מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דום לב בבית החוליםהילה23/09/2011
שלום
אימי סובלת מפרפור חדרים מזה מספר שנים.
לאחרונה הגעתי עימה לבית החולים מספר פעמים ונעשו לה אף שני היפוכים שלא צלחו.
לפני מספר ימים הגענו לבית החולים עם גודש בריאות וקוצר נשימה בעיקבות הגודש.
אימי קיבלה חמצן ונעזרה במכשיר הסי פאפ וכמו כן נינו לה פוסיד כשי להוריד את הגודש.
כשמצבה התייצב ולא נזקקה לחמצן לחץ הדם היה תקין וסירטורציה תקינה שמחנו והתחלנו לחזור לפעילות מצומצמת בבית החולים עצמו היתלוננה אימי על תחושה של כאבים בחזה וכן באיזור העורף ,כאבי ראש, חולשה קשה והרגשת עילופון.
תשובת הצוות הרפואי הייתה - זה יעבור.
לאחר תלונות רבות נערכו לה בדיקות - א.ק.ג לחץ דם ובדיקת רופא שבסופם נאמר שוב הכל בסדר.לאחר מספר שעות אימי איבדה את הכרתה לזמן קצר וגם אז לאחר ששיתפנו את הצוות התשובה לא השתנתה.
לאחר יום שלם ובדיקה שיגרתית לא פסקו ההרגשות והתלונות הללו של אימי ואז הגיעה המכה אימי קיבלה דום לב.
הצוות הוזעק על ידי אחי ובוצעה בה בחייאה.
משסיים הצוות בהצלחה את ההחייאה ותוך כדי דיווח של הרופא למשפחה על מצבה חוותה אימי דום לב שני ובוצעה החייאה שניה שגם היא הסתיימה בהצלחה.
אימי הורדמה והונשמה ועברה לטיפול נימרץ . בבירור מהיר של בדיקות דם הבין הצוות שיש לה מחסור חמור באשלגן עקב נטילת פוסיד וניתנו לה כמויות אדירות של אשלגן עד שייוצבה.
בבירור פשוט של המשפחה בדיקת הדם האחרונה שנעשתה יום לפני נראה מחסור של אשלגן (3.2) .
לאחר יום לערך החלו לגמול אותה מההנשמה אך עדיין לא יצאה מסכנת החיים מאחר ורמת האשלגן לא התייצבה (2.8 לערך) מכאן שהגיעה לטיפול נמרץ עם ערכים נמוכים מכך.
נאמר לנו על ידי כל צוות הרופאים שדום הלב נגרם חד משמעית מחוסר אשלגן- ובדיקת דם אחת הייתה יכולה למנוע את כל הסיפור .
לא די בכך ובנוסף הודיעו לנו שהיא צריכה צינתור וניתוח לב להחלפת המסתם המיטרלי שהיה לא תקין ןמצבו החמיר עקב דום הלב.
אשמח לקבל חוות דעת על המקרה הקשה שאנו עוברים במשפחה והאם יש מקום לפיצויי כספי?
בברכת שנת בריאות ואהבה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום לב בבית החולים - תגובה
עו``ד בועז אלקלעי24/09/2011הילה שלום,
אקדים ואומר שעובדות המקרה המפורטות מעלות חשש לרשלנות. יחד עם זאת אינני רופא והערכת רשלנות שכזו נעשית ע"י מומחה רפואי מתאים.
כמו כן, בשלב זה אני מציע לך לדאוג לאיסוף כל החומר הרפואי (והלא רפואי) התומך בעובודות המופיעות בשאלה.
עצם קרות הרשלנות לכשעצמה לא מעניקה פיצוי, אלא הנזק שנגרם בעקבותיו לכן טוב תעשו אם תמתינו עד החלמתה של אמא בכדי שנוכל להעריך את הפיצוי והן את הרשלנות אם וככל שהייתה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)


.jpg)