שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אלה
    29/03/2008

שלום רב,
    אני אחותו של חולה נפש שמנת 1987 מטופל על ידי בית חולים בצפון ,בחצי השנה האחרונה חל שינוי מהותי במצבו , וזה נובע מהטיפול והתרופות שהחליטו רופאי בית החולים , פניתי אליהם מספר פעמים שהתרופות הנ"ל משגעות אותו ולא מרגיעות אותו וזה מתבטא ביציאה מהבית ללא חזרה וצעקות ברחובות בשכונה , פנימית לבית החולים , ולפסכיאטר המחוזי וגם ליושב ראש של הפסכיאטריה המחוזית במשרד הבריאות ללא תוצאה , וזה היה באוגוסט 2007 אבל שום דבר לא עזר עדם שאחי נעצר על ידי משטרת הצפון ביגן מעשה מגונה , נפסק על ידי השופט להביאו לטיפול בבית החולים לצערי לא התייחסו למו בית המשפט , ושחררו אותו , אנו משפחה חסרת אונים כל הגורמים אטומי אוזניים זה ממשרד הבריאות וזה מהספכיאטר המחוזי , ובית החולים שלח את אחי הביתה והיום מתנער מהטיפול בו פשוט זרקו אותו משם , לאחר האיומים שאיימתי שאגיע לטוליזיה על המחדלים והרשלנות בטיפול באחי , האם בית החולים יש לו את הזכות בלהפסיק את הטיפול בחולה ? כרגע הוא מסתובב ברחובות ללא שום טיפול פסיכולוגי ? האם בתי החולים לבריאות הנפש או כל גורם אחר מחכה לאסון גדול על מנת לתערב ולנסות לטלפל בחולים כפי שצריך לטפל ,
    אני באמת חסרת אונים מול מלתעות המוסדות והבירוקרטיה שמתנהלת , מבקש יעוץ מה עלי לעשות ואו למי לפנות על מנת שאחי יטופל כראוי ויחזור אלינו כפי שהיה ?
    כולי תקווה שתכוון אותי מה עלי לעשות?
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    30/03/2008

אלה שלום,

ראשית אני משתתפת בצער ובתיסכול המלווה את מצבו של אחיך. אם בית משפט נותן צו אשפוז על בית החולים לכבד אותו ולאשפז כאמור בצו. אם את סבורה כי הטיפול שאחיך מקבל בבית החולים לקוי ניתן לנסות ולפנות לבית חולים אחר ולערב בעניין גם את רופא קופת החולים המטפל בו. בנוסף ניתן להפעיל את שרותי הרווחה (עובדת סוציאלית) שיתערבו למענו.

מאחלת לך הצלחה ולאחיך בריאות שלמה.

בברכה,

ד"ר שלהב קמחי, עורכת דין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לדר שלהב

אלה
    30/03/2008

לדר שלהב שלום רב ,

מודה לך על היעוץ , מתנצלת לא ידעתי אותך מראש , שרופא המפשחה סיפק לנו מכתב שאחי מסוכן לעצמו וגם לסביבתו , המכתב הזה הועבר לפסכיאטר המחוזי אבל לצערי זה לא סיפק אותו
    בדיעבד כתב לי בתשובה לאחר פנייתו לבית החולים הוא קיבל את חוות דעת הפסיכיאטרים בבית החולים והתנער ממכתבו של רופא המשפחה , ולא סיפק אותו , כמובן ואני בטוחה בית החולים מעוניין להתנער מהאחריות כלפי אחי , והשאלה למה הם הפסיקו לטפל בו ללא הודעה מראש למשפחתו שאולי יכולנו למצוא לו כפי שציינת בית חולים חלופי , כאילו אני מרגישה חלשה מול מוסדות חזקים מאיתנו שמנסים לטאטא את האבק מתחת לשטיח , בקשתי היא כולה לטיפול ראוי והולם לאחי
    האם ישנה אפשרות לתבוע את בית החולים על רשלנות כלפי חסרי ישע וחולה נפש שלא מודעים למצבם ? והחוק מחייב את החולה להחליט לגורלו שהוא בעצמו לא מודע למעשיו , איפה זה נשמע
    אקח את עצתך לפנות לרופא המשפחה שוב ואו לעובדת סוציאלית , אבל מרגישה שנסיונותיי יכשלו
    תיק שלם של מכתבים ובקשות לכל הגורמים בדבר לא הועילו .
    האם אוכל ליצור איתך קשר להגשת תלונה על רשלנות רפואית ? כפי שידוע לך הפסקת תרופות גורמות לשגעון וזה מה שקורה לאחי
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

שלהב
    30/03/2008

אלה שלום,

על מנת להגיש תביעה ברשלנות רפואית יש צורך להוכיח הן טיפול רשלני, דהיינו טיפול שחרג מהסטנדרט הסביר, הן נזק, והן קשר ביניהם. אם ניתן יהיה לאזן את אחיך ע"י מתן טיפול מתאים הרי שלא נגרם נזק לצמיתות ולפיכך אין עילה לתביעה. הייתי מציעה בשלב זה לנסות ולדאוג לו לטיפול הטוב ביותר, ואם יתברר כי למרות זאת נותר נזק בלתי הפיך יהיה מקום לשקול הגשת תביעה.

בהצלחה, וכל טוב,

עו"ד ד"ר שלהב קמחי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו