מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם לטיפולים שאת עושה יש אישורמששה16/02/2009
ממשרד הבריאות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אישור
ד''ר סמדר שרייבר18/02/2009הטיפולים מאושרים ע'י משרד הבריאות גם בארה'ב וגם באירופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב שאלה לגבי סבוריאה אצל אישהדוד15/02/2009
שלום רב רציתי לדעת לגבי קשר בין סבוריאה אצל אישה, לבין נשירת שיער?? במידה וקיים קשר אני מעוניין לדעת לאן אני יכול לפנות ,או באיזה תכשיר אני יכול להשתמש. תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבוריאה ונשירה
ד''ר סמדר שרייבר18/02/2009במידה וסבוריאה פוגעת בקרקפת הדלקת והקשקשת יכולים לגרום לנשירה. הטיפול ע'י שמפונים ומשחות מיוחדים שמקבלים עם מרשם מרופא העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול בלייזרליטל14/02/2009
לפני 4 ימים עברתי טיפול הסרת שיער בלייזר (באורך גל 635nm) באיזור הרגליים. למחרת החל לי גרד נוראי שאינו מפסיק עד עכשיו! אני מקפידה למרוח ג'ל אלוורה או קרם אך הגרד אינו מפסיק (האיזור נרגע רק למשך זמן קצר אך חוזר לגרד). האם תופעה זו נורמלית לאחר טיפול בלייזר?? ומתי אמור הגרד להיעלם (או לפחות להיחלש)?
גרד לאחר לייזר
ד''ר סמדר שרייבר18/02/20094 ימים לאחר הסרת שיער בלייזר לרוב אין גרד או תחושות לא נעימות אחרות. יתכן ועורך התיבש מהטיפול ותנסי לשמן אותו, וכן להשתמש בקרם ביאפין שיכול להרגיע. אם זה לא עוזר תפני לבדיקה אצל רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטותרפיהנאור14/02/2009
עשיתי בעבר טיפול פוטותרפי אצל קוסמטיקאית ( כולל מריחת משחה כלשהי שגרמה לי למעט עיקצוצים ) מאחר ואני סובל כבר מספר שנים מאקנה קל-בנוני , ולצערי הטיפול לא עזר . שאלתי היא ; האם יש הבדל בין טיפול פוטותרפי לפוטודינמי ?
טיפול פוטותרפי וטיפול פוטודינמי
ד''ר סמדר שרייבר18/02/2009טיפול פוטותרפי הוא שם כללי שמתיחס לטיפול מכל סוג שהוא בעזרת אור. זה שם כללי לכל שימוש של אור לצרכי ריפוי למשל שימוש במנורות אולטראסגול לסוג מסוים של דכאון ממנו סובלים בסקנדינביה בגלל היום הארוך ומיעוט שמש, או טיפולים לפסוריאזיס עם אור אולטרא סגול, או לייזרים למיניהם.
טיפול פוטודינמי משתמש בחומר פעיל שמצטבר בתוך הנגע וכאשר החומר מופעל בעזרת אור מיוחד הוא פוגע בנגע ומביא לריפוי. ללא החומר שניתן לרוב בצורת משחה, האור לא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בפנים לאחר דלקתאירה11/02/2009
שלום הייתי רוצה לקבל עצות לטיפול טבעי בלבד בכתמים שנשארו בפנים עקב דלקת (כתמים פוסט דלקתיים) האם יש חומרים טבעיים שיכולים לעזור?
כתמים לאחר דלקת
ד''ר סמדר שרייבר13/02/2009כל החומרים באים מהטבע וגם תרופות. אפשר אצל רופא עור לקבל קרמים מבהירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאור11/02/2009
ד'ר ברואקוטאן שלוקחים כדורים ועושים בדיקות והכל הכדורים לא פוגעים בכבד בסוף? תודה !
רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר13/02/2009אחת הסיבות שעושים בדיקות לשלול פגיעה בכבד. במקרה כזה מפסיקים את הרואקוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויות בפנים שגרמו לכתמים שלא חולפיאירה11/02/2009
מהשימוש באקנהמיצין ובנזמיצין נוצרו לי כוויות בפנים וכרגע אחרי שבוע יש לי כתמים חומים בפנים שלא חולפים, זה נראה נורא ואני רוצה להבין האם הכתמים האלו ישארו? מה אפשר לעשות כדי להעלים כתמים אלו? איך אני יתמודד עם הכתמים שנוצרו ממגע כימי עם בנזמיצין ואקנהמיצין? תודה
רגישות לתכשירים
ד''ר סמדר שרייבר13/02/2009הפצעים שנוצרו לא תמיד חולפים אחרי שבוע. לפעמים צריך שבוע- שבועיים נוספים. כפי שאמרתי כדאי לגשת לרופא העור ולקבל תכשירים שיזרזו את ההחלמה, ויגנו על העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחהדנה08/02/2009
שלום ד"ר.. השתמשתי במשחת נאומדרול כשנה רצוף. כעת שבוע שאני כבר לא משתשמת בה. האם הפסקה של שבוע לאחר שימוש ממושך בנירומדרול מספיקה בכדי לחזור להשתמש בה (היא היחידה שעוזרת)? כיוון שיש בה סטרואידים והשימוש הממושך לא טוב. אני חוששת שהמשחה תעשה את הפעולה ההפוכה כיוון שהשתמשתי בה תקופה ארוכה ברציפות. זה בסדר אם אשתדל לא למרוח אותה בכל יום וגם רק יומיים שלושה על אותו פצע? אני לא יודעת מה לעשות והאם כדאי בכלל לחזור למשחה זו. אשמח אם תעזרי לי בהתלבטויותיי. בתודה מראש דנה
כדאי מנוחה מסטרואידים
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009ובכלל באקנה רצוי לפעמים להחליף תכשירים. תפני לרופאת העור שתתאים לך תכשיר חלופי, יש הרבה תכשירים חדשים ממתי שניסית פעם אחרונה. אם תהיי חיבת לחזור לנאומדרול כדאי שתמרחי אותה נקודתית על פצעי האקנה ולא על העור הבריא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יבלית מעל העפעףנועה08/02/2009
ברצוני לדעת אם הוצאת היבלית מעל העפעף בעין היא דומה לשיטה של פרופסור מרדי ללא כאבים
נגע בעפעף
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009מטופל לרוב ע'י רופא עיניים ולא על ידי. תצטרכי לברר אצלו באיזו שיטה הוא מוריד את הנגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה בגלל שימוש בבנזמיצין טופיקל גויאולה07/02/2009
נכוויתי בכל הפנים ממשחה הנוראית בנזמיצין שהרופא עור נתן לי, אחרי 3 ימים של שימוש בהתחלה הופיע לי גירוי נוראי ואודם ואחרי כמה ימים כוויות ממש בכל הפנים זה נראה ממש מכוער בצורת זקן הכתמים חומים ואדומים. למה המשחה הזאת שרפה לי את העור? האם הכוויות ישארו עכשיו הרבה זמן? האם יהיו צלקות? מה יכול לעזור לשפר את המצב? אם זה חומר שעושה כוויות וצלקות למה הוא מאושר ע"י משרד הבריאות? תעזרו לי בבקשה
בנזמיצין טופיקל
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009זהו תכשיר מאושר ותקין שטוב למרבית המטופלים. יש אנשים שיש להם רגישות אישית לתרופה מסוימת, במקרה כזה צריך להפסיק מיד עם הופעת האודם והגירוי ולהתיעץ עם רופא מה לעשות בהמשך. החדשות הטובות הן שכמעט אף פעם לא נשאר נזק מתרופה במריחה. כדאי שתחזרי לרופא עור שיתן לך תכשירים להרגעת העור, וכך יתרפא לך יותר מהר. כדאי גם שתהיי במעקב שלו כדי שלא יתפתח זיהום משני בימים הבודדים בהם העור פצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בטאקורן יוריד את הכוויות שנוצרו
אירה09/02/2009תודה רבה על עזרתך, פניתי לרופא והוא נתן לי קרם בטאקורן , השאלה שלי האם זה יעזור לכוויות שיש לי בפנים? יש לי כיוויות חומות כרגע בפנים ואני 3 ימים בטיפול קרם בטאקורן, אני רוצה לדעת האם הוא יעזור לכתמים החומים של כוויות להיעלם? או שכדאי לי לשקול לקנות משחה קלוקוט למשל כדי שלא ישארו סימני כוויה או צלקת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קרם בטאקורטן
ד''ר סמדר שרייבר13/02/2009בשלב זה בטאקורטן יכול לעזור כדי לתת תנאים טובים לריפוי ולהגן מפני סימנים. בד'כ משתמשים בו ימים בודדים ועלייך להיות במעקב של הרופא בהמשך כדי להתאים לך תכשיר המשכי (אולי קלוקוט בהתאם למצבך) אם בכלל תצטרכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lichen sclerosusמיקי07/02/2009
שלום ד"אור הייתי שמחה לקבל יותר פרטים על : lichen sclerosus et atrophicus
ליכן סקלרוזוס
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009מחלת עור זו אינה בתחום הנושאים של פורום זה ועלייך לפנות לפורום עור כללי יותר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שפם בשעווה ובחוטדנה07/02/2009
שלום! עשיתי אתמול שפם בחוט בפעם הראשונה, ופעם עשיתי בשעווה אך נמנעתי מלחזור על כך לאחר התוצאות - כל האיזור האדים למשך כמה ימים ויצאו לי פצעים רבים וקטנים. אותו דבר קרה גם לאחר שעשתי יעם חוט. האיזור אדום כל ההזמן למרות ששמתי אלוורה וקרם לחות. הפנים שלי רגישות, ואני סובלת מפצעים כבר יותר מ4 שנים (כיום אני בת 15). מה אני יכולה בשביל להפחית את האודם ולהעלים את הפצעים? ואיך את מציעה לי להוריד שפם בפעם הבאה? בבקשה תעני לי דחוף. תודה רבה!!
פצעים לאחר שעוה וחוט
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009לגבי טיפול בפיצעונים תוכלי להשתמש במשחה אנטיביוטית ואם לא תהיה הטבה כדאי בדיקת רופא. לגבי העתיד מומלץ שתמנעי משיטות שמזיקות לך, וכדאי לנסות הסרת שיער עם מכשיר IPL או לייזר. לרוב התוצאה בטיפול האחרון מחזיקה תקופות ארוכות ואינה גורמת פצעונים, להיפך יכולה להפחית פצעונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראוקוטן ושעווה- נכוויתירינת05/02/2009
שלום, עשיתי אתמול שעווה קרה באזור השפם באמצעות רצועות של ויט. מיד אחרי נעשה לי אדום ממש, ועכשיו נראה כי יש לי כוויה בצורת הרצועות.. מה עושים? לא ידעתי שאסור לעשות שעווה בעת שימוש בראוקוטן, למרות שזה נשמע הגיוני, רק שגם שכחתי מזה לגמרי האם זה יעבור ומתי?
כויות
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009כויות עוברות לרוב תוך ימים בודדים עד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד''ר סמדראור03/02/2009
ביובש ברואקוטאן שאני שם שפתון עדיין יש קילוף בעור עם שפתון בליסטיקס ועדיין יש כאבים ולבן של יובש מה אני צריך לשים בכדי להפחית את כמות היובש שבשפתיים? תודה!
תנסה וזלין במשחה.
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009אם עדיין סובל תתיעץ עם רופא העור אולי יפחית את מינון רואקוטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן גבשושיתאפרים03/02/2009
שלום רב יש לי נקודת חן על הכתף , הנקודה גבשושית, יש לי אותה מאז שאני זוכר את עצמי , אני כבן 18 ולאחרונה היא התחילה להצמיח שערה או שתיים מתוכה- אני קבעתי תור להסרתה - האם העובדה שיש לה שערות משנה משו לגבי ההסרה? תוך כמה זמן לאחר הסרתה אני אוכל לחשוף את האזור לשמש? הנקודה בעלת מספר גווני חום ובולטת מעל העור. איזו צלקת יכולה להשאר לי מהסרה שלה? תודה מראש! המענה די דחוף לי .... פורומים בנושאים כאלה הם פשוט מבורכים.יישר כח!
טיפול בצלקת ניתוחית
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009לאחר ניתוח להסרת נגע עור כדאי לא לחשוף לשמש חצי שנה כדי שיתרפא יפה. צלקות בכתף לא תמיד יפות בגלל המתח והתנועה הרבים באיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)