ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל
    יוסי
    16/11/2011

שלום רב!
    לאחרונה התחלתי לעבוד באיזו חברה. בעבודה הציעו לי ביטוח מנהלים שבו צריך לוותר על סודיות רפואית. היות ואני לא מעוניין שיראו את התיק הרפואי שלי, אני אינני מעוניין מלחתום על טפסים אילו. מצד שני אם אני אגיד שאני לא רוצה לחתום על סודיות רפואית זה יעורר חשד של המעסיק. האם אני יכול לבקש מסלול בו אני לא צריך לחתום על ויתור סודיות רפואית ואו למלא שאלון מצב בריאותי?
    האם אפשר שלא להצהיר על בעיה רפואית בטופס של הביטוח?
    האם חברת הביטוח בודקת את התיק הרפואי רק במקרה של תביעה או שהיא גם בודקת לפעמים גם לאחר החתימה על טופס מצב בריאותי?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל - תגובה

עו``ד בועז אלקלעי
    16/11/2011

לחברת הביטוח היכולת לבדוק את מצבך עובר לכניסה לביטוח או באם תגיש תביעה. חוזה ביטוח הוא עסק לכל דבר ושני הצדדים אמורים להכנס אליו בהסכמה וידיעה. אם אתה מגלה את כל פרטי מצבך הרפואי חברת הביטוח יכולה להחליט להתקשר איתך בחוזה או שלא לבטח אותך. אם היא בחרה להתקשר - אז זו בעיה שלה בעתיד במידה ותתבע. חברתץ הביטוח יכולה להכניס אותך לביטוח לדאוג כי הפרמיה תהיה גבוהה יותר או כי מחלות או בעיות רפואיות כאלה ואחרות יוחרגו.

על כל פנים, הינך מחוייב ליתן הצהרת בריאות מלאה וכנה, אחרת ביום הקריאה -לא תהיה זכאי לכלום והפוליסה תבוטל.

יש לפעמים פוליסות שלא דורשות תצהיר בריאות מפורט, אבל באופן כללי כארש אתה אמור לעשות ביטוח מנהלים, תצהיר בריאות הוא חלק סטנדרטי מההתקשרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו