מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיביוטיקהדנה17/05/2013
תודה על תשובתך
בכל זאת אני שואלת האם רוקסו 150 מספיק טוב לפעולות כירוגיות כאלה
וכן האם אפשר צפורל או ציפרודקס או שזה בכלל משהו אחר
ושוב תודה וסליחה אבל אני מוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר עדי אריאלי21/05/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רווח בשינייםרינת17/05/2013
שלום רב,
יש לי רווח קטן בשיניים הקידמיות שנמצאות למעלה.
אני רוצה לטפל בזה, ומתלבטת מה כדאי לעשות בכדי להגיע לתוצאה הטובה ביותר.
האם ציפוי קומפוזיט מספיק טוב? הבנתי גם פחות יקר מה"לומינרס"...
מה עדיף? .
תודה מראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שאלה17/05/2013קודם מבררים את סיבת הרווח.אם זה תמיד היה ואם אפשר עדיף ישור שיניים.
אם הרווח נוצר במשך הזמן צריך לבדוק אם אין מחלת חניכיים .
קומפוזיט נשחק ומאבד צבע עם הזמן. חזיתיות חרסינה מחזיקות יותר אבל עלולות להשבר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה במקום פנצליןדנה17/05/2013
אני אמורה לעבור השתלות ועקירות אצטרך בודאי לקחת אנטיביוטיקה אבל אני אלרגית לפנצלין איזה אנטיובטיקה טובה ממולצת ,רוקסו רופא המשפחה רשם לי בדלקת אבל לא עזר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה במקום פנצלין - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/05/2013גם דלסין הוא תחליף ,אבל אם לא עזר סימן שיש אולי לבצע טיפול מקומי בחניכיים המודלקות וגם עקירות ולא עם אנטיביוטיקה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה
דנה17/05/2013תודה
האם צפורל או צפרודיקס גם טוב ושוב האם רוקסו 150 מספיק חזק להשתלות וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שאלה17/05/2013למי שיש אלרגיה לפניצילין יש סיכוי של 15 אחוז גם לאלרגיה לצפורל.
ציפרודקס משתמשים יותר לדרכי השתן.
רוקסו מתאים דוקא.
או דלסין סי 150 מג ארבע ביום .אבל עלול לגרום לכאבי בטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיביוטיקה
דנה17/05/2013תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים עקומות ונסיגת חניכייםאסנת17/05/2013
שלום
אני בת 35 ויש לי שן אחת שיצאה משורת השיניים התחתונות הקדמיות ונכנסה פנימה.
השיניים למטה צפופות יותר מהאחרות בפה.
הבעיה היא שיש לי גם נסיגת חניכיים בשיניים התחתונות.
והעניין האסטטי של השן העקומה חשוב לי פחות מבעיית נסיגת החניכיים.
אני תוהה מה יחמיר לי יותר את נסיגת החניכיים: יישור שיניים או להשאיר את השן מחוץ לשורה.
השאלה שלי אליכם היא: לרופא שיניים באיזה התמחות להפנות את השאלה הזאת ?
לפריודונט ? לאורטודנט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים עקומות ונסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/05/2013קודם צריך ללכת למומחה לחניכיים ולשלול מחלת חניכיים פעילה עם איבוד עצם.אם קיימת מחלה פעילה צריך לטפל בה..במקרה כזה הזזת שיניים עלול להוביל לאובדן השיניים באזור המודלק.
אם אין מחלה פעילה ניגשים לאורטודנט ליעוץ וטיפול.לעיתים ניתן לפתור נסיגת חניכיים שאינה מחלת חניכיים , עי ישור שיניים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מי בשלב הזה שאין מחלה פעילה?
אסנת18/05/2013כבר נבדק שאין מחלת חניכיים פעילה שבוע שעבר אבל רק לפני כמה ימים חשבתי על יישור.
השאלה בשלב הזה מי יותר מומחה להגיד לי אם היישור יבוא לטובת או לרעת החניכיים ? הפריודונט או האורטודנט או רופא שיניים עם מומחיות שיניים אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דר אלפרן יחיא18/05/2013פריודונט בדרך כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית בזמן מחלהדוד16/05/2013
האם ניתן לעבור עקירה כירורגית בשן בינה כלואה בזמן התקררות- צינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית בזמן מחלה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/05/2013לא רצוי ההחלמה תהיה קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתליםשרון16/05/2013
האם רק כירורג מורשה לעשות שתלים?
ואם כן, איך אוכל לדעת שהרופא הוא אכן כירורג מוסמך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתלים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/05/2013לא רק כורורג גם רופא חניכיים או כל רופא שהוסמך לכך.
פשוט מבקשים מרופא לראות את תעודת ההסמכה שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםעדן16/05/2013
היה לי גשר במשך כמעט שנה והורדתי אותו לפני הזמן בגלל שפחדתי לעקור 2 שיניים , האם הקיבוע של השיניים ישאר ככה לתמיד או שהוא עלול לחזור למצב הקודם ?
תודנ עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/05/2013מומלץ לפנות לפורום אורטודונטיה ישור שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה ?לוי16/05/2013
שלום
אשמח לקבל דעה שלכם לגבי הצילום שעשיתי.
תמונה א' - אצטרך לעשות סתימה מחדש. הסתימה שבוצעה לפני כמה שנים.
זאת אומרת שהסתימה הזאת בוצעה לא טובה?
תמונה ב' ו-ג'- נאמר לי ששיניים האלו תצטרכנה להיעקר ולעשות שתלים.
אי אפשר לעשות טיפול שורש מחדש ? (תמונה ב- שטופל טיפול שורש לפני 10 שנים ותמונה ג' לפני כמה שנים) עד היום עדיין לא כאב בכלל בשיניים האלו.
כמובן אני עדיין לא מעכל שעלי להיעקר את השיניים (תמונה ב ו-ג). שוב אשמח לשמוע מדעה שלכם לגבי השאלות שלי הנ"ל
תוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה ? - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן17/05/2013תמונה א באמת להחליף סתימה
תמונה ב ,באמת מצב קשה אבל ראיתי בכנסים שונים שמומחים לטיפולי שורש עם מיקרוסקופ מסוגלים להציל שיניים כאלו.צריך לחפש מומחה לטיפולי שורש ולקבל חוות דעת.
תמונה ג ,לדעתי ניתן להציל עם הארכת כותרת אם אין בעיה נוספת בשורש מה שלא רואים בצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהRE: עקירה?
לוי17/05/2013תודה רבה על המענה. אני מאוד מעריך את הדעה שלכם.
לגבי התמונה ג, אני מצרף עוד צילום בתמונה ג (צד ימין) כדי שתראה מה המצב בשורש.
תמונה ד,- בקרוב מאוד אעשה מבנה וכתר. האם נראה תקין בשורש ? טופלתי טיפול שורש בשן הזו לפני כמעט 20 שנים. כבר ביררתי כמה רופאים אז לגבי הכתם הכהה מתחת השורש. אחד אמר לי שזה כנראה דלקת ו3 הרופאים אמרו שזה לא דלקת אלא טבעי. הרופא הנוכחי לא ציין על כך והמליץ לי לעשות מבנה וכתר כדי להימנע משן שעלולה להישבר בעתיד.
(לדאבוני, אין מזל ש16,26,36,46 הכי מסובך מאשר שאר השיניים התקינות (בלי עין הרע!) :-)
השאלה האחורנה - הסתימה שחייבת לבצע מחדש. איך זה קרה? עששת או ביצוע לא טוב בסתימה?
להת'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא עניתם לשאלה שלי?
לוי21/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה אף אחד לא ענה לי למרות עניתם
לוי23/05/2013למה אף אחד לא ענה לי למרות עניתם לשאלות האחרות?
בבקשה
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה שכיח בסתימות לבנות
אחת25/05/2013החומר שמהן עשויות הסתימות הלבנות הוא פחות עמיד מאמלגם וגם מושך חיידקים (בניגוד לאמלגם שהוא אנטי בקטריאלי). לחיידקים יש נטייה להידבק לסתימה הלבנה ולחדור תחתיה.
ממליצה להחליף לסתימה "שחורה", כדי למנוע טיפול שורש עתידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לא עניתם לשאלה שלי? - תגובה
ד``ר גלית כהן24/05/2013מתפתחת עששת מתחת לסתימות עם הזמן. הסיבות לכך רבות, כמו צחצוח לא מספק, עבודה לא נכונה עם חוט דנטלי, הצטברות פלאק, וכל מקור נוסף לחיידקים.
לא יכולה לחוות דעה על השיניים האחרות מעבר למה שענה דר אלפרון. מענה מדוייק יותר מצריך בדיקה קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יישור שינייםשילי16/05/2013
האם הקיבוע ששמים הוא לכל החיים?
והאם יש הבדל בגשר ששמים מקדימה או מאחורי השיניים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יישור שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן16/05/2013נא לפנות לפורום אורטודונטיה- ישור שיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגיתעדי12/05/2013
אני אמורה לעבור בשבוע הבא עקירה כירורגית בשן בינה 38 ובה חור עמוק מאד וגדול. איני חשה כל כאב בשן אל עף שהשן כולה אכולה ונראו רק דפנותיה. בימים האחרונים חשה מעים כאב בלסת באיזור השן וכן בלוטת הלימפה בצוואר קצת נפוחה וכואבת לדעתי. אין כל כאב שן או נפיחות או אודם. האם יכול להיות מצב של זיהום עפ"י המתואר? האם מדאיג או שסובל דיחוי עד לשבוע הבא לעקירה?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה כירורגית - תגובה
ד``ר גלית כהן13/05/2013יכול להיות שמתפתחת דלקת. מצריך בדיקה. אם כן אולי תצטרכי אנטיביוטיקה עוד לפני העקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה טיפול מומלץאור12/05/2013
שן 17 שיש בה סתימה ישנה,קיר אחד שלה שבור
כתר?סתימה לבנה או אונליי?
מה ההבדל בין סתימה לבנה לאונליי?
תודה רבה
אשמח להמלצה לרופא/ת שיניים במרכז ר"ג-ת"א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה טיפול מומלץ - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/05/2013כל מה שציינת אפשרי.הרופא המטפל צריך לשקול בהתאם למצב הקליני של השן. האונליי עשו מחומר חזק יותר במעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BLACK LINE כתמים שחורים בשינייםקרן11/05/2013
יש לי BLACL LINE, כתמים שחורים בשיניים, אותם אני מסירה אצל שיננית. רציתי לדעת אם זה מדבק בנשיקות, במגע עם רוק, שימוש באותו סכו"ם למשל.
האם יש משחת שיניים מומלצת לטיפול בתופעה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BLACK LINE כתמים שחורים בשיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן12/05/2013לא מדבק ואין מזה נזק.בדרך כלל רק אצל שיננית ניתן להסירם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים שחורים בשיניים
קרן14/05/2013ראשית, תודה על התשובה.
זה פשוט מטריד אותי. איך זה לא מדבק? הרי זה חיידק שנמצא ברוק. אם אאכיל בטעות את הבת שלי מאותה כפית בה אכלתי והרוק שלי יגיע אליה, לא אדביק אותה? מגע של רוק ברוק לא מדביק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתמים שחורים בשיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן14/05/2013לא מדבק ולא מזיק רק יוצר צבע.ולא מופיע אצל כל אחד שכיח בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
קרן16/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלאק ליין לתינוק
מורן08/03/2015שלום רב, לבני בן ה 1.3 גילו בלאק ליין ונאמר לי שזה אני הדבקתי אותו בזה ושכעת עליו לחיות עם זה וטיפולי שיננית כל הזמן... אשמח לדעת כיצד ניתן לטפל בגיל כזה והאם זה יכול להעלם לחלוטין?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר בשןפזית09/05/2013
כמה זמן יכול להשאר כתר זמני על השן ?
האם אפשר לעשות כתר זמני עוד פעם לאחר שהכתר הזמני הקודם נפל מהשן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר בשן - תגובה
ד``ר גלית כהן10/05/2013כתר זמני כשמו כן הוא, אצוי להחליפו בהקדם האפשרי. ולא משום שלא ניתן לעשות שוב כתר זמני, אלא משום שאין אטימה טובה בין הכתר הזמני לשן, ישנה כניסת חיידקים ובסופו של תהליך תהיה עששת והשן תרקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגום וקשיי דיבור לאחר הרכבת כתרחן09/05/2013
שלום
אני בן 30 לאחרונה שמו לי כתר בפה ומאז החלו לי קשיי דיבור וגמגום , משהו שלא היה לי לפני .
הייתי אצל רופא השיניים כמה פעמים , שינינו את מבנה הכתר ועדיין הבעיה לא עברה .
הייתי מעונין ללכת לאיש מקצוע שמבין במבנה שיניים וגמגום לחוות דעת אך אני לא יודע מי מטפל בדברים כאלה .
אשמח לסיוע
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום וקשיי דיבור לאחר הרכבת כתר - תגובה
ד``ר גלית כהן10/05/2013פנה למומחה לשיקום הפה.
אך ככלל שינויים בהגייה קורים לאחר שינוי של כתרים בכל הפה או תותבות ולא בעקבות כתר בודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה כירורגית ושתלמור09/05/2013
שלום ,
יש לי שן שמצריכה עקירה כירוגית משום ששכבר לא ניתן להצילה.
מדובר בשן פנימית , שנמצת לפני שן בינה .
כמו כן יש לי צפיפות מאוד גדולה בלסת , שאלתי היא אם אני חייבת לעשות
שתל או שאפשרי להשאיר מקום ריק ואז הרווח יצטמצם מעצמו כתוצאה מהצפיפות??
אנא זה דחוף לי , אודה להתייחסותכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 30
מור09/05/2013שכחתי לציין את הגיל שלי- אני בת 30 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקירה כירורגית ושתל - תגובה
ד``ר גלית כהן10/05/2013מרווחים לא מצטמצמים מעצמם לכוון אחורי. רק לכוון קדמי.
תפני לאורטודנט, יכול להיות שאת מתאימה ליישור שיניים ואולי זו פעולה שיכולה להתבצע אורטודונטית, אם כי שוב הזזה אחורית של שיניים לכוון אחרוי מאד קשה לביצוע.
אנשים מסתדרים ללא שן שביעית (השן שלפני הבינה), אבל את מאד צעירה וצריכה לזכור שהחסר יגרור עם השנים אבדן של השביעית העליונה בשל בקיעת יתר (אלא אם כן היא חלק מגשר)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)