עדיף?
(נאמר לי שבשניים טוחנות עדיף כתר מתכת על חרסינה,יש בזה משהו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוט דנטלימני23/06/2013
חוט. דנטלי בצחצוח של הערב לעשות לפני או אחרי הצחצוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוט דנטלי - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/06/2013זה לא משנה העיקר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בחוט דנטליאבי22/06/2013
שלום קניתי חוט דנטלי של פלקרס שמגיעים מוכנים עם מחזיק.
עכשיו השימוש הנכון הוא לעטוף את השן בצורת C ואז איזה תנועות לעשות למעלה למטה? או בתנועת מסור? כאשר מסיימים ומוציאים מהשן מוציאים במכה אחת או בתנועות מסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בחוט דנטלי - תגובה
ד``ר גלית כהן22/06/2013תנועת העבודה עם החוט היא מלמעלה למטה וההוצאה למעלה או למשוך הצידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה אחרי טיפול שורשנעמה21/06/2013
רציתי לשאול האם המבנה שלאחר טיפול השורש עושה האנדודונט או הרופא המטפל שעושה את שאר הדברים , ואם הרופא המטפל צריך לעשות מיידית או מחכים קצת אחרי טיפול השורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה אחרי טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן22/06/2013תלוי במקרה. בדרך כלל המבנה מבוצע עי הרופא המטפל, אך יש מקרים שהאנדודונט עושה את המבנה, תלוי במה שסוכם בינהם בכל מקרה.
המבנה צריך להעשות בסמוך לטיפול השורש, אך שוב, כל מקרה לגופו, לעיתים צריך להמתין להחלמה וכד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשנעמה21/06/2013
האם חידוש טיפול שורש בעקבות דלקת לוקח בדר"כ טיפול אחד או יותר , לא כולל הסרת המבנה ואחרי הטיפול שורש , אלא רק החידוש טיפול השורש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן24/06/2013בדרך כלל יותר מטיפול אחד בהתאם לרמת הדלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסם דנטלימוטי21/06/2013
במקרה של דלקת חניכיים קיסם דנטלי עושים לפני או אחרי הצחצוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיסם דנטלי - תגובה
ד``ר גלית כהן21/06/2013תמיד אחרי הצחצוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה וכתר אחרי טיפול שורשדן20/06/2013
שלום רב.אני בן 41.עברתי טיפול שורש בשן 26 ואני נמנע כבר חודשיים ממבנה וכתר בשן הזאת.אם "אזהר"ולא אלעס מזונות"קשים"על השן הזאת האם באופן תאורטי אוכל להמשיך עם השן הזאת שלמה לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבנה וכתר אחרי טיפול שורש - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/06/2013שלום אלון,
התשובה היא: לא.
השן לא רק שבירה אלא גם חשופה לזיהום חיידקי, שכן היא עם שחזור זמני בלבד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתנעמה19/06/2013
אמור להיות לי כל מיני טיפולים בשיניים וקבעו לו תורים אבל קבעתי שיננית כבר לפני זמן והתאריך הוא לפני שאר הטיפולים האם יש טעם בזה או להזמין תור חדש אחרי שאר הטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/06/2013שלום שירה,
לא צריכה להיות בעיה עם טיפול שיננית לפני טיפולים, אך ממליץ לוודא זאת עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה-שיניים קדמיותקרן19/06/2013
שלום,
שמי קרן בת 35 ביצעתי בעבר ט.ש והלבנות בשיניים קדמיות:21,11 וכנראה שהשיניים נחלשו לי.שן מס' 11 התפוררה לי ועשו לי מבנה וכתר זמני שן שליד מס' 21עומדת גם להתפורר הומלץ לי לעקור אותה (שן 21)מאחר ועברה אפיסקטומי לפני 6 שנים ואין שום טיפול להציל את השן .
רופא אחר המליץ לי לעקור את שניהם ולבצע גשר של 6 קדמיות .
כל רופא נותן חוות דעת אחרת והכל הולך ומסתבך ושיקום זה דבר לא זול כל כתר בערך נע בין 2,000 ל- 3,600 ש"ח
כרגע אני בבעיה רצינית ואין לי בכלל אפשרות לבצע שיקום מאחר וזה יקר מה אפשרי לעשות בינתיים לתווך של שנה שנתיים בערך עד שאסתדר חשוב לי לציין שאני לא מעוניינת בשתל האם אפשר פליפר?
מהם האפשריות אשמח לקבל יעוץ בדחיפות
תודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף עזרה-שיניים קדמיות - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/06/2013שלום קרן,
לצערי איני יכול לענות ללא בדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבוד צבעיסמין18/06/2013
שלום,
אני בת 24,
לאחרונה התחלתי להבחין בשינויי צבע בשיניים הקדמיות, כאילו בחלקים מסוימים השן יותר שקופה.
האם זה יכול לנבוע ממחסור בסידן, או שאין קשר?
בנוסף, אני משתמשת פעם בכמה שבועות בהלבנה ביתית בעזרת סד של opalescence, יכול להיות שחומר ההלבנה הוא שגרם לאיבוד הצבע? האם מומלץ להפסיק את השימוש?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד צבע - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/06/2013שלום יסמין,
אין קשר לסידן. שימוש יתר בחומר להלבנת שיניים כן יכול להדגיש גוונים מסויימים בחומר השן על פני אחרים. איני ממליץ להשתמש באופן קבוע בחומר הלבנה. אפשר לבצע תחזוקה של ההלבנה אחת לשנה-שנתיים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליפר בשינים קדמיות-דחוףקרן18/06/2013
שלום,
יש לי בשן 11 כתר זמני ואת שן 21 אני אמורה לעקור עפ"י חוות דעת של כירורג
(יש לציין שאני לא מעוניינת בשתל )
ועל מנת שיהיה אסטתי אני צריכה גשר של 4 כתרים 12-22 וזה אומר להרוס 2 שיניים בריאות שיניים מס':12,22 לעשות טיפולי שורש מבנים וכל הכרוך בכך.
הומלץ לי לעקור גם את שן 11 ולעשות גשר של 6 שיניים או 4 מאחר והשיקום נורא יקר אין לי כרגע כסף לשיקום ועם הזמני אני לא יכולה להשאר זמן רב מאחר וזה בקדמיות תמיד פוחדת שיפול ממש לא נעים חשבתי אולי לטפל רק ב-2 הקדמיות לבינתיים רציתי לדעת :
1. האם כדאי לעקור את שן 11 זאת עם הכתר זמני ולעשות בינתיים פליפר ?
2. מה הטיפול הזמני שיכול להחזיק למשך שנה בערך שאתם ממליצים לי לעשות עקב מצבי הכספי?
לטיפולכם המהיר אודה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פליפר בשינים קדמיות-דחוף - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/06/2013שלום קרן,
פליפר כשחזור זמני הוא אפשרי אך יש לקחת בחשבון את חוסר יציבותו ואת הנזק שהוא עלול לגרום לשיניים המאחזות שלו אם מדובר בתקופה ארוכה מדי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנהנעמה18/06/2013
יש לי כמה סתימות לבנות (3) בחלק האחורי האם בדר"כ עושים בכמה פעמים כי שמעתי גם שסתימה לבנה אורך בדר"כ יותר מסתימה רגילה או שנהוג לחלק כל פעם סתימה אחת לפגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה - תגובה
ד``ר גלית כהן24/06/2013סתימה לבנה עושים בפגישה אחת ולא מחלקים למספר פגישות, אלא אם כן ישנה קרבה גדולה למוך השן ומבצעים כיפוי מוך וממתינים לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לאחר התקנת מבנהאסטי18/06/2013
שלום
לאחר טיפולי שורש בשן 36 ושן ליד רופא השיניים התקין לי באחת השיניים מבנה יצוק ובשני מבנה משבבי זכוכית , ויש לי רגישות לקור ולפעמים גם בלעיסה ( כעת יש לי כתר זמני כבר שבועיים) מה יכולה להיות הסיבה האם זה יכול להיות סוג המבנה או...?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשן לאחר מבנה
אסטי20/06/2013שלום
אודה לכם אם תואילו לענות לי על שאלתי מה- 18.6.13 לגבי רגישות לאחר מבנה שני שיניים סמוכות זו לזו שני סוגי מיבנים האם זו יכולה להיות סיבה לרגישות בשיניים ראה שאלה מפורטת לעיל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגישות לאחר התקנת מבנה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי20/06/2013שלום,
רגישות לקור משו שעברה טיפול שורש היא אינה סבירה שכן החלק התחושתי של השן מוסר במהלך הטיפול. יש לברר אם המקור לרגישות נובע משיניים סמוכות או שמא אחת התעלות בשן 36 לא טופלה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חור קטן בקדמת השןטום17/06/2013
שלום, בדר"כ לא היו לי בעיות בשיניים ולא מזמן הלכתי לשיננית בגלל דלקת חניכיים אז היא אמרה לי לצחצח בשיטה מסויימת, מה שעבד והיא אמרה שהכל בסדר.
אבל לפני יומיים היה לי קצת כאב בשן טוחנת בזמן צחצוח וירד קצת דם אז הלכתי לבדוק במראה וראיתי מה שנראה כמו לקודה שחורה באמצע הקדימה שן השן הטוחנת, לא המקום הרגיל מלמעלה לחורים. איך זה קרה בפתאומי כל כך ומה לעשות? קשה לצחצח שיניים שם בגלל הכאב, אבל ביום יום זה לא מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור קטן בקדמת השן - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/06/2013צריך להבדק יכול להיות עששת קטנה או כתם או אבנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםאבי17/06/2013
שלום אני בן 26 בריא אני ניגשתי לרופא השיניים עקב דימום ונאמר לי שיש לי דלקת חניכיים. עשיתי טיפול שיננית אתמול אחרי שלא עשיתי 7 שנים והכל היה מלא אבן ואמרה שהדלקת זה רק בגלל זה .
עקב הדם הרב שהיה בטיפול היא הזמינה אותי לעוד טיפול בעוד חודש וחצי.
קיבלתי הוראות לצחצח בוקר ערב ולעשות קיסמים דנטלים בערב.
עכשיו עשיתי לראשונה קיסמים וירד לי דם האם זה הגיוני למצבי? או שעשיתי משהו לא בסדר? ומתי הדולקת עוברת לאחר הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן18/06/2013הגיוני מאוד ,צריך להתמיד עם הקיסמים עד שהדלקת תעבור.אם לא עובר תוך שבועיים מומלץ בדיקת רופא חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)