מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתן שתןמוריס12/12/2007
שלום רב !!
שאלתי היא ( אני בן 59) ביום שאני אוכל אוכל מלוח אזיי באותו לילה יש לי בעיות במתן שתן !
אני נאלץ לקום כ 3 פעמים במשך הלילה כי אני לא מצליח לרוקן את שלפוכית השטן !
אין לי בעיה כאשר אני לא אוכל אוכל מלוח .
האם ניתן לפתור את הבעיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוריס
ד''ר נחום זילבר13/12/2007ניתן לפתור את הבעיה על ידי התאמת כמות המלח באוכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות בדיקת זרעגיא12/12/2007
שלום רב
אני בן 30 ואנו מנסים להרות מזה כשנה.
להלן תוצאות בדיקת זרע שביצעתי לאחרונה :
Volume 4
PH 8.7
Concentration 35 Million
Motile 1hr 55%
Motile 4hr 45%
Morphology - Normal forms 3%
Tapered Heads XX
Amorphous X
Leucocytes X
נראה לי כי עיקר הבעיה היא בנתוני המורפולוגיה.אודה לך אם תסייע לי להבין מה המשמעות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגיא
ד''ר נחום זילבר13/12/2007מתוך התשובה שנכתבה- לא ברור לחלוטין מצב הזרע. אולם הריכוז התקין והצורות התקינות מראות על אפשרות של כניסה להיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמ11/12/2007
שלום,
בקצה איבר המין שלי היה מעין יובש בעור שהתקלף. עכשיו נשארה מעין אדמומיות- כמו כתם אדמדם. האם זה משהו שיעבור? האם צריך לפנות לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר נחום זילבר13/12/2007בדרך כלל זה חולף. במידה ולא- פנה לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר המין-ניתוחאביחי11/12/2007
ערב טוב דר'
1. שאלה לגבי איבר המין- אני בן 19 בתול ואיבר המין שלי עקום, בצורת בננה אבל כלפי מטה לא כלפי מעלה האם זהו מקרה חריג ויש צורך בטיפול? והאל דבר כזה יגרום לבעיה בקיום יחסי מין.
2. ניתוח אשכים מבוצע עם אינטובציה בלי אינטובציה והאם מבוצע עם הרדמה כללית או קיים סיכוי שאם אפידורל או הרדמה מקומית בסגנון אפידורל.
תודה מראש,
אביחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביחי
ד''ר נחום זילבר13/12/20071. מבצעים ניתוח בעקמת כאשר זה מפריע לקיום מגע מיני. במידה ואין הפרעות ולא נגרם כאב לעצמך או לבת הזוג אין צורך בכל טיפול.
2. תלוי איזה ניתוח באשכים. זה יכול להיות בכל הצורות החל מהרדמה מקומית, אפידורל או כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסתם אחד11/12/2007
ובכן, שאלתי, הקצת מוזרה, אבל רק בהתחלה היא - האם יש קשר בין שפיכות מרובות (למשל אוננות מרובה, או סקס מרובה) לבין איזשהו סרטן באשכים. ולפני שאתה צוחק ופוטר את השאלה בביטול, תחשוב רגע, אולי גמירות מרובות גורמות לתאי הזרע להתחלק בצורה רבה יותר, וכך יש יותר מוטציות גנטיות שיכולות להוביל לאיזשהו גידול. לא? הרי כך למשל נוצר barret esophgus...נכון? יש הגיון בשאלה, בעיקר אם אכן שפיכות מרובות גורמות להיווצרות מהירה יותר של תאי זרע.
ואם בכל זאת אין קשר כזה, האם יש בעיה אחרת עם שפיכות רבות? (נניח, פעם או פעמיים ביום במשך שנים...)
תודה רבה על הסבלנות ועל התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר נחום זילבר13/12/2007אין קשר בין אוננות לבין סרטן אשכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומניק 0.4עמי11/12/2007
נודע לי כי אומניק עלולה לגרום לפליטת זרע חריגה. האם תופעה זו היא בלתי הפיכה, או שהיא נפסקת עם הפסקת נטילת התרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומניק 0.4
ד''ר נחום זילבר13/12/2007זוהי תרופה מצוינת התופעה שאתה מצטט מהדף המצורף לתרופה קשורה לפליטת זרע אחורית. מצב זה חולף בהדרגה עם הפסקת התרופה. כמו כן גם תוך כדי המשך נטילת התרופה המצב עשוי להשתנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבר באיבר המיןחסוי11/12/2007
שלום, אני אמור להיבדק אצל רופא עור ומין, אבל עכשיו קראתי כתבה על שבר וקיים סיכוי קלוש שזאת הבעיה שלי ואני יודע שהיא נועדה לרופא אחר, לכן רציתי לשאול, האם רופא עור ומין ידע לזהות דבר כזה? ואם לא האם אפשר להיבדק על ידי כל אורולוג או שחייבים במקום מסוים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבר באיבר המין
ד''ר נחום זילבר13/12/2007במידה ויש לך מחשבה על בעיה מסוג זה פנה לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מצב פאומיבני10/12/2007
נאני בן 42 בריא לחלוטין, נשוי, עם חי מין סדירים תקינים. פתאום ביום אחד!! לא מצליח למגיע לזקפה, לא מחשבתי ולא בגירוי. אין זקפת בוקר. עד ליום זה הכל היה תקין, זקפות רבות וחזקות, בבוקר וכל היום, ואפילו לאחר קיום יחסי מין. מה יכולה להיות הבעיה ודרך הטיפול ??? ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני
ד''ר נחום זילבר11/12/2007פנה לרופא המטפל בבעיות אלה. הוא יבצע בירור כולל בדיקות דם, יעוץ פסיכולוגי ובדיקות מקומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתןאייל09/12/2007
שלום.
לפני 10 שנים היה לי חשש לאבנים בכליות ומאז אני שותה באופן יום יומי בערך בין 3-4 ליטר מים ליום.
שמתי לב כי אני נותן שתן באופן די תדיר כל שעה וחצי שעתיים.
האם הדבר נורמאלי לגילי (35).
הערה :אינני מתעורר בלילה למתן שתן .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אייל
ד''ר נחום זילבר11/12/2007כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעדני09/12/2007
דוקטור שלום
אשתי ואני מנסים להכנס להריון כבר שנה והיום ביצעתי בדיקת זרע
האם הערכים תקינים ?
בתודה מראש
להלן התוצאות:
NORMAL LIQUEFACTION
NORMAL VISCOSITY
NORMAL COLOUR
(7-8.7) 8 PH
(2-7 ML 3 VOLUME
>20 130 CONCENTRATION
>40 390 TOTAL CONCENTRATION
>50% RAPID+MODERATE 40 PERCENT OF MOTILE SPEM
OR RAPID >25%
8% RAPID
12% MODERATE
10% SLOW
5% NON PROGRESSIVE
156 ML TOTAL MOTLIE SPERM
30% PECENT OF MOTLIE SPERM AFTER 3 HOUR
68% VITALITY
___ AGGLUTINATION
MORPHOLOGY
>14% 6% NORMAL FORMS
94% ABNORMAL FORMS
63% HEAD DEFECT
28% MID PIECE DEFECT
3% TALL DEFECT
(2-5)ML __ IMMATURE FORMS
(0-1)ML (6-7) LEUCOCYTES
OLLGOSPERMIA
X ASTENOSPERMIA
X TERATOSPERMIA
AZOOSPERMIA
ASPERMIA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני
ד''ר נחום זילבר11/12/2007כן. במרבית הפרמטרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יתכן הריון טבעי?
דני11/12/2007תודה ד"ר
אך האם עם תוצאות אלו ניתן להשיג הריון טבעי כיוון שישנם 2 פרמטרים לא כך כך תקינים:
אחוז הזרעים התקינים 6% וכן תנועה 40%?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדני
ד''ר נחום זילבר13/12/2007ניראה לי שאכן- כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר לקבל מידע009/12/2007
אפשר לקבל מידע על בדיקת tus זאת בדיקת אולטרסאאונד דרך פי הטבעת לבדיקת הערמונית.
אפשר לקבל יותר מידע למה מיועדת הבדיקה הזאת?
האם היא כואבת? מה מטרתה ?
יש צורך בהכנות מיוחדות?
כיצד היא מיתבצעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TRUS
ד''ר נחום זילבר11/12/2007זוהי בדיקה הנעשית דרך הרקטום לזיהוי של כל רקמות הערמונית וסביבותי. היא נותנת אפשרות לזהות מרכבים מזעריים ולבצע ביופסיה בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא סובל קונדומיםעומר08/12/2007
שלום,
קצת לא נעים להגיד, אבל מה עושים כשלא מצליחים להגיע לאורגזמה עם קונדומים? בין כל החברות שלי הצלחתי לגמור רק עם אחת כי היא הסכימה לקחת גלולות. אני חושב שהדבר נובע מחוסר רגישות- לוקח לי המון זמן (20-30 דקות) בשביל להגיע לאורגזמה. חברתי הנוכחית היא בעלת בעייה הפוכה- היא גומרת מהר מדי וזה די מעצבן. יש פתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עומר
ד''ר נחום זילבר11/12/2007ההתאמה ביניכם הנו הדבר העיקרי. תחליטו ביניכם מה עדיף לכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוצילה ואי נעימות במפשעהשלומי08/12/2007
שלום,
אני בן 26, בגיל 17 עברתי ניתוח וריקוציליה בצד שמאל לבקשת הצבא לפני גיוס.
לפני כחודשיים לאחר רכיבה על אופניים התחילו לי כאבים במפשעה השמאלית, כירורג לא מצא בקע ונשאר להניח שזה משהו בשרירים, לאחר כמה ימים הופיעה פתאום הידרוציליה באשך ימין. כירורג שלח ל US רקמות רקות בו לא נמצא בקע או בלוטות לימפה מוגדלות ואורולוג שלח ל US כליות/דרכי שתן ואשכים.
תוצאות:
שתי הכליות בגדול וצורה תקינים, ובכלות פרנכימיה שמורה
המערכת המאספת אינה מורחבת
שלפוחית שתן בעלת קיבולת טובה
דופן השלפוחית סדיר
לאחר התרוקנות שארית שתן בכמות כ 90CC
הערמונית אינה מוגדלת 14 גר
סקרוטום אינו מעובה
שני האשכים במבנה וגודל תקינים
זרימת דם בתוכם תקינה
האפידידימוס מימין ומשמאל אינם מעובים
ציסטה בראש אפידידימיס שמאל
הודגם נוזל בכמות עד לבינונית בשק האשכים מימן.
ווריקוצילה במידה בינונית משמאל - ורידים ברוחב עד ל 0.4 ס"מ.
האורולוג אמר לחזור לביקורת עוד 3 חודשים.
הכאבים בצד שמאל עברו, למרות שמדי פעם אני מרגיש שם משהו (אולי באמת שריר).
אך בצד ימין (הצד של ההדירוצילה) אני מרגיש לפעמים מעין אי נעימות במפשעה.
כשהיו לי הכאבים הסתובבתי בין 3 רופאים, משפחה, כירורג ואורולוג ועדיין אין לי תשובה חד משמעית ממה היה הכאב ההוא כך שאני די חסר עונים לגבי הצד השני. האם הידרוצילה כזאת עוברת מעצמה? האם מה שאני מרגיש במפשעה הימנית קשור להידרוצילה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוצילה ואי נעימות במפשעה
ד''ר נחום זילבר11/12/2007מהכתוב עולה כי יש הידרוצלה מימין ושארית וריקוצלה משמאל. במידה וההידרוצלה מפריע ובד"כ אינו גורם לכאבים במפשעה יש לטפל בו. לגבי הוריקוצלה לא הייתי עושה עכשו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוציליה
שלומי11/12/2007יש סיכוי שההידרוציליה תעבור מעצמה או שלא קיים דבר כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידרוצלה
ד''ר נחום זילבר13/12/2007בדרך כלל היא אינה חולפת מעצמה אולם יש סיכוי שכמות הנוזל תפחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמיכות הזרע וצריבה בנרתיק האישה.רוני08/12/2007
אני בחור בן 19, בשנה האחרונה שמתי לב שמדי פעם הזררע שלי יוצא בסמיכות שונה, לפעמים אני יכול להבחין מין צורה גושית בזרע..
זה לא ממש הפיע לי לעולם, כי זה קרה רק מידי פעם (אולי זה קורה תמיד ואני לא שם לב...?)
אבל בזמן האחרון זה מפריע לי כי אני חושד שיש לזה קשר ליחסי המין שלי ושל חברתי.
היא לוקחת גלולות באופן קבוע ובעת גמירה בנרתיק מיד לאחר פחות מדקה היא מתחילה לחוש ציבה חזקה מאוד. מה שגרם לנו להפסיק את הגמירה בפנים.
האם זה נורמלי?
האם אני לא בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני
ד''ר נחום זילבר11/12/2007בת הזוג צריכה לבדוק האם יש לה פטריות בנרתיק. במידה וכן, עליכם יחד להתחיל בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ערמונית +ניתוח בקעסבא של רוני08/12/2007
שלום
לאחרונה התברר שיש לי גידול שפיר בערמונית והרופא ממליץ על ניתוח ערמונית סגורה. כמו כן, התברר שיש לי מספר בקעים בבטן. הרופא טוען שאי אפשר לעשות ניתוח לתיקון הבקעים לפני שעושים ניתוח בערמונית, ושאין אפשרות לשלב את שני הטיפולים בניתוח אחד. האם זה נכון? האם לדעתך אפשר לעשות ניתוח משולב, ובאילו מקרים, וזאת כדי לחסוך בימי אשפוז, עלות הניתוח, כאבים וכו'.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ערמונית +ניתוח בקע
ד''ר נחום זילבר11/12/2007ערמונית מוגדלת אינה אינדיקציה לניתוח. כל ערמונית מוגדלת הינה גידול שפיר עד שלא מוכח אחרת. הניתוח מתבצע כשיש הפרעות. ניתוחי בקע מתבצעים בשיטת לפרוסקופיה. נסה לברר מי יכול לנתח את הבקע באמצעות שיטה זו. במידה ווהפרעות בגלל הערמונית הן קשות, יש לעבור קודם את ניתוח הערמונית ורק לאחר מכן את ניתוח הבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)