מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- וריקוצלהלירון04/12/2007
שלום דוקטור..
אני בן 18 יש לי שאלה קטנה:
אמרו לי לפני שנה בצו ראשון שיש וריקוצלה זה לא הפריע לי מעולם לפני וגם לא עכשיו לא כאבים לא אי נוחות לא שום דבר ואהשכים אותו גודל .זה נכון. שבגיל מאוחר יותר יהיה בעיות בפוריות=[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה
ד''ר נחום זילבר04/12/2007אם הכל תקין כמו שאתה מתאר אין סיבה שתהיה עכשיו או אח"כ פגיעה כלשהי בפוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי04/12/2007
האם אנטיביוטיקה דוקסילין . יש לה השפעה גם על דלקת ריאות ?האם היא יעילה לדלקת ריאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסלין
ד''ר נחום זילבר04/12/2007תרופת הדוקסלין נתנת במקרים מסויימים של דלקות בדרכי נשימה עליונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורציקולהנועה לוין04/12/2007
האם יש קשר בין לקיחת פרופסיה לורציקולה? יש לאחייני ורציקולה והוא משתמש בפרופסיה כדי למנוע נשירת שיער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נועה לוין
ד''ר נחום זילבר04/12/2007אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דטרוזיטולאילנית04/12/2007
כמה זמן לוקח לדטרוזיטול להשפיע על הגוף?
אני כבר לוקחת אותו חודש, ואינני רואה שום שינוי.. האם להמשיך?
התור לאורולוג רק בעוד שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דטרוזיטול
ד''ר נחום זילבר04/12/2007הדטרוזיטול משפיע על כיס השתן ובדרך כלל לוקח לו בין שבועיים לחודש כדי להשפיע. המשיכי לקחתו ותוכלי לעדכן את האורולוג בעוד שבועיים האם חל שיפור. יש כיום עוד תרופות שפועלות בצורה דומה ספזמקס והתרופה החדשה וסיקר (Vesicare)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע נמוכהאילנה03/12/2007
שלום רב!
אני בת 26 ובעלי בן 27.
אני ובעלי מנסים להביא ילד לעולם. אני סובלת מביוץ לא סדיר על כן הגיניקולוג המליץ על שימוש באיקאקלומין. אולם לפני תחילת הטיפול הומלץ לבצע בדיקת זרע לבעלי. בבדיקה התגלה כי הוא סובל מ-oligospermia. הריכוז הוא 9 מיליון למיליליטר ומבחינה מורפולוגית יש 12% תקינים. הוא אובחן כסובל מוריצלה. שאילתי היא האם יש צורך לטפל בוריצלה או שמא כדאי לבצע הזרעה תוך רחמית בשילוב עם טיפול באיקאקלומין.
לתשובתך אודה, אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת זרע נמוכה
ד''ר נחום זילבר03/12/2007במקרה שלכם הייתי ממליץ לעבור ניתוח וריקוצלה ולחכות לשיפור איכות הזרע תוך מספר חודשים. מה שיאפשר לכם, אולי, להיכנס להריון. במידה ולא, הזרעה/הפריה היא תמיד דרך שניתן לעבור. אתם צעירים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת זרע נמוכה
אילנה04/12/2007שלום רב!
אנו נשמח מאד אם תוכל להסביר לנו מה היתרון של ניתוח במקרה זה.
בכבוד,
מרק ואילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספירת זרע נמוכה
ד''ר נחום זילבר04/12/2007כאשר מנתחים את הווריד הספרמטי המורחב, כלומר גורמים לכך שהאשכים "לא חשופים" לחום הדם הנמצא בווריקוצלה. בעקבות ניתוח יש ברוב המקרים שיפור של איכות הזרע. השרע נמצא כיום במצב של "סטרס" ולאחר ניתוח פרמטרים שונים בזרע של כמות, תנועה, מורפולוגיה תקינה יותר משתנים ולכן מומלץ הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של אנטיביוטיקהאבי03/12/2007
המינון של אנטיביוטיקה{ דוקסלין } 100 מיליגרם האם שני כדורים ביום זהו המינון הנכון ? או כדור אחד ביום . האורולוג אמר לי שני כדורים ביום . ועל פי מידע באינטרנט רשום כדור אחד ביום.
מהו במינון הרצוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון אנטיביוטיקה
ד''ר נחום זילבר03/12/2007מינון אנטיביוטיקה של דוקסלין הנו 2 כדורים ביום של 100מ"ג כ"א כפי שאמר לך האורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן דמימיכל03/12/2007
שלום רב,
אתמול בבוקר התחלתי לסבול מצריבה בעת מתן שתן. לאחר הפוגה של מספר שעות המצב החמיר והתחלתי ממש להשתין דם אחת לכמה דקות. בבדיקת גניקולוג לא נראה דם בנרתיק, וכן בבדיקת פנימאית לא היתה רגישות במותניים, בבטן או בגב. השתנת הדם היתה מלווה בכאבים עזים מאוד, ולאחר כ-5 שעות נעלם לחלוטין הדם ועשיית השתן לא גרמה לשום כאב או צריבה. מצ"ב תוצאות בדיקת הדם והשתן, לציין כי תרבית השתן יצאה שלילית. אודה לכם אם תוכלו לאמר מה הסיבות לדימום החריף ואם יש צורך בבדיקות נוספות. תודה.
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 )
11 *
14.2
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
3.8 *
4.2 )
5.3
|
Hemoglobin | g/dl | (
11.7 *
12.1 )
16
|
Hematocrit | % | (
35 *
36.2 )
47
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | (
79 *
87 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | (
27 *
29 )
34
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
31 *
33.4 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
12.6 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
196 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
7.8 *
10.7 )
12
|
Neutrophils % | % | (
40 )
75 *
78
|
Lymphocytes % | % | *
16 (
22 )
44
|
Monocytes % | % | (
3 *
5 )
13
|
Eosinophils % | % | (
0 *
1 )
6
|
Basophils % | % | (
0 *
0.1 )
2
|
Neutrophils # | # | (
1.8 )
7.7 *
11.1
|
Lymphocytes # | # | (
1 *
2.2 )
4.8
|
Monocytes # | # | (
0 *
0.8 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0 *
0.1 )
0.6
|
Basophils # | # | (
0 *
0 )
0.2
|
שתן-כללי
PH (U) | | (
5 *
6.5 )
8
|
Nitrit (U) | | NEGATIVE
|
Ketone (U) | | NEGATIVE
|
Glucose (U) | | NORMAL
|
Urobilinogen (U) | | NORMAL
|
Bilirubin (U) | | NEGATIVE
|
Protein (U) | mg/dL | *
150
|
Leucocytes (U) | cell/µl | (
0 )
10 *
500
|
Erythrocytes (U) | cell/µL | (
0 )
10 *
250
|
בקטריולוגיה
Urine Culture (Diaslide) | | תרבית שלילית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן דמי
ד''ר נחום זילבר03/12/2007זהו תאור קלסי של דלקת ויראלית בכיס השתן המכונה בשפת הרופאים ציסטיטיס. בדלקת זו יש צריבה בשתן, שתן דמי, כדוריות אדומות ולבנות בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות הכליות+שתןרומי03/12/2007
שלום,
סבתא שלי כבת 75 סובלת מבעיות בכליות ובשלפוחית השתן(אם זה חשוב אז יש לה גם צניחת רחם..),
לאחרונה היא קראה כתבה שמאוד מומלץ לאכול חמוציות למי שסובל מהבעיה.
האם ידוע לך משהו על כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבתא של קרן
ד''ר נחום זילבר03/12/2007איני יודע ממה סובלת סבתך. אולם, שתיה מרובה עם תוספים כגון חמוציות עוזרים לתפקוד הכליה ומתן השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר זילבר
רומי05/12/2007שחום ד"ר זילבר,
הבעיה של סבתי היא שכליה אחת שלה לא מתפקדת בכלל, היא גם סובלת מדלקות באיזור השתן, וכפי שציינתי קודם יש לה צניחת רחם.
היא שותה הרבה כוסות מים ביום, וכתוצאה מזה היא כל הזמן רצה לשירותים, זה הפך אצלה לבעיה פסיכולוגית ממש, היא טוענת שיש לה בריחת שתן.
ד"ר, כמה חמוציות שריך לצרוך ביום? ואולי אתה יכול להמליץ על עוד משהו שיכול לעזור בבבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבתא של קרן
ד''ר נחום זילבר06/12/2007אם היא שותה כמות גדולה של מים אז היא תתן הרבה שתן למרות שיש לה כליה אחת.
אין אינדיקציה למתן חמוציות או הגדרת כמותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפרולוגשלומי03/12/2007
שלום ד"ר יש לי אבנים בכליות וגם ברקמות הכליה האורולוג שלי שלח אותי לנפרולוג תוכל להסביר לי קצת מזה נפרולוג יכ אני דואג.....תודה על העזרה והמשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד''ר נחום זילבר03/12/2007נפרולוג הוא הרופא הפנימי העוסק בבעיות כליה, תפקודה ובמקרה שלך הוא זה שיברר את הסיבה להווצרות האבנים (לפעמים רופא במרפאה מטבולית מטפל בכך).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ברית מילהדן03/12/2007
בנינו עבר ברית מילה, ניתן לראות שבקצה הפין, הפתח אינו נראה כקו ישר כמו פתח נורמאלי אצל בנים אלא בצורה קטומה בחלק התחתון,
האם יכול להיות שהוא נולד כך והעורלה הסתירה זאת?
האם במהלך ברית המילה מבצעים חתך או תפיסה באזור זה כך שאולי האזור נפגע בשוגג?
האם הפתח באזור השופחה משתנה עם הגדילה?
במידה ויימצא בבדיקה שיש פגם אסטטי ללא פגיעה תפקודית, האם יש אפשרות לבצע תיקון כאשר אנו כרגע כשבוע וחצי לאחר הברית?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ברית מילה
ד''ר נחום זילבר03/12/2007לא ניתן להשיב על השאלות ללא בדיקת התינוקץ פנו לאורולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וריקוצלהשי03/12/2007
שלום..אני בן 17 וחצי ועוד בערך חודש אני אמור לעבור ניתוח וריקוצלה קשירת הווריד באשך השמאלי.
1. מתי מומלץ לנתח את הוריקוצלה שידוע שיש הפרעה קלה בזרע.. בגיל מוקדם כמו גילי כעת.. או בגיל מבוגר יותר לפני שרוצים להכנס להריון?
2. מה הסיכונים שיכולים להיות מהניתוח? למרות שזה נדיר שיהיו סיכונים..
3. האם צריך להמנע מקיום יחסי מין / אוננות, לפני ניתוח ואם כן כמה זמן?
4. האם עישון חשיש עלול להזיק לניתוח?
סליחה על ההטרדה ותודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח וריקוצלה
ד''ר נחום זילבר03/12/2007ראשית בהצלחה בניתוח. אני מקווה שקיבלת הסברים מהמנתח. אשיב לך כמיטב יכותי על שאלותיך.
1. מומלץ לנתח בכל גיל כאשר מאובחן וריקוצלה הגורם להפרעה
2. בד"כ אין סיכונים. יתכנו סיבוכי הרדמה או תוצאות לוואי של הניתוח. כגון, הידרוצלה או הישנות וריקוצלה
3. לא
4. אין להשתמש בחשיש בשל הנזק שהוא גורם לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דר' זילבר וריד נפוח באשךמשה02/12/2007
שלום.
לאחרונה מס' ימים אני מרגיש תחושת גירוד עוקצנית מאחד האשכים .
לאחר כמה ימים הבחנתי באחד הורידים/ עורק לא ידוע לי מה זה שהוא נפוח יותר מהרגיל
והוא בצבע סגול כהה .
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר נחום זילבר02/12/2007יתכן ותופעה זו הנה רגילה ורק עתה שמת לב לכך. במידה וזה מפריע לך פנה לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' זילברדניאל02/12/2007
דר' זילבר היקר שלום.
אני נפגעתי קשה בתאונה חזיתית,לפני כ4 שנים, דימום סובדוראלי גדול שנתגלה רק כעבור חודש, נותחתי בראשי
לצורך ניקוז הדימום .אני סובל ממספר בעיות מאז : אפילפסיה מוקדית, בעיות אורטופדיות צוואר וגב,
בעיות במערכת העיכול העליונות, בעיות נפשיות ,הפרעות שינה וישנוניות יתר .אני נוטל תרופות אנטיאפילפטיות ותרופות נוגדות חומצה למערכת העיכול ,בבדיקות דם יש ירידה בויטמין b12 וויטמין d. יש לי ירידה חדה בפעילות המינית והזיקפה כמעט נעלמה ,דבר שמדאיג אותי ביותר .
מספר שאלות לי אליך: א, איך ניתן לטפל בבעיה אם בכלל?
ב,קיבלתי נכויות על כל הבעיות שציינתי לעיל,האם מגיעה נכות לבעית
הזיקפה?
ג, איך ניתן לבדוק את הבעיה ולאתר את מקורה? האם יש קשר לכל הבעיות
הנ'ל?
תודה מראש על תשובתך , אשמח אם תכוון אותי.
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל
ד''ר נחום זילבר02/12/2007קראתי בעיון את שאלתך וסיבלותיך. לעיתים תרופות כמו שאתה נוטל יכולות לפגוע בתפקוד המיני על רקע פיסיולוגי. אולם, לעיתים בעיות נפשיות הן הגורמות להופעת בעיה זו. עליך לעבור ברור אצל רופא המטפל בבעיות אלו, כולל בדיקת הורמונים בדם ובדיקות נוספות . אז, ניתן יהיה לעזור לך בבעייתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית עם אונה מוגדלתיחיאל02/12/2007
בסקירה על קולית התקבל הממצא הבא:
ערמונית : 3.1x4.2x3.8" ס"מ ,, עם אונה אמצעית בולטת לתוך שלפוחית השתן. אבקש לדעת במיוחד, מה משמעות ההערה האחרונה?
שארית לאחר התרוקנות-125* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחיאל
ד''ר נחום זילבר02/12/2007זה חלק מתשובה המבטאת את האנטומיה של הערמונית והתייחסותה לכיס השתן. אם אין בעיות מיוחדות במתן השתן אין צורך בכל טיפול. במידה וישנן הפרעות פנה לרופא ששלח אותך לביצוע US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ERYTHROCYTES-SED 12-14גל כהן02/12/2007
דר' שלום,
בבדיקת שתן שגרתית לגיל 30 הופיעה הנתון הבא :
ERYTHROCYTES-SED 12-14 רציתי לדעת מה זה אומר במילים פשוטות.
אשמח לקבל את חוות דעתך,
המשך יום נפלא,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל
ד''ר נחום זילבר02/12/2007תוצאה זו מבטאת נוכחות של כדוריות אדומות בשתן. אם היא מתלווה לבעיות נוספות יש לבררן. במידה ובעוד חודש בבדיקה חוזרת התוצאה דומה עליך לפנות לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)