מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפואת שינייםאורטל13/01/2008
שלום רב,
אני מטופלת כבר 4 שנים אצל אורטודנט.
הטיפול שלי הוא בעזרת פלטה לשיניים העליונות וגשר לשיניים התחתונות.
במשך אבעת השנים האלו ראיתי אותו פעם בחודש, כשבאותה פעם הוא בודק את הפלטה (אם היא מונחת טוב על השיניים ולא את המצב שלה). הטיפול שלי, לפי מה שהרופא התחייב לפני 4 שנים, היה אמור להסתיים ב-1.1.06 - לפני שנתיים, וכן התחייבויות נוספות של סיום טיפול שלא קויימו (כתוב גם בתיק).
במשך הטיפול הרופא היה עושה מה שאני מציעה לו - לשים לי גשר, לשים טבעות על הגשר וכו', והוא לא היה עושה את זה אלמלא אמרתי לו.
תוך כדי הטיפול הוא גם השחיז לי שן שעכשיו היא רגישה לקור ולחום ויש בה חור שתמיד נתקע שם אוכל, כשאני אמרתי לו עליה הוא אמר לי שהוא לא רואה איך אוכל יכול להכנס אליה ופשוט התעלם מהעניין. וכן כשהוריד לי את הגשר והדבק הוא התעלם לחלוטין מקריאות הכאב שלי וכשניסיתי לזוז האסיסטנית שלו החזיקה אותי במקום! כשהצלחתי לבסוף לקום הם התחילו לצעוק עלי שאני הכיתי את הרופא כי הזמן שניסיתי לקום הזזתי לו מכשיר כלשהו וזה נתפס לו בכפפה.
ישנם עוד הרבה בעיות שהיו לי איתו אבל אני לא יודעת כבר מה לעשות. ניסיתי ללכת לקבל חוות דעת ממומחה אך זו אמרה לי שהיא לא יכולה לתת לי חוות דעת בגלל שאני עדיין מטופלת אצלו.
רציתי לדעת מה עלי לעשות? להמשיך איתו למרות שאני יודעת שהוא סתם מושך אותי או להתחיל שוב במרפאה אחרת ולשלם שוב על יישור שיניים?
הייתי רוצה גם לדעת האם לדעתך כדאי לי לנסות לתבוע אותו ואם כן איך אני מתחילה את כל העניין? (לאן אני ניגשת, מה עלי להביא וכו')
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת שיניים
עו``ד בועז אלקלעי13/01/2008נראה כי קיימות בעיות רבות עם רופא השיניים שלך, אבל בכדי להעריך את מהות הבעיה עלינו לבחון את כל התעוד הרפואי, שכן משאלתך לא עולה שאלה הנוגעת לרשלנות רפואית, אלא נושאים הקשורים יותר במערכת יחסים "חוזית" בינך לבין הרופא.
על כל פנים, אני ממליץ לך לאסוף את כל החומר הפרואי ולהגיע לפגישה אצל עו"ד מומחה בתחום שיוכל לעזור ולכוון אותך ואף למקד את הבעיה.
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואת שיניים
אורטל14/01/2008קודם כל תודה.
הרס שיניים לא נחשב רשלנות רפואית? גם רופא אחר אמר לי את מה שאני מרגישה .. שהוא "טיפל" בשן שלא הייתה צריכה טיפול.
יש לי אפשרות לאסוף את כל החומר רק אם אני מפסיקה את הטיפול אצלו (מבחינת צילומי השיניים), האם לדעתך רצוי להפסיק ולהתחיל במקום אחר?
האם אתה יכול להמליץ על עו"ד שמטפל במקרים כאלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואת שיניים
עו``ד בועז אלקלעי14/01/2008הרס השיניים יכול להיחשב רשלנות, אך כפי שכתבתי לך בתשובתי הראשונה, הרי שיש לבדוק מה נעשה, מבחינה רפואית, בכדי לקבוע את אותה הרשלנות.
על התשובה לשאלה בנוגע להמשך הטיפול ע"י אותו הרופא, רק את יכולה לענות. אם אתה "מרוצה" בסך הכל מהרופא ומאופן הטיפול, אז תמשיכי ואם לא אז כלכלי את צעדיך.
אני אוסיף ואציין כי זכותך לקבל את החומר הרפואי לידיך, בין אם את מפסיקה את הטיפול ובין אם את ממשיכה.
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך !
אורטל15/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה
עו``ד בועז אלקלעי17/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)