מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דורה פאנצ'רמיטל09/03/2008
הנדון: תלונה על רשלנות רפואית
שלום רב,
ילדתי את בתי, רוני, בבית חולים "קפלן" ב19/1/08 בשעה 07:10.
עם סיום הליך קבלת האפידורל המרדימה אמרה לי: "אויש, חדרתי עמוק מידי", ולכן הוציאה את כל אשר עשתה והחלה את כל הליך הזריקה במקום אחר. לאחר מכן, היא ישבה בחדר דקות ארוכות ותעדה את כל אשר קרה. היא לא טרחה להסביר לי את אשר קרה ואני לא הבנתי כלל את מידת הרשלנות, ובפרט את ההשלכות העתידיות. מספר שעות לאחר הלידה התחלתי להתלונן על כאבי ראש וצוואר מאד חזקים וסחרחורות ואחת האחיות הסבירה לי שזאת כנראה תופעת לוואי מן האפידורל. לצערי, רק למחרת בבוקר, בשעת ביקור של הרופאה, הנ"ל הסבירה לי בקצרה שאני סובלת מדבר הנקרא: "דורה פנצ'ר", אשר גורם לכאבי חזקים בראש ובצוואר ולסחרחורות. ניתן לי טיפול של נוזלים ומשככי כאבים (דבר שגרם לי להפסיק להניק ובימים אלה אניעדיין "נלחמת" על עניין ההנקה), ונאמר לי לשכב על הגב ללא תזוזה, על מנת לסייע לחור באזור האפידוראלי להסגר. שוחררתי מבית החולים כעבור 6 ימים, לאחר שהכאבים נחלשו, עם הסבר מה עלי לעשות במידה והם יתגברו. לשמחתי, עד לעת עתה, הם לא התגברו, אך החשש קיים ואני עדיין סובלת מכאבי ראש עמומים מידי פעם.
האם ישנה עילה לתביעה? או שעצם החתימה על ביצוע האפידורל על אף הסיכונים אינה מאפשרת תביעה?
בברכה, מיטל עמרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורה פאנצ'ר
עו``ד בועז אלקלעי10/03/2008מיטל עמרני שלום !
בשביל לבסס עילת תביעה טובה ואיכותית יש צורך בנזק לצידה של הרשלנות ובמה הדברים אמורים ?...
אני מבין כי הרשלנות אירעה לפני כחודש וחצי והאירוע עדיין "טרי" במשמעותו המשפטית ולכן אני ממליץ להמתין עד להתייצבות מצבך הרפואי (כאשר כולי תקווה כי לא יוותר כל נזק צמית בגין רשלנות זו).
לא די בשאלה האם קיימת עילת תביעה, חשוב לבדוק מה התועלת שתצמח לתובע/ת כתוצאה מהגשת התביעה.
אם בעוד 4 חודשים לערך הכאבים וההגבלות לא יחלפו, אזי אני ממליץ לך לקיים פגישה עם עו"ד בכדי שהוא יעזור לך בהמשך הטיפול, תוך שהוא יפנה אותך לקבלת חוות דעת רפואית.
בועז אלקלעי, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)