גירוי יתר שחלתי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גירוי יתר שחלתי
    shuni
    17/09/2012

שלום רב,
    לפני כחודש ימים במסגרתו של הליך השראת ביוץ לשם שימור פוריות (אנדומטריוזיס קשה ביותר ונוספים), בשל הנחיות שגויות של אחות המחלקה באשר למינוני הזריקות, הכניסו אותי לגירוי יתר שחלתי ולא ניתן היה להיכנס לדיקור ושאיבה. 33 ימים הזרקתי לעצמי הורמונים.ב- 5 הימים האחרונים נאלצתי להזריק סוג נוסף לשם נסיון תיקון המצב. בכל העלויות הכספיות (מול בי"ח והזריקות) נשאתי אני! איש לא הקשיב לי כאשר טרם הטיפול ובמהלכו התראתי שסוג הזריקות הנ"ל משפיע עליי באופן ההפוך מייעודו! הרגשתי שמשהו איננו קשורה וכל הימים לשאלותיי צוות המחלקה הציג את פני הדברים כאילו הכל בסדר ועוד יומיים נכנסים לשאיבה. מרגע הפשלה העלימו את הרופא המטפל בי ומנהל המחלקה נטל פיקוד! ניסה להתחמק משאלותיי, צעק עליי והציג את פני הדברים כאילו אני באה סתם בטענות, היסטרית ולא קרה דבר ובכלל זה - אין כל השפעה למתן מינון מופרז מן הזריקות! במהלך חודש ימים אני דורשת פגישה עם הרופאים המטפלים בי ומנהלי המחלקות. התלוננתי אף בפני מנהלת בי"ח. מיותר לציין שדבר לא נעשה! מנהל המחלקה נתן הנחיה שבי"ח ישיב לידיי את הכסף ששילמתי לו עבור ההליך. 33 ימים של הזרקת חומרים איומים לגופי, החמרה במצבי הבסיסי הרעוע, פוטנציאל של 20 ביציות שירד לטמיון, מפח נפש, תיזוזים יומיומיים לבי"ח (אשר איננו נמצא בעיר מגוריי), שיבוש חיי, דחיית תחילת קבלת טיפול בתחלואיי האיומים, תוספי תזונה, דיאטה מיוחדת, נטורפתית, עצבים מרוטים... הכל לשווא! מפח נפש איום! אציין כי בי"ח זה איננו נחשב למוביל בטיפולי IVF ואת ההליך בחרתי לעבור שם רק בשל העובדה שנותחתי שם בשל מצבי (אנדומטריוזיס) ושם אני במעקב ואמורים להיות אמונים על מצבי הבריאותי הרעוע (או לפחות כך הציגו זאת)! אציין כי ככל שנוגע הדבר ל"פשלות", "חיפופים" והתרשלות, אין זוהי הפעם הראשונה בה אני חווה זאת בבי"ח זה. כמו כן אציין כי בכל הזדמנות הציעו לי ללכת למסלול של תרומת ביצית (בי"ח מנסה לפתח מסלול זה), תוך התעלמות מוחלטת מן הפרמטרים הרפואיים הרלוונטיים שלי שכלל לא מצביעים על הזדקקותי למסלול זה. וכן - במהלך סבב הטיפולים הראשון העלימו לי 2 ביציות!כן אף אציין כי לפני 5 ימים הודעתי שמצבי איננו טוב. מיותר לציין שאיש לא טרח ליצור עימי קשר, כמו גם להתעקש שאגיע למעקב במהלך החודש החולף.
    היכן עומד מצבי המשפטי? אילו אפשרויות חוקיות עומדות לרשותי, שהרי מישהו חייב לתת את הדין על סבלי!
    תודה&שנה טובה

shuni

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גירוי יתר שחלתי

הוספת תגובה

• תודה!

shuni
    19/09/2012

אני מזמינה אותך לעשות גוגל על "אנדומטריוזיס"... לך על קשה ביותר רמה ... כאבי אגן כרוניים, פיברומיאלגיה, סקרואילאיטיס, תסמונת התעלה הקרפלית, נגעי אנדומטריוזיס על הכבד וגידול בתוך תעלת השדרה היושב על S1 ומשוער כמוקד אנדומטריוזיס. לאחר מכן אני ממליצה לך אף לטרוח ולהקיש בגוגל "טיפולי פוריות"... כיצד הם מתנהלים... הזריקות לבטן, ההשלכות העתידיות.... היבטים רגשיים. פיזיים. נפשיים... השיער שנושר... מעקבי הזקיקים... בדיקות הדם... לך על הפרוטוקול הארוך. במקרה שלי - 33 ימים בשל הפאשלה שנעשתה! דמיין לעצמך קימה ב- 3 בבוקר... על מנת לצאת את הבית ולשים פעמיך מזרחה ב- 5 בבוקר... הורה הר... בכדי לעבור בדיקות דם... אולטרסאונד וואגינאלי פולשני... יום יום במשך כשבועיים... להמתין בתור של עשרות נשים ואז לרוץ חזרה... לרדת מן ההר כדי לנסות להמשיך שגרת חיים ולעמוד בהתחייבויות... ולרוץ מהר הבייתה בחלוף מספר שעות בכדי לדייק בשעה ולהזריק לעצמך בבטן חומרים איומים... ששורפים את נשמתך. מחריפים את רמת הכאבים הבסיסית שהיא איומה... דמיין חוטר מגולוון שקודח במח עצמותיך תוך שוו מגולוון ננעץ בעצם הזנב שלך ומושך אותך מטה מטה.... ותוך כל אלו טחינה של עצמותיך.... הכל באגן... במפרקי הירך... בירכיים... בבטן התחתונה... ברגליים.... עונג צרוף ועילאי!!!
    אתה בהחלט צודק - אמתין להשלכות העתידיות!!! אולי לא אצליח לשרוד אותן ואז תפתר הבעיה. לכולם!!!!!!
    אגב, כל כמה שנדיר - גם בגברים נמצאו מקרים של אנדומטריוזיס. לא מאחלת לך ו/או לנשים הקרובות אליך!!!
    ובנתיים - אולי כדאי שתתחיל... או תמשיך לברך בוקר בוקר ברוך שלא עשני אישה....
    גמר חתימה טובה,
    shuni

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו