פורום אורולוגיה, אימפוטנציה - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• ציסטה
    טלי
    09/01/2008

שלום רב! בעקבות תלונות על כאבים באשכים ובבטן התחתונה, בני בן ה-17 עבר אולטרסאונד אשכים ודופן הבטן בו הודגם ציסטה בגודל 0.5 ס"מ ביותרת האשך. האם הפתרון להפסקת הכאבים (שמופיעים פעם ביום לפחות וגם ללא מאמץ גופני) הוא ניתוח בו מסירים את הציסטה? האם קיימים פתרונות אחרים? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טלי

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

ציסטה אפידידימלית מטופלת באנטיביוטיקה ונוגדי דלקת. במידה והכאבים נמשכים ניתוח הוא גם פתרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בשתן
    יניב
    08/01/2008

שלום,
    אני נער בן 17 וכבר כמה ימים אני סובל מצריבה קלה עד בינונית כאשר אני משתין, בנוסף לכך, לפעמים לאחר כמה דק' לאחר הוצאת השתן אני חש צריבה חזקה לשנייה באיבר המין (לרוב אם אני נוגע או טיפה לוחץ באיזור התחתון של הפין)
    ברצוני לדעת מה הסיבה האפשרית לבעייה זו ומה ניתן לעשות לפתרונה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בשתן

הוספת תגובה

• ניב

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

צריך לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית ולאחר מכן ניתן יהיה לדון בעניין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערמונית מוגדלת/טיפטוף שתן
    אבי
    08/01/2008

שלום אני בן 31 ,
    לפני כשלוש שנים בצעתי אולטרסאונד כליות וכיס שתן עקב דם בשתן
    הבדיקה היתה תקינה אולם היה כתוב סעיף שבלוטת הערמונית מוגדלת
    ומידותיה 3.0*3.4 ס"מ .
    האורולוג שהסתכל על הבדיקה טען שהכל בסדר והערמונית תקינה

ישנה בעיה של טפטוף לאחר מתן שתן , ניגשתי בחודש שעבר שוב לאורולוג
    ולדווח לו על הבעיה , הוא טען שבגילי אין בעיות עם ערמונית והסתכל על הבדיקה הישנה מלפני שלוש שנים , שסיפרתי לו על הטפטוף שתן הוא שלח אותי לאולטרסאונד כיס שתן .

הפעם בבדיקת האולטרסאונד לא היה כתוב על גודל הערמונית , מלבד שארית שתן 123 סמ"ק
    (אבל כנראה בגלל העובדה ששתיתי 10 כוסות לפני הבדיקה במקום 5 כוסות והיה לי לחץ של שתן גם אחרי התרוקנתי )

האם זה אומר שאם בבדיקת האולטרסאונד כיס שתן כליות לא כתוב הפעם על הערמונית זה סימן שגודלה תקין ?

תודה מראש

הוספת תגובה

• אבי

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וירקוצלה עם היפוך זרימה
    אתי
    08/01/2008

לבני בן ה-27 בדיקת זרע לא תקינה - נמוכה מאד
    בדיקת אולטראסאונד - וירקוצלה בינוני מצד שמאל עם היפוך זרימה בוולסלבה . הכרבב.
    שאלתי : מה הטיפול הטוב ביותר עבורו קשירה או ניתוח?
    האם אחרי נתוח או קשירה בדיקת הזרע תעלה
    האם אשתו תוכל להרות ממנו?
    אודה לך על תשובה מהירה ד"ר נכבד.

לקביעת תור
    סגירה
    וירקוצלה עם היפוך זרימה

הוספת תגובה

• אתי

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

בניתוח מתבצע קשירת ורידים ספרמטיים. יתכן, שלאחר הניתוח איכות הזרע תשתפר ויתכן הריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות של דלקת בשלפוחית השתן?
    יעלי
    08/01/2008

שלום
    אימי בת 65 ,סובלת מזה כשלושה שבועות מתופעות של דלקת בשלפוחית השתן, צריבות ,לחץ חזק באזור השלפוחית, ועשיית פיפי מספר רב של פעמים ביום.בבדיקות שתן שעשתה (תרבית וכללית) הראו התוצאות שאין דלקת, בשל התלונות החוזרות שלה החליט הרופא לתת לה אנטיביוטיקה למרות שלפי הבדיקות לא היה צורך בכך, היא סיימה את האנטיביוטיקה אך אין שיפור ,עדיין עושה פיפי מספר פעמים רב ביום וחשה לחץ חזק באזור השלפוחית.
    כעת הופנתה ע"י הרופא לאולטראסאונד, אך עד שתגיע אליו ולאורולוג ייקח מעל לשבועיים.
    אימי מאוד מודאגת, האם יש בדיקותו נוספות שכדאי שתעשה בזמן שהיא מחכה לאולטראסאונד,והאם כדאי שתפנה באופן דחוף לרופא פרטי או שלפי הסממנים אין בהילות והיא יכולה לחכות .
    לפי המימצאים הנ"ל מה זה יכול להיות? אימי מאוד לחוצה מהעיניין.
    אודה לך על תשובתך ,יעלי

הוספת תגובה

• יעלי

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

הבדיקות הנחוצות הם: בדיקותUS ואולי CT של האגן בהמשך. כמו כן, יש לחזור על בדיקות שתן תרבית וכללית. פני לגניקולוג במסגרת הברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות דם בשתן ופוליפ
    שרון
    08/01/2008

שלום רב,
    בעלי סובל מזה כמה שנים מאבנים חוזרות בכליות, כבר עבר ריסוק לפני פחות משנה וכבר הופיעו שוב תופעות של דימום בשתן.
    לאחר בדיקות רבות גילינו שהאבנים חוזרות בגלל בלוטה בצוואר המפרישה את הסידן לכליות באופן כזה שנוצרות שוב ושוב אבנים, יחד עם זאת התגלה בבדיקת ציטוסקופיה שיש לו פוליפ בשלפוחית השתן והומלץ על ניתוח להסרתו (בבלינסון ב12/02).
    שמנו לב שאם הוא לא שותה הרבה מים מתחיל לו כאב בכלייה או בשלפוחית וגם דם מופיע בשתן לכן הוא מקפיד לשתות המון מים.
    ובבדיקה נוספת ראו שאחת הכליות לא בשיא תפקודה השאלה שלי היא האם כל הדברים קשורים אחד לשני ובעצם מתחילים בבלוטת היותרת בצוואר או שהפוליפ בשלפוחית אינו קשור בכלל?
    דבר שני האם לדעתך לאחר שני הניתוחים שבעזרת השם יעברו בשלום ובהצלחה האם הכלייה תחזור לעצמה והכל יפתר?
    אני רוצה לציין שמאז שהוא עשה את הציסטוקופיה התחילו לו הכאבים בכלייה.
    אשמח לקבל תשובתך
    תודה והמשך יום נעים

הוספת תגובה

• שרון

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

אין קשר בין מצב האבנים לבין הפוליפ בשתן. צריך לעבור בהקדם את 2 הניתוחים ולקוות שכיס השתן יהיה "נקי" לאחר מכן והכליה תפסיק ל"צבור" אבנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכליות אבן בכלייה ופוליפ

שרון
    10/01/2008

ראשית תודה רבה על תגובתך המהירה, אני מקווה מאוד שהניתוחים יעזרו.

רציתי לשאול אם יש סוגים שונים של ניתוחים להסרת הפוליפ מהשלפוחית? ואם כן על איזה מהם אתה ממליץ?

נכון להיום בעלי סובל גם מצריבות מציקות בקצה איבר המין בסיום מתן שתן בכל פעם שהוא מתרוקן (אני רוצה לציין שהוא מתרוקן לפחות 20 פעם ביום כי הוא שותה המון) האם זה יכול להיגרם כתוצאה מחול או אבן שלא יוצאת? או אולי דלקת ?

פשוט הוא נורא סובל ואני מרגישה כל כך חסרת אונים האם כדאי לפנות לאורולוג המטפל בנושא?

שוב תודה והמשך יום נעים
    שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון

ד''ר נחום זילבר
    15/01/2008

ההתרוקנות הרבה היא לא משתיה מרובה אלא מהתהליכים הפתולוגים במערכת השתן שלו. פני בהקדם לכל אורולוג. הניתוח להוצאת הפוליפ מכיס השתן הוא אחיד ואין בו וריאציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציתי לדעת מהי פלורה של עור
    hilaei
    08/01/2008

שלום רב,

לבן זוגי יש כאבים בבטן התחתונה וכאבים חזקים באשכים, יש לו שריפה במתן שתן וכמו כן לאחר קיום יחסי מין, בנוסף הוא גילה גושון קטנטן באשך, אפילו לא בגודל של מטבע! ממש פיצפון, בן זוגי מאוד מודאג וכמובן שהלך לעשות בדיקות אצל אורולוג, האורולוג נתן לו לעשות בדיקת שתן ובדיקת זרע, בבדיקות יצא שהשתן שלו תקין והזרע שלו תקין אבל יש לו פלורה של עור, ברצוני לדעת מהי פלורה של עור? מה גורם לה להופיע? האם זה מדבק? מה הטיפול? והאם יש לזה השפעה על פריון? אודה על תשובתך המהירה ואודה על תשובה מפורטת לגבי כל שאלותיי, מאוד חשוב לנו לדעת את התשובות לשאלותינו.

תודה רבה הילה

הוספת תגובה

• פלורה

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

הפלורה הינה קבוצה תקינה של חיידקים "טובים" הנמצאת על העור, בגרון וכו' ואינה עושה כל בעיה. אין לה השפעה על פריון ואינה מדבקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וריקוצלה,השלכות ושיטות טיפול
    מודאג
    08/01/2008

אני בן 29 ובצבא מצאו לי ורקוצלה.רק היום , כשאנחנו מנסים להיכנס להריוןנשלחתי לבצע בדיקת אולטראסאונד וקיבלתי הפניה לבדיקת זרע. אובחנה אצלי וריקצלה בצד שמאל דרגה 2-3 .
    להלן התוצאות של בדיקת הזרע:
    abstinence 5 days
    viscosity normal
    volume 3.4
    ph 8
    count 12
    tot count 40.8
    mitility I 40%
    grade 2
    normal 1%
    borderline 1%
    AMORPHOUS 70%
    pyriform 16%
    round 1%
    tail 4%
    midpiece 7%
    prem.cell +
    wbc +
    fructose normal

משיחה עם האורולוג הוא אמר שיש פגיעה בספירה, בתנועה ובצורה וצריך לבצע ניתוח.
    ורק אחרי 3-6 חודשים נוכל לנסות שוב. הוא אמר שאחוזי ההצלחה הם 70%.
    כשהתקשרתי לקופ"ח אמרו לי שיש אופציה נוספת של לפרוסקופ.

שאלותי:
    - האם יש סיכוי שבכל זאת ניקלט להריון טיבעי ללא ניתוח?
    - בהנחה שהתשובה היא חיובית, האם ה"צורה" הלא טובה של הזר יכולה לפגוע בעובר?
    - מה ההבדל בין שיטות הטיפול ומה מומלץ ויכול לעזור לי יותר?
    - קראתי שהבעיה יכולה לחזור על עצמה, האם זה אומר שבילד הבא שוב אצטרך לעבור ניתוח?

אני ממש מודאג ואשמח לקבל התייחסותך.

הוספת תגובה

• מודאג

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

רצוי לעשות ניתוח בהקדם או בשיטה הרגילה או בלפרוסקופיה. נקווה שאיכות הזרע ישתפר ויהיה הריון. במידה ויש חזרה של הוריקוצלה עושים טיפול אחר ע"מ שהזרע יחזור לתיקנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני...

מודאג
    10/01/2008

תודה על המענה... אבל עדיין לא ממש קיבלתי תשובות לשאלותי...

האם ה"צורה" הלא טובה של הזר יכולה לפגוע בעובר?
    מה ההבדל בין השיטות ומה יותר מקובל לבצע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג

ד''ר נחום זילבר
    15/01/2008

"צורה" של הזרע לא פוגעת בעובר כי אין היריון.
    אין הבדל בין השיטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PGE-1 - מס' שאלות.
    אנונימי
    08/01/2008

שלום רב, אני סובל מ ED.
    אני מעוניין לדעת מה המחיר של החומר בשוק? אני מעוניין להתחיל להשתמש בחומר הזה ולא בשום חומר אחר ולכן רציתי לדעת אם אני צריך לבקש מהאורולוג שלי מרשם בכדי לרכוש את החומר ובנוסף רציתי לדעת אם PGE-1 נמצא בסל התרופות? האם קופות החולים מסבסדות את העלות?

אם תוכל להרחיב על החומר אני אשמח, תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    PGE-1 - מס' שאלות.

הוספת תגובה

• אנונימי

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

זהו אחד החומרים שמשתמשים להזרקות בפין בזמן הפרעות בזקפה.רק רופא יכול להחליט אם אתה מתאים ובאיזה מינון. רק הוא יכול לכתוב מרשם. לגבי עלויות וסל התרופות פנה לקופ"ח שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן מרובה
    יהודה
    08/01/2008

אני בן 29 ומזה כשנתיים יש לי שתן מרובה בכמה סגנונות (לפעמים יוצא קצת בתחושה של אי התרוקנות , לפעמים יוצא רגיל בתחושת התרוקנות, אבל הלאחר רבע עד חצי שעה זה חוזר שוב פעם, לפעמים אני צריך להתאמץ כדי להוציא ,ואף להתרכז כדי להוציא את השתן) הלכתי לרופא ועשיתי מספר בדיקות (כולל אולטרא סאונד כליות ובחינת השארית) והכל היה תקין. הופנתי לאורולוג והוא אמר שכל הבדיקות תקינות ומה שנשאר לעשות זה חוקן משני כיוונים ,זו בדיקה כואבת ולכן ירדתי מזה והאורולוג לא לחץ עלי לעשותה.
    במשך התקופה הזו שמתי לב שהתופעה מתעצמת בעיקר כאשר לא ישנתי טוב בלילה.
    בנוסף אני לא נותן צואה באופן תדיר, וגם לא הרבה (מעין עצירות שהיא טבעית) , ונראה שיש קשר בין שני הדברים , כי לפעמים עד שאני לא נותן צואה , תדירות השתן מתגברת , וגם לאחר מתן הצואה עדין יש דחיפות ולאחר זמן מה זה פוחת. (יש לציין שגם במתן צואה , אין לי תחושה של התרוקנות טוטלית)
    ברצוני לדעת האם יש קשר בין שני הדברים. ואם עלי לחזור לאורולוג ולעשות את הבדיקה של החוקן? , האם יש בה סיכון?, והאם כל זמן שאני לא הולך אני יכול לגרום לנזק יותר גדול?
    כעת אני שותה יותר מים וחלב ואוכל כל יום שזיפים מיובשים, לועס את האוכל לאט , משתדל לא ולאכול מאכלים שגורמים לעצירות, האם זה יכול להוות פתרון לבעיה?
    בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שתן מרובה

הוספת תגובה

• יהודה

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

החוקן אינו כואב.
    לגבי בעיותך השונות של מערכת השתן ןהעיכול הייתי ממליץ שגם נוירולוג ופרוקטולוג יבדקו אותך. יתכן ויש צורך בבדיקות הדמיה נוספות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרע לאחר הטלת שתן
    ענבר
    07/01/2008

שלום
    לאחר הטלת השתן יש לי פליטה של זרע, מה זה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    זרע לאחר הטלת שתן

הוספת תגובה

• ענבר

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

יתכן, אבל צריך לבדוק, לאחר פליטת זרע חלק ממנו נפלט אצלך לאחור. לכן, יתכן, שחלק מאותה פליטה יוצאת עם השתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בזיקפה
    משה
    07/01/2008

שלום רב!
    אני בן 32. אני סובל מזיקפה חלשה. כדי להשיג זיקפה אני צריך לשפשף חזק (או לנער בכח). המגע עצמו לא נעים ומתסכל, הגירוי חלש ובד"כ מכאיב ומעצבן! כשכבר יש זיקפה, היא חלשה: יורדת כשאני מפסיק לשפשף, האורך והרוחב להערכתי כ 2/3 ואולי 1/2 ממה שהאיבר "מסוגל", והאיבר עצמו לא קשה כלל.
    בבוקר יש זיקפה, אבל היא חלשה. ובזמן קרי לילה אותו כנ"ל. בקיצור, אף פעם אין זיקפה מלאה.
    כמו כן, כשיש הזיקפה, האיבר נראה מוזר: כאילו מחולק לשניים, כאשר החצי התחתון של האיבר יחסית נפוח, ואילו החלק העליון פחות נפוח, ולפעמים נראה אפילו נפול (תלוי בחולשת הזיקפה). לאחרונה, שמתי לב, שמרקם העור באיבר לא אחיד: באותו מקום שהאיבר "נחצה" לשניים, העור כהה יותר, וישנה מעין טבעת של עור כהה מתוח סביב האיבר, שנראה שהיא לוחצת על האיבר, כך שבזמן הזיקפה החלק שסביבו הטבעת צר יותר, ולמעלה ממנו שוב יש התרחבות (כמו צורה של שעון חול, אם לנסות להמחיש...).
    מעבר לזה (ולא ברור לי אם זה שייך...) לעולם אין לי תחושת אורגזמה (שפיכה כן, אורגזמה לא).

מה כאורולוג יש לך לומר על כך?

ואם למקד את השאלות: מה זאת "הטבעת" הזאת שסביב האיבר? תופעה מוכרת? בעיה לאורולוג או רופא עור?
    האם "הטבעת" הזאת, היא שגורמת לי לזיקפה חלשה?
    האם תיתכן בעיה בכלי הדם באיבר? האם יש בעיה אחרת? איזו בעיה? ובאילו בדיקות זה כרוך? האם יש טיפול ואיזה?
    האם הבעיות בתחושה, כאב, חוסר תחושת הנאה, חוסר אורגזמה - עשויות לנבוע מבעיה אורולוגית, או שמא עלי לחפש פתרון בכתובת אחרת?

אני מצטער על גודש השאלות, ומודה לתגובתך מאד -מאד!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בזיקפה

הוספת תגובה

• משה

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

אכן, גודש השאלות אינו מאפשר תשובה באינטרנט. עליך לפנות לאורולוג ולרופא עור ומין שיבדקו את העניינים לעומקם ויחליטו במידת הצורך על טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח CT אנגיו
    תום
    07/01/2008

שלום ד"ר זילבר
    ידוע על UPJ בכליה הימנית.
    ב CTA : "הודגמה תמונה טומוגרפית תומכת לעורק היברנטי מימין אשר גורם ללחץ על איזור המעבר אגני שופכן מימין."
    1.מה משמעות הדבר?
    2.האם המצב הזה מונע אפשרות של ניתוח אנדופילוטומיה?
    3.האם האפשרות היחידה לפתרון היא ניתוח Pyeloplasty?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח CT אנגיו

הוספת תגובה

• תום

ד''ר נחום זילבר
    09/01/2008

כלי הדם המיוחד שהודגם בצילום לוחץ על האגן וגורם להיצרות. הרופא המנתח יחליט על השיטה הטובה ביותר לפי נסיונו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבע
    גדי
    06/01/2008

לפני פחות משבועיים עברתי ביופסיה של הערמונית. צבע השפכה כיו הוא חום. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    צבע

הוספת תגובה

• גדי

ד''ר נחום זילבר
    06/01/2008

סימני דם בזרע יכולים להופיע אפילו עד 6 שבועות לאחר ביצוע הביופסיה.צבע חום הנו ביטוי לסימני דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה דחוף תוצאות סונר אשכים פירוש
    גבר מתבייש
    06/01/2008

בבקשה עשיתי סונר אשכים אלו תוצאות
    אשך ימין מרקם אחיד מעט מגוטרגר מבנה מעט טובולרי 2.4איקס 1.6 איקס 3.7 ס"מ
    לא נצפה עודף נוזל בשק האשכים דוד צדדי
    גודש בוורידי השק משמאל רוחב במנוחה 3.5 מ"מ
    בפתיחת דופלר צבע וביצוע וולסלבה מודגמים הגברה +היפוך
    בזרימה הורידית משמאל
    מימין ללא זרימה וורידית חריגה

לסיכום ווריקוצלה קלה בינונית משמאל אנא אמור לי מה דעתך בנושא ....
    עברתי את סונר האשכים עקס חוסר זרע אצלי האם התוצאות של הסונר קשורות לחוסר הזרע אצלי ומה צריך לעשות מחכה לתשובה דחופה

הוספת תגובה

• גבר מתבייש

ד''ר נחום זילבר
    06/01/2008

א. יש וריקוצלה שלא גורם לחוסר זרע
    ב. חוסר זרע זו בעיה שיש לטפל בה אין מקום לבושה.
    ג. תשובת ה US אינה מסבירה את בעיותך. יתכן, שתעבור בדיקות נוספות
    ד. פנה לרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה