מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים בצמוד לבסיס פיןיקי16/11/2007
כאבים בצמוד לבסיס פין בצד הפנימי של הבטן.
כאבים בשרירים (?) בצד הפנימי של הפין בבטן. הכאבים נתמתחים מכוון האשכים עד לפין ולא לרוחב הבטן. בקיצור - כפי שמורגש בעת מכה באשכים.
אין בעיות במתן שתן או בצריבה ?
מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצמוד לבסיס פין
ד''ר נחום זילבר18/11/20071. רצוי לבצע בדיקה ע"י כירורג אם הכאבים נמשכים.
2. U.S. אשכים - רצוי לבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקוסלהאלי15/11/2007
מהי וריקוסלה? מה ההשלכות שלה? מה ניתן לעשות כדי למנוע, לטפל או להקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה
ד''ר נחום זילבר16/11/2007ראה תשובתי לגילה בתאריך 18.7.2007 באתר זה (דף 22)
ראה תשובתי לעידם מתאריך 1.7.2007, בתאר זה (דף 24)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSAיקי15/11/2007
שלום רב
לפני חצי שנה רמת שPSA שלי היתה 13 ואילו עתה -22 .
האם המשמעות שאני סובל מסרטן הערמונית ?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
יקי15/11/2007שכחתי לציין - אני בן 69
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPSA
ד''ר נחום זילבר16/11/2007ראה תשובה שנתתי לטליה מהיום.
העיקר הוא שלא תזניח את הנושא ותטפל בעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא משפריץרון15/11/2007
תמיד שגמרתי בעבר, אני השפרצתי .
לפני כמה ימים , חברה שלי ירדה לי , ואז בדיוק שבאתי לגמור , היא הפסיקה , ואז במקום להמשיך לעשות לי ביד ושהזרע יפלט בהשפרצה, כל הזרע יצא כאילו מתפוצץ .
מאז עשיתי 3 פעמים ביד לעצמי , וראיתי ש :
א} אני לא משפריץ , הזרע יוצא סתם ככה ולא בהשפרצה חזקה כמו תמיד .
ב} אני מרגיש את האורגזמה, כבר בתוכי, ורק אחרי כמה שניות הזרע יוצא { זה ממש מפחיד }
ולא כמו פעם, שאיך שהייתי מרגיש את האורגזמה הזרע היה יוצא, בעיה בתיימינג גם .
יכול להיות שביגלל שהיא הפסיקה לעשות לי בייד בדיוק שגמרתי , אז זה מרחיב את צינור הזרע בנקודה מסויימת כך שזה יוצר עיכוב שפיכה לאחר אורגזמה ?
ומבטל לי את ההשפרצה ? ,
מה עושים אם זה ?. ... האם זה עובר ?
יכול להיות שנשארו לי שם זריידי זרע שיתייבשו שמשבשים לי את העניין ?
תודה לכל מי שיעזור לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרון
ד''ר נחום זילבר16/11/2007אל תתרגש זה יסתדר מאליו. אין שום דבר שמתייבש. אל תהיה בלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
רון16/11/2007דוקטור,
תודה רבה אני מקווה בעזרת השם שזה יסתדר.
ושיהיה לך בריאות ואושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה בבקשה ! ! !
רון18/11/2007דוקטור מאז מה שסיפרתי לך לפני כמה ימים,
עברו 4 ימים ,
עשיתי שוב ביד כדי לבדוק, אם הזרע משפריץ , והוא לא השפריץ הוא טיפטף לי .
יש את הצינור שהוא הצינור המשולב של השתן והזרע יחד ,
הצינור של הזין עצמו ,
אז שם נדמה לי שיש לפני הכיפה של הבולבול בעיה ,
והיא כאשר הצינור הולך בקו אחד ישר , אז חצי סנטימטר מהכיפה , היה לי פיצוץ בצינור הזה , וכך ,
שיש לי את האורגזמה , אז הזרע הולך את המסלול בחוזקה, מגיע לשם ,מעט את הקצב , ואז הזרע יוצא בטיפטוף במקום בהשפרצה , ואחרי שאני גומר, אני לוחץ בנקודה זו ויוצא לי עוד כמות של זרע ,
גם שאני עושה פיפי באותה נקודה זה קורה לי ,
לא ע"י שיפשוף כמו בעבר , שאז יוצא עוד קצת נוזל אלא, , ע"י לחיצה על נקודה זו .
דוקטור , מה עושה ,
יש דרך לטפל בזה?
האם זה עובר ?
האם יכול להיות שהבעיה בצינור הזה ?,
ואם זה בעיה בצינור הזה צינור כזה{ שהתפוצץ / נהיה עבה באותו החלק }, חוזר לעצמו למה שהיה פעם ?
ואם כן , תוך כמה זמן בערך זה צריך לעבור , ושאני יחזור להשפריץ כמו פעם ?
תודה תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון
ד''ר נחום זילבר19/11/2007כשם שכתבתי. המצב יסתדר. אך אם אתה לחוץ, פנה לאורולוג הקופ"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה ליתר ביטחון
רון21/11/2007דוקטור יש לי עוד שאלה בבקשה ,
בקבות מצבי ומה שסיפרתי לך בהודעות הראשונות ,
גם איבדתי את הזיקפות החזקות שלי,
כמעט ואין לי זיקפות ביכלל, כמו לפני שבוע ,
אני בן 21 , מאז גיל 13 היו לי תמיד זקפות מלאות וחזקות .
מאז המקרה של שבוע שעבר אני כבר מיום ראשון לא עשיתי ביד , ולא פעילות מינית
ואין לי זיקפות חזקות,וביכלל כמעט ואין לי זיקפות ,
ושיש ,אז יש לרגע,
הזיקפה מאוד מאוד חלשה, וזה נופל תוך 3 שניות וחוזר להיות פין רפוי .
האם זה נפוץ , במקרה כמו שקרה לי ?
האם אני יחזור לעצמי , לבד ?
הזיקפות יחזרו למה שהיה פעם ?
מה עושים ?
אני מרגיש חסר אונים , ושאיבדתי את מה שיש לי רק ביגלל שתי שניות שלא באשמתי .
ואם לדעתך זה יעבור, תענה לי אל השאלה בבקשה, תוך כמה זמן בערך כזה דבר עובר.
לפיכך ,
שההשפרצות שלי יחזרו,
שהזיקפות שלי יהיו חזקות ומלאות כמו מלפני שבוע ,
ושהאורגזמה תהיה בתיימינג שהזרע יוצא כמו פעם , ולא לפני .
זמן ?
תודה רבה ,על צומת הלב .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון
ד''ר נחום זילבר25/11/2007כפי שכבר כתבתי לך קודם, קרוב לוודאי, שתוך מספר שבועות תחזור לאיתנך. המצב ישתפר ולא תזדקק לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקדים במים
רון25/11/2007אמרו לי בשביל לקבל זיקפות חזרות לאכול שקדים במים
האם אתה ממליץ ?
זה עוזר ביכלל בשביל תהליך הריפוי בשביל לקבל זקפות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרון
ד''ר נחום זילבר26/11/2007שקדים זה מאד בריא. אם זה ישפר את הזקפה מה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PSAטליה15/11/2007
בעלי בן 67 בריא מאוד בבדיקת דם שגרתית התגלה PSA ברמה 15.2 לפני כמה שנים אמרו לו כי יש לו ערמונית מוגדלת. אין לא שום סמפטומים ולא חש שום בעיה. כמובן שקבע תור לאורולוג בעוד חודש (תור הכי קרוב במכאבי). הייתי רוצה לדעת, האם זה ערכים גבוהים לגילו ואם זה בהכרך מעיד על סרטן או שיש עוד דברים שיכולים לגרום לתוצאות הנ"ל כגון ערמונית מוגדלת.
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
ד''ר נחום זילבר16/11/2007PSA בגיל 67 ברמת של 15.2 הינה רמה חריגה וצריך לפנות לרופא.
לפעמים הרמה הגבוהה בדם קשורה לערמונית מוגדלת מאוד או זיהום במערכת השתן התחתונה. על כן, עד שתגיעו לרופא עליו לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית ואחר כך לקחת טיפול אנטיביוטי בהתאם לתשובת רגישות התרבית. כעבור שבוע נוסף לחזור על בדיקת PSA.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקעת נימי דםאור15/11/2007
אני מחפש מידע על תופעה של נימי דם שעולים אחד על השני ויוצרים מעין פקעת תת עורית על איבר המין...בלי כאב ובלי אדמומיות... האם יש לזה טיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקעת נימי דם
ד''ר נחום זילבר16/11/2007אין מידע ספציפי על כך שידוע לי.
עם הזמן, זה בדרך כלל חולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמינומהאבי15/11/2007
עקב סמינומה שעברתי לפני חמש שנים אני מבצע בדיקות דם למרקרים לסרטן הזה
alpha fetoprotein
beta-hcg
ותמיד התוצאות הם קצת פחות מ-2
לאחרונה ביצעתי את הבדיקות וה-beta-hcg היה קטן מ-2
וה-alpha fetoprotein היה 2.5
חזרתי כעבור חודש על הבדיקות
וה-alpha fetoprotein היה 2.65
עליי לציין שבבדיקה של קופת חולים כללית שמתי לב שהערכים של ה-alpha fetoprotein
השתנו הם תמיד היו- 0.00 -0.10
ועכשיו הם -- 0.00-15.00
האם יש לכך משמעות לגבי התשובה של הבדיקה
והאם התשובה מצריכה בירור
לגבי הישנות המחלה או שיכול להיות שיש סיבה אחרת לעליית ה-alpha fetoprotein
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמינומה
ד''ר נחום זילבר16/11/2007בכל פעם שישנה מחלה סרטנית ותחת מעקב מופיעים שינויים במרקרים- סמנים- רצוי לשים לב לכך. בעיקר, כאשר ישנה מגמת עליה רציפה ואז כדאי לפנות לאונקולוג המטפל שיחליט האם רצוי לעשות בירור נוסף או בדיקות אחרות כלשהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותמתאמן15/11/2007
אני בן 16.5 לפני כ-3 חודשים גיליתי נקודה קטנה מתחת לאיבר המין, חשוב לציין כי לא הייתה מגמה של גדילה והדפוס הוא כמו בפריחה(גדילה רק לאחר זמן אוננות והיעלמות כמעט לגמרי לאחר מספר ימים בלי) השערתי היא שמדובר בעקיצת יתוש, האם יכול להיות שזה המקרה או שבטוח מדובר במחלה?(חשוב לציין שלא קיימתי יחסי מין עם אדם אחר מעולם) ושעכשיו גירד לי רק פעם אחת לראשונה אז אשמח אם תענה לי על מספר שאלות
1) האם טיפול מאוחר יכול לגרום נזק בלתי הפיך?(כרגע כל ההפרשות בסדר גמור)
2) האם אני יכול לקבל הפניה לאורולוג\רופא עור אצלו אפשר להיבדק אנונימית ללא הורה מלווה?
3) האם מוכרת משחה לטיפול בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות למספר שאלות
ד''ר נחום זילבר16/11/20071. לא.
2. כן.
3. ייתכן, הרופא יחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה קטנה?שלומי15/11/2007
מרפאה מטבולית זה קשור לנרוילוג
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשלומי
ד''ר נחום זילבר16/11/2007לא.
זה קשור למה שכתבתי לך בתשובה הקודמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קלים באשך שמאלטל14/11/2007
שלום . במשך כשבועיים אני חש כאבים באשך שמאל . בנוסף ישנם כאבים שמלווים ביחד עם זאת בבטן התחתונה בצד שמאל(בזוית של אשך שמאל) לעיתים אף אחרי סקס השתן שלי צורב.
מה הבעיה ?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים קלים באשך שמאל
ד''ר נחום זילבר16/11/2007יתכן ויש לך דלקת בצינורות הקשורים לאשך. פנה לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בהמשך לבעיה במתן שתןטינו14/11/2007
תודה על התגובה המהירה !!!
בהמשך להודעה קודמת שלי אשמח אם ניתן להתייחס לשאלותי אלו
האם היית ממליץ בשלב זה להפסיק את התרופות ?
היום פעם אחת מיתוך פעמים רבות שאני מבקר בשרותים היה לי מתן שתן נורמלי אבל שאר הפעמים לפני ואחרי פעם זו חזר לאותו מצב של מתן שתן .
קבעתי תור לרופא המטפל למחר לצורך ביצוע הבדיקות עליהן המלצת !
האם נדרש צום או שתן ראשון אשתדל לבצע בדיקות אלו כבר מחר לכן השאלה .
ושוב המון תודה על הקמת פורום מסייע זה יישר כח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינו
ד''ר נחום זילבר14/11/2007נדרש צום; שתן שני. על פי התשובות יוחלט על המשך תרופותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אונות-המשךצעיר14/11/2007
בקשר לפרולקטין
244 זה בגדר הנורמל ועדיין יחסית גבוה
כמה זמן צריך בערך עד שזה יורד לגמרי
אני כבר חודש בלי התרופה שציינתי
עברתי לתרופה אחרת,שתופעת לוואי של האין אונות לא נגרמת מתרופה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אונות
ד''ר נחום זילבר14/11/2007פרולקטין תקין. התפקוד המיני ישוב לקדמותו ככל שתתרחק מהתרופה שציינת. אנא התיעץ עם הפסיכיאטר שלך לגבי תופעות הלוואי של תרופותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקים לעצהג'אז14/11/2007
היי אני בחורה בגיל 20 אני יוצאת עם בחור כבר תקופה של 3 חודשים , והתחלנו לקיים יחסי מין מלאים. אני כבר עשיתי זאת בעבר, אבל לעומתי בשבילו אני הראשונה ונקלענו למספר בעיות בעת קיום היחסים.
הבעייה הראשונה היא שכאשר אנחנו נמצאים "במשחק המקדים" הכל בסדר הבחור מתפקד אבל ברגע שאנחנו מבצעים חדירה, הפין כבר לא נשאר זקוף הוא ממש יורד למצב רגיל (כאילו הוא בכלל לא מגורה)ולכן אנחנו לא ממש מצליחים לבצע חדירה.
תחילה חשבנו שאולי זה לחץ של הקונדומים אז החלפנו מספר סוגים, אבל זה לא ממש עזר. רצינו לדעת ממה זה יכול לנבוע, והאם ישנו טיפול מסוים אולי תרופתי ואם כן לאיזה רופא עלינו לפנות (חשוב לציין שהבחור אינו בחור מבוגר אנחנו באותו גיל). דבר נוסף שחשוב לציין הוא שאנחנו כן מצליחים לקיים הוא גומר מהר מאוד (אנחנו לא מצילחים לערוך חדירה יותר מ-3 דקות במקרה הטוב) ואני מרגישה שהדבר גורם לו להרגיש רע עם עצמו והוא הופך להיות יותר לחוץ מהפחד שלא יצליח "לרצות אותי".
רצינו גם לדעת אם ישנו קשר מסויים בין זה שקשה לנו לבצע חדירה ובין השפיכה המהירה, מאחר ולי יותר מפריע הקושי בביצוע החדירה, ולו יותר מפריע השפיכה המהירה.
אני ממש ישמח אם הפרטים ישארו חסויים, ואם תיתנו לנו תשובות שיעזרו לנו להתמודד עם המצב הזה כי זה ממש חשוב לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקים לעצה
ד''ר נחום זילבר14/11/2007הפרטים שציינת בפרוט רב מראים יותר על בעיה סקסולוגית פסיכולוגית מאשר בעיה פיסיולוגית.
בשתי הבעיות היחודיות לו סקסולוג יכול לעזור בשיתוף פעולה איתך. פני לסקסולוג באזור מגוריך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוינאוה14/11/2007
שלום
אני בת 51 מזה כ-4 חודשים אני סובלת מדלקות בשתן. הייתי אצל אורולוג הוא קבע שיש לי גירוי בכיס השתן הוא נתן לי נוביטרופן, דטרוסיטול, ספזמקס - אך ללא הועיל.
יש לי כאבים נוראים באזור - האם יש שייכות לקיום יחסי מין. - הייתי במרפאת נשים עשוי לי שם בדיקת אולטרהסאונד - משטח וגינילי כל הבדיקות יצאו תקינות
עשו לי גם בדיקות שתן יצאו תקינות - אך פעמיים שהייתי אצל רופא משפחה הוא עשה לי בדיקה מקומית והתגלה דם בשתן.
מה אתה מציע לי לעשות - דחוף ביותר אני סובלת
האם אני צריכה לפנות לאורוגנוקלוגיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי
ד''ר נחום זילבר14/11/2007קראתי בעיון את שאלתך. הייתי ממליץ לך לחזור לאורולוג ולדדוח לו על בדיקת שתן שנמצא בה דם וסביר שיבצע ציסטוסקופיה כדי למצוא את מקור הדלקות החוזרות והגירוי הבלתי פוסק.
האם ביצעת בדיקות הדמיה כגון: US; CT לאזור הבטן התחתונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בעת נתינת שתןטינו14/11/2007
שלום רב ! ביום א' האחרון התחלתי טיפול של נזלת קיבלתי תרופות סטרונאז 55 מ"ג תרסיס לאף +כדור רספרים פורטה 800 מ"ג+קלארינז בכדורים כל התרופות הללו לשימוש של שבוע בלבד לטיפול .
אני בן 47 ובד"כ בריא יומיים לאחר נטילת התרופה הרגשתי בשינוי בעת מתן השתן השינוייהוא שלא משנה כמה שאני לוחץ לזרם חזק יותר הזרם לא משתנה והוא יוצא בקצב אחיד ,איטי ונוזל סמוך ליציאה מהפין לעיתים אפילו זרימה כאילו מסוחררת כך שזורם לכיוון רגלי .
האם התופעה מוכרת ? האם מדובר בדלקת? האם יש קשר לנטילת הכדורים שציינתי?
קבעתי תור לאורולוג בעוד כשבוע .
מה מומלץ לעשות ?
נ.ב.
אני מרגיש צורך לתת שתן פעמים רבות ביום וגם בלילה לפחות פעמיים במשך שנת הלילה ושותה הרבה בהמלצת הרופא (התרופה מייבשת)
תודה
טינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתינת שתן
ד''ר נחום זילבר14/11/2007טוב שקבעת פגישה אצל אורולוג. יתכן וכן יש קשר לתרופות.
הייתי ממליץ לעשות בהקדם בדיקת סוכר ותפקודי כליה בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)