מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הענקת טיפול רפואי.שמואל23/05/2014
יש לי 2 שאלות:
1, בשנים האחרונות חוקק חוק, שבכל מקום ציבורי המאכלס כמות מסוימת של אנשים , ימצא מכשיר דפיברילטור.
המכשיא אינו דורש מיומנות או תפעול ע"י איש רפואה.
במקרה והייתי נוכח במקום שאדם איבד את הכרתו, נטלתי את המכשיר, חיברתי אותו, המכשיר המליץ על שוק וכך עשיתי.
האם אני חשוף לתביעה במקרה ויגרם נזק כל שהוא?
2, אם אני מעוניין לעזור לאנשים, ואני מפרסם שאני מעניק שירותי חבישה בחינם, הכוללים חבישות קלות במקרים של פצעים וכד', השכנים באים אלי באופן קבוע וסומכים עלי.
האם אני חשוף לתביעה במקרה של חוסר אבחון נכון? או מכיון שהם יודעים שאינני רופא, ואף לא מציג את עצמי כך, הם באו על דעת כן.?!
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הענקת טיפול רפואי. - תגובה
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד25/05/2014שמואל שלום,
לשאלתך הראשונה - אם השתמשת במכשיר לצורך הצלת חיי אדם כאשר במקום לא היה רופא, חובש, פרמדיק או מישהו בעל נסיון יותר ממך הרי שגם אם תוגש תביעה אתה צפוי להגנה מכוח חוק לא תעמוד על דם רעך.
לשאלתך השניה - במידה ואתה נותן טיפולים שאינם במסגרת סמכותך על פי החוק, אתה צפוי לבעיה במקרה של תביעה. גם אם הסברת למטופל, אך מדובר בטיפול שהינו חריגה מסמכות, זה לא יעזור לך מאחר ועלולה להיות תביעה פלילית על עצם הפרת החוק. שים לב שאינך עובר על החוק, ודאג לבטח את עצמך בביטוח אחריות מקצועית.
שבוע טוב,
עו"ד דר' שלהב קמחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)