מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יוניתרמיה - פרוסטיטיסשרה08/11/2007
כחולה פרוסטיטיס הופנתי על יד הרופא המטפל שלי לעבור טיפול ביוניתרמיה.
מה אומר טיפול זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוניתרמיה - פרוסטיטיס
ד''ר נחום זילבר09/11/2007אני מכיר טיפול בהיפרתרמיה, והוא טיפול יעיל. המושג שכתבת אינו מוכר לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Protein גבוהליטל08/11/2007
שלום רב,
אני בת 33, בתקופה האחרונה יש לי תכיפות גבוהה של מתן שתן הבדיקות הראו
על ערך 100 של Protein (הגבול בין 0-30) רציתי לדעת מה המשמעות ומה האינדיקציה לבעיה.
תודב רבה,ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Protein גבוה
ד''ר נחום זילבר09/11/2007אם התשובות חוזרות על עצמן, יש מקום לבדיקות של איסוף שתן ל -24 שעות. פני לנפרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה ו - Tamsulosin 0.4mgח.08/11/2007
האם יש סכנה בשימוש במריחואנה וטיפול ב - Tamsulosin?
(מעבר לסכנות הידועות לשימוש במריחואנה.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחואנה ו - Tamsulosin 0.4mg
ד''ר נחום זילבר09/11/2007לא ידוע לי על קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אשך ואשך תותבסרטן אשכים08/11/2007
שלום רב,
אני בן 28 והתגלה לי השבוע סרטן באשך. אני מתוכנן לעבור השבוע ניתוח להסרת האשך הנגוע.
האורולוג הציע לי שבמהלך הניתוח, לאחר ההסרה יושתל לי אשך תותב מסיליקון.
מה דעתך על רעיון זה?
האם זה עלול לסבך את הניתוח?
האם יש מספיק ניסיון עם תותבים אלו?
האם התותב עלול לגרום לבעיות בעתיד?
האם אתה ממליץ על השתלת התותב או להשאר עם אשך אחד?
יש לציין שההשתלה לא קריטית עבורי, ואני מבין שהיא קוסמטית בלבד. אך אם אין סיכונים כלל אז אשמח לשמור על מראה יותר נורמלי.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת אשך ואשך תותב
ד''ר נחום זילבר09/11/2007הרעיון הוא טוב ומקובל בעולם. אין סיבוכים בעתיד.
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בדרכי השתן וחיידקיםיואב ב.07/11/2007
שלום רב לדוקטור המכובד שמעניק מזמנו הפנוי לכל דורש
קרוב משפחה הינו מעל 80 ומרותק למיטה.יש לו כל הזמן זיהום בדרכי השתן וכל פעם חיידק אחר.
הוא עבר הרה של פוליפים בדרכי השתן כבר פעם שלישית.נשח לשטיפות BCG שלאחר פעם שלישית מצו החמיר ועל כן הפסיק השטיפות.הפעם זה חיידק ESCHERICHIA COLI .שקית השתן
דמית.
איני מבין מדוע הרופאים אינם נותנים תרופות על מנת לחזק את כל מערכת החיסון שלו .
מה אפשר לעשות כנגד הדלקות החוזרות ונשנות וכנגד החיידקים?
בברכה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות בדרכי השתן וחיידקים
ד''ר נחום זילבר09/11/2007לגבי תרופות, ויטמנים וכו' יש לפנות לרופא המשפחה. לגבי מניעת הזיהום יש לבקש מרופא המשפחה מרשם להיפרקס וויטמין C במינון של 500מ"ג ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החדרת תומכן (סטנט)נועה07/11/2007
אבי בן 82 עבר לפני כמה ימים החדרת סטנט (יש לציין שהיה מחובר חצי שנה לקטטר).
נכון להיום יש לו דליפת שתן.הוא לא מצליח להרגיש שיש לו צורך להשתין.
שאלותיי הם:
1. האם זה מצב נורמלי שאחרי יומיים לאחר החדרת הסטנט יש בריחת שתן (אי יכולת לשלוט בשתן).?וכמה זמן זה יכול להמשך?
2.האם זה יכול להיות בגלל הקטטר שהיה לו זמן רב?
3. מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החדרת תומכן (סטנט)
ד''ר נחום זילבר09/11/20071. כן. אני מקווה שלזמן קצר בלבד.
2. כן.
3. להמתין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוסטיטיטיס -מה ההבדל בן cp ל- cppsשרה07/11/2007
אבקש לדעת מה ההבדל בין שני סוגי המחלות
מה הטיפול הנכון לכל אחד מהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוסטיטיטיס
ד''ר נחום זילבר09/11/2007אנא הסבירי לי את שאלתך בעברית ולא בראשי תיבות באנגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפרוסטומיהתודה מראש07/11/2007
בעקבות הידרונפרוזיס בכליה, הוכנס נקז נפרוסטומיה, ולאחר מעקב הוחלט על כריתת הכליה שאינה מתפקדת אך היא מזוהמת. הניתות המיועד, לפרוסקופי, נקבע לעוד חודש. יציאת הנפרוסטומיה מהגב מזוהמת ומפרישה מוגלה . מאד כואב. האם לדעתך אפשר להוציא את הנפרוסטומיה לפני הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפרוסטומיה
ד''ר נחום זילבר09/11/2007לא. אסור להוציא את הנקז עד לזמן הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הציסטה גדלה עם הזמן?ד''ר נחום זילבר06/11/2007
מצאו לי ציסטה פשוטה בכליה בגודל 1 סמ.האם הציסטה גדלה עם הזמן?איזה שינויים חלים בציסטה עם השנים.אני בן 56
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכליה
ד''ר נחום זילבר06/11/2007בשלב זה אין צורך לעשות דבר. עליך לבצע אולטרסאונד למעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בערמוניתעורון06/11/2007
ד"ר שלום,
אני בן 46, סובל מצריבה חזקה אחרי מתן שתן או יחסי מין. בדיקות השתן ואולטראסאונד תקינות. חזרתי על אותן בדיקות פעמיים. עשיתי אפילו בדיקת PSA והייתה תקינה. יש לי כאבים מתמשכים בחלק התחתון-שמאל של הפין. לפעמים יש התכווציות שם מרוב הכאבים. הרופא האורולוג לא ממליץ על בדיקות נוספות. אני סובל מצריבוצ וכאבים בין האשכים ומעל הפין (עמוק).
נא התייחסותך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית?
ד''ר נחום זילבר06/11/2007יתכן, ומדובר בדלקת של הערמונית ושלפוחיות הזרע. ואולי גם השופכה מעורבת בתהליך הזהומי. לדעתי יש מקום לטיפול אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכים ניידיםמתן06/11/2007
כבר תקופה ארוכה שהאשכים שלי נמצאים במצב של תנועה
האם זה אומר משהו?
האם העובדה שעברתי בגיל 3 ניתוח להורדת אשך טמיר יכולה להיות קשורה לעניין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשכים ניידים
ד''ר נחום זילבר06/11/2007זה לא אומר דבר. אין קשר לניתוח פרט לכך שהאשך אינו טמיר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףאפי06/11/2007
דוק אני מאוד לחוץץץץץץ
אמרו לי שיש לי וריקוצלה בצו ראשון אני בן 17 לא ידעתי שיש לי את זה זה לא הפריע לי מעולם הכל בסדר ועדין לא מפריע לי הבעיה שאמרו שזה יכול ליפגוע בפוריות מאז אני כמו משוגע כל היום עצוב ולא מבין למה זה נפל דווקא עליי האשכים זהים אין כאבים מה אני עושה נאלץ להגיד שיש בעיות בעתיד וזהו?
והאם זה גורם לגידולים ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפי
ד''ר נחום זילבר06/11/2007למיליוני אנשים בעולם יש וריקוצלה והם לא עצובים. בצע את שנאמר לך בל"ג. אין קשר לגידולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרוציליה ובקעגל06/11/2007
לפני שבועיים וחצי בלילה שלאחר רכיבה על אופניים התחיל לי לחץ במפשעה בצד שמאל, לאחר מספר ימים הלכתי לרופא משפחה/פנימאי/ספורט שאמר שזה דלקת בשריר או וירוס והמליץ להתייעץ עם כירוג במידה והכאב לא עובר. לאחר כשבוע כירוג איבחן חולשה ברקמות (לא מצא בקע בבדיקה פיסית) והמליץ לחכות עוד מספר ימים. הכאב פחת עם הזמן אך עדיין מורגש לפעמים, כירוג הפנה ל US רקמות רכות.
לפני כמה ימים הבחנתי בנפיחות בשק האשכים בצד השני (צד ימין), הלכתי לאורולוג שאיבחן שהאשכים בגודל ובצורה תקינה אך יש נוזל סביב האשך הימני. הוא הפנה אותי לאולטראסאונד אשכים וכליות/כיס שתן.
לוקח זמן עד הצילומים ובנתיים אני קצת מודאג, יש קשר בין בקע בצד שמאל להידרוציליה בצד ימין או שזה מעיד על בקע גם בצד ימין או בעיה אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרוציליה ובקע
ד''ר נחום זילבר06/11/2007אין קשר בין צידי הגוף לגבי הופעת הנ"ל. יתכן ןימצא ממצא ב U.S שיסביר את המצב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם ערכי ה- PSAשרה06/11/2007
אני גבר בן 50 שעומד לעבור בדיקת PSA
מהם ערכי PSA תקינים לגבר בגילי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
ד''ר נחום זילבר06/11/2007בין 0 ל4 בגודל ערמונית בינוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור מקיף לבעיית זרענאור05/11/2007
עברתי בדיקת U.S אשכים + דופלר ו-U.S ערמונית וכן בדיקת הורמונים .
ה-U.S ערמונית תקין וב-U.S אשכים אין היפוך זרימה ,האשכים בעלי מרקם אחיד ואפידידימיס תקין ( אשך ימני קטן -זרימה מופחתת) ללא וריקוצילה .
ההורמונים בטווח תקין (FSH גבוה -16.4).
אני רוצה להעמיק את הבירור בנושא של איכות /תנועתיות / נפח של הזרע שאינם בטווח תקין .
האם יש צורך בביופסיית אשכים ? איך נקראת בדיקת הדמיה של צינור הזרע?
מה הכוונה בטיפול של כריתה טרנס אורטרלית של ה-EJ.D ולמי זה מיועד?
ואיך בדיוק עוזר ניתוח לחיבור צינור הזרע ליותרת האשך ?
תודה רבה על כל העזרה ,הפורום שלך מאוד ידידותי ומסייע !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נאור
ד''ר נחום זילבר05/11/2007אתה מספיק נאור להבין שבירור מקיף של הנושאים שהעלת מקומם אינו בפורום באינטרנט אלא, יש לפנות לרופא המטפל בבעיות זרע ופוריות הגבר כדי שיחליט אם יש צורך או מקום לבדיקות נוספות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)