מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול פוטודינמי - תופעות לוואיקארין01/02/2009
אני בת 25 וסובלת מאקנה קלה-בינונית מזה עשור, לאחרונה התחלתי להתעניין בטיפול פוטודינמי. ויש לי שתי שאלות: ראשית, מחיפוש באינטרנט לא מצאתי יותר מדיי מידע על הטיפול, וכמו שעולה מחיפושי ברשת, המקום היחידי שמטפלים בו בשיטה הזאת היא באסף הרופא? שנית, רציתי לברר מהן תופעות הלוואי שקיימות לטיפול הזה? כפי שצויין בעבר בפורום, לאחר הטיפול אור הפנים יהיה אדמומי, כמה ימים ידרשו למנוחה בבית עד שחוזרים לעבודה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אודם לאחר טיפול
ד''ר סמדר שרייבר08/02/2009טיפולים פוטודינמיים מבוצעים במרפאה באסף הרופא. אודם לאחר טיפול וקילוף יכולים להמשך מספר ימים. לרוב לאחר 5-7 ימים תוכלי לחזור לעבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות לתכשיטיםME01/02/2009
שלום, מגיל ממש קטן נמצאה לי רגישות לתכשיטי כסף. בילדותי,סבלתי מפריחות עקב כך. כיום, מדי פעם,יש עגילים שעושים לי גרד ומעט כאב . האם "יומובט קרם" יכול לפתור לי את הבעיה? עד לא מזמן ,טיפלתי בחורים באוזניים בעזרת משחת עיניים. אשמח לשמוע . תודה ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסור לענוד תכשיטים שגורמים אלרגיה
ד''ר סמדר שרייבר01/02/2009עלייך להמנע מלענוד כסף ולהתמש למשל בזהב או חומר אחר שאינך אלרגית אליו. לא מומלץ משחות עם אנטיביוטיקה וסטרואידים שרק מסוות את הבעיה ולא פותרות אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הטיפול מרפא לחלוטין רוזציאה?מירי29/01/2009
שלום לך, האם הטיפול מרפא את מחלת הרוזציאה או רק מעלים את הנימים? האם הטיפול נותן מענה גם לבלוטות החלב האופייניות לרוזציאה? למיטב הבנתי, המחלה היא כרונית וכל הטיפולים מספקים הקלה בלבד. האם גם הפוטודינמיקה? תודה
טיפול פוטודינמי לרוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר01/02/2009הטיפול הפוטודינמי יעיל לרוזציאה ומפחית את הנימים, האודם והדלקתיות של בלוטות החלב. יש לזכור שהרוזציאה זו נטיה של הגוף ויתכן שמתי שהוא תצטרכי טיפול מתחזק כדי לשמור את העור במצב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקנה רוזציאה
מירי01/02/2009שלום תודה על תשובתך. כתבת לי שטיפול פוטודינמי יכול לסייע ואצטרך טיפול מתחזק. למה הכוונה? האם צריך מס' טיפולים? כיצד הטיפול עובד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אקנה רוזציאה
ד''ר סמדר שרייבר04/02/2009הטיפול הפוטודינמי עוזר לתקופות ארוכות, אבל הרוזציאה זו נטיה אישית של העור ומתי שהוא תחזור. אורך זמן התגובה אישי ומשתנה ממטופל אחד לאחר. אם הרוזציאה חוזרת כדאי טיפול נוסף כדי לתחזק את העור במצב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאור25/01/2009
ד''ר כל הפצעים נעלמים אחרי ה 4 חודשים ברואקוטן?לכי בשלישי יש עוד נכון?
4 חודשים רואקוטן
ד''ר סמדר שרייבר27/01/2009ברואקוטן כמו בכל טיפול רפואי שקים, אין הבטחה של 100 אחוזים. התגובות הן אישיות ובמרבית המקרים יש שיפור. בכל זאת לדעתי מי שכבר בתוך הטיפול, צריך לתת לו את הסיכוי להצליח ולא להתיאש ולנטוש אותו באמצע. כך בכל מקרה תדע שעשית מה שיכולת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד במלנומהאורן23/01/2009
שלום ד"ר שרייבר, שאלתי כאן לפני מס' ימים לגבי נגע בקרקפת. רופא עור ביצע בדיקה באמצעות דרמוסקופ ולא ידע להגיד את חומרת המצב ע"פ הבדיקה אלא רק המליץ על הסרה. לדבריו לא ניתן לדעת את עומק הבעיה לפי דרמטוסקופ והאם ישנה חדירה לקשרי לימפה או זליגה כלשהי (שכידוע במלנומה עלולה להיות קטלנית). רופא המשפחה נתן לי הפניה לפסטיקאי לצורך הסרה אך הדגיש כי לדעתו אין מה למהר. יעברו עוד כמה ימים עד שאגיע לכירורג פלסטי, בינתיים ממצאי בדיקת הדרמוסקופ הם: "נגע פיגמנטרי בקרקפת ללא רשת פיגמנט ברורה, NEVUS PIGMENTED". האם ממצאים אלה יכולים להעיד עדות כלשהי על מצב יותר/פחות חמור או שבשלב זה לא ניתן לדעת שום דבר לכאן או לכאן לפי בדיקה זו? בכבוד רב, אורן.
נגע פיגמנטרי בקרקפת
ד''ר סמדר שרייבר27/01/2009לפי הנתונים שנתת צריך להוריד את הנגע. תעשה את זה בהקדם האפשרי וכמה ימים נשמע סביר. נתונים חד משמעיים יהיו רק לפי הביופסיה, ומרבית הנגעים החשודים בסופו של דבר אינם ממאירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממאירות הנגע
אורן27/01/2009לא ממש מדובר בכמה ימים מכיוון שהבחנתי בנגע לראשונה לפני למעלה מחודשיים וייתכן שנוצר לפני כן. בחודש האחרון החל לגדול ולהשתנות ולכן רק אז שמתי לב אליו. ההסרה תבוצע בעוד מס' ימים ותשובה פתולוגית בעוד כשבועיים, ובינתיים אני מאוד במתח מאחר שקיימת הסבירות שמדובר במשהו ממאיר ושמעתי שבמקרה של מלנומה יכול להיות חשוך מרפא. האם קיימים טיפולים במקרה של ממאירות או רק במקרים שהגילוי הוא מאוד מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דאגה כרגע אינה מוצדקת
ד''ר סמדר שרייבר01/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותגלי20/01/2009
שלום, יש לי שתי שאלות בנוגע לטיפולים הפוטותרפיים. א' האם אפשר לעבור טיפולים כאלה בכל הגוף, כולל איזורי המפשעה או שיש איזורים שלא ניתן לטפל בהם? ב' האם ניתן לבצע את הטיפול באיזורים שמטופלים משחתית?
פוטותרפיה
ד''ר סמדר שרייבר22/01/2009אני מבינה שאת מדברת על סדרת פוטותרפיה עם אור אולטרה סגול לבעית עור. במקרה זה אפשר לטפל בכל הגוף אבל מסתירים עם משקפי מגן את העיניים, ואצל גברים גם את אברי המין.
אפשר לטפל במקביל עם משחות, אבל עדיף להפסיק משחות בזמן הפוטותרפיה כדי לאפשר אפקט מירבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטופיישלאביבה18/01/2009
האם יש הבדל בין הטיפול שאת עושה לבין פוטופיישל? אני פשוט בדיוק באמצע סדרת טיפולים (סה"כ 6 פעמים,פעם כל חודש )
פוטורג'ובנציה
ד''ר סמדר שרייבר22/01/2009לפי התיאור כנראה זה מה שאת מתכונת. סדרת טיפולי אור להסרת כתמים או נימים מהעור וכן לשיפור המרקם. בשונה ממה שאת עושה טיפול פוטודינמי משלב מריחת משחה על הנגע העורי ולאחר שהצטברה בתוכו הפעלתה עם מנורה מיוחדת ואז הנגע נהרס מבפנים. במקרה זה ללא המשחה לא תהיה פעולה. הטיפול חזק מאד ומספיק טיפול אחד עד שלושה. הטיפול הזה מתאים למגון בעיות כולל יבלות וירליות, סרטן העור ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלא נקודות חןרון18/01/2009
שלום. יש לי מלא נקודות חן על הכתפיים/גב/צוואר וקצת על הפנים. זה ממש לא יפה בעיניי, אני לא שמן או משהו ואין לי מה להתבייש במבנה הגוף שלי ובכל זאת אני ממש מתבייש להוריד חולצה וזה הורס לי את החיים!! (אני בן 14) הנקודות חן פשוט נקודות חן שטויות קטנות שהצטברו עליי במשך הזמן עם החשיפה לשמש כנראה. לא נראה לי שזה שייך למשהו סרטני חס וחלילה כי יש לי אותן מלא זמן והן קטנות ושטוחות. הייתי מתת להסיר אותן את כולן אבל הבנתי שזה בלתי אפשרי כי כל נקודה צריכה יפול רציני ואם אני מסיר אז זה מלא מלא יענו את כולן כי להוריד אחת- שתיים לא יעזור. האם שווה ויש דרך להסיר אותן בדרך יעילה ולא יקרה?
"נקודות חן"- שומות
ד''ר סמדר שרייבר22/01/2009הסרת שומות מהגוף תמיד תשאיר צלקת קטנה. כאשר הנקודות בולטות אפשר לקלף אותן כירורגית מעל העור באופן שטחי ואצלך זה שונה כי הן שטוחות. בגב ההצטלקויות לרוב לא יפות, ועלולות להיות פחות חינניות מהנקודה. לא נראה לי לכן שיש פיתרון ממש טוב בשבילך, ואם בכל זאת תנסה להוריד אז קודם בודדות ותבדוק אם אתה מרוצה מהתוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגיל לחץאנונימוס18/01/2009
הייתי אצל רופא פלסטי , והוא אמר לי שאני צריכה ללכת עם עדיל לחץ על הצלקת באוזן שלי רק הבעיה שהוא לא יודע היכן להשיג עגיל לחץ.. אני צריכה לדעת איפה ניתן להשיג עגיל לחץ.. תודה(אם אפשרי לשלוח תשובה לאימייל שלי אני אשמח)
עגיל לחץ
ד''ר סמדר שרייבר18/01/2009גם לי לא ידוע איפה. את יכולה להתחיל לברר דרך מחלקת ריפוי בעיסוק במרכז רפואי גדול, לפעמים הם עוסקים באביזרים מיוחדים להחלמה או אולי יפנו אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיבוא עגילי לחץ
סוכנת של עגיל12/08/2009שלום אני מכיר מישהי שממש עזרה לי היא יבואנית של העגילים האלו
הטלפון שלה זה 0528694443 קוראים לה רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני הייתי צריכה וקניתי אצל רונית
עגילי לחץ03/11/2009גם אני קניתי אצל רונית עגיל לחץ יש לה המון מבחר והיא אישה ממש טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגילי לחץ
אליאן01/02/2010ניתן להשיג עגילי לחץ אסטתיים באמינות ובשרות אדיב בטל' 0528858086
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לקנות?
אנונימי03/06/2013איך ניתן לקבל שירות ולקנות ממך עם את לא עונה לטלפונים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אפשר לקנות?
אנונימי03/06/2013איך ניתן לקבל שירות ולקנות ממך עם את לא עונה לטלפונים?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמיאביבה17/01/2009
מעיון בתשובותייך אני מבינה שטיפול זה מיצר נקבוביות פתוחות אולם האם מדובר בתוצאה שתישמר לתמיד במידה וויסות השומן בעור הפנים ישמר? תודה
טיפול פוטודינמי להצרת נקבוביות
ד''ר סמדר שרייבר18/01/2009העור הוא דינמי ומושפע מגורמים אקלימיים, הורמונליים, גיל ועוד. גם הפרשת השומן משתנה בהתאם. הטיפול מיצר את הנקבוביות אבל יתכן שמתי שהוא תצטרכי טיפול תחזוקה לאזן את העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוטודינמיאנה16/01/2009
היכן ניתן לקבל טיפול פוטודינמי באיזור המרכז?
טיפול פוטודינמי במרכז
ד''ר סמדר שרייבר18/01/2009הטיפול ניתן באסף הרופא. אפשר לקבוע תור לבדיקה מקדימה ללא תשלום 08-9779981
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגע או צלקתturi15/01/2009
שלום ד"ר שרייבר, לפני כשנה אותר אצלי נגע עור בקרקפת שהוסר ולאחר בדיקתו אובחן כהמנגיומה. לפני כחודשיים הבחנתי במה שנראה כנקודת חן שנוצרה בדיוק באותו מקום ומאז הולכת וגדילה. אבחנתו של רופא המשפחה הייתה: "נגע דיספלסטי, גוונים שונים, מומלץ להסיר" והופניתי לכירורג פלסטיקאי. בהגיעי לכירורג אבחנתו הייתה: "צלקת כתוצאה מניתוח הסרת נים דם". מדובר בסתירה די גדולה בין שתי האבחנות. האם באמת ייתכן שצלקת תופיע או תיגדל כשנה לאחר הניתוח? או שאולי בכל זאת כדאי עדיין לחשוד באבחנתו של הכירורג במקרה זה? בברכה, אורן.
צלקת בקרקפת
ד''ר סמדר שרייבר15/01/2009צלקת יכולה לגדול כאשר אינה תקינה, היפרטרופית או קלואיד. כדאי לחזור לכירורג פלסטי הקודם או אחר ולברר איך אפשר לטפל כדי לעצור את גדילתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקטי14/01/2009
רציתי לדעת מה הטיפולים שניתנים לחולי פסוריאזיס, עם הופעת המחלה (בשלב הראשוני)? תודה רבה
טיפול בפסוריאזיס קל
ד''ר סמדר שרייבר15/01/2009ברוב המקרים מנסים בהתחלה תכשיר מקומי במריחה: קרם על בסיס סטרואידים, או דאיבונקס או תכשיר צמחי כגון קול-סקין. בנגעים זעירים אפילו טיפול פשוט כמו שימון מקומי ושמירת הלחות עוזר חלקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בציפורןלולי14/01/2009
ביתי בת שנתיים וחצי קיבלה מכה בבוהן שברגל שמאל וכתוצאה מכך נפגעה הציפורן ורופאת הילדים שלה אמרה שיש לה פיטריה. היא הציעה שאשים טיפות של אגיספור למשך חודשיים על הציפורן ולחכות ולראות האם טיפול זה יעזור. מה דעתך? האם יש אלטרנטיבה אחרת/ נוספת לטיפול? תודה.
פטריה בציפורן
ד''ר סמדר שרייבר15/01/2009לא מדובר בבעיה קשה וההחלטה אינה גורלית. הייתי הולכת בעקבות רופאת הילדים הקבועה לוקחת את הסיכוי לשיפור, ורק אם לא יעזור פונה אליה לבקש טיפול אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לייזר להסרת נקודה אדומהאיתי14/01/2009
שלום לך, היום עשיתי טיפול לייזר אצל רופא נחשב להסרת נקודות אדומות על הפנים שכנראה הם נימי דם שהתפוצצו. האיזור נפוח וצבעו אדום ושחור זה אמור להעלם בקרוב!? האם זוהו שטף דם או כוויה?
טיפול לייזר
ד''ר סמדר שרייבר15/01/2009יש הרבה סוגי לייזר שפועלים אחרת, ותופעות הלואי שלהן שונות. לא יודעת מה עשו לך ולכן לא יכולה לענות תשובה רצינית. מכיון שאתה סומך על הרופא כדאי שתפנה אליו לבדיקה, תקבל תשובה מדויקת לכל השאלות, והכי חשוב טיפול בתופעות במידה ויש צורך.
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)