מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויתור סודיות???דקלה30/04/2008
שלום רב,
ובקיצור..
לפני כחצי שנה התגלה אצלי נגיף ה- CMV בעודי במהלכם של טיפולי IUI (הזרעות),התשובות היו ביד הרופא בתוך יומיים אך הוא יצא לחופשה וטרח לעדכן אותי רק כעבור שבוע לערך.. למזלי לא נכנסתי להריון אך נגרם לי נזק כלכלי משום שביצעתי 2 הזרעות באותו החודש.
כתבתי מכתב תלונה ובו שטחתי את תלונותיי ובו גם ביקשתי פיצוי כספי מקופ"ח בגין אותן ההזרעות שהיו נמנעות ממני אילו הרופא או מישהו מקופ"ח היה טורח לעדכנני שיש לי CMV.
קופ"ח העבירה את מכתבי למוסד שנקרא MCI שמטפל בתביעות ובתלונות הם מצידם שלחו לי לחתום על טופס ויתור סודיות.
אתמול התקשרתי אליהם לברר משהו ועו"ד ששוחחה ודיברה מאוד לא יפה אמרה שכבר יש לה את המידע הרפואי שלי ושעליי לחתום על ויתור הסודיות כדי שתוכל לשחרר לי את המכתב (כנראה את מכתב התשובה ),,אני אמרתי לה שאולי אני אתייעץ עם עו"ד לפני החתימה על ויתור סודיות ואיך זה שיש לה את המידע הרפואי שלי ללא חתימה על ויתור הסודיות - היא טענה שזה "רק ענייו פרוצדוראלי" ושאני אפקסס לה את ויתור הסודיות...
האם זה כך? זה רק עניין פרוצדוראלי? האם יכולים מקופ"ח להעביר מידע בצורה שכזו ?האם זה נהוג?
וגם כאשר הגעתי לרופא הנשים שלי שלא היה קשור לעניין המשפטי הוא אמר לי שהוא קרא כבר את כל התכתבויותיי עם קופ"ח והוא בעיניינים עוד אמר לי שאם אני רוצה אני יכולה להחליף אותו ושלדעתו לא הייתי צריכה להתלונן -- נראה לי מוזר שכל קופ"ח שלי יודעת מה קורה ...
מה אתם מייעצים לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה שלום,
ד``ר שלהב קמחי, עו``ד30/04/2008כעיקרון, ברגע שהגשת את מכתבך לקופת חולים, ובו פירטת את הבעיה הרפואית, הרי שאם.סי.אי (מדנס) הינה נציג המבטחת שלה, ולפיכך בעצם הגשת המכתב למעשה ויתרת מכללא על סודיות רפואית.
בשלב זה אני ממליצה לך לחתום על הטופס, לוודא שהוא מופנה כלפי קופת חולים ואם.סי אי בלבד ולא לגורמים אחרים, ולקבל מענה מהיר לדרישתך.
בהצלחה!
ד"ר שלהב קמחי, עורכת דין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)