הענקת טיפול רפואי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הענקת טיפול רפואי.
    שמואל
    23/05/2014

יש לי 2 שאלות:

1, בשנים האחרונות חוקק חוק, שבכל מקום ציבורי המאכלס כמות מסוימת של אנשים , ימצא מכשיר דפיברילטור.
    המכשיא אינו דורש מיומנות או תפעול ע"י איש רפואה.
    במקרה והייתי נוכח במקום שאדם איבד את הכרתו, נטלתי את המכשיר, חיברתי אותו, המכשיר המליץ על שוק וכך עשיתי.
    האם אני חשוף לתביעה במקרה ויגרם נזק כל שהוא?

2, אם אני מעוניין לעזור לאנשים, ואני מפרסם שאני מעניק שירותי חבישה בחינם, הכוללים חבישות קלות במקרים של פצעים וכד', השכנים באים אלי באופן קבוע וסומכים עלי.
    האם אני חשוף לתביעה במקרה של חוסר אבחון נכון? או מכיון שהם יודעים שאינני רופא, ואף לא מציג את עצמי כך, הם באו על דעת כן.?!

בתודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הענקת טיפול רפואי.

הוספת תגובה

• הענקת טיפול רפואי. - תגובה

ד``ר שלהב קמחי, עו``ד
    25/05/2014

שמואל שלום,

לשאלתך הראשונה - אם השתמשת במכשיר לצורך הצלת חיי אדם כאשר במקום לא היה רופא, חובש, פרמדיק או מישהו בעל נסיון יותר ממך הרי שגם אם תוגש תביעה אתה צפוי להגנה מכוח חוק לא תעמוד על דם רעך.

לשאלתך השניה - במידה ואתה נותן טיפולים שאינם במסגרת סמכותך על פי החוק, אתה צפוי לבעיה במקרה של תביעה. גם אם הסברת למטופל, אך מדובר בטיפול שהינו חריגה מסמכות, זה לא יעזור לך מאחר ועלולה להיות תביעה פלילית על עצם הפרת החוק. שים לב שאינך עובר על החוק, ודאג לבטח את עצמך בביטוח אחריות מקצועית.

שבוע טוב,

עו"ד דר' שלהב קמחי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו