מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתימה עמוקהרינה10/06/2013
שלום! יש לי שן קידמית עם סתימה עמוקה אך הרופא הצליח למנוע ממני להגיע בה לטיפול שורש ויש לי שם סתימה לבנה רגילה. זה כמעט הגיע לשורש.החשש שלי הוא -אם תיפול מתי שהוא הסתימה, ונצטרך לעשות שחזור לסתימה- יהיה צורך לעשות סתימת שורש???
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימה עמוקה - תגובה
ד``ר גלית כהן11/06/2013יכול להיות שכן, אבל הרוות כמה שנים בינתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בכתר.נעמה10/06/2013
יש לי דלקת בכתר . והומלץ לי על שחזור שורש + כתר חדש. רציתי לשאול האם כל התהליך יותר ארוך מרגיל בגלל שיש דלקת. ומה ההבדל בטיפול שורש במספר התעלות מה זה אומר מבחינת הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בכתר. - תגובה
ד``ר גלית כהן11/06/2013מספר התעלות תלוי במבנה השן. לכל שן יש תעלה אחת או 2 או3 או4
כשיש דלקת מעל שן, לעיתים יש צורך בטיפול שורש שיערוך יותר מפגישה אחת. ואחכ יש להמתין למעקב לראות שיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בכתר עוד שאלה
שירה12/06/2013והאם זה אומר שככל שיש יותר מספר תעלות הטיפול יותר ארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן ודלקת חניכייםמור10/06/2013
שלום ,
עקב סימנים מסוימים ואי נוחות שהרגשתי בפה ניגשתי לרופא שיניים והוא איבחן אצלי דלקת חניכיים.
הוא הביא לי מוקסיפן 500 מ"ג למשך שבוע , שלוש פעמים ביום.
רציתי לדעת אחרי כמה זמן מנטילת הכדורים זה אמור להשפיע ולעזור בדלקת חניכיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מור10/06/2013בנוסף, האם טיפול "ניקוי אבנית" או ניקוי שיניים זה כואב???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר גלית כהן11/06/2013אנטיביוטיקה מסייעת נקודתית. נטילת אנטיביוטיקה לא תפתור את בעיית החניכיים
ניקוי אבנית הוא טיפול שבד"כ אינו כואב, אם אין דלקת או שורשים חשופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין משחות שינייםאלי10/06/2013
שלום,
רציתי לשאול האם יש הבדלים מבחינה בריאותית(לשיניים,לחניכיים וכו') בין משחות השיניים השונות.אני שואל זאת כיוון שההבדלים במחיר די גבוהים אך כמובן שאם היקרה אכן יותר טובה-אעדיף אותה. שמעתי בעבר שכל עוד יש בזה פלואוריד(כיום כמעט כל המשחות כוללות פלואוריד) זה בסדר גמור וחבל לבזבז כסף. האם זו טענה נכונה?
אולי יש הבדלים בריכוז הפלואוריד או באורך זמן ההשפעה של המשחה על השיניים או בעמידות של ההשפעה לאחר ארוחה/שתייה?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין משחות שיניים - תגובה
ד``ר גלית כהן11/06/2013משחות השיניים מכילות לא רק פלואוריד. חומרים שונים מתאימים למצבים שונים. נכון להתייעץ עם רופא השיניים / השיננית שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוםמאיה09/06/2013
כשבועיים לאחר עקירה כירורגית שן בינה, המקום טרם נסגר ונכנסות לשם שאריות מזון שקשה לנקות עם קיסם כי האיזור לא נגיש ושטיפות פה לא ככ עוזרות. האם המקום יכול להזדהם?? מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהום - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/06/2013לוקח לפחות 4-6 שבועות עד שניסגר.בנתיים לעשות שטיפות ואם את לא מצליחה ויש כאבים יש צורך לפנות לרופא המטפל לחבישת המקום עם חומר שנקרא אלבאוגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיננית נסיגת חניכייםעודד09/06/2013
שלום ד"ר
אני בן 35 ומאז ניקוי אבן שיננית האחרון שעשיתי לפני כחודש , יש לי בכל השיניים הקדמיות התחתונות רגישות באופן קבוע,ובעיקר בשתיה חמה/קרה , מעולם לא היתה לי את הרגישות הזאת לפני ביצוע השיננית ולא כל בעיה אחרת בחניכיים/שיניים,למעט הצטברות אבן!!!!!
שאלתי :
האם יכול להיות שהטיפול עצמו גרם לנזק בחניכיים/שיניים ?????
מה מומלץ לעשות במצב כזה ?
הרופא שלי טוען שזה נגרם עקב נסיגת החניכיים ועליי לבצע טיפולי שיננית לעיתים קרובות יותר .... תמוה בעיני מדוע לא היתה לי שום רגישות או כאב לפני השיננית
אודה לך מאוד על חוות דעתך
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית נסיגת חניכיים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן10/06/2013זה דבר שכיח ,האבנית מגורמת לנסיגת חניכיים באותו זמן גם מכסה את אזור הנסיגה.לכן כאשר מסירים את האבנית מתגלה אזור הנסיגה שהיא רגישה לקור ומתוק.לכן צריך להסיר את האבנית בתדירות שמתאימה לתדירות ההצטברות.בתקופה שיש רגישות צריך להשתמש במשחות נגד לרגישות כמו סנסודיין עיי השריית המשחה על אזור הנסיגה לכמה דקות לפני הצחצוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למשחת שיניים מלבינהמלי09/06/2013
שלום רב ! אבקש המלצה למשחת שיניים מלבינה לשימוש יומי . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה למשחת שיניים מלבינה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/06/2013אין ממש משחה שמלבינה .יש משחות עם קרגיריות יותר גבוה שמנקות כתמים יותר טוב כמו אורל בי פרו אקספרט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת תפרים בעקירה כירורגיתשני09/06/2013
עשיתי יום חמישי עקירה והרופא אמר שאני צריכה לחזור אחרי שבוע להוציא את התפרים רציתי לדעת אם זה לא נורא שאני יחזור לרופא אחרי שבועיים להוריד אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת תפרים בעקירה כירורגית - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/06/2013בעיקרון אין בעיה .יש מצבים שמשאירים תפרים גם שלש שבועות.העיקר זה לנקות את המקום שלא יזדהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שני09/06/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירות כירורגיות קרובות לסינוסיםשולי09/06/2013
שלום,אשמח לדעת יותר על מצב בו השן העליונה והרחבה נדרשת להיעקר בעקירה כירורגית,כי היא"קרובה לסינוסים",בצד שמאל.האם מצב זה מסכן חיים,האם נדרשת עקירה בבית-חולים?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירות כירורגיות קרובות לסינוסים - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/06/2013אין סכנת חיים בעקירה עצמה אלא אם כן יש לך מחלה ברקע שמסכנת אותך.הסכנה זה בחדירה לסינוס.בכל מקרה זה לא מסוכן כשלעצמו כי אם הסינוס בריא זה יתרפא לאחר תפירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בפהיוסי08/06/2013
שלום אני בן 26 ללא חורים בשינים הכל מטופל.
בימים האחרונים באופן ספונטני יורד לי דם ברווחים בין השיניים 3-4 פעמים ביום.
ממה זה יכול להיות? טיפול אבן לא עשיתי שנים האם זאת הסיבה? מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בפה - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/06/2013זה דלקת חניכיים .נא לגשת דחוף לניקוי שיניים ובדיקת חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימותנעמה08/06/2013
אני צריכה לעבור 3 סתימות. רציתי לשאול האם עושים כל סתימה בביקור אחר וכמה זמן לוקח כל טיפול סתימה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתימות - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/06/2013אפשר בכל ביקור אחד או את כולם יחד על פי שיקולי הרופא ועל פי זמן הניצרך בממוצע חצי שעה או יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת כתר עם בורגבתי08/06/2013
כנראה בלעתי מה ההשלכות מה צריך לעשות זה בערך גודל סנטימר וזה נפל מהלסת עליונה אנא תשובתכם המהירה כי אני קצת מודאגת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליעת כתר עם בורג - תגובה
ד``ר עדי אריאלי08/06/2013שלום,
לרוב אין בעיה והכתר יוצא דרך מערכת העיכול. אולם, כדי להימנע מסיבוכים אני ממליץ לגשת למיון בהקדם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר נופלנעמה08/06/2013
מאז שהרופא הרכיב לי את הכתר לפני איזה 7-8 שנים . הכתר נופל לי פעם בשנה שנה וחצי . וזה נראה לא הגיוני מה כדאי לעשות האם כדאי להחליף כבר את הכתר ומה הבעיה שזה קורה כי זה מתרחש רק בשן אחת שיש לי כתר שאר השיניים זה לא קורה למרות שנעשו באותה תקופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר נופל - תגובה
ד``ר עדי אריאלי08/06/2013שלום שירה,
כתר שמודבק על שן עם דבק קבוע לא אמור ליפול אחת לשנה.
עלייך לברר בבדיקה מה הבעיה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיניים 17+18שרון07/06/2013
שלום,
האם חוסר בשיניים 17 ו-18 יכול ליגרום נזק לשיניים האחרות בפה, או שחסרונם
לא משפיע על השיניים האחרות בפה?
האם טיפול שורש בשן 18 בעייתי, בגלל שזו שן בינה ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים 17+18 - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/06/2013שן מיותר -בינה.שן 17 חשובה אבל לא בהכרח חסרונה גורם נזק או הפרעה בלעיסה.רצוי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיניים 17+18 - תגובה
ד``ר יחיאל אלפרן09/06/2013טיפול שרש בשן 18 בדרך כלל בעייתי ולא מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ב-2 שיינים למעלה ..טל07/06/2013
שלום
היום התחיל לי כאב רק כשאני אוכלת בשן למעלה זאת אומרת שן לפני האחרונה בשורות למעלה..היא קצת שחורה מהעששת ושן לידה זאת אומרת שלישית מהסוף גם כואבת כאשר דופקים עליה אבל היא לבנה לגמרי כאיל וכשדופקים קלות עם האצבע על השן היא כואבת על שתי השיניים...מה לעשות?ומה זה אומר? תודה על התשובה ורצוי לציין שאני בת 16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ב-2 שיינים למעלה .. - תגובה
ד``ר עדי אריאלי07/06/2013שלום טל,
איני יכול לענות ללא בדיקה. קיימות אפשרויות רבות לרבות בעיה דנטינלית (ממקור שן) או פריודונטלית (ממקור חניכיים).
בכל אופן, רגישות ללחץ או ניקוש בשיניים היא ממצא שאין להתעלם ממנו.ממליץ להיבדק בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)