מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת של שן שעברה טיפול שורשאורית12/07/2013
שלום,
אני בשבוע 20 להריון, התנפח לי איזור בחניכיים לצורת גולה מעל שן שעברה טיפול שורש לפני שנה, האם הדבר מסוכן לעובר?
אין כאבים חזקים רק הרגשת דופק מידי פעם.
אני מעדיפה לדחות טיפול לאחר ההריון אך האם עליי ללכת לטפל בדחיפות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת של שן שעברה טיפול שורש - תגובה
ד``ר גלית כהן13/07/2013פני לרופא לבדיקה. מוקד דלקתי פעיל אינו טוב לעובר.
יכול להיות שיהיה צורך באנטיביוטיקה ואולי ניקוז, ואת הטיפול המשמעותי אולי יהיה ניתן לדחות לאחר הלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהליהי12/07/2013
כבר הרבה זמן יש לי צבע לבן בצד האחורי של הלשון שלי. אמרו לי שזה מיובש בהפה אבל אני שותה המון במהלך היום כי אני מפחדת מריח רע מהפה. אמרו לי לנקות את זה עם מנקה לשון אבל אני לא מצליחה להגיע למקום זה של הלשון מכיוון שזה גורם לי לרפלקס הקאה. האם הלבן הזה גורם לריח רע מהפה? ואיך אני נפטרת ממנו? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח רע מהפה - תגובה
ד``ר גלית כהן13/07/2013ה"לבן" הזה יכול לגרום לריח פה. נסי מי פה של אלמקס בשם הליטוזיס. פני לשיננית להדרכה על שמוש במנקה לשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימהנעמה11/07/2013
שלום רציתי לשאול כמה זמן בערך אורך טיפול בסתימה לבנה ווהאם סתימה 3 משטחים זה אומר עששת גדולה ומה ההבדל בתהליך הטיפול של כמות המשטחים האם זה אומר טיפול גדול יותר ו/או גם עששת גדולה יותר ולכן הכל יהיה ארוך יותר. וגם אם יש מיקום של כמה שיניים גם למעלה וגם למטה בשיניים האם נהוג לעשות באותו מפגש או לחלק ל-2 מפגשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה - תגובה
ד``ר גלית כהן13/07/2013מספר משטחים משמעו חלקי השן הנגועים בעששת, לא אומר כלום על עומק העששת. יכול להיות משטח אחד עמוק, ויכול להיות 3 משטחים רדודים מאד.
אפשר לעשות את כל הטיפול בפגישה אחת ואפשר בכמה פגישות. ממש לא משנה לטיפול, תלוי בנוחות שלך. תחליטי עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרור שאלות.. שתלים. שן 46מאיר11/07/2013
שלום.
שאלה: שן 46 בסתימת שורש נשבר קיר אמרו צריך שתל .
מה יקרה אם לא אעשה שתל ואשאיר את השן ככה עם הסתימת שורש? הבנתי שיש הרבה שמשאירים ככה או דוחים?
שאלה שנייה- אבקת עצם מתי בודקים אם צריך לפני עקירה או אחרי עקירה. למה אחרי עקירה משאירים אותך 3 חודשים בלי כלום עד לשתל.?
מתי עושים צילום סיטי ומה מטרתו?
מה זה רגרדינציה הדרכה של השן מה זה בדיוק?
האם באמת עדיף שרק מומחה יעשה את העקירה והשתל?
איך אני באמת יכול לדעת שהרופא שם לי שתל עם תקן של - fda
סיימתי לא מזמן 3 כתרים אני רוצה קצת הפסקה. איך שומרים עליהם? אני מצחצח פעמיים ביום.
תודה וסליחה מראש על כל השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרור שאלות.. שתלים. שן 46 - תגובה
ד``ר גלית כהן13/07/2013כשצריך טיפול - צריך. אם אתה דוחה אותו זו אכן החלטה שלך, שאינה מבוססת על שיקול בריאותי.
תוספת עצם. לעיתים צריך ןלעיתים לא תלוי במצב העצם שנותרה לאחר העקירה. לעיתים ברור מראש שיהיה צורך בעצם ולעיתים רק לאחר העקירה ולפני ההשתלה. בניית העצם נקראית רגנרציה מודרכת.
אחרי העקירה מחכים למילוי מכתשית העקירה (האזור שנותר ריק לאחר עקירת השן) עי עצם שלך. התהליך לוקח זמן. כמו ריפוי שבר ביד למשל
מומחה או לא? החלטה שלך. רופא עיניים צריך מומחה או רופא משפחה? בחירה שלך.
שומרים על כתרים כמו ששומרים על שיניים: צחצוח, חוט דנטלי, תזונה נכונה ושיננית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקרון הפעולה של הרדמה מקומיתדני11/07/2013
שלום
האם תוכלו להסביר לאדם שאינו רופא שיניים /רופא/ מרדים כיצד פועלת הרדמה מקומית שמזריק רופא השיניים
(האם יש קישור אינטרנטי שאתם יכולים לצרף לאתר שמציג זאת טוב)
כעקרון השפעתו מתפוגגת כמובן , אולם האם ישנם תכשירים (אנטידוקס) להסרת שאריות חומר וכדומה שנותר בעצב עצמו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולם האם ישנם תכשירים אנטידוקס
דני13/07/2013שלום
האם תוכלו להסביר לאדם שאינו רופא שיניים /רופא/ מרדים כיצד פועלת הרדמה מקומית שמזריק רופא השיניים
(האם יש קישור אינטרנטי שאתם יכולים לצרף לאתר שמציג זאת טוב)
כעקרון השפעתו מתפוגגת כמובן , אולם האם ישנם תכשירים (אנטידוקס) להסרת שאריות חומר וכדומה שנותר בעצב עצמו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקרון הפעולה של הרדמה מקומית - תגובה
ד``ר גלית כהן15/07/2013חומר ההרדמה מפריע להולכה על העצב המטופל.
אין אנטידוט לחומר הרדמה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםאבי09/07/2013
שלום רב. אני בן 26 לפני כחודש בערך ניגשתי לרופא שיניים + שיננית עקב דימומים ספונטניים מהפה.
עשיתי צילומים הכל תקין .נאמר לי שיש לי דלקת חניכיים עשיתי טיפול אבן אצל השיננית . נאמר לי לצחצח שיניים פעמים ביום ולעשות קיסמים בלילה.
כיום לאחר חודש הדימומים הספונטניים פסקו. הרופא אמר שהחניכיים נראות טוב והוא לא רואה משהו מיוחד אבל יש לי בעיה שאני עושה קיסמים כל הזמן כבר חודש יורד לי דם מבין השיניים בעיקר טוחנות אחוריות. מה הסיבה? האם להמשיך עם הקיסמים? שבוע הבא יש לי טיפול נוסף אצל השיננית אשמח לעצות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/07/2013צריך להתמיד עם הקסמים,לפעמים לוקח יותר זמן של ריפוי בטוחנות.כמוכן יש לודא שהצחצוח לא אגרסיבי מיד.במידה ואין שיפור יש לגשת לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכיים + נשיקותאבי08/07/2013
שלום וברכה, הנני בן 25 לאחרונה גיליתי שיש לי דלקת חניכיים, אין לי היסטוריה של סכרת, איידס, מחלות נשיקה וכן הלאה, אני בריא כמו שור, עושה המון ספורט, שומר על תזונה נכונה, לא מעשן, אני בנאדם מאוד פעיל.
יש לי בת זוג שעמה אני נפגש המון ומתנשקים הרבה, רציתי לדעת דלקת חניכיים יכולה לדבק אם אני מתנשק צרפתית עם בת זוגתי, יכול לקרות מצב שבסוף גם לה יהיה דלקת חניכיים ממני?
אני אעריך מאוד אם תענו דחוף על השאלה, הרבה תודות ושבוע נפלא :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים + נשיקות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/07/2013שאלה טובה מחקרים בתחום הראו שחיידקי החניכיים אינם מדבקים כמו במחלות מדבקות שציינת, אבל הם כן מועברים בנשיקה.מי שיש לו רגישות גנטית למחלת חניכיים כן יחלה בזה ללא קשר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנהקי08/07/2013
שלום רב ד"ר. מזה כעשור אני נוהגת לעשות הלבנת שיניים בסד. יש חשש שצבע השיניים או יכול להיות מצב כזה שהשיניים יאפירו? כלומר הגוון שלהם יהיה טיפה אפרפר כתוצאה מההלבנות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/07/2013השיניים מקבלות צבע כהה יותר עם הגיל ולא כתוצאה מהלבנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה בשינייםירדן07/07/2013
שלום,סיימתי טיפול מקיף של כל הפה וכיום מלווה אותי למשך רוב שעות היום מן תחושה של חומציות/צריבה קשה במספר אזורים בפה,מהו המקור להרגשה והאם יש לכך טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת צריבה בשיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן07/07/2013זו אינה תופעה שגורה בעקבות טיפול שיניים. מצרך בדיקה.
בד"כ קשור ללשון, פטרת, חסר ויטמין B וכד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובדת ניקיון במרפאת שינייםורד06/07/2013
האם עובדת ניקיון המועסקת במרפאת שיניים עלולה להידבק במחלות? למרות שמשתמשת בכפפות גומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובדת ניקיון במרפאת שיניים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן07/07/2013צריך לשמור על כללי הגיינה כולל כפפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודת ניקיון
ורד07/07/2013מה בדיוק לשמור על כללי היגיינה ? אשמח אם תפרט .תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודת ניקיון - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן07/07/2013לא לגעת בקופסא שזורקים פדים עם דם לשתוף ידיים לעבוד עם כפפות ומסכה אם צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימהנעמה06/07/2013
כמה בערך זמן משוער לסתימה לבנה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן07/07/2013תלוי בגודל העששת ומיומנות הרופא 15עד 45 דקות ויותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה תגובה ושאלה.
שירה07/07/2013קודם כל תודה . והאם סתימה 3 משטחים זה אומר עשדת גדולה. וגם אם יש מיקום של כמה שיניים גם למעלה וגם למטה בשיניים האם נהוג לעשות באותו מפגש או לחלק ל-2 מפגשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה תגובה ושאלה. - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/07/2013כן שלשה משטחים אומר שהנזק לשן היה גדול.אין"נהוג" ,כמות הסתימות בישיבה אחת בהתאם לכושר העמידות שלך לטיפול בישיבה אחת והזמן שקבעו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה לסתימה
שירה10/07/2013ובמצב של שלושה משטחים כמו שלי כמה זמן בערך לוקח בממוצע משך הטיפול לסתימה כזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חידוש טיפול שורשנעמה06/07/2013
האם שצריכים לעשות טיפול שורש הוצאת המבנה והסתימה + חידוש טיפול השורש האם עושים גם זריקת הרגעה , כי חלק מהרופאים ראיתי שעושים וחלק לא , לפי מה ההחלטה . וחידוש טיפול השורש במצב של שן עם הרבה תעלות לוקח יותר זמן הטיפול והאם נגמר בטיפול אחד או יותר במקרה של דלקת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול שורש - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן07/07/2013לא תמיד חובה להרדים בחידוש טיפול שורש כי אין "עצבים"
אורך הטיפול תלוי בדרגת הקושי
מספר ישיבות תלוי באם קיימת דלקת כרונית מתחת לשן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימה לבנהנעמה06/07/2013
האם אם יש כמה שיניים שמצריכות סתימה לבנה עושים באותו טיפול? וכמה זמן לוקח בערך טיפול לסתימה אחת לבנה או שאם יש יותר ? כלומר כמה לוקח לסתימה לבנה אחת וכמה לוקח ל- 2-3 סתימות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה לבנה - תגובה
ד``ר עדי אריאלי06/07/2013שלום שירה,
ניתן לבצע מספר סתימות בפגישה אחת. משך הטיפול תלוי במורכבות הטיפול.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים יבשותאסף05/07/2013
ד"ר שלום,
אני בן 27 ומזה כשבועיים אני מרגיש תחושה מוזרה בשיניים של מעין יובש וחספוס, ההרגשה היא של שיניים ממש יבשות , לא מצאתי שום מידע על התופעה הזו.
ממה זה יכול לנבוע (מזונות מסוימים, שימוש במשחת שיניים מסוימת ) ?
יש לציין שמעולם לא סבלתי מבעיות שיניים ואני מקפיד על הגיינת פה גבוהה (צחצוח וחוט דנטלי ע"ב יומי )
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים יבשות - תגובה
ד``ר עדי אריאלי06/07/2013שלום אסף,
אתה ככל הנראה מתכוון לתחושת פה יבש. הסיבה השכיחה ביותר לפה יבש היא נטילת תרופות מסויימות. סיבות נוספות קשורות בטיפולי הקרנה וכימותרפיה. לעיתים שתייה לא מספקת יכולה לגרום לתחושת יובש בפה וזו תופעה נפוצה בעיקר בקיץ הישראלי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכייםeyal04/07/2013
שלום
לאחרונה היה לי נפיחות בחינכיים וטעם מר בפה
הרגשתי גם נפיחות בצוואר... הייתי אצל שיננית השבוע שעשתה לי ניקוי כללי
רציתי לדעת ממה יכולה לנבוע הניפחות יכול להיות בגלל שן בינה שיש מסביבה חך נפוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים - תגובה
ד``ר עדי אריאלי06/07/2013שלום אייל,
יתכן שמדובר בזיהום ממקור חניכיים המערב גם את קשריות הלימפה.
ממליץ לגשת לבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)