מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרוקוסטרם13/11/2007
אם טיפול בסרוקוסט למס חודשים פותר את בעיית השפיכה המוקדמת לצמיתות או שכאשר מפסיקים את תרופה הבעיה חוזרת על עצמה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרוקסט
ד''ר נחום זילבר14/11/2007הטיפול בסרוקסט הוא רק חלק "קטן" מכלל הטיפולים בשפיכה מוקדמת. הרופא המטפל בך צריך להחליט אצלך מתי להפסיק את נטילת הכדורים ע"מ שהבעיה תפתר ולא תצטרך ליטול תרופה זו למשך זמן ארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסט
רם14/11/2007מה הכוונה " חלק קטן" הסרוקסט לבד לא יפתור את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרם
ד''ר נחום זילבר14/11/2007הטיפול בסרוקסט ניתן לאחוז קטן בלבד מהסובלים משפיכה מוקדמת. ישנם טיפולים נוספים המשלבים טיפולים פסיכולוגיים ותרופתיים. פנה לרופאך בדבר שאלתך הספציפית שהעלית בראשונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעה ורגישות באשךאלדר13/11/2007
שלום,
לפני כשבוע הייתי עם מישהי והיא משכה לי בצחוק את אשך ימין. לאחר כשניה זה כאב מאוד והיא הפסיקה מיד. מאז אני מרגיש כאב קל במפשעה הימנית כשאני הולך (כמו התכווצות שרירים). בנוסף, אני מרגיש רגישות יתר באשך וחוסר נוחות עם התחתונים. הסתכלתי ולא נראה נזק פיזי.
האם הכאב צפוי לעבור? אם כן כמה זמן אמור לקחת? אם לא, האם ישנה סכנה לתפקוד המיני שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפשעה ורגישות באשך
ד''ר נחום זילבר14/11/2007יכול להיות שזה קשור במשיכה. אולם, אם הרגישות נמשכת למעלה משבוע אתייחס לזה כמו לטראומה - חבלה באשך והייתי ממליץ לך לבקש בדיקת US אשכים כדי לשלול ממצאים באזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אונות המשךצעיר13/11/2007
שלום לך
בהמשך לשאלתי מיום 10.11
הפסקתי טיפול במודאל פורטה 400 מ"ג שהעלה את הפרולקטין ל1300
אני כבר חודש בלי המודאל פורטה,עברתי לזיפרקסה
הפרולקטין עכשיו 244 ועדיין יש תופעת אין אונות.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין אונות - המשך
ד''ר נחום זילבר14/11/2007זה בדיוק מה שהסברתי בתשובתי הקודמת עם הזמן יהיה הפרולקטין בגדר הנורמה.
התרופות שאתה מקבל עדיין משפיעות על התפקוד המיני ואלה תופעות שאנו רואים במחלות מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מתקן לברית מילהרות13/11/2007
שלום רב,
בני בן השנה אובחן ע"י אורולוג כסובל ממים באשכים. כ"כ יש לו עודף עורלה המכסה את הפין- מה שגרם בעבר לזיהום. הומלץ לנו על ניתוח מתקן.
תוכל להסביר על הפרוצדורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ברית
ד''ר נחום זילבר14/11/2007האורוךוג יבצע את כריתת העורלה המיותרת.
לא ברור לי מדוע זה לא נעשה בזמן הברית אלא אם כן, הילד סובל מהיפוספאדיאס ואז הסיפור הנו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש תרופה לפרוסטטה ללא השפעות על ליהודה דודי13/11/2007
היי
אבי, מבוגר מאוד, סובל מבעיות בלב (27%), כליות (2.2) ולחץ דם נמוך. כשנתנו לו תרופות לפרוסטטה מוגדלת ירד לחץ הדם שלו לרמות נמוכות מאוד ולכן הפסיקו את התרופות והמסכן מסתובב עם קטטר כל היום.
האם יש תרופות שלא משפיעות על לחץ הדם כלל?
בתודה, יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה לפרוסטטה
ד''ר נחום זילבר14/11/2007לתרופות הצמחיות פרמיקסון, לפרוסט, פרוסטמד וכד' אין תופעות לוואי של ירידת לחץ דם שיש לכל התרופות של משפחת אלפאבלוקר שאביך קבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת טסטסטרון נמוכה - בן 21אוהד13/11/2007
צהריים טוב,
הנני בחור בן 21, חייל משוחרר, סובל בחצי שנה האחרונה מירידה בחשק המיני.
בדיקת דם הראתה שרמת Testosterone Total היא
.nmol/l 7.1
יש לציין שהשינויים שהתרחשו בתקופה זו היא הפרדות מחברה ואי פעילות מינית של כמה חודשים (ללא אוננות) ותחילתם של אימוני כוח ומשקולות מסיביים (4 פעמים בשבוע כשעתיים כל פעם) ואימוני ריצה ארוכים.
בנוסף יש בעיה נוספת שקשורה כנראה לעניין, שמתרחשת אך ורק בחורף (זה חורף שני כבר) של בריחת שתן לעיתים קרובות אחרי מתן שתן, בריחה של טיפות נוספות ואף יותר, ודחיפות (לא תכיפות) במתן השתן - בתוך מספר שניות הלחץ עולה לרמה בלתי נסבלת דבר שמפריע בחיי היום יום.
הופניתי לאורולוג ועשיתי תרבית שתן, US דרכי השתן ואורודינמיקה רק שהבדיקות נעשו בסוף החורף כך שהתסמינים התחילו להעלם ולכן הכל יצא תקין.
נ.ב - יש לציין שבקיץ אין לי שום בעיות בדחיפות מתן השתן ובבריחת שתן אחרי מתן שתן, אך בעיית החשק המיני קיימת כבר חצי שנה ומפריעה מאוד בחיי הזוגיות.
אני מאובחן כחולה במחלת ריינו - כחלות בידיים בחורף כשקר בעקבות התכווצות כלי הדם ההיקיפיים.
יש לציין ששינוי נוסף שעשיתי בחצי שנה האחרונה הוא שינוי מהותי בתזונה, הרבה סיבים תזונתיים ירקות פירות אורז מלא חיטה מלאה מוצרי חלב וחלב.
אני אובד עצות, יותר מדיי בעיות, ואין פתרונות, כאבי מפרקים וחוסר אנרגיה באימוני החדר כושר, מה עושים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טסטוסטרון נמוך?
ד''ר נחום זילבר14/11/2007לאור הסימפטומים המרובים שתיארת, הייתי ממליץ לערב את הריאומטולוג (רופא המטפל בבעיות פרקים) ובמידה ויהיו לו שאלות בתחום ההורמונים הוא בוודאי יפנה אותך לאנדוקרינולוג (רופא המטפל בבעיות הורמונליות). לגבי בעיות שתן בחורף, ייתכן, ויש קשר אולי לסימפטומים של מחלת רינו. עדיף שתשמור בחורף על חימום מקסימלי באזור הבטן התחתונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלתישלומי13/11/2007
מזה מרפאה מטבולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי
ד''ר נחום זילבר14/11/2007מרפאה מטבולית עוסקת בין השאר בטיפול באבנים בכליות ובמניעת הופעתן בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארז13/11/2007
שלום,
שמי ארז, בן 30.
לפני כ- 13 שנה, בגיל 17 לערך עברתי ניתוח באשך ימין עקב סיבוך בצינורית הזרע שהסתובבה סביב עצמה (יש לזה שם אבל שכחתי כבר....) וכתוצאה מהניתוח נדפק לי האשך (הוא אינו נחתך בניתוח אך נעלם עם הזמן).
בזמנו אני זוכר שעשיתי מעקבים אמרו לי שניתן להסתדר עם אשך אחד תקין אולם כיום אני שומע כי יש הסתברות גבווה שתהייה לי בעיית פוריות.
השאלה: מה עושים? מה הנתונים שיש בידיך ביחס למקרים דומים? ואם יש בעיית פוריות האם המצב הוא בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארז
ד''ר נחום זילבר14/11/2007כפי הנראה עברת בגיל 17 טורסיו טסטיס - תסביב האשך. כל זמן שהאשך השני תקין אין סיבה שתהיינה בעיות פוריות. בצע בדיקת זרע ובמידה וזו תהיה תקינה הרי שזו התשובה לדאגותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשך תותבאלעד13/11/2007
עברתי לפני שנה (גיל 16) ניתוח לתסביב אשך וכריתתו בגלל נמק עכשיו שמו תותב
יש לי כמה שאלות :
האם זה פוגע בפוריות ?
האם זה מוריד פרופיל בצבא?
וכמה?(אם אתה יודע)
האם אני צריך להבדק כמו כולם בצו ראשון בבדיקה רפואית של קילה .(כי כבר בדקו לי לפני שנה)
תענו מורחב ובהקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשך תותב
ד''ר נחום זילבר13/11/2007התותב הוא אביזר - מכשיר מכני לכן הוא לא קשור בפוריות ואינו פוגע בה. לא מוריד פרופיל למיטב ידיעתי. עליך להבדק כמו כולם בכל צו שתתבקש בצבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה אחרונהאפי12/11/2007
אמרת שינויים בזרע מופיעים באחוזים נמוכים בוריקוצלה ללא הקטנת האשכים וללא שום כאבים כמה אחוזים אתה יודע?..(.בן 17)מקווה שלא יהיה ביעות בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפי
ד''ר נחום זילבר13/11/2007שיעור נמוך באוכלוסיה. למעלה מ 90% מבין הגברים שיש להם וריקוצלה יש ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי Mucous (U) ופיענוח בדיקת שתןאלון12/11/2007
שלום ד"ר,
בעקבות צריבה קלה בעת מתן שתן , ביצעתי בדיקת + תרבית שתן,
Leucocytes (U)/Field : 2
Erythrocytes (U)/Field: 2
Mucous (U)++
Erythrocytes (U) : 10
כל שאר התוצאות היו תקינות , וכן תרבית שלילית,
האם תוכל להסביר מהו Mucous ? ומהו סימן ה-++ ?
וכן על מה מרמזות התוצאות בכללותן ?
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mucous (U
ד''ר נחום זילבר13/11/2007מוכוס פירושו הפרשות חלבוניות של רירית שלפוחית השתן שעולות בדלקות או במצבי גירוי של השלפוחית. רצוי להעלות את כמויות השתיה כדי לשטוף את המערכת בעיקר לאחר שהיה זיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן
אלון14/11/2007תודה ד"ר
אך מה לגבי הערכים של שאר התוצאות שציינתי ?
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
ד''ר נחום זילבר14/11/2007כל השאר בגדר הנורמה. הרבה בשתיה כמו בהמלצתי הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבה וכאב באשכיםנירון12/11/2007
אני אחרי טיפול של 21 יום באופלודקס וטיפול של 7 יום בדוקסילין לאחריו.
הטיפול ניתן ע"י אורולוג לאחר כאבים,צריבה במתן שתן,חום באזור האשכים.
יש לציין שבבדיקת US הכל תקין למעט ורציקולה בדרגה בינונית.
האם יכולה להיות דלקת באשכים / שופכה למרות שתשובת בדיקת תרבית הזרע שלילית(אין צמיחה).
התשובה התקבלה לאחר סיום טיפול באופלודקס.
האם הורציקולה לבדה עשויה לגרום לתחושות אלו?
אילו בדיקות נוספות יש לבצע כדי לעלות על מקור הבעיה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת צריבה וכאב באשכים
ד''ר נחום זילבר13/11/2007כן יכולה להיות דלקת למרות תשובה שלילית.
וריקוצלה לא יגרום לתחושות אלו.
הייתי ממליץ לפנות לאורולוג שיעשה בירור מלא כדי "לעלות" על הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ללא פיתרוןגבי12/11/2007
אני בן 45 .כול תקופה קצרה אני מתפתל מכאבים באבר מין .כאבים שחולפים לאחר מספר ימים. הזרע בתקופת הכאבים הופך לצבהב ומעט גושי לאחר בדיקת זרע ושתן הכול היה תקין
1האם זרע כזה בציבעו הצבהב והגושי מחייב שקיימת דלקת ?אם לא אז מימה זה נובע?
רציתי לציין שאת בדיקת הזרע ביצעתי לאחר תקופת הכאבים כשהוא אינו צהבהב וגושי
האם יש לזה משמעות?
אשמח לקבל תשובות והמלצות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבי
ד''ר נחום זילבר13/11/2007יתכן וישנה דלקת באזור שלפוחיות הזרע והערמונית. בצע בדיקת U.S. טראנסרקטלי.
לפי התשובות ובהתאם לרגישות הערמונית בבדיקה הרקטלית יחליט הרופא על המשך בירור וטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וריקולציה בילד בן 11אמיר12/11/2007
שלום,
בני בן ה 11 אובחן כבעל וריקולציה בדרגה 3-4 כאשר האשך השמאלי מוקטן.
לפני כשנתיים עבר בני ניתוח לתיקון בקע בצד שמאל.
שאלותיי:
1. האם יש קשר בין ניתוח הבקע לוריקולציה?
2. האם ממולץ ניתוח במצב זה?
3. האם ניתן לצפות פגיעה בפוריות בעתיד בשל מצבו כיום?
4. מה עדיף: לפרוסקופיה או רגיל?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריקוצלה בילד בן 11
ד''ר נחום זילבר13/11/20071. אין קשר בין בקע לוריקוצלה
2. מומלץ ניתוח
3. לא ניתן לצפות
4. רק לפי הניסיון הקיים אצל אורולוג הילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום סיטי אבניםשלומי12/11/2007
שלום ד"ר בצילום ראו אבנים קטנות וגם אבנים בגדלים שונים בכליות.....רשום גם בצילום חשד לקליציאל דיברטיקלי בקוטב העליון האם יש סיבה לדאגה?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום CT אבנים
ד''ר נחום זילבר13/11/2007אין סיבה לדאגה. אך, אל תזניח את הטיפול באבנים. פנה למרפאה מטבולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)