מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תביעת רשלנות רפואית כנגד הצבאשרון04/02/2008
צהריים טובים,
לפני כשנתיים הובחנתי במחלה IGA NEPROPATHY בצו ראשון בצבא.
מאז עברתי תהליך של מעקב אצל נפרולוג ונקבע לי פרופיל 64. במשך כשנה וחצי המחלה, שמושפעת מתנאים סביבתיים כמו זיהומים ומחלות, 'התפרצה' פעמיים - התפרצות המלווה בדם הנראה בצורה מקרוסקופית בשתן והפרשה גבוהה של חלבון בשתן. מאז הייתה הטבה במצב הבריאותי שלי וגם הקריאטנין וגם רמת החלבון בשתן היתה נמוכה, ואף עמדה על סף הנורמלי.
עם גיוסי לצה"ל במהלך הטירונות היתה הרעה במצבי הבריאותי והגעתי לאישפוז בבית חולים 4 פעמים במהלך 5 שבועות. בשבוע השלישי לגיוסי נראה דם בשתן בצורה ברורה לעין.
עברתי בדיקות והובהלתי לבית חולים שם נפרולוג צבאי קבע את שיחרורי מצה"ל.
בדיעבד נראה כי ההחמרה ארעה בעקבות החיסונים שקבלתי בבקו"ם ביום הראשון לגיוס. זה היה קוקטייל של חיסונים, מספר חיסונים שנעשו ביחד, מה שאסור היה לי לקבל וכל נפרולוג צבאי או אזרחי אמור היה לדעת זאת.
יחד עם התנאים הסניטריים וההיגיינים הירודים בטירונות, הגיעה ההחמרה במצבי הבריאותי שמאז שיחרורי לא היטיבה ואף הגיעה למצב מדאיג בבדיקות שנעשו לאחרונה.
רציתי לבדוק אם יש לי עילה לתביעת רשלנות רפואית כנגד הצבא, אם הראיות שהן איסור קבלת קוקטיילים של חיסונים ובדיקות המעידות על החמרה מיום גיוסי הן מספקות לשם הוכחת אחריות הצבא במקרה זה.
בתודה מראש,
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרון
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד04/02/2008שרון שלום,
על פי החוק, לא ניתן להגיש תביעה נגד הצבא ברשלנות אלא לפי חוק הנכים תגמולים ושיקום.
על מנת להגיש תביעה כזו יש להוכיח כי הבעיה אירעה תוך כדי ועקב השרות.
לפיכך הייתי ממליצה לך לפנות לעורך דין שישקול לאחר בחינה מעמיקה של המקרה
האם יש מקום להגשת התביעה.
זכרי כי על תביעות מסוג זה חלה התיישנות של שלוש שנים מיום השחרור מהצבא ולכן לא כדאי להתמהמה.
בברכה,
ד"ר שלהב קמחי, עורכת דין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)