רשלנות רפואית - ניתוח להגדלת חזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רשלנות רפואית - ניתוח להגדלת חזה
    ענבל
    20/05/2007

לפני שנה עברתי ניתוח הכולל אף, סנטר והגדלת חזה.
    לאחר הניתוח הורה לי הרופא המנתח לא ללבוש חזיה בכלל במשך שבוע ואח"כ לעבור לחזיות רגילות.
    לאחר החלמתי מן הניתוח הבחנתי כי החזה שלי נותר ללא תחושה כלל וכלל בשני הצדדים והפטמות שלי מצויות בחלק העליון של החזה במקום מאוד גבוה.
    האף שלי שקיוויתי מאוד שיהיה ישר ויפה יצא עקום להחריד עם סימנים בולטים לעין דמויי פצעים על גביו.
    כשהלכתי לחנויות לאחר שבוע מן הניתח כדי לקנות חזיות במידה החדשה נדהמתי כי אף חזיה לא מתאימה לי כי הפטמות "קופצות" החוצה ולא נכנסות לתוך החזיה מרוב גובהן.
    בהגיעי אל הרופא ותלונותיי בפניו על המצב מסר לי כי האף צריך להתיישר וכי הוא מקבל את צורתו הסופית כעבור חצי שנה. לגבי החזה מסר לי כי זוהי אשמתי מאחר ולטענתו "החזיה ששמתי אינה חזיה טובה" ולכן הפטמות התרוממו למעלה.
    מזה כשנה אני סובלת מן החזה שקיבלתי, איני יכולה ללבוש בגד ים כמו כל הבחורות וקשה לי למצוא חזיה שמחזיקה את הפטמות בפנים. הפצעים על האף נשארו כהוא זה והוא עדיין עקום מאוד.
    היום הייתי אצל כירורגית מומחית לצורך קבלת יעוץ בנושא ומסרה לי כי הרופא המנתח הכניס לי שתל גדול מדי (460 CC) וזו הסיבה להתרוממות הפטמות. עקב גודלו של השתל נפעל לחץ רב על העצבים בחזה ומכאן אובדן התחושה בחזה.
    לצערי אותה כירורגית מסרבת לתת לי חוות דעת כתובה מאחר והיא מפחדת נורא ומסרה לי כי אינה נותנת חוות דעת.
    אני מעוניינת לדעת אם כדאי לי להגיש תביעה משפטית כנגד הרופא שהכניס לי שתל גדול מדי וגרם לי לפגם שלא ניתן לתקן. כמו כן אבקש לדעת מה יכול להיות גובה פיצוי של תביעה כזאת.
    אשמח אם תענה לי, מחכה לתשובה
    בברכה
    ענבל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח להגדלת חזה

עו``ד בועז אלקלעי
    21/05/2007

לענבל שלום !

נראה לכאורה כי קיימת עילת תביעה כנגד הרופא המנתח וכנגד המכון או הבי"ח בו ביצעת את הניתוח ובמיוחד נכונים הדברים אם ביקשת ניתוח מסוים וניתן לך טיפול אחר בניגוד לרצונך.

במסגרת תביעות דומות אותן אני מנהל, נתבעו רופאים ובעלי מכוני אסטטיקה בגין ניתוח רשלני ובגין תוצאות שלא עולות בקנה אחד עם טיפול רפואי נאות, בדומה למקרה שלך.

גובה הפצוי תלוי כמובן בנזק הממשי שנגרם לך וכמו כן בנזק הבלתי ממוני המכונה לרוב "עוגמת נפש".

אני ממליץ כי תפני לעו"ד מנוסה בנזיקין בכדי שיקבל את התמונה המלאה ויוכל להמליץ לך על המשך ניהול עניינך.

בועז אלקלעי, עו"ד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

ענבל
    22/05/2007

לעו"ד בועז אלקלעי שלום רב!

אני מודה לך על תשובתך.
    יש לי שאלה נוספת, לפני הניתוח שעשיתי חתמתי על טופס, מעין חוזה בו אני מודעת לסכנות שכרוכות בניתוח ולתוצאות אפשריות.
    הרופא מחתים כל מנותח לפני ניתוח במסמך זה ועפ"י מה שזכור לי מצויין במסמך שקיימת אפשרות של אובדן תחושה בחזה לאחר הניתוח.
    האם לפי נסיונך או דעתך עדיין קיימת עילה לתביעה למרות שחתמתי על מסמך שכזה.
    העניין הוא שבמקרה שלי נגרם נזק מאחר והרופא השתיל לי שתל גדול מדי ולכן כפי שציינתי מופעל לחץ על העצבים ונגרם לי כתוצאה מכך אובדן התחושה. אך אינני סבורה שמסמך שכזה מתיר לרופא לרשל בעבודתו ואינני בטוחה שזה חוקי להתנער מרשלנות מבעוד מועד לכן אשמח לקבל את דעתך בעניין.
    שאלה נוספת היא האם לפי החוק הרופא/ ביה"ח חייב/ים להעביר לידי העתק מהמסמך עליו חתמתי שכן לא קיבלתי העתק.
    מחכה לתשובתך
    בברכה
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענבל שלום !

עו``ד בועז אלקלעי
    23/05/2007

תחושות הבטן שלך נכונות, אך יש לבחון אותן בראי המציאות.
    ראשית, יש לבדוק את מהות המסמך עליו חתמת עובר לניתוח וכמו כן חשוב לבדוק מהו העיתוי בו חתמת על המסמך, מאחר וברור כי יש הבדל בין חתימה על המסמך שעה לפני הניתוח לעומת חודש לפני...

עוה"ד יכול לפנות לבית החולים והרופא ולבקש העתק מכל המסמכים הקשורים לניתוח לרבות טופס הסכמה לניתוח.

משאלתך עולה כי הבעיה הייתה התקנת שתל גדול מדי, בניגוד לרצונך ואם כך הם פני הדברים, הרי שקיימת רשלנות ברורה.

בועז אלקלעי, עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו